Bu kafa ile bir halt olmaz.....
Aynı tas aynı hamam....
Printable View
Bu kafa ile bir halt olmaz.....
Aynı tas aynı hamam....
enflasyondan en fazla muzdarip kesim emekliler
çalışana yetmesede birşeyler yapıyorlar yine de
9000 gün bağkur ödemişim 5600 gün ssk ödeyenle aynı veriyorlar aşağı yukarı ..bir ton adaletsizlik de cabası
memur ve emekliye ne kadar zam gelecek bakalım :)
daha öncede yazmıştım yazınıza istinaden tekrarlayayım
bacanağımın güneş tarlası var tekrar yatırım için prosedürleri bin bir güçlükle halletti geçen bir sene içinde sayın başkanımız recep tayip bey bir kararname büyük şirketlerin yanı daha çok beşli çetenin önünü açıp diğer bu tesisi yapacaklara çok büyük kısıtlamalar getirdi öncelikle o kararname kaldırılmalı yatırım yapacakların önünü açmalı .
devlete eskiden 20 semt e enerji satıyorlarsa diyecekki arkadaşlar 13-15 semt e ürettiğiniz enerjileri alırım isteyen istediği kadar yapsın deyip yol vermeli yoksa bu kafayla enerji üretimi sıkıntılı
TL enflasyonu geçtim dolar enflasyonu bile ABD den çok çok fazla ülkemizde.Maşallah diyelim.
*Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşçi ve işveren tarafları başta olmak üzere uzlaşı kültürü içinde asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara milletim adına teşekkür ediyorum -AA
İşte kazın ayağı öyle değil.
Ben şahsen devletin böyle bir sistem kurmasına karşıyım. Memuru idi işçisi idi hep partili olur. Zarar eder.
Özel sektör yapmalı. Ama bu olursa yerleşim elmak maliyeti ile başlıyor. Ucuz yer bulursanız da bu kez kaç yılda amorti edecek bu çıkar karşınıza.
Türkiye mesut Yılmaz Ecevit zamanı kwh başına abd 3 cent nükleer de önerdi kabul etmedik. O gün onu etse idik durum bambaşka olurdu. Gerçi o günlerde 6 7 ay içinde acil çözülmesi gereken elektrik açığı vardı. Dogalgaz elektrik üretim lobisi yılmaz ile bunu başardı.
Şu an en güzel çare evlerin çatısına döşemek olur. Ama o konuda da anti lobi ile bu bayağı engelleniyor. Özellikle fazlasını satmak konusunda. Ben 3 veya 4 sene içinde kendi tüketimimi buradan sağlamayı planlıyorum.(aküsüz)
Fazla gelirse btc madenciliği atacağım. Devlet sat fatura kota ıvır zıvır ile uğraşamam. İnternet de starlink yapacağım.
Hollandalı bir arkadaşım vardı, kendi arabası ile işe gidiyormuş ama iş veren benzin parası veriyormuş, bizde benzin parası maaşa ekleniyor ondan vergi kesiliyor demişti.
Ben de bir işte çalışıyordum şirketin arabası vardı, benzin limiti pek sorun olmuyordu, muhasebeden senin ev ile burası kaç km diye sormuşlardı ama böyle bir uygulama var mı bilmiyorum.
Bir tanıdığım yönetici olduğu firmada çalışanların arabaları lüks Audi idi, KDV mahsubu için bize jest yapıldı lüks araç alındı demişti ama oldukça eski bir olay.
asgari ücret 482 dolar ediyor galiba
İyi tutar
Mayışlara iyi zam geliyor son zamanlarda.
BİST Tatil günleri...
https://i.hizliresim.com/i24zo3t.png
https://i.hizliresim.com/37angup.png
Bence önce enflasyonu dizginleyip sonra maaş artırımlarını yapmak lazım. Mevcut düzende maaş artışı talebi, dolayısıyla enflasyonu tetikliyor.
Asgari ücreti boşuna artırmıyorlar, vergi tüketimden alınıyor, bağkurlunun veya dışarıdan ödeyenin de SGK primleri de minimum asgari ücretten alınıyor.
Çalışana yemek ve yol parası da ayda 1500 TL altında değildir.
https://i.hizliresim.com/kb5dj70.jpg
Pakistan'da döviz sorunu gıda ithalatını durma noktasına getirdi
İSLAMABAD (AA) - Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen Pakistan'da, döviz sıkıntısı,
gıda ithalatını durma noktasına getirdi.
Geo News televizyonundaki habere göre, Karaçi Toptan Marketler Birliği Genel Sekreteri
Ferhat Sıddık, tüm bankaların kendilerine döviz vermeyi reddettiğini açıkladı.
Sıddık, gıda ithalatçılarının, 25 Haziran'dan itibaren ithalatı durdurmaya karar
verdiklerini söyledi.
Döviz bulamadıkları için limanda bekleyen konteynerleri teslim alamadıklarını ifade
eden Sıddık, bekleyen mallar için de ceza ödediklerine dikkati çekti.
Ferhat Sıddık, Pakistan Merkez Bankasının, dövizi ülkede tutmak için uyguladığı
bu politikanın, ülke ekonomisine zarar verdiğini savundu.
- Merkez Bankası rezervleri yaklaşık 4 milyar dolar
Nüfusu 231 milyonun üzerinde olan Pakistan'da Merkez Bankasının yaklaşık 4 milyar
dolar rezervi bulunuyor.
Bir aylık ithalatı ancak karşılayacak kadar döviz rezervine sahip olan ülkede, koalisyon
hükümeti, geçen ay yaklaşık yüzde 38 ile rekor kıran enflasyonu kontrol
altına almaya ve ödemeler dengesini yönetmeye çabalıyor.
Döviz sıkıntısı, ithalata getirilen kısıtlamalar ve teminat mektubu çıkarmada yaşanan
gecikmeler, çok sayıda sektörü olumsuz etkiledi.
- IMF ile anlaşma
Pakistan, 2019'da IMF ile 39 ayda ödenmesi planlanan 6 milyar dolarlık kurtarma
paketi için anlaşmıştı. Taraflar, geçen yıl yeniden masaya otururken, IMF, toplam
kredi miktarının 6 milyar dolardan 7 milyar dolara çıkarıldığını açıklamıştı.
Anlaşma kapsamında IMF, şartların sağlanması halinde Pakistan'a 1,17 milyar dolar
tutarındaki krediyi serbest bırakacağını duyurmuştu. Söz konusu kredinin serbest
bırakılmasına ilişkin Şubat 2022'de tekrar başlayan görüşmelerde, henüz ilerleme
kaydedilmedi.
Hükümet, IMF ile anlaşmanın bu ay gerçekleşeceğini öngörüyor.
bizde yakında böyle olur muyuz?
Robert DeNiro'lu stajyer isminde film vardı, emekli iken bir işe girmişti.
Bizde de stajyer altında çalışma artabilir.
Ons, dusup dolar yukselecek gibi. Bu para ile milet daha fazla araba alir fiziki araba satmayinca tesla hissesi almistim keske bir araba parasi basaymisim hala diyom araba alamazsak fabrikasinimi alsak toaso :)
Lise mezunu Erdoğanın yaptığı büyük hatalar , dünyadaki bütün üniversitelerde ekonomi derslerinde ibretlik hatalar olarak işlenecektir...
Memedabiliyot sayımlarıma göre;
Memedabi gelirse asrın rallisi başlar derim.
Perşembe günü beklenildiği oranlarda bir faiz artışı gelmeyebilir diye düşünmeye başladım açıkcası.Hatta hiç gelmezse kimse şaşırmasın.
Daha dün ısı pompası için bir satıcı ile konuştum. Elektrik tarafını da konusu açıldı konuştuk. Yeni paneller 1-2.40 m ebatlarında ve bir panel 550 W üretiyor. 70 m2 ilk bir çatıya yerleştirilecek 30-35 panel ile 20 kw enerji sağlanabilir dedi. Depolama için de eğer devlet ile anlaşılırsa gece şebekeden kullanırsınız, gündüz kullanmadığınızı şebekeye verir ay sonunda helalleşirsiniz dedi ki mantıklı geldi. Böylece batarya ihtiyacı da ortadan kalkmış oluyor.
Tabi, hesabı kullanımına göre herkes kendisine göre yapmalı. Çok Elektirik tüketmeyen için gerek olmayabilir sübvanse edilen Elektirik fiyatları ile.
Starlink tarafını ben de bekliyorum. Umarım anlamlı bir tarife olur ve ailece geçeriz.
Sağlıkla ...
gene kanı faiz arttırımlarının 2 veya 3 parçada yapıalcağı yönünde. Yani ilk seferde %25 faizi beklememek gerekiyor gibi.
Okumadım idi.Daha evvelde yazdım.Kallavi faiz artışıda kime neye göre.Misal RTE ye göre faiz artışı sözü bile yasak.8.5 faizi 12 ye çıkarsa yada hadi 15 yapsa kallavi mi olacak şimdi.Geçen bir arkadaş paylaşmış 25 olursa faiz bankalar ellerindeki krediler yüzünden aldıkları tahvillerden 250 300 milyar zarar yazacaklar diye.Oysaki boş bulsa banka alarak dengelenen bir endeks var.Bir diğer veri de tr 2 yıllık ar 15 civarında.Herhalde 6.5 lık bir artış fiyatlanıyor.Ne borsaya nede dolara etki etmez bu artış.Reis bu. torbaya doldurmasını iyi bilir.viop cular çok ama çok dikkatli olsunlar bence.Hatta pozisyonsuz izlemek yada kumar olarak cüzi bir rakamla pozisyon almak en mantıklısı.
Elinde fazla mermisi yok zaten önce ben buradayım izlenimi verecekdir , benim beklentim ilk etap %20 çeker faizi sonra sunumda biz buradayız gereken ne ise zaman diliminde yapılacakdır denir.İlk etap direk kafaya atana kadar sözlü müdahale ağırlık ama altı dolu olmalı benim beklentim.
Endeks mühendisliği yapılıyor gibi.
https://i.hizliresim.com/knzcyu8.jpg
Seçim bitti kulağı kesik bademler yine piyasayı istediği gibi yönetiyor.:)
aşağıdaki gaplerden biz tredarlar rahatsız oluruz böyle oynak zamanlarda ama bu bademler bunu güzel kullanıyor.Dalga boyunu o gaplere göre pozisyon alanlara göre kuruyor dünden beri , sahaya gelen müşteriye göre ayar veriliyor.
herkes stratejisini yapsın onlarınki hazır :kahkah:
.. arada bakıyorum ekrana .... yoncada şenlik var :) hep yazdım önümüzdeki epik dalganın mimarı xbank olacak bence ..