sizin familyadan mi çıkıyordu o mankenler nasıl iyi biliyorsun ama ben o seneleri unuttum gittim bile mesela varoş abdulkadir seni !
Printable View
İyi tarafından bakalım çanağın bir tarafı tamam. artık dip oluşumunu tamamlayıp fırlaması gerek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
uzun zamandır bu platformu takip ederim yeni üye oldum bu şahsi tartışmalarınız kağıda hiç bir fayda sağlamaz seviyenizde yerlerde olması da üzücü ben aldığım kağıtlarıma temel bakmıyorum çünkü bilmiyorum hiç gerekte duymadım çünkü 8 yıldır bu piyasadayım yaşadığımız bir çok düşüşte teknik stop olmanın önemini gördüm evet lotu sermayesi az hisselerden biriktirmeye çalışıyorum ama bu son dönemde ki piyasa da dikkatli olmanın gerekli olduğunu düşünüyorum yılbaşından bu yana endeks yüzde 43 lere varan yükseliş sağladı portföyleri bu kadar yükselen oldu mu ? borsanın eski dönemi yok beyler kazancı korumak lazım
sayın şimşek gri açıklamalar yapıyor kripto borsa'ya vergi diyor gece resmi gazetede yayınlanan kripto yasasında vergi lafı geçmiyor bile bu tür gri açıklamaları piyasa sevmez ve bu dönemde sığ hisselerde yüklü paranız ile işlemden kaçının geriye dönük muhabbetlerde para konusuda geçmiş yanlış anlamayın ama o malı kime satacaksınız piyasa kötü olunca ben uzun vade beklerim demeyin lütfen piyasa yarın ne olacağı belirsizken yüklü mal ile sığ hissede beklenmez
şirkete gelecek olursak büyümenin ve haber akışının etkisiyle gerekli yükselişi yaptı ve norveç işinin olmaması sert büyümeyi durdurdu başka kağıtlarla yada aynı sektörde ki kağıtlarla kıyaslamak yanlış her kağıdın tahtacısıda hikayeside farklı
Beyler sakin olun. Borsadaki hava herkesi germiş. Sinirler gergin, moraller bozuk. Bu durum tartışmayı tetikler. Tavsiyem, artık burda bırakın ve daha fazla yangın büyümeden ateşi söndürün.
berkosanın özsermayesi 449 milyon....sermaye tavanını da 2028 yılına kadar 300 milyona çıkardı...berkosan istediği anda %900 bedelsiz sermaye artışı yapabilir....demokrasın kılıcı gibi havada sallanıyor...bu yüklü bedelsiz ihtimali berkosanda heyecana neden olacaktır....çok iyi bilanço ve finansal yapısının yanında bu bedelsiz potansiyeli berkosana ruh katabilir...geçmişte bu potansiyel için bu hisseyi ileride alacak yatırımcılar olacaktır demiştim...bu neden artık oluşmaya başladı...
çok iyi finansal yapısı yine yeni bir satın alma veya kapasite artışı yatırımını da ortaya çıkarabilir...bu iki etken berkosanı desteklemeli..
berkosan bu gün şu anki 34 tl lik fiyatı ile bu yüklü bedelsizi verse !!! bölünmüş hali 3-4 tl ye denk gelecek ki çok düşük bir fiyata inecek...o vakit hisse adeti de çoğalacak ve tahtadaki sığlık da geçmiş olacak...ayrıca küçük fiyatlı olacağı için küçük yatırımcılar için daha alınabilir bir hale gelecek ve bu yüzden de talep görecek...ben her ne kadar bu şekilde düşük sermaye ile devam etmesini istiyorsam da bir yandan da yüklü bedelsiz vermesi bir yandan da faydalı olacak...
bedelsiz potansiyeli ile talep ne alaka kardeşim mal toplu değil hissede sadece düşük lot sermaye az cazip duruyor şuan pozitif bir görüntü yok
psikoloji herkeste aynı değilldir sen 2026 ortasına kadar belki tutarsın kağıdı ama çoğu kişi tutmaz enflasyon karşısında param ezildikten sonra 2026 da ki kazancı ne yapalım kaldı ki garantisi yok
bakın bazı hisseler gelişmelere bağlı fiyatlamasını yapar sonra dinlenir nadasa geçer bunu ayırt etmek için alim olmaya gerek yok bir çok örneği var borsada bazılarını da arz olduktan sonra 2-3 sene baskı kurar öyle sürerler
geçmiş muhabbetlerinden şimşeğin görevden alınmasını bekliyorsun sanırım bunu niye istiyorsun ben sana söyleyeyim borsada kazanç zorlaştı faizler yükseldi suçu şimşeğe atmak istiyorsunuz ama alakası yok batık bir ekonomi ve zorla getirilen bir bakan kendisi
Şimşek gelip rasyonel politikalara geçmeseydik dolar şimdi milletin dediği gibi 50 60 70 80
enflasyon da %200 300'lere tırmanmış olurdu sorun kimde herkes biliyor şimşek iyi bir bakan ve yapması gerekeni yapıyor bu cenaze böyle kaldırılacak istesenizde istemesenizde ve 1/1.5 yıl sürecek bu süreç o yüzden kazancı korumak minimum kayıplar yaşamak sermayeyi enflasyona ezdirmemek lazım
ben borsa fiyatı açısından baktım benim çocukluk arkadaşım 4-5 senedir borsada olmasına rağmen hala bir hissenin piyasa değerini bilmiyor...sadece borsadaki fiyatına göre ucuz veya pahalı olduğunu söylüyor...bir kaç defa anlatmaya çalıştıysam da pek anlamadı...ama buna rağmen kazandı...kendine bir ev aldı şimdi de bir milyona yakın sermayesi var...bir ara sermayemiz arasında %10-20 lik bir fark varken ben şimdi ona çok çok fark atmışım..4-5 yıllık borsacı bile sadece borsa fiyatına bakıyorsa son bir yılda 4 milyona yakın borsaya yeni girmiş yatırımcı hayli hayli borsa fiyatına bakar...o yüzden de berkosan bölündüğünde çok ucuz görünür yatırımcıya...
ekonominin bu şekilde devam etmesi halinde mehmet şimşeğin kovulmasını bekliyorum ama bu benim temennim değildir...mehmet şimşek gereğini yapıyor suç onda değildir ama ne yazık ki hükümetler suçlarını üstlenmezler ya birilerine suçu yüklerler yada dış güçlere ....
bu yıl kazanmak çok zor...mehmet aşçıoğlu (tacirler yönetim kurulu başdanışmanı) bile bilançoların çok kötü geldiğini , geçen yıla göre karını reel anlamda artıran hisselerin sayısının iki elin parmaklarını geçmediğini söylüyor...bu yıl sermayeyi korumak gerçekten de çok zor....berkosanın iyi yolda güveniyorum...onun dışında emtiya rallisinin de geleceğine inanıyorum...bu yüzden de o sektörden de hissem var...
bebek hisse ve emtiya sektörü ile borsaya devam ediyorum...şu anda borsaya baktığımda ana metal sanayiinde olan şirketlerin gözle görülür şekilde pozitif ayrıştığını görüyorum..mesela kardemird şu anda %2,5 artıda...amerika ve avrupada faiz indirimleri ile birlikte bu sektörün ralli yapacağını düşünüyorum..
son bir yılda 4 milyona yakın borsaya yeni girmiş yatırımcı halka arz sevdalısı tv'lerde çıkan borsa kazandırıyor haberleri ile geldi gerçek yatırımcı sayısını herkes biliyor fiyata bakan kaybeder her piyasa değeri de ucuz olmuyor yani kısacası sadece temel analizlede olmuyor alıp toplayan olmadıktan sonra ucuz kalmaya devam ederler gyo'lar gibi
türkiye'de faiz indirimi için bu seneyi unut demir çelik sektörünün pozitif olması avrupada ki faize bağlı değil kardeşim emisyonları azaltmak için karbon ayak izi dolayısıyla adımlar atmak zorundalar ihracat yaptıkları için elma ile armutu karıştırmayın
Karbon ayak izini azaltmak için yeşil enerjiye yatırım yapmak lazım...bu yatırımlar da çok yüklüdür...şirketleri zorlayabilecek giderlerdir...bu giderler de finansman giderine ve karlılığın törpülenmesine neden olur...şu anda ereğli de dahil bir çok şirketimiz yeşil enerji yatırımlarını yapmış değiler...
hazır olmamaları ihracatı artırmaz tam tersine hazır olmayacakları için ihracatı kısıtlar...tabi yeşil enerjiye geçmeyen şirketler 2026 yılının ocak ayında gümrüklerde karbon vergisi vermek zorunda kalacaklar...
şu anda çelik sektörünün canlanıyor olması üretimin artması ,üretimin de artması talebin canlanması ile oluyor...bu günkü demir çelik sektörünün canlanmasının karbon vergisi ile alakası yok...yanlış yerden bakıyorsunuz dostum..
son bir iki yılım yenilenebilir enerji sektörü ile geçti...az çok neler olup bittiğini görebiliyorum....
https://www.youtube.com/shorts/xjoAaKYqTEk
:yes: :yes: :yes:
ben de bunu borsa hayatımda geç öğrendim..ama çok şükür öğrendikten sonra da geçmiş yılların öcünü fazlası ile aldım...
bak dostum olaya yanlış yerden bakan sensin belli ki hisse alıp satmışsın enerji şirketlerinde ordan öteye gitmemiş sektöre ilgin
ges sektöründe olan biri olarak söylüyorum öyle çok abartılacak bir maliyeti yok eskisi gibi velhasıl ereğli falan uğraşmadı diyelim zahmetiyle karbon sertifikası satan şirketler var platformlar var açığını ordan kapatır sertifika alarak yani ihracatını falanda kısıtlamaz çatır çatır yapar evet sektörde bir hareketlilik var demir çelik çimento gyo'lar olarak murat kurum etkisi mi yoksa sektörde talep oluşturacak bir adım mı atılacak bakacağız ilerleyen günlerde
ışık ökte videona gelecek olursam ben kimseyi bilmem bildiğim tek şey kazancı korumam gerektiği ilerisi iiçin evet lot biriktiriyorum ama sıfır maliyetli ana paramı ve kar'ın birazını hep çekerim belli ki sen pandemi düşüşü görmemişsin -20 -20 ha ilerisi hep iyi oldu diyoruz ama o kayıpların psikolojisini herkes kaldıramaz herkesi aynı görmeyin velhasıl pandemiden sonra dağıtılan bedava paraları yakma zamanı borsa da kalan 6 ay hatta 1-1.5 yıl zor kazanma hisse bazlı kazanç dönemidir büyük bir yükseliş olup genele yayılmadıktan sonra
ges sektöründe dünya genelinde özelikle Çin de arz fazlası nedeniyle panellerde ciddi fiyat düşüşleri oldu..bunun yansımaları bizde de son bir yılda oldu...panel üreticilerinin zayıf olanları battı bile...geçen gün okuduğum bir makalede 50 veya 70 civarında yenilenebilir enerji sektöründeki şirketin kapandığını okumuştum...
şu anda ges yapmak çok uygun fiyatlarda ama bu ekonomik durgunlukta paraya ulaşmak sorun...zaten şirketler doğru dürüst satış yapamıyorlar...işte bu yüzden de bu ortamda ges yapmak şirketler için hala ciddi bir yük...finansal giderlerden dolayı...
ben 2006 yılından beridir (kuş gribi ve banvit alışım ) borsadayım...borsadan çıktığım günleri saysam herhalde toplamda 20 gün nakitte kalmamışımdır...son pandemide de fuul hisselerdeydim....her türlü kötü olayı gördüm borsada...çoğu sefer o sıkıntılı günlerde dahi kazandım...son iki rallide de bizzat en uygun fiyatlarda bulundum (yenilenebilir enerji ve yazılım rallileri )....
kazanmanın zor olduğu bir döneme girdik ama buna rağmen çok umutluyum...son iki yıldır neredeyse prim yapmamış emtiya sektörünün artık ralliye gireceğini düşünüyorum...berkosan gibi bebek hisseler ise borsada şartlar ne olursa olsun kazandıracağını düşünüyorum...
gyo ,çimento,demirçelikteki hareketlenmeleri son iki yıldır çok ucuz kalmalarına veya kentsel dönüşüm ile ilgili adımların atılabileceğine de bağlayabiliriz...ayrıca artık ekonomilerde faiz indirme süreçleri başladığı için bu sektörlerin canlanmasına da bağlayabiliriz...bu arada kentsel dönüşüm ile ilgili olarak en geç eylül aylarında o sürecin başlayacağı konuşuluyor...
demir çeliklerin hareketlenmesinde rusya-ukrayna savaşının da etkisi olabilir...çünkü tanklar ,toplar ve her türlü savaş aleti demir çelikten yapılıyor...ne yazık ki o savaşın gittikçe büyümesi insanlık için büyük tehlike oluştururken ekonomik olarak bakıldığında da demir çelik şirketlerinin kıymetinin artmasına neden oluyor...
sen hala maliyetli diye düşün öyle devam et :) kaldı ki yeşil enerji sertifikası alır geçerler diyorum ihracatını etkilemez birşeyi bilip söylüyoruz ama ısrarla inat ediyorsun neyse sen bilirsin
gyo çimento demir-çelik ucuzluk lafıyla anlatılmıyor kusura bakma temel analizcilerin yanıldığı noktalardan biride bu ereğli 2 senedir yatıyor çimentolar depremden sonra fırlıyor gyo'lara temettü verme zorunluluğu geldi yani herşey haberle konjüktür gereği dönemsel hareketlerle ilerliyor evet emtialarda güzel fiyatlamalar olabilir diyorum ya 2 senedir yatan ereğli 1 sene hareket eder 2 sene yine yatar uzun zamandır dolar bazlı bir kanalı var ona göre hareket ediyor zaten teknik bakan görür yani kentsel dönüşüme savaş olaylarına bel bağlayıp uzun vade yıllarca tutmak bana mantıksız geliyor
borsaya ne olursa olsun berkosan kazandıracak çok iddalı bir laf borsa bir çöker berkosan gibi sığ ve yan kağıtlar daha çok düşer niye biliyor musun dostum çünkü likitide hacim yok yanlarda kademelere baksan görürsün az bir lotla devre kesiyor 1m luk mal alsan +7 yapacak eee yüklü malı sonra kime satacaksın orasıda muamma yan kağıtlarda böyle paranın bist30-100 tarafında olduğu dönemlerde çok hareket beklemek doğru olmaz berkosana gelecek olursak dipten gelen yükselişin sindirmesini yapıp bence yataya bağlayacak genele yayılan bir yükselişte çok çok eski zirvesine gidip ordan satış yer zaten bi yere uçup gidemez
hayırlısı diyorum..ben sana da başarılar diliyorum dostum..ALLAH herkesin gönlüne göre versin...gyo ların temettü verme zorunluluğundan doğrusu haberim yoktu...vermeye başlarlarsa verimli olmaya başlarlar...yatırımcı da onları talep eder...küçük hisseler dalgalı olurlar ama benim düşünceme göre her zaman talep görürler..o yüzden de onları her zamanın hissesi olarak görüyorum...bu düşünce ile de tutuyorum...tüm arkadaşlar başarılar diliyorum..
herkesin kendi kararı tabi ama gözlemlediğim kadarıyla 1 yıl güzel hareket eden kağıtlar genelde piyasada zor olunca dinleniyor ısrarcı olmamakta bence fayda var aldığın 2-3 m luk malı şu piyasada veremezsin mesela çok güçlü boğa piyasasında alıcı gelince verirsin yada güzel para yakarsın kardan gider zaten şu sığlıkta 1m luk malı yazsan direk eksiye düşer karşıda alıcı da bulmak zor neyse yaşayıp görürsünüz uzatmayayım konuyu
sen de bir yandan haklısın...şu anda durum senin söylediğini gösteriyor...ama berkosanın büyüme hikayesi ,akranlarına göre ucuz olması olası düzeltme süresini göze almamıza neden oluyor...faiz indirim sürecinin başlaması ile boğa piyasası geri dönecektir..işte o vakit berkosan gibi hisselerin de çıkışlarda çok agresif olacağını düşünüyorum...berkosan türü hisseleri piyasa seviyor...bence zirvelerini tekrardan görmesi çok uzun sürmeyecek..en azından öyle bir beklentim var diyorum...ben sana da başarılar diliyorum dostum..bu gün gyo lar ile ilgili de güzel bir bilgi verdin..ayrıca forum adına teşekürler....
Malı koyun bak nasıl alırlar :)
alıcı yok alıcı merak etme almaz kimse :) takas daha toplu bile değil iş saçını tarıyor sahip çıkmıyor malına
Sevgili keko, kcaer den ayrıldığına çok üzüldüm. Emeklilik kağıtlarım dediğin atatp, kcaer ve brksndan birer birer ayrılıyorsun. Başkalarının durumunu bilemem ama şahsen ben yorumlarına istinaden kendime ve yakınlarıma oldukça fazla miktarda aldırmıştım. Ben üç kağıttan, önce kar etmeme rağmen önce atatp den sonrada kcaer den bayağı zararla bende çıktım. Ama önceden kar edıp sattıklarım bu zararı karşıladı. Şu anda sadece brksn ım olduğunu daha evvelcede sana yazmıştım. Oldukça zarardayım ondanda. Benim durumum önemli değilde yakınlarım hepsi yüksek maliyetliler ve nasıl olsa keko kağıtta ve yorumlarında hep çok güzel olacak emeklilik kağıtları bunlar kekonun, düşüncesiyle satmadan bekliyorlardı. Çok zarardalar bu kağıtlarda, sen brksn haricinde hepsinden çıkınca ben ve yakınlarımın hepsi büyük karamsarlığa girdik, keko bizi yarıyolda bıraktı diye. Muhtemelen bir süre sonra bebek hisse dediğin brksn danda çıkman kuvvetle muhtemel. Biliyorsun kardeşim senin destekçilerindendim ve özeldende sana minnettarlığımı belirtiyordum. Önce brlsm, sonra atatp şimdide kcaer den o kadar güzel beklentilerden bahsetmene rağmen çıkman bizi çok büyük hayal kırıklığına uğrattı. Şimdi bir tek brksn kaldı bende. Ancak yakınlarımın hepsi üç kağıtta ve maliyetlerine gelmelerini bekliyor çıkmak için. Bende brksn da maliyetime gelince satacam. Çünkü bugün methiyeler düzülen kağıtlar yarın unutuluyor.
Tabiiki bunda suçlu sen değilsin, sen yorum yaparsın okuyanda bunu değerlendirir.
Sağlıcakla kal kardeşim, sana bol kazançlar diliyorum.
https://i.hizliresim.com/agflblq.png
Kademeler dolmaya başladı ..
Bu isler boyledir. Herkes malina gore konusur. İyi seyler soylensin ki talep olsun. Talep olsun ki fiyat artsin. Fiyat artsin ki ben kar edeyim. Ben bugune kadar ayranim eksi diyene rastlamadim.
Dostum atatp de Kocaer de berkosan da uzun tutulmaya layık hisselerdir...bu hisseler hakkında daha geçmişte ne soylediysem bu gün de aynı şeyleri söylüyorum... ATATP yi 123 ten sattığımi açıkladıktan sonra tekrardan 170 zirvesini gördü...ardından günlerce 140_150 aralığında kaldı...istenildiğinde rahatlıkla satilabilirdi...ki tutulduğunda beklentileri peyder pey gerceklestiginde 300 TL ve üzerine de gidebilecektir...
Kocaer de de durum benzerdir...zaten Ereğli ile arada bir değişiklik yapmak istiyorum...yani o hisseyi tamamen terk etmiş değilim...
Berkosan da sabrımın yettiği kadar tutmayı düşünüyorum...
Yalnız buna rağmen kimseye garanti veremem..herkes nasibi kadar kazanıyor dostum..
Kocaeri tam bir yıldan fazla tuttum..atatp şu anda bile 130 un üzerindedir...
Berkosani ilkin 19 TL ...kocaeri 17.50 iken...atatp yi 34.5 TL iken söylemiş idim...bana guvenerek alan arkadaşların hepsinin de iyi bir kar yapmış olması gerekiyor...bu hisselerde alım yeri de önemliydi...zararı olabilecek arkadaşlar adına da çok üzgünüm...ama sabır ile bu üç hissenin de iyi primler yapacağına inanıyorum...
Sattığım her hissem potansiyel olarak tekrardan alabileceğim hisselerdir... kötü hisse almam arkadaşlar..benim de bir sabır sınırımin olduğu unutulmamali..karar daima sizlerindir..berkosanda hala ciddi kardayim...hissedeki baskıya rağmen satmayı düşünmüyorum...Kocaer ..atatp ...berkosan çok sevdiğim ve emek verdiğim hisselerdir..bazılarında ben olmasam dahi yatirimcisina kazandıracağına inanıyorum...
Ben pozisyonumu tüm şefafligim ve samimiyetim ile açıklıyorum...artık ne kadar doğru karar veriyorum bilmiyorum...bunu piyasa bize gösterecek..dediğim gibi uzun vadede ben bu üç hissenin de kazandıracağına inanıyorum..
böyle burdan anlatmak zor ama şöyle söyleleyim kağıdı takip etmeniz lazım mesela dip diye tabir edilen 19 lardan alan ile yukardan 35 den alan aynı takibi yapamayabilir yada matriksi açıp geçmiş dönem akd-takas bakması lazım
ama kısaca şöyle söyleyeyim takasın mesala yüzde 20'si tek kurumda toplu gözüküyorsa pozitif görürüm tabi burda maliyetlenme önemli ve dediğim gibi takas takibi önemli sen takası dağınık görürsün ama oyuncu 2-3 kurumdan işlem yapıyordur meksadan satıyor gözükür takasta iş lotları artıyorsa al ver yapıyordur yada iş lotları aynı durmaya devam ediyordur farklı bir kurum ortaya çıkıyorsa ordan işlem yapıyordur tabi burda yüzde 20 dediğim kısım kağıdın lot sayısına göre değişebilir yüzde 10 da güzel gözükür son olarak takasın 3-4 kurumda toplam yüzde 60-65'i toplanmışsa piyasada iyiyse kağıtta hikaye olacaksa güzel bir tablo olur bence
son olarak berkosan takasında iş ve garanti takip ederim ben
bofa yine aldı aldı sonra veriyor çok oynarlar bu kağıtla yükseliş genele yayılmadıktan sonra
dostum faiz indirimine çok bel bağlıyorsun berkosanda ama bak
https://i.hizliresim.com/ek51lnd.jpeg
kaç gündür gyo çimento demir-çelikler hareketli işte yan kağıtlara sıra gelene kadar bekletir
özelden bazı arkadaşlar twiteerda bazı çok takipçili üstadların berkosan hakkında yorumlar yapmaya başladıklarını söylüyor...bu bana çok da süpriz gelmedi...zaten yakın geçmişte üstadların yavaş yavaş diline düşeceğini söylemiştim...bilançoların çok kötü geldiği bu dönemde berkosanın iyi bilançoları ile iyi finansalları ile dikkat çekmemesi mümkün değildi benim açımdan...yapılacak baskılar bir yere kadar...sonra birileri gelir alır anahtarları...
geçmişte berkosanı 20,00-30,00 aralığına haps etmişlerdir...birileri geldi berkosanı ta 56 ya kadar özgürlüğüne kavuşturdu...bakalım bundan sonra birileri de gelip berkosanı yeni bir özgürlük alanına taşıyabilecek mi ?? merakla izliyorum...
hisselerde fiyat her zaman temeline aşıktır...nereye giderlerse gitsinler muhakak buluşmak isterler...bakalım bizim fiyat ve temelimiz nerede buluşacak...???