Sayfa 710/736 İlkİlk ... 210610660700708709710711712720 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 5,673 - 5,680 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1. [QUOTE=ozbek;6994701]
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku

Zaten dolarla alınmış bir fon dolar değer kazandıkça o değer kadar TL olarak değer kazanır otomatikman, ama kur artsa bile dolar olarak yerinde sayar.

tamam, bu ifadenizdeki gibi uygulamadada dolar değer kazandıkca fon o artış kadar TL olarakta değer kazanıyorsa sıkıntı yok ,
    yani benim şu an 1000 dolarım ve 100 dolar kazancım var olup 1100 dolarım varsa , iki gün sonra aniden dolar 100 tl oldu benim yine 1100 dolarım varsa problem yok,

bu konu kafama takılmıştı
    teşekkürler
    Dolarla aldığınız fon CDS'e duyarlı bir fonsa doları 1 gecede 100 TL yapan sebep bizim cds'leri tavan yapabileceğinden sizin 100 dolarlık fonunuz 90 dolara düşebilir, böyle bir riski göz ardı etmemk lazım.
    O yüzden dolarla alınan fonları bizim cds'ler şimdiki gibi dipteyken almamakta fayda var.
    Yada bizim cds'lere duyarlı olmayan enstrümanlara yatırım yapan dolarla alınan fon almak lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by spartaküs Yazıyı Oku
    PPF gunluk getiri ortalama 0,11-0,12 civarı
    Özel sektör Borçlanma araçları %0,12 - % 0,13 civarlarında.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku

Dolarla aldığınız fon CDS'e duyarlı bir fonsa doları 1 gecede 100 TL yapan sebep bizim cds'leri tavan yapabileceğinden sizin 100 dolarlık fonunuz 90 dolara düşebilir, böyle bir riski göz ardı etmemk lazım.
    O yüzden dolarla alınan fonları bizim cds'ler şimdiki gibi dipteyken almamakta fayda var.
    Yada bizim cds'lere duyarlı olmayan enstrümanlara yatırım yapan dolarla alınan fon almak lazım.
    tesbit için teşekkürler üstadım. burasını görüp riskli olduğunu farketmiştim. sayenizde şimdi de adını koydum.

4. Bugün anadolubankdan +1, valorlu katılım olmayan fon aldım nemalandirma yapmadı FIBA ve HSBC de ffd ve hsl nema fonu aliyordu bu banka hicbisey yapmadi +1 valorde parayı bir gece nemalandirma yapması gerekmezmi

5.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Bugün anadolubankdan +1, valorlu katılım olmayan fon aldım nemalandirma yapmadı FIBA ve HSBC de ffd ve hsl nema fonu aliyordu bu banka hicbisey yapmadi +1 valorde parayı bir gece nemalandirma yapması gerekmezmi
    Belki repo yapmıştır.Yarın belli olur.
    Ama hepsinin usulü farklı, nemalandırma yapmayan yada düşük oranlarda nemalandıırandan uzak durmak lazım,

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Belki repo yapmıştır.Yarın belli olur.
    Ama hepsinin usulü farklı, nemalandırma yapmayan yada düşük oranlarda nemalandıırandan uzak durmak lazım,
    Evet yarın bakicam ne yaptılar.

7.  Alıntı Originally Posted by cerento Yazıyı Oku
    Evet yarın bakicam ne yaptılar.
    1 günlük vadeli mevduat yapmış repo nema fonu flan yok

8. Merhaba.

Annemin parasını belli bir oran kaybettik ABD borsasında. Artık annemin parasını risksiz fonlara koyacağım. Yakın bir geçmişe kadar ZP6'yı kullandım. Ancak annemi ABD borsasında zarara soktuğum için biraz pimpirikliyim.

ZP6 nasıldır? İçinde kira sertifikaları var. Şirket bonosu gibi riskli midir? TEFAS riski 6 olarak gösteriyor. USD yatırımı için soruyorum. Vakıfbank'ın dışına taşımak istemiyoruz. Faiz %1 bankada. En risksiz dolar fonu nedir? Eurobond değil. CDS ile alakası olan.

İş yatırımda müşteri temsilcim kısa vadeli 1 aylık dolar tahvillerinden bahsetmişti.

Risksiz bir fon istiyorum. Vakıfbank'ta öyle bir şey yapabilir miyiz?

Ne önerirsiniz?

Sayfa 710/736 İlkİlk ... 210610660700708709710711712720 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •