Kira sertifikasý fonlarý þu dönemde PPF'lere alternatif olarak deðerlendirilebilir mi?
Kýsa vadeli kamu ve özel sektör kira sertifikasý taþýyan fonlar var ve bazýlarýnýn getirisi PPF'lerden çok da aþaðýda deðil. Forumdaþlar ne düþünür bu konuda?
Kira sertifikasý fonlarý þu dönemde PPF'lere alternatif olarak deðerlendirilebilir mi?
Kýsa vadeli kamu ve özel sektör kira sertifikasý taþýyan fonlar var ve bazýlarýnýn getirisi PPF'lerden çok da aþaðýda deðil. Forumdaþlar ne düþünür bu konuda?
Eksi bakiyemi iade ettiler arkadaþlar. Demekki neymiþ hakkýný arayan hakkýný alýrmýþ. Saygýlar
Kýsa vade kira sertifikasý fonlarý, likit yapýsý ile para piyasasý fonlarýna bir alternatif. Örnek olarak Mpf tefasa açýk.(Ayrýca Nkolay vaysa Mpf ve Tlk 7/24 anýnda iþlem yapýlýyor)
Yalnýz min %80 kira sertifikasý taþýmak zorundalar.
Ben daha esnek yapýlarý olduðu için katýlým para piyasasý ve serbest para piyasasý fonlarýný tercih ediyorum.
Örneðin yönetim gideri düþük olanlar Zp8 0.60, nsp 0.70, Gkh %1.
Çok acil durumlar için nkolay üzerinden Tlk, 7/24 anýnda satýþ hesaba geçiyor.
Saygýlar
Gunluk 0.13 veren bir sey yok iyimi.
Viop teminati gunluk nekadar veriyor
Stopaj oranlarý %15 olmadan önce garantinin ppfsi GTL fonunu almýþtým, %15 olunca garantinin serbest ppf fonu GJH ý aldým.
Sonra gümüþ,yabancý hisse senedi fonu aldým gecelik nemalandýrma yaparken %15 stopajlý GTL almýþ, satarken de benim %10 lu fonlarý satmýþ. Üstüne ppf eksi yazdýðý için zarar etmiþim. Almam gerekenden daha az fon almýþým. Adamlar resmen beni tost etmiþ
Þikayet formu doldurdum inþallah iþe yarar.
Yer Ýmleri