Kira sertifikası fonları şu dönemde PPF'lere alternatif olarak değerlendirilebilir mi?
Kısa vadeli kamu ve özel sektör kira sertifikası taşıyan fonlar var ve bazılarının getirisi PPF'lerden çok da aşağıda değil. Forumdaşlar ne düşünür bu konuda?
Kira sertifikası fonları şu dönemde PPF'lere alternatif olarak değerlendirilebilir mi?
Kısa vadeli kamu ve özel sektör kira sertifikası taşıyan fonlar var ve bazılarının getirisi PPF'lerden çok da aşağıda değil. Forumdaşlar ne düşünür bu konuda?
Eksi bakiyemi iade ettiler arkadaşlar. Demekki neymiş hakkını arayan hakkını alırmış. Saygılar
Kısa vade kira sertifikası fonları, likit yapısı ile para piyasası fonlarına bir alternatif. Örnek olarak Mpf tefasa açık.(Ayrıca Nkolay vaysa Mpf ve Tlk 7/24 anında işlem yapılıyor)
Yalnız min %80 kira sertifikası taşımak zorundalar.
Ben daha esnek yapıları olduğu için katılım para piyasası ve serbest para piyasası fonlarını tercih ediyorum.
Örneğin yönetim gideri düşük olanlar Zp8 0.60, nsp 0.70, Gkh %1.
Çok acil durumlar için nkolay üzerinden Tlk, 7/24 anında satış hesaba geçiyor.
Saygılar
Gunluk 0.13 veren bir sey yok iyimi.
Viop teminati gunluk nekadar veriyor
Stopaj oranları %15 olmadan önce garantinin ppfsi GTL fonunu almıştım, %15 olunca garantinin serbest ppf fonu GJH ı aldım.
Sonra gümüş,yabancı hisse senedi fonu aldım gecelik nemalandırma yaparken %15 stopajlı GTL almış, satarken de benim %10 lu fonları satmış. Üstüne ppf eksi yazdığı için zarar etmişim. Almam gerekenden daha az fon almışım. Adamlar resmen beni tost etmiş
Şikayet formu doldurdum inşallah işe yarar.
Yer İmleri