Cahoyu mahoyu bilmemde paragöz abi 3.52 den aşa olmaz diyor, çok sıkı pazarlık var
Printable View
Aşka geldim buradan dolar short açtım, sanki çok yanlış yaptım gibi hissetmeye başlasam da, dursun bakalım, neolcek görek ....
Lenovo TB-X606X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Petkim vardi istikrarlı bugün ona da döşediler. Kenardan izlicem..ytd
Hayret bişii, normalde caho abi terste kaldığında sataşır. en son şortcuydu, bugün de şırıl şırıl akıyo, keyfi yerinde olması ilazımdı. niye sayfanın ortasına koydu ki, enteresan.
belkide yımırtaları tokuşturalım dediğine kızmıştır :kahkah:
Adam onca kağıt dururken herkesin unuttuğu ASELS ile piyasayı tutuyor...
Ulen pala hakikaten itne bir adamsın...
17.90 stoplu şort giriyorum, 17.25 üzerinde kaldığı sürece olumlu hava devam eder, 17.10 altı günlük kapanışta cenaze namazı kılınır...
Sabah bir arkadaş teknik analizcilere laf etmiş, yok hepsi terste kaldı bilmem ne, kendisi teknik analiz biliyor mu acaba, çünkü kendisi derinlik izlemeden tahta yorumlayabiliyor da...
Mesela incili okumayan birinin bence hristiyanlığı eleştirmesi anlamsızdır, insanın bilmediği bir şeyi eleştirmesi sığ ve cahilce bir yaklaşımdır...
Tabi dünyanın en zor ( hatta imkansız ) işi cahil adama kendi cehaletini anlatmaktır...
bu endeksi tutan kimse harbi çok t..lı adammış
Burada kaç kişi ekran izliyor bilmiyorum...
Ama benim şahsi kanaatim en az 5000 saat ekran izlememiş adam tahta yorumlamamalı, hatta yorumlamayı aklının ucundan bile geçirmemeli, bilmediğin işi yorumlayamazsın kardeşim...
Öyle benim arkadaşlarım şunu yaptı, benim bir tanıdığım bunu dedi, twitterda bir üstad vardılarla olmaz bu işler...
Bunlar en basit tabiriyle sığ yaklaşımlar, bu yaklaşım sahibi olanlar henüz piyasada tecrübe satın alacak kadar parayı kaybetmemiştir...
Hatta belki hiçbir zaman da para kaybetmeyecek ( dolayısıyla tecrübeyi nakit parayla satın almayacak ) olduğu için, kendi hulya larını burda gerçekmiş gibi anlatmaya devam edecek...
Mart vadeli 1619 iken aralık vadelinin 1713'ten fiyatlanmasında bir sorun yok mu? 9 ay farka rağman %5.8 yukarıda sadece.
Normalde uzak vade şort yakın vade long daha mantıklı gelirdi ama bu fiyatlamaya göre tersi durumda arbitraj fırsatı var gibi.
Sn.Bear Bull bu sistem üzerinde çalışıyor ama geri test sonuçları nasıl acaba.
Dön dolaş dedi.
Ek yapayım, bilgisayarcı arkadaşlar var atıp tutuyorlar şöyle HFT yaparız böyle sistem yazarız işte database şunu yazacaksın kod bunu yazacaksın filan.
Oturun deneyin dedim. Ne oldu? Sıfıra sıfır elde var sıfır. Ekran bilmeyen adam, kod bilse ne yazar.
Ben burada boşuna mı sürekli parayı geçtim zaman kaybediyorum?
Kendin çok iyi yapamıyorsan, otomatize edemezsin çok net.
Bu yazın herhalde PETKM deki yazım üzerine bana idi..:)
15 senedir anlık tahta izlerim..
Kim almış kim satmış acemilerin işidir..
Çünkü Sizin gördüğün hiç bir veri üzerinden İŞ yürütülmez..
Öyle olsa herkes kazanırdı..
100 kişide 2 kişi 5 kişi kazanıyorsa demek ki zahir üzerinden iş yapılmıyo demektir..
Batini ise herkes anlayamaz..
TA cılar hele hiç anlayamaz..
Kim miş bu ASELS ile piyasayı tutan..:)
Neden tutuyor muş..
ASELS ile piyasa mı tutulur muş..?
Mesela..?
Yalnız ABD özelinde birçok hedge ve mutual fonda istatistikçi oranı finansçıdan fazladır hatta özel olarak tamamen istatistik odaklı olsun isteyenler bile var iş ilanlarında. Duygularından arınmış olsun sadece matematik işin içinde olsun diye.
Hepsinin ötesinde uzun vade ortalaması eğer piyasayı yeniyorsa bir yatırımın her türlü başarılı kabul edilmeli.
https://invst.ly/u1lj3
Yakın geçmiş...
Hocam uçak kullanmak farklı bir şey, kamyon farklı araç farklı motosiklet farklı. Yayan yürümek farklı bir olay.
Piyasa yapıcı Quant fonlar içinden çok iyi matematiği olanlar var, artı olarak çok uzağa gitmeden bizde bile tırnakçı YKB robotu gibi bence başarılı kodlar var. Benim yorumum, bizler gibi parayı takip etmek zorunda olan bireyseller için.
2000 lı yıllarında başından beri yüzbinlerce saat tahta ekranlarını, tahta derinliklerini izlemiş ve kim almış kim satmışlarını hesaplamaları kitaplamalarını yapmış biri olarak bende bu tahta izleme konusunda bir kaç kelam etmek isterim :)
mesela ;
- bofa tahtada saatlerdir satıcılı gözükür, dersin ki lan bu heralde tahtayı akşama kadar tekme tokat dövecek. short yapayım da ben de nasipleneyim dersin bi bakmışsın tahta akşam saat 5 den sonra artıya geçmiş tersten dayağı yemişsin.
- derinliğe 10 kademe bakarsın kademelere milyon milyon lotlar yığılmıştır. ohaa ya bu ne lan bu tahta bugün yerinden kıpırdamaz dersin. (bununla ilgili birebir canlı şahit olduğum bir an ; thyao tahtası sene sanırım 2015. kademeler inanılmaz dolu milyonlarca lotlar yığılmış hem alım hem satım taraflarında. hakikaten kıpırdamıyor gibi. kağıt o an aktifte 4,80 den işlem görüyor. bir an bir şey oldu ve tüm kademeler bir an boşaldı kağıt 2 dakika içinde 4,40 a kadar düştü bir anda. kademeler öyle boşaldı ki. inanılmaz durumdu.)
- bakarsın gün içi işlemlere tahtada CİTİ bol bol almış gözüküyor vaay yabancı alıyor dersin. 2 gün sonra T2 takasları gelir önüne bi bakarsın ki alakası yok o gün alınan kağıt aslında MEKSA ya virmanlanmış. ya da başka bir taşerona.
yani böyle böyle örnekler çoğaltılabilir.
sonuçta yalan dolan bi sürü işler yani tahtada o an izlerken görüyorsun.
tahta izlemek evet bazen işe yarayabilir ama yatırım kararında etkili olacak kadar hipnotize olunmamalı...
dediğim gibi, adamlar senin izlediğini biliyor. beynini sulandurmayı kafanı karıştırmayı ve algılarını allak bullak etmeyi çok iyi biliyor...
Çok uyuz bir gün mü yaşıyoruz, yoksa bana mı öyle geliyor????
Sn gundwane, ekran izlemekten kastımın, kim almış/kim satmış olayı değil ki...
Bunu böyle zannederek argüman bile üretmişsin ooooh ne hoş...
Yanlış argüman üzerine kurulan argüman, yanlışın karesi olur ki, her kurulan yeni argümanda doğrudan daha fazla uzaklaşırsın...
Malesef dediklerimi anlamıyorsun sn gundwane, benim ne gördüğümü bilmediğin halde, gördüğümü zannettiğin sanrı üzerinden beni kategorize ediyorsun, sana geçen özelden de yazdım, yanıldığını kabul etmek bir yana yanılma ihtimalini dahi hesaba katmıyorsun, bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil...
Ben her analizimde %100 yanılma ihtimalimi göz önüne alıyorum, en iyi analizimin tutma ihtimalinin %51 olduğunu defalarca dile getirdim...
Bak benim işim analiz, sadece piyasayı, finansal koşulları, yönü analiz etmem, kişileri, fikirleri, yaklaşımları, olguları da analiz ederim...
15 senedir tahta izlerim demişsin mesela, bunun gerçek olmadığını sana ispatlayabilirim, ama özelde bana yazdıklarını ifşa etmem gerekir ki bu da yakışık almaz, o yüzden yapmıyorum...
Ama geçen gün forumda PETKM pasta istemişsin, ekran/tahta izleyen adam burdan pasta istemez, eğer yanılıyorsam bir kişi yanılıyorsun desin, seni analiz ettiğim başka argümanlar da var, ama dediğim gibi özelde konuşulduğu için buraya yazmayı uygun görmüyorum ama yaz dersen yazarım...:)
Senin ekran falan izlediğin yok, hatta hayatın boyunca da izlememişsin, muhtemelen bir ekran parası ödeyecek/ödetecek derinlikte işlemlerin de yok...
Seninle ilgili analizim de bu alınmaca yok ama...:)
Ha gundwane sana bir sözüm daha var...
Derinlik izleyen adam ASLA ASLA ASLA ASLA ASLA ASLA alıcı satıcı durumuna göre pozisyon almaz...
Derinlik izleyen adam bu işlerin bu kadar kolay olmadığını bilir, çünkü bu hatanın bedelini nakit olarak ödemiştir(ben)...
Ama sen zannediyorsun ki ben derinlik izleme derken ali aldı alalım, veli sattı satalım tarzında sığ bir şekilde değerlendiriyorum...
Bak dostum aynı şeyi defalarca yazıyorum ama yine yazacam...
DERİNLİK İZLEYEN ADAM ALICI SATICI DURUMUNA GÖRE İŞLEM AÇMAZ, AÇMIŞSA BİLE BUNUN YANLIŞ OLDUĞUNU ANLAYACAK KADAR HENÜZ PARA KAYBETMEMİŞTİR, KAYBETTİĞİ GÜN ZATEN BUNDAN KENDİLİĞİNDEN VAZGEÇECEKTİR, VAZGEÇMEZSE SIFIRLANIP OYUN DIŞI KALACAKTIR...
sadece şu var..mesela güçlü bir formasyon var.onaylanınca o anda momentumu destekleyen para durumudur.sadece katalizör olarak.mesela 5 daklıkta TOBO var..o anda para girişi varsa tutturma şansı biraz daha fazla gibi.gerçi bununda tuzak olduğunu gördüm....
ama ertesi güne devam eden bir sonuçu görmedim.mesela yabancı-pasta 3 gün net artı olsun ve piyasa yatay olsun..dersin ki; piyasada mal alıyorlar.
yok öyle olmadı gümmmmmm oldu
Ben diyorum ankara sen diyorsun "..." kara..
Anlaşamayacaz sanırım senle..:oleyo:
Bu arada derinlik izleyecek param yok evet..viop petkm metkim halkb uğraşuyoruz kazansak biraz derinlik alacam daha sağlıklı analizler yapiciğiiiimmm..sabredin azz sona..
Haaa gün sonu bedava alıcı satıcı verenler de var..
Yıllarca bizde para verdik...
Açık söylim 2-3 senedir anlık fiyat dışında matriks falan yok..
Ennn ucuz anlık izliyorum o yeter bana..
https://www.yatirimkredi.com/bist100...imlari-liste-5
Bu arkadaşlar sağolsun veriyorlar..
Neyse sıkıcı seansın yan etkilerini yaşıyoruz/yaşatıyoruz...
Ben şu an SAHOL tahtasını çözmeye çalışıyorum, ama gerçekten çok zor bir tahta, bilen, eden, çözen varsa yardımcı olabilir...
Alıyor mu veriyor mu naptığı belli değil
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neyse gundwane seninle yazışmak güzeldi...
Seni engelliyorum malesef, sen de aynı hassasiyeti benim için gösterirsen sevinirim...
GARAN_ tekrar yukarı fişekleme gücü var ama, sonunu getirebilirmi orası şüpheli
Keynes ne demiş: "Markets can remain irrational longer than you can stay solvent"..yani aşağı yukarı "piyasalar senin dayanabileceğinden (iflas etmeden) daha uzun süre mantıksız hareketler yapabilir"
teknik analize bakıyorum bazen yardımcı oluyor dersen ok. ama teknikçyim dersen piyasa teknikçileri yamultur..her gün görüyoruz..
temel analize bakıyorum yardımcı oluyor dersen ok.. ama temel analiz bana doğru yol gösterecek karlı işlem yapacağım dersen piyasa seni de yamultur..
piyasa senin beklentilerine göre gerçekleşmiyor.. bir sürü değişik enstrümanda aynı anda poz alınıyor..sen X tahtasına bakıyorsun ama eksik.. o resmin sadece bir parçası.. tek yapman gereken karlı işleme odaklanmak.. diğer konulara saparsan piyasa yamultur.. piyasa süper bilançoyu kötü yorumlar kötü bilançoyu arşa çıkarır..
son söz tahta muhabbetine..istersen 100 milyon saat oku..bak.. bir noktaya kadar işe yarar.. o emirleri nasıl hangi zamanlamayla gönderdiklerini, yem için mi gönderdiklerini ve büyüklüğünü bilmiyorsun.. ekranı görüyorsun sadece..aynı anda yüzlerce kurum (normal vatandaşı geçtim) benzer biçimde kendilerine gelen emirleri tahtalara yollamakla meşgul.. robotlarla.. gelen emirler bazen piyasa ile hiç alakası olmayan bir kişinin kenarda köşede kalmış büyük montanlı emirleri. bazen ülkeden çıkan bir grubun emirleri.. ama emir geliyor ve tahtaya gidecek.. o andaki piyasa şartları bir noktaya kadar gözönüne alınır.. ama emir gelmişse gönderecekler. bunları görenler var piyasa yapıcılar var, traderlar var.. bir sürü oyuncu var.. likidite sağlayan likidite tüketen.. türlü türlü oyun.. bu işler tahta okumakla filan olsaydı ne kadar süper olurdu değil mi? ama olmuyor işte.. okumak kadar sürdürebilmek de önemli.. tekrar söylemekte fayda var o anda gördüğün şey X krumunun o anki pozu.. günlere yayılan şekilde likidite edebiliyorlar.. ayrıca böyle onlarca yüzlerce kurum daha var..likidite nasıl hareket ediyor o konuda anlık fayda sağlar.. zaten oyunlardan birisi de bu..
1631.5 flat 1/5 lönk devam.
Bu doğru benim açımdan da, derinlik yok bende, Anlık pasta var ve tek kademe var ama, anlıkta hareket nasıl onu görmek için sadece. Ve daha sağlıklı hareket ediyorum kendimce, geçmişle kıyaslarsam,
10 kademe derinlikte, derinliğe göre hareket ederek çok kaybettim.
Tek tuşla herşey değiştiriyorlar.. Hoş Anlık da yanıltabiliyor tabiki.... Savunuyorum gibi algılanmasın
sahol de işlem yapıyorum son dönemde.. underperform.. ama zor olduğu konusu doğru. kchol ile beraber bakıyorum. kchol-sahol-endeks.. üçüne beraber bakarak..piyasa pair trade ciler üzerine de oynuyor.. geçtiğimiz günlerde thyao vs pgsus da net görüldüğü üzere.. faz farkı koyuyor.. aynı gün kapatmak zorlaştı pozları..4-5 gün gerekebiliyor yeterli marjlar için..
Bu meksa yatırımın Viop advisor denen uygulamasını takip eden, veya ona göre yatırım yapıp test eden var mı aranızda?
https://i.imgyukle.com/2021/03/05/NQhoYH.png
kchol vs sahol..
işaretli bölge 1550 dibinden dönüş olduğu gün.. yavaş yavaş eski seviyesine geliyor..temiz %5 marj bırakabilecek tarzda radarıma girdi..
Vak vak tam artıya geçicekken biri geldi takoz koydu, neyse enazından eksisi azaldı bunada şükür, çok şükür