aracı kurumda ki eleman cuma gibi açıklamalar gelmesini beklioruz dedi
Printable View
Mandradasutvar dayu bugün şaşırdık kaldık, normalde çok başarılı tradeci grafikisine baktığımızda dün 10 sa bugün 11 olması ilazımıdı yani yok abicim ver kurtul biraz malsız kalalım dememiz lazımıdı ama herif fışkırttırınca konu komşu tüm mahalleli olarak mallandık, muhtemelen 13 deyiz yine :he: grafik bozuldu ellam
Akdere bank süper...aynı hikaye var derim ama ispat yok..
Herkes Çarşamba akşamına mal alırım diye fokuslanmıstı. Öyle madem daha yüksekten alın demiş olabilir..
Bana göre zibidi kağıtlar endekse göre epey düştü. Yürüyecek varsa bunlar olur. Herkes likit diye banka ve holding diyor ama bankalar faiz düşük seviyede iken kazanir. Böyle yüksek Enflasyonda tırt. Enflasyonda kazanmış gibi görünür ama aslında zarardır. O yuzden muaf tutuldular... Zaten yabancı gri liste falan ayağına girmez ise biz bize kalırız yine zottirik kağıtlarla hareket yaptirirlar. Baksana bir yapı kredi satışında oluşan rezillikleri. Önceden banka fiyata bajmadan çatır çatır el değiştirirdi. Sonuç olarak zottirikler 12, banka ve holdingler 6/7 olabilir . Bakalım .
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aşçıoğlunu dinledim. Ülkeye giren ya da vatandaşın şirketlerin yurtdışı döviz kredileriyle temin ettiği dövizleri satmalarından kaynaklanan kabaca 3 trilyona yakın para var bu parayı çekmesi gerekir bunun için uzun vadeli tahvil sürmesi gerekir dedi.
Bir yerde dinledim. Asıl olan tahvil mevzusu... faizlerin düşmesi için tahvile giren paranın yakkasik 50/60 milyar dolar olduğunda artık faizler düşmeye başlar denildi.. şimdi ise daha 10 milyar dolar civarindaymis. Dolayısıyla burada doygunluk olana kadar piyasada zombi şirket kalmaz da diğer şirketler de sıkıntı boyutu bilinmezlikte. Teknik bakan için bu işler tırıvırı da bir noktada reel le teknik bir yerde kesişiyor. Perşembe cuma gösterecekler ne olduğunu da nasılsa bir iki günümüz kaldı..
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kendime notlar
Viop
Kısa vadeli destek 11.147 bir sonraki gün yaklaşık 11.170 yani günlük 30 puan yukarı diyelim.
Orta vadeli destek 10.470 bir sonraki gün yaklaşık 10.670 yani günlük 20 puan yukarı diyelim.
Uzun vadeli destek 8.165 bir sonraki gün yaklaşık 8170 yani günlük 5 puan yukarı gider.
Sayılar 5 basamaklı olalı rakam hatası olabiliyor.
Yukarda 11300, 11630 ama her gün bu rakamlar aşağı geliyor.
Şimdilik kısa vadeli desteklerde geziyor. Eğer kısa vadeli destekleri anlık kırıp 10825 lere günlük dalış bekleyip gün sonu kısa vadeli destek üzerinde kapanmasını beklerim.
Olmazsa orta vadeliyi düşünürüz ki zaten çok bir şey yok.
Vade sonu yaklaşıyor. Büyük para vade sonunu bakalım nasıl kapatmak isteyecek görelim.
Yatırım tavsiyesi değildir. Borsa oyun yeri değildir diyelim. Bu notlar kendimedir.
1-Google'da cihazınızın markasını ve sonuna "auto driver update" yazarak güncellemeleri otomatik almanızı sağlayacak yazılımı arayın, indirin, kurun, çalıştırın.
Arama örneği : "Lenovo Auto Driver Update", "HP Auto Driver Update", "Asus Auto Driver Update" ...
1a-Kurulum bittiğinde özellikle "Kablosuz Ağ Bağdaştırıcı(Wireless Network Adapter) için güncelleme varsa kurun.
1b-Eğer güncelleme kurduysanız, cihazı yeniden başlatıp bağlantıyı test edin.
2-Güncelleme yoksa veya sorununuzu çözmezse;
Windows 10 veya 11 kullanıyorsanız:
2a-"Windows + X" tuşlarına basarak "Aygıt Yöneticisi" veya "Device Manager" ı seçin.
2b- Açılan pencerede "Ağ Başdaştırıcı" veya "Network Adapter" i seçin.
2c- Yanında "Wireless" yazan bağdaştırıcının modelini bir yere kaydedin. Bu bağdaştırıcıya ait işletim sisteminize uygun son sürücüyü indirin.
2d-"Wireles Adapter" veya "Kablosuz Ağ Bağdaştırıcı" yı kaldırın.
2e- İndirdiğiniz son sürüm sürücüyü kurun.
2f-"1b" adımını uygulayın.
Sorununuz hâlâ çözülmedi ise:
3-"Windows + X" tuşlarına basarak
"Yüklü Uygulamalar" ı seçin. Uygulamaları yüklenme tarihine göre sıralayın. Bkz: Aşağıdaki görsel.
https://i.ibb.co/CmcpKZk/sp.png
3b-Burada sorununuzun başladığı tarih ve yakın öncesinde yüklenmiş "adında veya üreticisinde" Microsoft yazmayanlar başta olmak üzere, uygulamalara göz atın. Şüpheli olanların ne işe yaradığını internette aratın.
Zorunlu olmayan veya gereksizleri kaldırın(Sorumluluk kabul edilmez. Sistem uygulamalarını kaldırırsanız işletim sistemi çökebilir!)
3c-"1b" adımını uygulayın.
4-"Başlat-Ara" tuşu veya fonksiyonuna tıklayın. "Güncelleştirme geçmişi" veya "Update History" yi tıklayın.
4b- Sorunun başladığı tarih veya yakın dönem güncelleştirmeleri kaldırın.
4c-"1b" adımını uygulayın.
Konusu açılmışken...
Bu başka bir mevzuu. Yaşayanlar için ayrıntılandıralım:
ADSL, VDSL vb. hatlar bakır kablolar üzerinden veri taşıyan bağlantı türleridir.
Evinizdeki, ofisinizdeki vb. bağlantının hızını(sistem sınırları dahilinde):
1-Bağlantıyı sağlayan kabloların sağlığı/kalitesi, (aradaki olası ek noktalarının sağlığı vb.) ile, santrale olan uzaklık belirler.
2-Fiber bağlantıyı ideal ve "0" kayıplı kabul edersek... İdeal koşullarda bile, ADSL/VDSL bağlantıyı sağlayan bakır kablolar iç direnci nedeniyle aslında elektrik iletimi olan bağlantıya birim mesafede, birim direnç gösterir. Bu da santrale(ISS node, Modem vb.ye) olan uzaklık miktarınca katlanarak artar. Yani aynı servis sağlayıcıdan, aynı binada hizmet alanlar bile farklı hızlar görebilir.(örneğin: TTNET servisini kullanan giriş kattaki komşu, 10. katta oturandan hızlı bağlanabilir.)
3-100 Mbps destekleyen bir omurgaya bile bağlı olsanız(Santral/Modem vb.), bağlanmanız için gereken kablo uzunluğu ve arada gereken donatı(ankastre vb.) arttıkça hızınız düşer. Çünkü iletim zayıflamış, hat gürültüsü ve tolerans azalmıştır.
4-Böyle zamanlarda operatör stabil bir bağlantı için hızınızı sınırlar. Örneğin 100 Mbps'lik bir santrale 75-60-50 Mbps hızlarında bağlanırsınız.
5-Ancak bu; tek tek cihazlarınızı değil, genel olarak bağlantı hızınızı etkiler. Yani bağlantınız hat sınırlarını aşarsa, tek bir cihazın değil, modeminize bağlı tüm cihazların internet bağlantısı kopar.
6-İdeal/Stabil bağlantı koşullarını zorlayan indirme/yükleme koşullarında bağlantınız kopar. Ancak bu da sadece bir cihazı değil, ev/ofinizdeki tüm cihazları etkiler.
Bunlara ek;
- Windows socket driverlar bozulmuş olabilir. I Have Internet But I Cannot Browse (youtube.com)
En temizi formatlayın :)
Koç Holding (KCHOL) gün içi işlemlerde %99 net satıcının (yazıyla YÜZDE DOKSAN DOKUZ!!! Anlamayan olur diye tekrarlıyorum😡) sadece bir kurum olmasına izin verilen bir piyasa olabilir mi
Bu haber doğru mu
Habarınız var mı
Varsa niye haber vermiyorsunuz
https://www.paraanaliz.com/2024/bors...tahta-g-88575/
Farazi konuşuyorum . Bu piyasadaki hükümetle beraber iş tutan oyuncular kredili döndürüyordu. Sıkıştıklarından bofaya varman edip sana bana veya jöleliye satıp ellerini rahatlatıyor olabilirler mi? Ya da jöleli elini boşaltıyordur birilerine zemin hazırlamak için. Nihayetinde borsamız da memleketin her köşesi gibi at hırsızı çöplüğüne döndü.
Cok buyuk kısmı hergun bireysel alımlardan virmanlananlar uzun zamandır soyluyorum
İnsanlar hala uyanamıyor
Bu malum kurum 40 gündür satmıyor hergun satıyor 250 işlem günü varsa yılda 245 i abartısız satıyor
Bu kurum aciga satışı deliyor
Herseyden haberi olur uçan kuştan bile
Surekli virman gider
Kim bu yabancı mı? Babayı yabancı
Akp nin ta kendisi bu
İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor..................
dün aynı kurum düşüş bekliyordu..............
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in 3 - 4 Temmuz’da bir araya gelmesi bekleniyor.
Dünya Bankası, Türkiye için 2024 tahminini %3,1'den %3'e düşürdü.
Benim anlayamadığım sanki endexsin belki bir seviyeye çıkacağına dair kontrat yapılmış
Şonrasında şartlara uyulmamış
Onun isyanı ve şaşkınlığı var
türk bankaları diğer küresel bankalardan daha yüksek çarpanlarla işlem görüyor farkında değilmisiniz
endex 11100 den realize oldu bunda şaşıracak bir şey yok
yabancı gelecekse bankalarla olacaksa 2. Çeyrekle blançolarıyla alakalı soru işaretleri varken
adamlar kerizmi bu seviyelerden banka alacak
Ha bofanın güdümlü olduğuna ben de inanıyorum yancılarıyla beraber TEKEL gibi hareket ediyor ok .
Fakat yukarıda saydığım rasyonel faktörler bana göre daha önde
İnternet için bilgi paylaşımı yapan herkese tşkl
Size oyunun nasıl döndüğünü iyi takasçı varsa anlatıcam düşüncemi.
bu satışların alışları görün diye kendi seneryomda
oyunun nasıl döndüğünü görmek istiyorsanız 2023 ekim-kasım-aralık takaslarına bakın ınfo denen kurumun sattıklarına
froto kap haberi göndermiş akşam üretime ara verecez diye.....hisse bugün yüzde 4 artı da.....gelin mantık arayın burada.....
pgasus 216.00 ortalama haziran vade.....Şorttttttt.....
11268.....................Şorttttttttttttttttttttt tttttttt.....hadi bakalım.....
trend döndü galiba. bu sefer birini satıp diğerlerini kaldırmadı. x30 genel bir alım var.
para girişi var galiba.
Kendime notlar
Saatlikte 12.750-12.850 üzerinde kalmalı...11490 ve 11630 olur ama zayıfladı...
Orta vadeli oyun alanı 11000 ile 11500 arası
son 20 gündür borsa da açıktan güzel soygunlar var......olan küçükler oluyor
Wood & company, Ford Otosan için hedef fiyatini %54 getiriyle 1554 TL revize etti.
https://twitter.com/sefa_toptan1/sta...87443903287687
Dondu dedik longa yuklendik de cok ciliz bi cacik olmayacak gibi...