Arjantin borsasının USD/Peso ya karşı grafiğini çizdirin. Arjantin olabilmek için dua edersiniz![]()
Arjantin borsasının USD/Peso ya karşı grafiğini çizdirin. Arjantin olabilmek için dua edersiniz![]()
Ekonomi Fed başkanı Bernake nin artık faiz artırımına gideceğiz ve yeni para arzı olmayacak demesiyle tepetaklak olmaya başladı. Tabii birde 2013 e kadar tekelinden tüpraş'ına herşey satılmış, özelleşmiş satacak pekde bir şey kalmamış ve hazineye sıcak para girişi azalmaya baslamisti.
Mesela hali hazırda 30 milyon müşterisi olan tekelin satılması.
Komedi gibi.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Piyasa kapalı birde hafta sonu sakinliği de var diye gördüklerimden bir kaç grafik paylaştım,
Bir şey yazmakta pek içimden gelmiyor açıkçası, aylardır saçma sapan fiyatlamalarda
Endeksi taşıdılar buralara, piyasa bu olabilir, 2 haftadır da çıktığı gibi sebepsiz düştü,
Borsa niye düştü dolar niye çıktı diye sorgulanıyor
Çoğunluğun elinde veri terminalleri var, bir çok data zaten açık kaynaktan yayınlanıyor
Az çok takip eden zaten nereye gideceğimizi tahmin edebilir
Çoğunluk halen çok iyimser, tersini düşünenlerde çarmığa geriliyor anında
Yazacak söyleyecek çok şey varda, gerek var mı çaba harcamaya ondan pek emin değilim,
Hala dolar 5.5 olur diye burada bile yazılınca oturup vakit harcayıp burda nedenlerini
Nasıllarını yazmak boşa kürek çekmek gibi geliyor
Ben genelde tırların trafiği ile ölçerim piyasayı....
Bilenler bilir: Pozantı rampasını 3 şerit kapattılarmıydı işler yolunda, 2 şerit kapattılarmıydı normal..... tek şeritte gidiyorlarsa sıkıntı var demektir.... şu an tek şeritte giden yok bir birleriyle yarış halindeler. en az 2 şerit kapatılıyor. dikkat edin isterseniz.
İnanılmaz Dediğiniz Hisse, Gün Gelir; Dayanılmaz Olur.
FORMDA YAZDIKLARIM KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. ZARAR EDEBİLİRSİNİZ.
Aşağıdaki grafik Dolar / TL grafiği.
2014 yılının Ocak ayında dolar 2.4'e dayanınca MB şok bir faiz artışı yapmış. Dolar 3-5 günde %10 düşmüş. Yani enseyi karartmaya gerek yok. Negatif reel faizden pozitif reel faize doğru gittikçe doların ateşi de düşer. Aşağıdaki youtube videosunda dönemin MB başkanı Erdem Başçı döneminde faizlerin durumunu inceleyebilirsiniz. Dolar / TL grafiği eşliğinde videoyu izlemek yararlı olabilir.
Önemli not: Vurgulamak istediğim tek konu faiz yönetimi ile dövizin kontrol altına alınabileceği. Ben kısa vadede böyle büyük bir faiz artışı beklemiyorum. Zaten deniz43 üstad faizin nereye gelmesi gerektiği ne kadar zamanda gelmesi gerektiğiyle ilgili çok aydınlatıcı yazılar yazıyor. O konuda üstadı takip edebilirsiniz.
https://businessht.bloomberght.com/p...-faiz-seruveni
![]()
Yer İmleri