Günaydın...
Yağışlı, kapalı, ruha eziyet bir İzmir sabahına uyandım.
İzmir'de çok seyrek olur böyle havalar.
Biz alışmışız güneşe, bizi üzer.
Bakalım piyasalar cebimize nasıl yansıyacak.
Bol kazançlı bir gün dilerim herkese.
Printable View
Günaydın...
Yağışlı, kapalı, ruha eziyet bir İzmir sabahına uyandım.
İzmir'de çok seyrek olur böyle havalar.
Biz alışmışız güneşe, bizi üzer.
Bakalım piyasalar cebimize nasıl yansıyacak.
Bol kazançlı bir gün dilerim herkese.
Açıcaksın beş dakikalı Grafiğini Yeşil çizgi ne tarafta
Ne yapacan o onu dedi bu bunu dedi kapayacan kulağını takipten vaz geçersen canını yakarlar ...
https://resmim.net/f/zBPqp5.png
Güçlü dolar dış ticaret açığını 5 yılın en yükseğine çıkardı..maşallah diyelim..Trump gazının etkisi büyük..başta AB ve Japonya, diğerleri bu işten çok memnun..lokomatif sürüklüyor..
Amma bu işten Trump memnun değil..ben fabrikalarımı işçilerimi geri istiyorum diyor..Alıntı:
ABD'de dış ticaret açığı 5 yılın en yüksek seviyesinde
ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre dış ticaret açığı Ocak'ta %9.6 artışla 48.5 milyar dolar oldu. Bloomberg anketine katılan uzmanların beklentisi de 48.5 milyar dolardı. Dış açık böylece Mart 2012'den beri en yüksek seviyeye çıktı.*
İhracat Ocak ayında %0.6 artışla 192.09 milyar dolara yükseldi. Bir önceki ay bu rakam 190.7 milyar dolardı. İthalat ise %2.3 artışla 240.6 milyar dolar olarak Aralık 2014'ten beri en yüksek seviyeye ulaştı.*
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ticaret Danışmanı Peter Navarro Pazartesi günkü açıkamasında korumacı ticaret politikalarını savunmuş ve ABD'nin üretim kapasitesini yabancı ülkelerden çekmek istediklerini belirtmişti.
Dolar yönetim tarafından güçsüz yapılsa, ABD'nin dış açığı belki %10 daha düşer, belki düşmez..:Sad:
Sınır vergisi olmadan olmayacak..bu ise sadece dolar kıtlığı değil, bir sürü global sıkıntı..:(
Bir kıvılcıma bakar..
Sadece ithal edeceği petrole vergi koysa yılda 2 trilyon dolar, pardon paçavra piyasadan çekiliyor..:)Alıntı:
DonaldTrump:Buy American & hire American are the principles at the core of my agenda, which is: JOBS, JOBS, JOBS!
s.a Hayırlı ve bol kazançlı bir gün olması dileğimle..
Turizm denen olguyu koyalim.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Unutmadan ben çok yer gezip okumaya çalışıyorum
Elliot sayan dosttun gördüğü TOBO bu olabilir mi ?
https://resmim.net/f/t6uMA4.png
"Alışmış kudurmuştan beterdir"
evet homosapiens lüks tüketime alıştı mı, devalüasyon vs işe yaramaz. Cari açık artmaya devam eder...
Sayın enki ye katılıyorum. "Sınır vergisi olmadan olmayacak..bu ise sadece dolar kıtlığı değil, bir sürü global sıkıntı.."
doları güçsüzleşmesi ek bir getiri olabilir. 2017 2. çeyreğinde her şey bambaşka olabilir. Bizim için zaten de, global artı yük ufukta görünüyor...