Buyuksehirlerde yasayip ,hic isi olmayan kisiler bu sehirleri bosaltmaya basladi,bakalim yazlik yerde hazira dag ne kadar devam edecek
Buyuksehirlerde yasayip ,hic isi olmayan kisiler bu sehirleri bosaltmaya basladi,bakalim yazlik yerde hazira dag ne kadar devam edecek
ben 500 bin kişi diyorum gerçek anlamda zengin olan tüm lüks tüketim bu çevre arasında dönüyor bizde seyrediyoruz ve vay be millet de ne para var diyoruz bir de borçlanıp 1 yıl tatil kredisi ödeyen kendini zengin göstermeye çalışıp ucuz market arayan tipler var onları saymıyorum
Bu gün çeşme , urla, bodrum, Fethiye gibi yerlerde yaşamak için evinin kendinin olması lazım bir de araban olması gerek lüks olması gerekmez ama asıl konu en az gelirin 2 kişi için ve bu saydığım yerler için en az 10 000 TL veya üstü gelirin olması gerek Türkiye de bu gelire sahip emekli veya çalışmadan yaşayan kaç kişi vardır bence en fazla 5 milyon kişi vardır
500bin de mantıklı bir sayı. Sonradan editleyip 300-500bin şeklinde düzeltecektim ama kaldı öyle. Yalnız kesinlikle 1 milyona yaklaşmıyordur zenginlerin sayısı.
Zenginden kastım da öyle çok değil 200bin dolar civarı varlığı olanlar. 1milyon dolar dersem, sayı 200binin çok altına iner diye tahmin ediyorum.
Kişi başı 20-25 euroya avrupada geceliği kümeste kalamazsın.!!
Tr de 3-4 yıldızlı 20-25 Euroya H otellerde herşey dahil müşteri bekleyen
bir sürü hotel var.!!
Kişi başı 20-25 euroya avrupada geceliği kümeste kalamazsın.!!
Tr de 3-4 yıldızlı 20-25 Euroya H otellerde herşey dahil müşteri bekleyen
bir sürü hotel var.!!
O 15 milyon 65 i besliyor zaten..
Standart bir ailenin geliri zaten 10K ve üstü..
Elini sallasan ellisi öyle diyim..
......
Bakın S.Peker videolarında bazı şeylerden bahsediliyor..
Bunların hepsini ben zaman zaman dile getirdim zaten..Ülkedeki kara para ..vergisiz ticaret şu bu..
Kara para denince insan silah uyuşturucu kaçaklığı ne gelirse aklınıza..
Kaldıki ayda 10K gelir kimde var diyorsunuz da..
Yahu..
Hiç bişi yapmayan danışmada oturup gelene hoş geldin diyip gülümseyene 3000 tl veriyorlar ...
Karı koca çalışan ailelerin min 10K gelirleri var.
Bana temizliğe gelen kadının eve 10.000 in üzerinde para giriyor ya..
Bu topikde yıllar içinde değişmeyen mevzudur bu..Millette para yok abbbbbbiiiii:oleyo:
Türkiye'de işsizlik oranı: TÜİK'e göre yüzde 12.9, ILO'ya göre yüzde 28.8
Bu işşizler ordusunun kafadan enflasyonu %100:kahkah:
Bunlardamı??
Uzayda yaşıyorlar.!!!:kahkah:
https://www.google.com/amp/s/tr.euro...ore-yuzde-28-8
Herkesin 10 000 TL geliri olsa bile onların çocukları var evi kira arabaları yok, ayrıca ufak tefek borçları var. Benim dediğim kişiler evi kendisinin, arabası var, çocuğuyla işi bitmiş borcu olmayan ve karı koca 10 000 TL ve üstünde geliri olan çalışmayan veya emekli olan kişi sayısı çok az demiştim.
Sezonluk kiralar genelde birden fazla aile tarafından tutuluyor. Mesela benim arkadaş grubum var, yazlık almaya karşılar. Her yaz farklı yere gitmekve tatil yapmak istiyorlar. Bunlar her yaz birleşip başka bir yerde yazlık kiralıyorlar ve her biri yaklaşık 10-15 gün yazlıkta kalıyorlar. Dolayısı ile aslında kabaca 10-15bin TL ye yazlıkta 2 hafta tatil yapmış oluyorlar.
Her yaz 10-15 gün için de yat kiralayıp mavi tura çıkıyorlar. Masrafları paylaştıkları için yine ucuza geliyor onlara...
Yazlıkta olan kişiler çalışmadan
4 ay tatil yapıyor 2 kişi en az
40 000 tl yiyorlar evleri Kendilerinin bizler 10 gün tatil yapıyoruz ve çalışmak zorundayız aramızdaki fark bu , adamlar bir de genç, bizim gençler eşşek gibi çalışıyorlar
MB'nin TL'nin değerini ve gerçek enflasyonu unutup , oranda bir indirim yapar mı ,neden yapmasın ki..
zaten görünen son değişimin asıl bahanesi bu değil miydi...
MB'nin hem dövizhem de altın rezerv kaybının sebebi ...
büyük bir ihtimalle 6 ay içerisinde FED faizlerle oynayacak , o zaman tam bir cehennem içerisine gireceğiz...
Demirören medyası neden Cumhurbaşkanı için neden
Piar çalışması yapma gereği duyuyor ki , acayip bir durum...
Muhalefet partisinin lideri madem devr-i sabık yaartılmayacak neden KAYNAKSIZ , bol bol inandırcılığı sorgulanacak olası iktidar haleinde Türkiyenin adeta cennete döneceği vaadeleri ? Klasik anlyışlarına göre kaynak vatandaştır yani vergilerdir...
Temettü yatırımcılığı.. Şu anki portföyüme göre 19 şirketime 1 milyon yatırım yapacak birinin yıllık 57 bin lira civarı temettü geliri olur.. 1 milyonluk evden senede 57 bin kira alınır mı sanmam..uzun vadede pasif gelir elde etmenin en iyi yolu koç/oyak grubu öncülüğünde hisse senetlerine yatırım yapmaktır.. İnsanoğlu aldığı evin her gün değerini sorgulamaz.. Mevduattaki parasının eridiğini, yıllar içinde alım gücünün düştüğünü gördüğü halde bunu görmezden gelir.. Ama şirket değerleri biraz düştü mü panik yapar maalesef..
Geçen gün emlak başlığında 2.8milyon'luk dükkan almayı düşünen birisi vardı. Onun getirisini hesaplamıştım aynı orana denk geliyor. Aylık kira 10-13bin tl, yıllık getiri 5% ile 6% arası.
Yabancı temettü hisselerinde yatırım yaparak da aynı oranda temettü elde etmek mümkün. (Malın tabanı döviz ile olduğu için bana daha mantıklı geliyor şu an)
Ben de son zamanlarda faiz/eurobond yerine hisse/emlak üzerinden para kazanmayı daha mantıklı bulmaya başladım. (Emlaktan kastım direk malı almak değil de, borsadan hissesini almak. REIT olur, GMYO olur...)
Tüpraş es geçti biliyosun malum sebeplerden.. Dağıtılan /dağıtılmayan yaklaşık bu sene için bu kadar.... Aslan payı bu sene ttrak ın.. Evet net 57 bin..hepsi vermeye çalışıyor ama mesela brisa 4 sene vermedi.. Ttrak 2 yıl vermedi.. Tüpraş 2 senedir vermiyor.. Portföydeki oranları yüzde 8 ile 4 arasında değiştiği için o sene bir şirketin bile ekstra getirisi homojen yapıyı bozmuyor.. Bu sene aylık 5000 tl olan pasif gelir hedefimi seneye 5500 e çıkardım.. 30000 tl senede yatırım yapsam 1800 burdan.. Yüzde 10 civarı şirketlerin kar artışından gelirse seneye 65 bin lira temettü hedefim var
İlk sene için bu kadar... Benim 8 senelik maliyetime göre temettü verimim yüzde 25.3 lerde.. 8 sene önce 1 milyona alınan evin hiç sanmıyorum ki bu kadar kira getirisi olsun.. Dükkan bilemem ama ana cadde üstü çoğu dükkanın bile boş olduğu bu zamanda kiracı/kurumsal müşteri bulma sorunu da ayrı bi dert
18 20 yıl arası fk lardan kendini amorti eden emlak yatırımı oldukça pahalı.. Evin yıpranması da cabası.. Bistte bilhassa koçun otomotiv şirketlerinden sepet yapılıp beklense kendini en fazla 10 senede amorti eder.. Kiracı derdi yok.. Evin yıpranma derdi yok.. 18 senede evin değer artışı ile bu şirketlerin büyüdükçe değerlemesi kısmına girmicem.. Uçurum getiri farkı olur
Konumuza dönersek günlük 19,5 brüt getirisi ile aktifbank şu an 500 bin altı için rakipsiz..
Burger 46k USD, 35 Gün vade 1.85%
Mevduatta vade kısalıyormuş.....
https://twitter.com/senolbabuscu/sta...91023238516738
Dolar 8,40 a demir attı en büyük tehlike eğer taban yaparsa ben Temmuz sonu bomba patlar demiştim bu gidişle Haziran 21 ine kadar patlar
Dolar 8,60 ı görür işte o zaman
9,5 -10 beklenir
MB'da yine görev değişimi olmuş, dolar topiğinde paylaşılmış:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Karara göre, Merkez Bankası Başkanı Yardımcılığına Semih Tümen atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Karara göre Merkez Bankası Başkanı Yardımcısı Oğuzhan Özbaş görevden alınarak bu suretle boşalan göreve Prof. Dr. Semih Tümen getirildi.
Euro TL de tüm zamanlar rekoru geldi galiba 10.32
Euro 8TL olacak diyorlar
Ama ekranda 10.30TL gösteriyor.
Hay allah hayaller 8TL gerçekler 10.30TL.