iyice incelemişsin leyleği şeyi kaç santim onuda yazsana
Printable View
iki bilemedin üç yıl önce yağmurdan bozulan mısırı (ton aklımda değil) tırlar 20 ton alıyorsa bir ton , iki ton içine karıştırıp .. eriten tüccarıda gördük... önemli olan burada rakam dışında zihniyet meselesi....ör. verdiğim kişinin mal varlığı hani derler ya 7 sülalesine yeter diye.. o tip kişiler... sadece 5000 dnm arazi var.. dnm. 40, 50 bin arası.. diğer işler hariç..
Yaradanı ne zaman tanıdınız ameliyatınız başarılı geçtikten sonramı?
Can tatlı değilmi
canınız bağışlanınca doğru yolu buldunuz değilmi
allah diyip para için herşeyi yapmak
Aynen devam ikinciye şansınız olmayacaktır çok kişi kandırdınız yaradan sizi özel ağırlayacak
Domates satmıyorsun ömür boyu vebal alıyorsun günahın çok büyük bindiğin milyonluk aracın cennete alınmayacak senide kurtarmayacak Hz ömerin yaveri
Vob 24 topiğini arıyorum.
Buralarda bi yere bırakmıştım.
Gören oldu mu? :he:
başakşehir şampiyon olmuş...hadi sevinelim bari...malum taraftarları yok...tam pandemi dönemine uygun bir şampiyon...şimdi bjk,fb,gs şampiyon olsa ortalık yıkılırdı sabaha kadar...ondan sonra vaka sayıları tavan yapardı...iyi oldu bunların sesi soluğuda pek çıkmaz...
Para para pul pul değiştirir adamı
Git para ara ara bul bul..[emoji854]
Ben buraya viop la ilgili bır şey var mı diye giriyorum bugün belki 4 _ 5 defa girdim bir sürü boş mesaj geyik siyaset ne ararsan var yazık zamanıma..
Şimdi sende girme diyenler olacak o zaman başlığın ismini değiştirin girmeyelim
Yönetim gerekeni yapmadığı sürece pek takılmamak lazım...
En azından zaman tasarrufu yapmış oluruz..
Buyuklerimden ogrendigim, parayla imanin kimde oldugu bilinmez. Burda arkadasin biri 1 milyon vede yarim milyona yaklasmis kazanci. Akil ve gozu tok adam paylasmaz maddi bilgilerini. Sayin rallici baskanim, arkidese ayasofya onunden guzel bir yer ayarliyiver mendil acsin hedefine varsin zavalli. Yuregim parcalaniyor yahu...:kahkah:
Para için ruhu dahil her şeyini satanlar var. Eskiden hırssızlar daha namusluydu. Şimdi hem çalıyor, hem de namus timsali kesiliyor. Bu kadar yüzsüzler var.
Ne desem bilemiyorum sayın viopcu.. Pardon sayın noname .. Süresiz yasaklanma sonrası banınız açıldı ama devam ettiniz , yetmez gibi şimdide çift nick kullanıyorsunuz buradaki insanlara noname nickiyle Viopcu’yu yanı kendinizi övüyorsunuz..Eee bu yaptığınız şimdi insanları aptal yerine koymak olmuyor mu ? Bunlari yapıp birde yönetime laf ediyorsunuz ..
Vay be ! Ne yüzsüzlük.Arkadaş sanal oertam sırf ego tatmini için 2 .nick ergen gibiyiz bazen bazıları açısından! :((
Yarın için 135.300 üstüne atıp kanal üstüne çıkacak mı takip edeceğiz. Alttada 134.500 desteğini izleyeceğiz.
132,975 seviyesi 20 günlük hareketli ortalama desteğidir. Önemli destektir.
Son 2 gün dar aralıkta sıkıştı. Yarın yönünü belirlemesini bekliyorum.
ytd.
https://i.hizliresim.com/ryLrMl.png
Kurban bayramında Covit vaka Sayısının çok fazla artacağı bilindiği halde ticaret ve ibadet gereksinimleri için ramazan bayramındaki gibi kısıtlama düşünülmüyor..sonuçlarına katlanacaz malesef..
Aklı olan evinde oturur
Hem Bayramlık halimiz mi kalmış
BORÇ işsizlik hastalık varken neyin bayramı bu
Zaten matbaadan basıyorsun ver millete parada bayram yapsın
zengin osurunca gülerler fakir osurunca döverler möge abla.
https://i.hizliresim.com/dbMyRA.jpg
Günaydın, iyi haftalar dilerim.
Yurt dışı vadeliler hafif satıcılı görünüyor. Bu hafta ekonomik takvim yoğun.
Yatay bir açılış mı yaparız sizce? Piyasa yönünü bulmaya çalıştı cuma günü. Temkinli bir hava var gibi.
Değerli görüşleriniz için teşekkürler.
Gapler
117.741
115.450
114.808
112.676
112.494
110.939
109.555
105.520
103.306
Cümleten hayırlı sabahlar
Bol kazançlar dilerim
Arkadeşler 🙃
2 evi olan vatandaşlarımızın çakılı olduğu
2 arabalı
Çoban maaşının 10 bin gaymeden başladığı
Günler görürüz inşalllah
Çoban 10.000 tl ye bulunamayabilir. Ama böyle okuyunca güzel para olarak dursa da bir inceleyelim..
Çoğumuz günde 8-10 saat arası çalışma ve pazar gün tatile çalışıyoruz. Patron olsak bile.
Çoban kardeşimiz ise günde rahat 12 ila 15 saat arası sürüye bakacaktır.(+ 7 gün bir de). Sigortası büyük olasılık yapılmayacaktır. Bu durumda. Asgari ücret + sgk cebine girse 3500 tl civarı yapar. 2x süre çalışacağı için bunu 7000 tl düşünebiliriz.
Bu kişiler 2 ye ayrılır. 1 - Ailesi ile gelen 2-Tek gelen.
Tek geldiğini düşünelim. Bu arakadaş büyük olasılık gezici sürüye bakacak demektir. Siirt ise tam dediğim gibidir. Yüzlerce km yürüyecek yanında çoban köpekleri olacak. Su barınma ve yiyecek bakım korunma (bir kaç tüfek) kendisi yapacaktır. Bu kişiye yine büyük olasılık senet imzalatılacak veya çok iyi yerden kefillenecektir.
Ailesi ile geliyor ise büyük olasılık ev verilir ve sürü sabit yerde bakılacaktır. Yürüme olmayacak buradan kazanç gözükse de büyük olasılık hanımı veya oğulları kızları da sürüye bakacaklar. Bunlara da para yazmak gerekir ki ayda 3000 düşünülmüş olabilir.
Sürü büyüklüğüne göre ayda 10.000 gerçekten değmeyebilir.
Tatil gibisi yok :) dow 26.650 altına sarkmış ama vadelilerde bazen oyun yapabiliyorlar. Dax hiç oralı görünmüyor. Bu dowun 29 bin zirveden gelen ve geçenki 27 bin küsürden geçen trend buralarda direnç mi oluşturdu ona bakmak lazım.
Arada bi bakıyorum ama denize gidince telefonu yanıma almıyorum kafa mis gibi rahat :drunk:
gece 3 de nikei 27.000 di sabah kalktım gene 27.000
altın 1.810 gene 1810
doalr 6.8577 idi gene aynı
bi tek euro 7.85lerde iken 7.86 olmuş
dünya yataya bağlamış bugün
Kardeşim o çoban o sürüye enfaz 6 aylığına tutulur yada büyük baş hayvanlara yani otlatma zamanı çoban bulunamıyor haberi doğrudur bizim Köyde de köy hayvanlarını otlatan çoban tutarız köylü hergün bir hane yemeğini verir eşi çocukları ile evde verilir lakı bu çoban Ekim ayının sonuna kadar bu işi yapar mayısta başlar
bae marsa gidiyormuş
17 Temmuz BAE için milat olacak: Mars’a gidiyorlar
Şu ana kadar Mars’a sadece ABD, eski Sovyetler Birliği, Avrupa Uzay Ajansı ve Hindistan ulaştı. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri, 17 Temmuz’da Mars’a ilk uzay aracını göndermeyi planlıyor. Başarılı olursa, Kızıl Gezegen’e ulaşan ilk Arap ülkesi olacak.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gezegenin hava durumunu ve iklimi üzerinde çalışmalar yapmak için Mars'a göndereceği uyduyu başarılı bir şekilde fırlattı.
BAE, Mars'a yönelik misyonunu Pazartesi günü TSİ 00:58'de başlattı..
Geçen haftaki iki grişim kötü hava şartları nedeniyle iptal edilmek zorunda kalınmıştı.
1,3 tonluk Hope (Umut) adı verilen uydu, Japonya'nın Tanegaşima uzay üssünden bir H-2A roketiyle fırlatıldı.
Uydu, 500 milyon kilometrelik yolculuk sonunda, Şubat 2021'de BAE'nin kuruluşunun 50. yıldönümünde Mars'a ulaşabilir.
Hope, bu ay Mars'a gönderilecek üç araçtan biri. Hem ABD hem de Çin'in Mars'ın yüzeyinde dolaşacak araçlarındaki hazırlıklarda son aşamaya gelindi.
oha oha kademelere 3.000 kontrat falan yazıyor abiler...
3 tavan dan sattigim isimsiz hisse pisman ediyor
Cibiliyetsin garan a verdigim parayi buna versem 0 araba almıştım
azgınlık non-stop devam.
20 martta 133 tl olan KENT şu an 1,510 tl...bu ne yav? ne buldu bu altın mı petrol mü?
uzakdoğu bayağı artı, endeks de bugün artı kapatır kanaatimce. Zaten bu hafta 120 nin üzerinde tutunamaz ise 110 lara kadar geri gelme ihtimali var.
YTD...
bist deki piyasa değeri aselsanı bile geçti enteresan...
eee halka açıklık oranı 0,50 olursa bu kadar sıg bir kağıtta olacağı bu yani.
bu ne AMK, dolasımdaki senet sayısı 156 bin :)
ben bile girsem tahtaya 50 bin ini alsam tahtanın spek i de olurum yapıcısı da olurum ebesinin örekesi de olurum
böyle büyük bir firmayı böyle abuk subuk şekilde halka arz etmiş olmaları da enteresan
Ayılar aşırı avlanma yüzünden tükendi.