30 derece sıcakta bile insanın içi ürperiyor :(
Printable View
yaaa
kötü şeyler düşünmeye başladım.
ben kaçıyorum
Tamtakır olsa yine iyi, o sıfır manasına geliyor. Burada kendisine ait olanlar tüketildikten sonra ödünç alınanlardan da tüketilmiş ve yükümlülüķ oluşmuş 42.942 milyar dolarlık ağır bir yük var.Ancak ileride bu kadar döviz elde edilirse rezerv sıfır olabilecek.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cuma günkü tepkinin devamı gelmez, önümüzdeki hafta aşağıya salarsa
katliam olur, büyük senetlerin özellikle bankaların görüntüsü kötü
Cuma günü alım gelince yabancının pasifleri almışlardı, niye aldıklarını da anlamadım ama aldılar :)
Usd öğlen bastıklarını nerdeyse tamamını geri aldılar akşam, yarın doların durumuna da bakmak lazım
2 haftadır çok sert sattı cuma günü hariç doğru dürüst tepki veremedi, her kafayı kaldırdığında satış yedi,
cuma tepki gelmeseydi pazartesi bekliyordum tepki ama cuma gelince shortlarımı önemli oranda kapattım
yarın öğlene kadar izlemek lazım, cuma öğleden sonraki alıma çok inanmadım,
doğrusunu piyasa bilir, yarın bakarız duruma
Endekse devre kesici gelmesinin fiyatlamaya nasıl bir etkisi olur?
Dolar kontratına da devre kesici gelmiş oldu mu?
Bu devre kesici neden geldi?
Teşekkürler.
Devre kesici küçük oyuncular için hiç te iyi birsey değil hem endeks açısından hemde hisse bazında tamamen korkutma taktiği daha bir işe yaradığını görmedim zaten devre kestimi hisse endeks aşağı düşüyorsa zaten eslesmede de bu fiyata yansıyor nedense panik panik sonra sert yükseliş veya düşüş piyasanın doğal dengesini bozuyor satan bırak satsın ne gerek var müdahale etmeye
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun seneryosu bol korono hikayeleri okuyup dinledim.
Mesala Trump ın Dünya üzerinde parasal anlamda dağıtılan 25 trilyon dolar parayı kesip ABD halkına dağıtmak istemesiyle başlayan , çin ticaret savaşı ile devam edip , bir anda ortada türeyen bir virüsle yeni bir dünya düzeni kurmaya oynayan bir yapı ortaya çıkmış gözüküyor okuduğum dinlediğim makaleler ve similasyonlar başta BİLL GATES olmak üzere 5-6 milyardere çıkıyor ve bu milyarderler her krizlerden sonra olduğu gibi yine mal varlıklarını katlamışlar.
Bu yüzden bu virüs çok su kaldırıyor dünyada.
2013 te böyleymiş.
ne ara bu hale geldik peki.
https://www.dunya.com/gundem/mb039ni...-haberi-208560
Kısa vadede 7.20-8.00 arası gider gelir eğer faiz artışları başlar ise, orta uzun vadede ise bu ekonomi yönetimi devam ettiği sürece yeni Arjantin oluruz, bence.
Arjantin'e benzeterek aşağıladığımız bu ülke değil, ekonomi yönetimidir ve sonuna kadar hak ediyor. Bizi sürekli fakirleştirenlere yazılanlar az bile. Geleceğimiz ipotek altına alınmış, çocuklarımızın geleceği çalınmış. Ne yazmamız gerekiyordu. MB rezervleri altın hariç -76 milyar dolar. Kutlayalım mı?
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence cılgınlık yapmazsak olmayız
Dunyanın envai cesit milliyeti burda
Zaruri göçle sende
Bundan sadece sen değil
Dünyanın sayılı bankaları finans kurumları vs para kazanıyo
Emlak alım satımı kredilendirmesi
Mobilyaya gene kredi
Kamyoncu nakliyat yapar evi
Kamyon yenilemeye o da kredi
Altın yımırtlıyan tavuğu ben olsam kesmem
Argentina sapa kalıyor dünya coğrafyasında bi kenarda
Onu canları sıkılınca dövüyolar
Adam video da ; bir papua yeni gine Kinası almak için 2 tl ödüyoruz diyor.
Kim bunlar , ellerinde Mızrak g.tünde yaprak diyor.
Nutkum tutuldu kelimeler boğazıma düğümlendi :)
http://cloud.tapatalk.com/s/5f303348...809-WA0000.mp4
Bundan 10 yıl önce 0.5 TL ödüyormuşuz. Adı sanı bilinmez ülkeler bile 10 yılda bizi dörde katlamış. Gerçekten çok efendice yazıyoruz. Yoksa normalde ....... dümdüz gitmemiz gerek. Bir de TV ye çıkıp ekonomi uçuyor demezler mi?. Ağızlarına terlikle vurasım geliyor.
Açın tüm pariteleri, gelişen ülkeleri bırakın, 2., 3., 4., 5. sınıf ülkelerin paraları TL ye karşı ne yapmış görün. İlla buradan tüm grafikleri verelim mi?
Yazık bu ülkeye, çocuklarımıza, torunlarımıza. Birilerinin saçma sapan yönetimi yüzünden gelecekleri çalındı, hazineden beş kuruş çıkmıyor dedikleri ama hazine garantili döviz ödemeleri-soygun yüzünden.
Gerçekten, çok sakin yazıyoruz bu durum karşısında.
TCMB A.Ş. sermaye yapısı.
Kar elde edince yüksek kar elde ediyor ama zarar edince ne yaparlar bilmiyorum belki teknik iflas açıklarlar, sermayesi 25 bin TL.
https://t24.com.tr/haber/mahfi-egilm...ilir-mi,515805
https://i.hizliresim.com/osEISV.jpg
Arjantin borsasının USD/Peso ya karşı grafiğini çizdirin. Arjantin olabilmek için dua edersiniz :)
Ekonomi Fed başkanı Bernake nin artık faiz artırımına gideceğiz ve yeni para arzı olmayacak demesiyle tepetaklak olmaya başladı. Tabii birde 2013 e kadar tekelinden tüpraş'ına herşey satılmış, özelleşmiş satacak pekde bir şey kalmamış ve hazineye sıcak para girişi azalmaya baslamisti.
Mesela hali hazırda 30 milyon müşterisi olan tekelin satılması.
Komedi gibi.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa kapalı birde hafta sonu sakinliği de var diye gördüklerimden bir kaç grafik paylaştım,
Bir şey yazmakta pek içimden gelmiyor açıkçası, aylardır saçma sapan fiyatlamalarda
Endeksi taşıdılar buralara, piyasa bu olabilir, 2 haftadır da çıktığı gibi sebepsiz düştü,
Borsa niye düştü dolar niye çıktı diye sorgulanıyor
Çoğunluğun elinde veri terminalleri var, bir çok data zaten açık kaynaktan yayınlanıyor
Az çok takip eden zaten nereye gideceğimizi tahmin edebilir
Çoğunluk halen çok iyimser, tersini düşünenlerde çarmığa geriliyor anında
Yazacak söyleyecek çok şey varda, gerek var mı çaba harcamaya ondan pek emin değilim,
Hala dolar 5.5 olur diye burada bile yazılınca oturup vakit harcayıp burda nedenlerini
Nasıllarını yazmak boşa kürek çekmek gibi geliyor
Ben genelde tırların trafiği ile ölçerim piyasayı....
Bilenler bilir: Pozantı rampasını 3 şerit kapattılarmıydı işler yolunda, 2 şerit kapattılarmıydı normal..... tek şeritte gidiyorlarsa sıkıntı var demektir.... şu an tek şeritte giden yok bir birleriyle yarış halindeler. en az 2 şerit kapatılıyor. dikkat edin isterseniz.
Aşağıdaki grafik Dolar / TL grafiği.
2014 yılının Ocak ayında dolar 2.4'e dayanınca MB şok bir faiz artışı yapmış. Dolar 3-5 günde %10 düşmüş. Yani enseyi karartmaya gerek yok. Negatif reel faizden pozitif reel faize doğru gittikçe doların ateşi de düşer. Aşağıdaki youtube videosunda dönemin MB başkanı Erdem Başçı döneminde faizlerin durumunu inceleyebilirsiniz. Dolar / TL grafiği eşliğinde videoyu izlemek yararlı olabilir.
Önemli not: Vurgulamak istediğim tek konu faiz yönetimi ile dövizin kontrol altına alınabileceği. Ben kısa vadede böyle büyük bir faiz artışı beklemiyorum. Zaten deniz43 üstad faizin nereye gelmesi gerektiği ne kadar zamanda gelmesi gerektiğiyle ilgili çok aydınlatıcı yazılar yazıyor. O konuda üstadı takip edebilirsiniz.
https://businessht.bloomberght.com/p...-faiz-seruveni
https://www.linkpicture.com/q/LPic5f...1886121005.png
Hafta sonu evde olunca biraz grafik kurcaladım, felaket tellalı gibi grafikler attım,
Ne zaman çok felaket grafik atsam benim tersime hareket ettiği çoktur,
Benim felaketlere göre kimse hareket etmesin :)
Bunlar sadece benim gördüğüm, yanlış görmüş, yorumlamış olabilirim
Ortaya fikir olsun diye attım, zaten daha çok orta uzun vadeli grafikler
Kaldıraçlı piyasalarda Çöp olmaları 1 saat sürmez :)
Tutsa bile bir saate teminat sıfırladıktan sonra işe yaramaz zaten
Hamaset, riyakarlık ve cahillim ihraç edilebilir bir şey olsa cari fazlanın anasını ağlatırız.
Moruk Abi demek istediğim onların parası çok değer kaybetmiş ama borsası da dolar bazında güzel performans göstermiş.Bizim hem paramız değer kaybediyor hem borsamız dolar bazında değer kaybediyor. Hem dövüyorlar hem aç bırakıyorlar.
Aşağıdaki ilk grafik Arjantin borsasının USD/Peso ya bölünmüş hali. Investing'de borsa grafiği sadece 2019 sonuna kadar mevcut. O yüzden oraya kadar gösterebildim. 2009 krizinde 180 ile dip yamışlar. 2015 sonu 1600 2018 başında 1800 görmüşler. Yani 2009 dibinden 10 kat yukarda zirve yapmışlar.
2. grafik ise bizim grafik. Bizim 2009 krizi dibimiz 125 olmuş. 2010 sonu ve 2013 mayıs ayında 500 görerek zirve yapmışız. (Aynı tarihlerde Arjantin tepesi sırasıyla 800 ve 750 olmuş. Yaklaşık 4.5 kat) O günden beri yeni zirvemiz yok. Güncel durumda 2009 dibine çok yakınız.
https://www.linkpicture.com/q/LPic5f...1572748944.png
https://www.linkpicture.com/q/LPic5f...1901095665.png
Önümüzdeki günlerde gelebilecek olası kararlar:
- Döviz ve altın alımında verginin % 2’ye çıkarılması.
- Faiz artırımı ( Mevduat faizleri artmaya başladı zaten)
- TL mevduat faizinden alınan % 15 stopajın düşürülmesi ( mevduatın vadesine göre farklı olabilir. Vade uzadıkça stopaj oranı düşebilir)
- Döviz mevduat faizinden alınan stopajın yükseltilmesi.
- Aktif rasyosu uygulamasının kaldırılması/ertelenmesi.
- Bankaların Yabancı Paradan TL’ye dönen/dönecek mevduatlara daha yüksek faiz vermesi.
- Fiziki altınları ekonomiye kazandırmak adına Altın tahvili / kira sertifikası ürünün hayata geçirilmesi.