Originally Posted by
lutfu001
Sn.rxpu, ben şahsen ülkemizin ekonomik olarak bağımsız olduğunu hiç düşünmedim ve bu yüzden bağımlı olduğu merkezlerdeki çalkantılar burada daha fazla hasar oluşturuyor, 1.1.2013 baz alıp bu dönemi sınırlı bir zaman dilimine indirgersek tabiki TL dayak yemiş/yiyor diyebiliriz, ama ülkemizde bu tarz TL nin dayak yediği periyotlar daha öncede oldu, yada şöyle söylersek 2001 ile 2013 yılları arasında dolar tutanlar dayak yemekle kalmadı çok ciddi kayıplara uğradı, bence ülkemizdeki bu sarsıntıları göz önüne alıp Sn.Jondows gibi yatırım anlayışınıza uygun sepet yaparsak daha rahat ederiz, şuan için dolar taşımanın aylık maliyeti Tl Faizi 15 desek Dolar faizi 4 desek %11 gibi bir fark oluyor, Dolar aylık %1 artmadığı takdirde bu bize maliyet olarak yansır,
açıkcası ben yıllardır dolara yatırım yaptım ilk dolarımı 2007 yılında aldım, hiç fiyat gözetmedim, en yüksek faizi kovalamadım, Mart 2017 itibari ile çoğunluğu TL olarak konumlandım, o tarihte foruma da yazdım parça parça sattığım dolarların ortalama satış fiyatı 3,64 civarına geldi, ben sattıktan sonra dolar daha yüksek fiyatlara gitti ama ben artık yeni konumumu koruyorum, Sn.dudu dolar 3.80-3.90 ken çok uyardı ama satmaya elim varmamıştı :)
Neyse dolar artarda düşerde, artık paramızın değerini korumak o kadar kolay değil...:)