Sayfa 712/1002 İlkİlk ... 212612662702710711712713714722762812 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 5,689 - 5,696 arası.

Konu: Viop-XXXI

1. Burada kaç kişi ekran izliyor bilmiyorum...

Ama benim şahsi kanaatim en az 5000 saat ekran izlememiş adam tahta yorumlamamalı, hatta yorumlamayı aklının ucundan bile geçirmemeli, bilmediğin işi yorumlayamazsın kardeşim...

Öyle benim arkadaşlarım şunu yaptı, benim bir tanıdığım bunu dedi, twitterda bir üstad vardılarla olmaz bu işler...

Bunlar en basit tabiriyle sığ yaklaşımlar, bu yaklaşım sahibi olanlar henüz piyasada tecrübe satın alacak kadar parayı kaybetmemiştir...

Hatta belki hiçbir zaman da para kaybetmeyecek ( dolayısıyla tecrübeyi nakit parayla satın almayacak ) olduğu için, kendi hulya larını burda gerçekmiş gibi anlatmaya devam edecek...

2. Mart vadeli 1619 iken aralık vadelinin 1713'ten fiyatlanmasında bir sorun yok mu? 9 ay farka rağman %5.8 yukarıda sadece.

Normalde uzak vade şort yakın vade long daha mantıklı gelirdi ama bu fiyatlamaya göre tersi durumda arbitraj fırsatı var gibi.

Sn.Bear Bull bu sistem üzerinde çalışıyor ama geri test sonuçları nasıl acaba.

3.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Burada kaç kişi ekran izliyor bilmiyorum...

Ama benim şahsi kanaatim en az 5000 saat ekran izlememiş adam tahta yorumlamamalı, hatta yorumlamayı aklının ucundan bile geçirmemeli, bilmediğin işi yorumlayamazsın kardeşim...

Öyle benim arkadaşlarım şunu yaptı, benim bir tanıdığım bunu dedi, twitterda bir üstad vardılarla olmaz bu işler...

Bunlar en basit tabiriyle sığ yaklaşımlar, bu yaklaşım sahibi olanlar henüz piyasada tecrübe satın alacak kadar parayı kaybetmemiştir...

Hatta belki hiçbir zaman da para kaybetmeyecek ( dolayısıyla tecrübeyi nakit parayla satın almayacak ) olduğu için, kendi hulya larını burda gerçekmiş gibi anlatmaya devam edecek...
    Dön dolaş dedi.

Ek yapayım, bilgisayarcı arkadaşlar var atıp tutuyorlar şöyle HFT yaparız böyle sistem yazarız işte database şunu yazacaksın kod bunu yazacaksın filan.

Oturun deneyin dedim. Ne oldu? Sıfıra sıfır elde var sıfır. Ekran bilmeyen adam, kod bilse ne yazar.

Ben burada boşuna mı sürekli parayı geçtim zaman kaybediyorum?

Kendin çok iyi yapamıyorsan, otomatize edemezsin çok net.

4.  Alıntı Originally Posted by Verge Yazıyı Oku
    Adam onca kağıt dururken herkesin unuttuğu ASELS ile piyasayı tutuyor...

Ulen pala hakikaten itne bir adamsın...

17.90 stoplu şort giriyorum, 17.25 üzerinde kaldığı sürece olumlu hava devam eder, 17.10 altı günlük kapanışta cenaze namazı kılınır...

Sabah bir arkadaş teknik analizcilere laf etmiş, yok hepsi terste kaldı bilmem ne, kendisi teknik analiz biliyor mu acaba, çünkü kendisi derinlik izlemeden tahta yorumlayabiliyor da...

Mesela incili okumayan birinin bence hristiyanlığı eleştirmesi anlamsızdır, insanın bilmediği bir şeyi eleştirmesi sığ ve cahilce bir yaklaşımdır...

Tabi dünyanın en zor ( hatta imkansız ) işi cahil adama kendi cehaletini anlatmaktır...
    Bu yazın herhalde PETKM deki yazım üzerine bana idi..
    15 senedir anlık tahta izlerim..
    Kim almış kim satmış acemilerin işidir..
    Çünkü Sizin gördüğün hiç bir veri üzerinden İŞ yürütülmez..
    Öyle olsa herkes kazanırdı..
    100 kişide 2 kişi 5 kişi kazanıyorsa demek ki zahir üzerinden iş yapılmıyo demektir..
    Batini ise herkes anlayamaz..
    TA cılar hele hiç anlayamaz..

Kim miş bu ASELS ile piyasayı tutan..
    Neden tutuyor muş..
    ASELS ile piyasa mı tutulur muş..?

Mesela..?

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dön dolaş dedi.

Ek yapayım, bilgisayarcı arkadaşlar var atıp tutuyorlar şöyle HFT yaparız böyle sistem yazarız işte database şunu yazacaksın kod bunu yazacaksın filan.

Oturun deneyin dedim. Ne oldu? Sıfıra sıfır elde var sıfır. Ekran bilmeyen adam, kod bilse ne yazar.

Ben burada boşuna mı sürekli parayı geçtim zaman kaybediyorum?

Kendin çok iyi yapamıyorsan, otomatize edemezsin çok net.
    Yalnız ABD özelinde birçok hedge ve mutual fonda istatistikçi oranı finansçıdan fazladır hatta özel olarak tamamen istatistik odaklı olsun isteyenler bile var iş ilanlarında. Duygularından arınmış olsun sadece matematik işin içinde olsun diye.

Hepsinin ötesinde uzun vade ortalaması eğer piyasayı yeniyorsa bir yatırımın her türlü başarılı kabul edilmeli.

6. Yakın geçmiş...
    Burada yer alan paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Benim görüşümdür.

7.  Alıntı Originally Posted by mcornek Yazıyı Oku
    Yalnız ABD özelinde birçok hedge ve mutual fonda istatistikçi oranı finansçıdan fazladır hatta özel olarak tamamen istatistik odaklı olsun isteyenler bile var iş ilanlarında. Duygularından arınmış olsun sadece matematik işin içinde olsun diye.

Hepsinin ötesinde uzun vade ortalaması eğer piyasayı yeniyorsa bir yatırımın her türlü başarılı kabul edilmeli.
    Hocam uçak kullanmak farklı bir şey, kamyon farklı araç farklı motosiklet farklı. Yayan yürümek farklı bir olay.

Piyasa yapıcı Quant fonlar içinden çok iyi matematiği olanlar var, artı olarak çok uzağa gitmeden bizde bile tırnakçı YKB robotu gibi bence başarılı kodlar var. Benim yorumum, bizler gibi parayı takip etmek zorunda olan bireyseller için.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Güzeller güzeli Fethiye
    Gönderi
    1,762
    Blog Entries
    6
    2000 lı yıllarında başından beri yüzbinlerce saat tahta ekranlarını, tahta derinliklerini izlemiş ve kim almış kim satmışlarını hesaplamaları kitaplamalarını yapmış biri olarak bende bu tahta izleme konusunda bir kaç kelam etmek isterim

mesela ;
    - bofa tahtada saatlerdir satıcılı gözükür, dersin ki lan bu heralde tahtayı akşama kadar tekme tokat dövecek. short yapayım da ben de nasipleneyim dersin bi bakmışsın tahta akşam saat 5 den sonra artıya geçmiş tersten dayağı yemişsin.
    - derinliğe 10 kademe bakarsın kademelere milyon milyon lotlar yığılmıştır. ohaa ya bu ne lan bu tahta bugün yerinden kıpırdamaz dersin. (bununla ilgili birebir canlı şahit olduğum bir an ; thyao tahtası sene sanırım 2015. kademeler inanılmaz dolu milyonlarca lotlar yığılmış hem alım hem satım taraflarında. hakikaten kıpırdamıyor gibi. kağıt o an aktifte 4,80 den işlem görüyor. bir an bir şey oldu ve tüm kademeler bir an boşaldı kağıt 2 dakika içinde 4,40 a kadar düştü bir anda. kademeler öyle boşaldı ki. inanılmaz durumdu.)
    - bakarsın gün içi işlemlere tahtada CİTİ bol bol almış gözüküyor vaay yabancı alıyor dersin. 2 gün sonra T2 takasları gelir önüne bi bakarsın ki alakası yok o gün alınan kağıt aslında MEKSA ya virmanlanmış. ya da başka bir taşerona.

yani böyle böyle örnekler çoğaltılabilir.

sonuçta yalan dolan bi sürü işler yani tahtada o an izlerken görüyorsun.

tahta izlemek evet bazen işe yarayabilir ama yatırım kararında etkili olacak kadar hipnotize olunmamalı...
    dediğim gibi, adamlar senin izlediğini biliyor. beynini sulandurmayı kafanı karıştırmayı ve algılarını allak bullak etmeyi çok iyi biliyor...
    Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz

Sayfa 712/1002 İlkİlk ... 212612662702710711712713714722762812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •