Daha evvelden 2 puan faiz artışı ile 9.25 dolar kurunu nasıl bekliyorsun demiştim..
Ona da garip bi cevap verdin di..
Yani temel analizin de bi tuhaf..
Printable View
Daha evvelden 2 puan faiz artışı ile 9.25 dolar kurunu nasıl bekliyorsun demiştim..
Ona da garip bi cevap verdin di..
Yani temel analizin de bi tuhaf..
Öyle bir şey yok
Daha iki sene evvel ..benim torunum ..LGS sınavına girmeden tüm liselerden davet geldi ..hepsine gittim ..abartısız söylüyorum bak ..hepsinin hava attığı ..biz bu sene bu kadar öğrencimizi tıp fakültelerine kazandırdık ..bak yeminle ..tüm liselerin havası tıp fakültelerine kazandırdıkları öğrencileri..git listelerine bak ..
KURŞATI,TANERİ defalarca kafaya aldığını bilirim.Yedek hesabın varmış oradan onları takip ediyormuşsun.Oysa hesabın kapalı olduğundan onların bu eleştirilere cevap verecek hakları bile yok..hatta haberleri de yok.
biz burada eleştirilerimizi açıkça yapıyoruz ve cevap verebiliyorsun..
neyse bakalım...HER GELECEK YAKINDIR...
BEN KAÇAR..
mohikanin endeks tahmini başarılıydı. düşecek dedi hakikaten de öyle oldu... hala da düşecek diyor bakacagiz ....izleyeceğiz..
fakat basit bir hata yaptı.
giden kağıda pek konuşulmaz.
ford 250 gordu tup 70 gordu.
kaat bazinda iddia olmaz spekulasyonu var carti var curtu var...
kaat sebepsizce de gidebilir 5 gitmesi gerekirken 50 de gidebilir...
ama endeks tahmini basarili olmusken niye bu kadar yuklenildi anlamadim...
tofasta yanildigini o niye kabul etmedi anlamadim...
kaotik durum zaten piyasanın olmazsa olmazıdır.
birileri şort, öbürleri long diyecek. sonunda yüzlerce veriden süzülerek ortaya 1 tane fiyat çıkacak.
inatlaşmak anlamsız. hatta gereksiz enerji kaybı, zaman kaybı.
Yeğenim yks de 2800 .oldu ve ankara tıp fak. kazandı....tıplar ilk 20.000 den alıyor.
mesela bir arkadaşımın oğlu ilk 1.000 girdi..Boğaziçi müh. seçti...
hacettepe ing. tıp kazanacakken seçmedi...
oysa puanlar bilinmediğinden algı bu...
toplumsal algı bu..
iş garantisinden dolayı..adam yks de ilk 100 e girip ODTÜ,BOGAZİÇİ MÜH. seçse adı yok..ama 20.000 . olup Van tıpa girsen olay oluyor..
Ehh o başka mesele :one::he:
https://youtu.be/Z5XV0hM1GB4
1981 ilk 50, malum işbankası o zaman ilk 50 ye ödül veriyordu.İlk 50 de 36 tıp 14 mühendislik vardı.Bir iki yanılma olabilir.O yılı iyi hatırlıyorum çünkü benim üniversiteye girdiğim yıldı.Ondan sonraki yıllarda benim bildiğim tedricen mühendislik artış gösterdi.Bizim lisede en fazla mühendisliğe adam gönderilen yıldı.
işin gücün yalan dolan bu forumda...ha bire sallıyon...nasıl bir kafa bu arkadaş? ne yiyip içiyorsun sen? annen gebelik döneminde folik asit kullanmamış mı acaba?
26 yıldır istanbul'da yaşıyorum akp nin tüm belediye başkanlarını gördüm yani ve rte nin başkanlık dönemini de...şimdi ben üsküdar'da yaşarken abicim bi yağmur yağardı denizle yol birleşirdi ara fotoları zaten bulursun...müthiş akp belediyeciliğine örnek mesela sonra ne oldu imamoğlu geldi ve bu rezalet bitti artık üsküdar da yağmur yağınca denizle yol sıfırlanmıyor...yine eminönünde alt geçit yıllarca her yağmurda o esnaf leş gibi suyun içinde yüzerdi sonra imamoğlu geldi bu rezaleti de bitirdi...sonra meşhur kurbağalı deremiz vardı kadıköyde leş gibi kokardı 25 senede ıslah edemedikleri o dereyi mis gibi yaptı imamoğlu...sonra kadıköy yine yağmura teslim olurdu esnaf imamoğlu geldi bunu da bitirdi...
sonra abicim mahallelere kreşler açtı imamoğlu senin ağa babalarının 25 yılda yapamadığını yaptı...sonra imamoğlu yakın bölgelerde çiftçilere bedava fide, tohum desteği verdi, hayvancılıkla uğraşanlara yem desteği verdi...
v.s. v.s..
kim gerzek sürüsü sen bi daha düşün istersen...
Bak koçum...
1. Yaşça senden büyüğüm, 1967 doğumluyum ben...
Ama buna rağmen delikanlı demene bir şey demeyeceğim, bunu iltifat olarak kabul ediyorum...:cool:
2. Taner veya bir başkasını gizli takip etmiyorum. Yedek hesabım var benim. Arada bir bakarım neler yumurtluyorlar diye.
Çünkü ikisiyle de karşılıklı birbirimizi engellemişiz.
3. Tıp Fakültesine 1984 yılında Türkiye 250.'si olarak girdim...
4. Üstelik ekonomik sebeplerle dershaneye bile gidemedim ben...
O yıllarda TIP 1 numara idi. 90'lı yıllarda bilgisayar ve elektronik TIP'ı geçti...
2010 sonrası TIP tekrar 1 numara oldu...
5. Altı doktor yakını olan biri bu şekilde yalan yanlış bilgilerle konuşmaz...
Demek ki fazla yakının değilmiş bu doktorlar...
Ya da fazla doktor yakının yokmuş demek ki...
6. Ayrıca fazla doktor yakınının olması övünülecek bir şey değildir...
Sadece doktor olamamanın verdiği bir eziklik belirtisidir.:kahkah:
7. Bir de Tofaş için 40'tan shortlamaya başladığımı söylemişsin... Bu yalan...
Geçmiş gönderiler var, geçen ayı tarar bulursun...
Gundwane vermiş zaten alıntıları...
45.70 'ten ilk kademeyi vurdum, sonra 3 kez işlem yapıp maliyeti 49.70'e kadar çıkardım.
30 Eylül'de de 52 ve 53'ten shortladım...
Bunları twitterden vermiştim, beni takip ettiğin için bilmen gerekir. Aç eski gönderilere bak...
Bu arada şunu da ekleyeyim, bazı yavş.klar gibi tweet silmem ben...
8. Son olarak; hala BIST konusunda kendine güveniyorsan hodri meydan...
Maçan yemiyorsa sesini keseceksin yiğidim...
Bik bik etmeyeceksin...
Yanlış yere tezgah açıyorsun...
Hadi şimdi yallah...
TOASO da sağlam yanıldı hemde..
Endeks de daha sonuç belli değil..
eylül ekim çok kan akacak vadeli de dedi..
1620 lerden LONG olan dışında batan eden yoktur.
Öyle batırıcı ani bir düşüş görmediğimiz gibi de 1510 leri yaktı cuma..
Yani normal bir düzeltme içindeyiz..
xu030 içinde 1300 leri bekliyormuş 3 ay için..Kasım sonuna kadar..
O konuda izlemedeyiz..
Var mı karşıma çıkan dedi..
Evet var..Ben..:)
Kasım sonu bakalım nerede olacak xu030..
1300 (izmir) olmaz diyorum ben.
Oda olacak diyor..
Canel.D ..habire repeat yapıyon ..dikkat et bak kendine :kahkah: oltaya takılma bak ..burası viop ..:)
Herkese iyi günler.
Ben sn Son mohikanı ve endeksle ilgili paylaşımlarını takıp ediyorum.
Vede bence başarılı
İddia ve kesin yazmasının elbette bir riski oluyor.
Kim için
Elbet kendisi için
Ben olsam stop rakamları
Yanı bu sayım şu rakamı gecerse iptal yazarım.
böyle yazmasının benim acıdan hiç bir problemi yok.
Zaten her pozumun bir stop noktası oluyor.
Olmazsa olmaz durum o
Açıkçası bana katkısı var.
Vede buradan kendisine paylaşımları için teşekkür ediyorum.
Çok acık ve net yazması da ayrıca hoşuma gidiyor.
Geriye kalan kısmı
Para benim param
Alacağım risk beni alakadar eder.
Her gün onlarca sayım
Onlarca paylaşım.
Bende olmayan bilgi birikimi var.
Vede bedava
Ne denir ki
Sadece teşekkür ediyorum
Aslında bu tarz fikir beyan eden tüm arkadaşlara da teşekkür ederim.
Hiç kimse
Bu fikirler içinden hangisini alacağıma vede neye göre işlem yapacağıma karışmıyor ki
Herkesin parası, aldığı risk, kar ve zarar kendisine
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bak KaraKemal bu fotoşop değil...sizin belediyeciliğiniz bu...cehape dönemi başlayınca bu süper belediyecelik işi bitti...
ben bizzat yaşadım bu durumları üsküdar'da...yağmur yağdığı zaman böyle denizde yürüyor gibi hissederdin kendini...anlatılmaz yaşanır KaraKemal...tarifsiz bir his yani...denizde yürümek inanılmaz bir olaydı...:he:
İMAMOĞLU geldi bizi bu zevkten mahrum etti :he:
https://i.hizliresim.com/22az2uh.png
https://www.hisse.net/topluluk/showt...85#post5549585
Neyse..bu da ayrı bir zeka ..çünkü
"Bir insanın zekası, verdiği cevaplardan değil; soracağı sorulardan anlaşılır..."
Değerli forum arkadaşım sayın mohikan şahsında tüm vobcu arkadaşlarıma huzurlu hafta sonları :)
gundı 161 den longlayan 147 goren vobda nasıl batmıyor bı anlatta ogrenelım....bızde uygulayalım....aracı kuruma borclu bıle cıkarsın:halay:
Şimdi sana gelelim aslan parçası...
İddialarını tek tek cevaplıyorum...
Evet beklemedeyiz... Ama verdiğin rakamlar doğru değil...
1485'ten 1371'e düştü BIST100...
Demin %5 düştü diye yazmıştın, sonra baktım sildin o yazdığını...
Çünkü endeks 1 ayda %9.2 düştü...
40'lardan tepesine bindim diyen yok, yalan söyleme...
Alıntı yaptığın gün Tofaş'ın kaç olduğu yazıyor...
45'i bekliyoruz, oradan shortlayacağız demişim...
45.70'ten de shortladım...
30 Eylül'de de 52 ve 53'ten 2 kademe daha shortladım...
Evet 3 ay demişiz, daha 1.5 ay bile geçmemiş...
BIST100 için 1300 altı olacak diyorum...
DOLAR BAZLI 120 diyorum...
Olursa bir daha bu foruma yazmayacaksın...
Olmazsa ben yazmayacağım...
Söz, Namus...
Kabul ediyorsan bu gönderinin altına erkek gibi yaz...
ADIOS, AMIGOS...
Kabul ediyorum..
toaso için 40 dan binecem dediğini hatırlıyorum ama bulamadım..ya yazı idi yada kendi twit ini paylaştın idi..Neyse..
Endeks cuma kaçtan kapadı kaplan parçası sen ona bak..1398...
Dolar bazlı yı geç..Döviz çıkar borsa düşmez aaa ben bildim olursun..
Bist100 için değil..
xu030 için 1300 altı demişsin..resim olarak gönderini paylaştım..
Ama kıvırma alametleri görüyorum sende..
yok dolar bazlı
yok xu030 değil de xu100..
hadi hayırlısı..
viop'ta iddiaya girilmesi bence gereksiz.. hisseci olanlar için düşecek yükselecek türü iddialar bir anlam ifade edebilir, malını satarsın alttan almaya çalışırsın ya da ciddi bir ralli gelecek alıyorum dersin.. iddiaya girersin..
margin call olan bir ortamda bu tür iddialar ise anlamsız.. kaldıraçlı işlem yapıyoruz.. endeksin 150bin'den 165 bin'e gitmesi senaryosuna mesela "wooowww süper" denilebilir, %10 kar yapar bu, endeksi takip eden bir fon veya hisse sahibiysen.. ama viop pozuna sahip birisi kontratı aradaki olası dalgalanmada hiç satmadan 165 bin'e kadar beklerse 10 kaldıraçla %100 kazanacaktır..
ama tek kontratla işlem yapmıyorsan (gazoz kapağı) arada mutlaka poz kapatıp tekrar uygun bir yerden poz açacaksın.. belki reverse olacaksın.. bilemeyiz.. günlük barlara bakarsanız ciddi şaşırtmalar görülecektir.. margin call 'a düşmeden devam ediyor olmak lazım..
neticede viop çu için trend değil volatilite önemlidir.. trend'i tahmin etmeye çalış ama esiri olma.. volatiliteyi kullan.. 5000 puan temiz alayım zaten %30-35 getiri demek bu kullanılan teminata göre.. iyi para.. belki sonra reverse poz açacağız..
neticede 15 bin yukarı çıkacak dediğimiz senaryoda belki 2-3 defa 4-5 bin puanlık testere hareketleri yapacak.. viop için volatilite ve parayı hızlı döndürmek önemli.. aksi takdirde esprisi kalmıyor.. düşünülecek olursa endeks çıkmış veya düşmüş kimin umrunda.. volatil olsun sürekli marjlı işlem yapmaya olanak tanısın.. tek beklentimiz bu olmalı.. haaa diğer bir konuda 30 hisse tandem beraber hareket yapmasınlar, aralarında faz farkı olsun, performans farkları olsun ki onları da trade edelim..ana yemek üzerine bir nevi tatlı misali..
bir diğer konu...Türkiye'de trendi trade etmek bence imkansıza yakın derecede zor.. hisse ayrı konu..ama viop'ta bu hatalı bir yaklaşım olur, yani esiri olmak.. ne zaman ne tür bir haber olacağını bilmiyoruz.. her türlü dengesizlik var ülkede..
Nerenden uyduruyorsun lem bu yalanları?
Beni başka takipçilerinle karıştırma...
Beni tweet silen y.şaklarla karıştırmayın demedik mi?
Şimdi twitterdan bulacağım son 1 aydaki toaso gönderilerini...
Kapak yapacağım...
Bu arada Tofaş, Tofaş diye viyaklayan bir ALLAH'ın kulu da çıkıp da varım ulan iddiaya diyemedi.
55 üstü sizin, 45 altı benim...
Bu kadar mı korkaksınız ulan...
Yok mu kendine güvenen bir erkek aranızda????
Gundwane...
Sana da geleceğim...
Önce şu Tofaş işini halledeceğim....
Yükselen kağıdı niye satıyorsunuz anlayabilsem?!
Fatih Altaylı yazmış oradaki bir söz dikkatimi çekti. İskeleyi bırakmayan adam sana Türkiye'yi bırakır mı.
İstediği yere gitsin!
Siz mi düşüreceksiniz?!
https://i.hizliresim.com/1zcmtcp.png
TOASO Ekim vade viop pastası...
Diğer kısmında biriken 11.000 kontratı bir kenara bırakıyorum...
Açık pozisyon toplamı Ekim vade için 35.000 kontrat, Kasım vade için 5.000 kontrat, toplam 40.000 kontrat civarı yapar...
40.000 kontrat açık pozisyon, 40.000 kontrat long, 40.000 kontrat şort demek, demek ki tahtada 40.000 kontrat şort pozisyon taşıyan babayiğitler var...
40.000 kontrat 4mn lot eder, toaso gibi sığ bir tahta için muazzam derecede yüksek bir miktar...
Şimdi siz piyasa yapıcı olsanız, son üç ayda bu tahtadan 15 mn lot mal toplamış olsanız ( 700 mn TL para yapar), size karşı açılmış olan bu 40.000 kontrat şortu batırmadan bir yere gider misiniz ??? Ben gitmezdim...
Bu iş çocuk oyuncağı değil, öyle iki çizgi çekmekle olmaz bu işler, karşınızdaki adamlar gözü karartıp 700 mn TL para basmışlar, siz iki çizgiyle para kazanabileceğinizi mi zannediyorsunuz ???
temel analiz demişken- toaso bu sene sonu min. 3 milyar kar açıklayacak gibi görünüyor, yani şu an 8 f/k civarında işlem görüyor..
pekii, 9 f/k yada 10 f/k çarpanıyla işlem görmemesi için temel analiz açısından herhangi bir gerekçe var mı ??
tabii, mohikanın düşecek fikri bir trade fikri, yani kazanabilir, 30 liralık kağıt 50+ olmuş, short denenmemesi için bi sebep yok.. 55 olmadan 45 olabilir, yada 55 görür sonra yine 45 olabilir.. burası borsa kim kime kordsa
En eğitimli, maddi olarak nispeten rahat olan kesimi bu haldeyse, geri kalanı düşünemiyorum.