Ziraat ppf ve kvba fonlarıda eksi.
Tzl -0.048
ZBJ -0.141
Tzv -0.144
Printable View
Ziraat ppf ve kvba fonlarıda eksi.
Tzl -0.048
ZBJ -0.141
Tzv -0.144
Garanti GJH serbest ppf artı 0,1221
Nkolayda 1000k lik fon satışı yapan varmi mh nkolay uygulamasindan olmuyor dedi internet bankacılığındsn olacakmış sözde .
PPF'ler için can alıcı gün cuma günü.
5 günlük getiri verecekler çarşamba sabahı.
Birde 5 günlük eksi verirlerse seyreyle gümbürtüyü.
bu twette detayli anlatmis
https://x.com/e507/status/1904428287897510243
acil alım durumları olursa diye bir miktar bankanın ppf da bırakırdım şimdi orada tek kuruş tutmuyorum nkolaya gönderiyorum, saat 14.30 dan sonra dönen para olursa aynı şekilde gönderip bono alıyorum, aslında oranın da getirisi düşmüş %43 olmuş gecelik daha yüksek yerler varsa onlara geçmeli, diğer yüksek miktarları da kısa vadeli serbestlere geçirdim.
Eksi ppf için bankaya gittim. Boştaki paramı benim iradem dışında ppf aldığını ve eksi getiri olduğunu anlattım. Abi yarın düzelir düzelmezse yukarıya mail atarız zararı karşılarız dediler. Pek aklım yatmadı ama zararın karşılanacak olması hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim. Saygılar
2 gündür TP2'yi satmaya çalışıyorum, her seferinde %10'unu satıyor, kalan kısım da neredeyse %0 getiriyle çalışıyor:) 2 gündür yediler tüm getirilerimi, hem para vermiyor hem çıkış yaptırmıyor ne biçim iş anlamadım
Kira sertifikası fonları şu dönemde PPF'lere alternatif olarak değerlendirilebilir mi?
Kısa vadeli kamu ve özel sektör kira sertifikası taşıyan fonlar var ve bazılarının getirisi PPF'lerden çok da aşağıda değil. Forumdaşlar ne düşünür bu konuda?
Eksi bakiyemi iade ettiler arkadaşlar. Demekki neymiş hakkını arayan hakkını alırmış. Saygılar
Kısa vade kira sertifikası fonları, likit yapısı ile para piyasası fonlarına bir alternatif. Örnek olarak Mpf tefasa açık.(Ayrıca Nkolay vaysa Mpf ve Tlk 7/24 anında işlem yapılıyor)
Yalnız min %80 kira sertifikası taşımak zorundalar.
Ben daha esnek yapıları olduğu için katılım para piyasası ve serbest para piyasası fonlarını tercih ediyorum.
Örneğin yönetim gideri düşük olanlar Zp8 0.60, nsp 0.70, Gkh %1.
Çok acil durumlar için nkolay üzerinden Tlk, 7/24 anında satış hesaba geçiyor.
Saygılar
Gunluk 0.13 veren bir sey yok iyimi.
Viop teminati gunluk nekadar veriyor
Stopaj oranları %15 olmadan önce garantinin ppfsi GTL fonunu almıştım, %15 olunca garantinin serbest ppf fonu GJH ı aldım.
Sonra gümüş,yabancı hisse senedi fonu aldım gecelik nemalandırma yaparken %15 stopajlı GTL almış, satarken de benim %10 lu fonları satmış. Üstüne ppf eksi yazdığı için zarar etmişim. Almam gerekenden daha az fon almışım. Adamlar resmen beni tost etmiş:)
Şikayet formu doldurdum inşallah işe yarar.
Zbj 5 günlük 0.67 gözüküyor
Mevcutta serbest PPF'lerin hangilerinde stopaj avantajı var arkadaşlar? Vadem 1 yıldan kısa, o yüzden değişken fon ve HSYF yatırımı çok düşünmüyorum. Muafiyet yalnızca serbest katılım PPF'lerde mi acaba? Tşk.
Serbest olsun ya da olmasın, fonun isminde katılım geçsin ya da geçmesin, 01.02.2025 tarihinden itibaren iktisap edilen tüm PPF fonlarda stopaj %15 dir.
Sadece serbest PPF fonlarda ve isminde katılım geçen PPF fonlarda minimum %10 devlet tahvili bulundurma zorunluluğu yoktur.
Herkese iyi bayramlar. Yabancı hisselere yatırım yapan fonlarda yarın göreceğimiz fiyatlar cuma kapanış fiyatları mı olacak yoksa bugünkü kapanış fiyatları mı olacak? Teşekkürler.
stopajsız alınan bgp %107 getirmiş, 10 bin tlne yaklaşık 25 tl getiri günlük
ppf fonları bugün şaşırtıcı primli
PPF'lerden beklenen getiri buydu zaten.
Tahvil faizleri çıktığı gibi düşecekti.
Çıkışta ppf'lerini satanlar az daha sabredip faiz düşüşünü beklese iyi olurdu.
Hiç değilse getiri kaybını tolere ederlerdi.
Zbj 0.1240 bu daha normal gibi
Zaten faizler gerçek enflasyonun çok altında,zarar yazsa ne olur,zaten altın fonum aradaki boşluğu dolduruyor,gerçi bu fonda dalgalı seyir ediyor,alta doğru süzülse bile ani atak yapıyor,önceki hedefim 2500 idi,bir üst nokta 3000 üstüydü onsta,sanırım 3200 yaktıktan sonra 3100 altına inmedikçe sorun yok,dünyada deli bitmez trampet delisi dengesizliğe devam ettiği sürece altında devamlı yukarılara tırmanır,5000 cıvarı konuşuluyor,neden olmasın,çünkü 3000 olabilirmiki dedik orayı aştı,3000 üstü olsun bizim olsun.
9.00-13.30 arası satış emri verdiğiniz ppf'nin satışı için öğleden sonrayı bekletmeyip tutarı anında hesaba yatıran banka var mı?