Araba icrada 1/3 üne satılmaz.!!
Bu kişiler art niyetli insanlar.(dolandırıcı)
Kötü örnek emsal alınmaz.
Printable View
Koyunların küpeli ve o küpe üzerine kredi çekiliyor ipotek konuluyor. Bu hayvan üreme özelliğini kaybettiğinde kesilmesi gerekir. Birlik var küpe üzerinden tespit vs yapıyor herşey kayıtlı. Koyunun ömrü 50 yıl değil ki iklime göre değişir. Ilıman iklimden hayvan alıp soğuk iklimde yaymak verim vs hesaplar tutmuyor. Ege bölgesi koyununu Sivas'a ığdıra Kars'a götür telef olur.
Ben o zaman sağlam yani felçli değildim. Bizzat gördüm şahidim. Bunlar bir postan günlük 100 bin çekiyordu gerçi bu gün 100 bin çok komik kaldı. 2014 de bir Mercedes parası.
Yalan Yalanı Doğurur.!
https://www.youtube.com/watch?v=2DlA9nS-GVs
Cehalet ile başlayıp,hayvan kredisinden,araba kiralamaya,oradan altın işine,tefeceiliğe ve sonrasın da telefonculuk.?
Bu adamlar nasıl cahil oluyor?resmen dolandırıcılar,cahil insan bu yazdıklarını beceremez.!
Benim enişte ilkokul mezunu. 1010 yazamazdi. Kredi kartı yatır çek yapıyorlardı. Fatura hurda altın ve kontör üzerinden kesiliyordu. KDV %0. Adamlarda TC listesi var. Enişte ve buna para veren 100 lerce kişi battı. Ayrıca rentecar işi yapıyordu. Tosuncuk var adam ne mezunu bir bak bulaşıkçı garson adamın götürdüğü paraya bak.
Köyler şehirler bu adamlardan sorumlu..
Onlar her yerde
Dernek başkanı
Uyanık kurnaz sansar tilki lakapları
Paranı döndüğü her işi yaparlar..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faiz yıllık%12. Bunlar günlük%1 ile para veriyor. Hangi akıllı
Ben de Allah korkusu şeref haysiyet olmasa bunların âlasını yapardım. Hele hele 2014 yıllarında bankalar para vermek için kapı dolaşıyordu. Bu işten para kaz***** görmedim. %12 yıllık faiz döneminde günlük %1 faiz ile para alan batıktır. Kaç kez uyardık. Adamlar ile akraba sanki. Bizim ki de ilk başta ortada avare avare dolaşırken bir hayırsever nerdeyse yeni tanıştığı biri bunun üzerine şirket aldı. Çevresinde güvendiği kimse yokmuş gibi. Çuvalla para vardı lüks arabalar vs. Kaç tane çek koçanı aldıysa hepsini doğramış. Hepsi bizimkinin üstünde kaldı. Bizimki de amcaoğlu ve dünürü üzerinden yaptı. İlk başta sadece kredi kartı yatır çek vardı. Sermayesi eş dost saf insanların Kredi kartından çektiği bir ay kullandığı paraaydı. Adam kredi kartı limitine aylık %10 veriyor. %20 -30 satıyor du. Batmadan önce 2 si Mercedes 15 araba ve büyük bir para vardı. Parayı cargocar bayisine kaptırınca battı. Çünkü ana iş yatır çekti. Şuan ki borç 10 milyon vardır. Kaç kişi bilmiyorum. Belki yüzlerce. Çocuğunun yuvası bile dağılıyor du.
Hacı hacıyı Mekke'de, derviş dervişi tekkede bulur.
Cahil az kalır malın biri. Salağın teki. Benden 83 bine ev aldığım dönemde 35 bin aldı. Bir sene boyunca her gün battım diye hiç uyumadım. İlk ben kurtardım parayı en son babam. Babamı kaç kez tembih ettim sakın verme ve tefecilik yapıyor diye. Her gün değişik değişik Mercedese binince babam da vermiş. Benim verme sebebim hayırsever bunun üstüne şirket alarak batırdı. O borcu çalışarak ödeyemezdi. Kurtarsın diye verdim. Bizim ki borcu kurtardı. Üstüne parası arabaları oldu. Karı kız hovardalik. Servet yapmaya kalktı hırslandı en son da gümledi. Şuan yuvası da kalmadı şerefi de. Gerçi bizim ki askere giderken şerefini haysiyetini nizamiye bırakmış oradan da kaybetmiş. Adam olsun diye 20 yıl uğraştım olmadı. Çocuklarının bile o.ç dediği bir adam artık.
Hayatımın en az 20 yılı hem aileme hem kardeşim ve yeğenlere bakmak için iki üç işte çalışarak geçti. Gün aşırı 6-7 saat uyudum. Öyle çalıştım öyle çalıştım ki en son kimildayacak dermanım kalmadı 3 mt den düşüp felç oldum. İki yeğenim evlendi kardeşim çakışıyor kendi ayakları üzerinde. Bu kadarı benim için büyük başarı. İnsan kardeşi olunca arkasını dönüp gidemiyor. Onlar açken yemek yiyemiyor. Benim ilk beynimden vurulduğum an yeğenimin dayicim bugün daha çok doydum sözü dür.
shortçulara moral...grafiği dondurup cevirip bakmak iyi geldi..düş düş düş nereye kadar..nolacak bu endeksin hali dedim durdum :)
Eğer dolarınız bozup kkm yapmışsanız ve kur farkı oluşmuşsa aradaki farkı merkez bankası eğer tl nizi kkm yapmış ve kur farkı oluşmuşsa aradaki farkı hazine ödüyor yanş bütçeden karşılanıyor.
Bu nedenle mart sonu ve nisan başlarında bütçede oluşan faiz ödemelerinin yüklü bir miktarıda buradan kaynaklanıyor olacak
Güzel bir yazı yazdım, belki süre uzadı "no permission" dedi. Ben de yazıyı alıp kendime mail attım. Ben öyle her şeyi beğenmem bana göre güzel yazı idi. Öte yandan kader ile inatlaşmamak lazım.
Onun yerine başka bir şey yazayım.
Emekliliği yaklaşan EYT'li birini hatırladım, doğum tarihini vs biliyorum. 2 yıl önce mesaj atıp 3 ay öncesinden hazırlan başvur demiştim, geçen yıl başında tekrar hatırlattım. Tamam bakarız vs mesaj atmıştı. Bu sene bu sefer o aradı, tabi emeklilik tarihi 1 yıl geçmiş 1 yıllık maaş gitti şimdiden. Geliri olan biri de değil ablasının yanında kalıyormuş. Ne yapmam gerekiyor diye sordu. Normalde internete baksa bulur. O arada sen GSS primi ödedin mi dedim, e-devletten kontrol etti 13-14 bin borç çıkmış. Neyse bir kaç haftalık yönlendirme ile emeklilik başvurusunu tamamladı.
Kişi en iyi okullardan mezun, zeka bilgi maşallah, ama basit bir konuyu halledememiş.
Benim canımı sıkan esas şey ise sonra beni aradı ben senin emekilik maaşını aldığın bankayı değil, başka bankaya yatıracağım sana 250 TL promosyon ücretini maaş bağlanınca gönderirim.
Benim tahminim başkalarının kaderi ile oynayınca sana da böyle arada tokat gelebiliyor.
Bana göre borsacının seans içi zamanı çok pahalı, minimum 100 TL'den aşağı değildir. Gel 100 TL vereyim başka iş ile uğraş desen çoğu kimse kabul etmez.
İnsanların gereksiz yazılardan nefret etmesi normal. Kader kasten gereksiz yazı koyduruyor da olabilir o başka.
seans içinde yani intra-day trading'de mantık şu ; mümkün olan en kısa sürede , en fazla parayı , en az risk alarak kazanmak. burada bu üçlünün mükemmel kesişmesini aramıyoruz. bu üçlünün birbirine yakınsadığı, kişiye göre subjektif fırsatları değerlendiriyoruz. onun içün gün içinde işlem yaparken dış dünya ile irtibatı her türlü kesmek başarı oranını yükseltir. işte onun içün seans içi zaman çok çok kıymetli bu işi yapıyorsan. portföyün büyüklüğüne göre o zamanın değeri de geometrik olarak artar.
Rusya, bir asırdan fazla bir süre önce Bolşevik Devrimi'nden bu yana görmediği
korkunç bir dönüm noktası olan dış borcunda büyük bir temerrüde doğru ilerliyor..
:rtfm:
https://www.nytimes.com/2022/04/16/b...t-default.html
Zamanında çalışırken bir yöneticim vardı, borsa ile ilgilenirdi. O zaman internet filan yok, cep telefonu da yok. Bazen toplantıya girer çıkarız. Masasından bir kaç telefon ederdi. Ya ariston bu toplantı bana çok pahalıya patladı derdi.
Şimdi insanlar alarm vs kuruyordur bilemiyorum. Tuvalate gidip gelirken, çay demlemeye giderken hareketler olabiliyor herkes deneyimlemiştir.
Telefonu ve whatsapp'ı kapatmak da bir alternatif.
Zamanında bir akşam iş yerinden aradı bir müdüre. Normalde beni aramaya yetkisi olmayan kişi. Ben de cevap vermedim, Ertesi gün ben gece seni aramıştım dedi, kadın. Ben de banyodaydım çıkınca geç olduğu için aramadım dedim. Kadın utandı çok özür dilerim vs.
İnsanlar mesaj atıyor anında cevap bekliyor. Bu dünyada sevenin çok ise o da problem sayılır.
Bu arada her insan en çok onu sevmeni istiyor. Hatta bir arkadaşım, biz senin kaç yıllık arkadaşınız bu adam daha yeni sen onunla ilgileniyorsun demişti. Adamı tanımadığım için o anlatıyor dinliyorum arada soru soruyorum, yani benim yaptığım normal. İş yerinde de bir çalışan sen en çok yeniler ile ilgileniyorsun biz de burada çalışıyoruz diye şikayet etmişti, ben de sen bir büyük hata yap bakalım senin yanından ayrılıyor muyum demiştim. Arkadaşımın çocukları var, daha büyük olan beni de dövün demiş, incelenmesi gereken bir durum.
Bu borsa temelde güzel bir icat. Alıcı ve satıcı karşılıklı buluşuyor. Genelde itirazlarımız daha az manipulasyon, daha fazla şefaflık olması, fiyatların karşılıklı gönül rızasına dayanır olmasının sağlanması.
Bir yeğenim vardı genç kız. Bu dünyada erkekler otopark gibidir, iyileri çoktan tutulmuştur demişti.
Bunu hisseler için de diyebiliriz.
Daha ileri gidersem, iyi insanları ya Tanrı ya iblis çoktan sahiplenmiştir, sahipsiz iyi bir insan bulmak gerçekten çok zor.
İflas riski olan 72 ülkeden biriyiz
BM raporuna göre..
Seçime kadar gideriz.
Düşe, kalka..
MACAR başkanın yeniden seçilme sebebi belli olmuş..
Ülkemde 1 mülteci dahi istemiyorum, sloganı..sıfır mülteci
Sınırı zorla geçenlerde hapiste..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öğleden sonra uyudum. Geçenlerde rüyalar karın doyurmuyor diye içimden geçmişti, ilk defa rüyamda karnım doydu, hatta kalkınca bu sefer iştahım olmadığından bir şey de yiyemedim şimdi bir konserve yedim kendime geldm.
Rüyamda borsada bir spor klübünün genel kuruluna gitmiştim, oradaki kokteylde güzelce doyurdular. O arada bu klüp küme düşmüş ben de seneye tekrar çıkar diye hisseleri satmadım. Bana dediler salak keşke satsaydın, süper ligden düşen klüplere TSMF el koyuyor ekonomik bütünlük deyip her şeyi alıyorlar, hisseler de iptal edilir vs. Ben de panik oldum, git lot altı ATM'den sat dediler vs. Bu arada benim daire de bunların tesislerinde olduğu için orayı da hafta sonu kamulaştırmaya başladılar, rüyadayken oldukça maceralı idi.
Bu TMSF el koyması can sıkıcı bir şey, şuyu var, buyu var diyorsun sonra elde bir şey kalmayabiliyor.
O tip riskleri unutmamakta fayda var.
Bu işlerin şarkısı da var.
https://www.youtube.com/watch?v=cKmBO0zEV8w
Mazhar Fuat Özkan - Anında Görüntü (Official Audio)
Biraz geriye doğru okudum ..
Hala shortta ısrar edip angarya iş çıkaranlar var...
Spotta olunca düşüş tepkileri yükseliş tepkileri yormuyor..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bankalar endeksinde son durum
https://i.ibb.co/CQ4fD8j/xbank170422.png
3-4 gündür dinlendi bankalar,
bu hafta yukarı kopması büyük ihtimal
Forum bitmiş.Kendi kendimize konuşuyoruz.
Şefim en son bizim sayfa da paylaştığım portföy dışında ne viop ne coin yapabiliyorum..
Temettücu olduk çıktık..
Şükür siz nasılsınız..
İşlerim yoğun M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ORTA vadeli portföy adaylarım:
1 tane banka: GARAN-YKBNK-AKBNK-İŞCTR den bir tane seç
1 tane holding: dohol-sahol-kchol den bir tane...
1 tane parekende: MGROS
1 TANE spekulatif: ostim,basgz,angen den bir tane
1 tane sanayi: petkm
5 hisseyle zengun olacağız:)
hisse konusunda önerilere açığım.
hocam piyasayı kurmalı saate çevirmişler kim nerede ne yapıyor malum şahıslara açık.
ben denemek için emri hazır bekletiyorum bazen (bırak pasife yazdığım için birkaç dk lığına ters yöne basmasını) her defasında hazır bekleyen emri bile biliyor gibi hareket ediyor.
böyle şeffaf bir piyasa inan dünyanın hiçbir yerinde bulamazsın :kahkah: