Idh +2.75, tte +2.74
Printable View
Idh +2.75, tte +2.74
Dünkü zararın %60'ı kapatıldı. Ama ben esas yarın salacaklarını düşünüyorum. Dolar bazındaki direncini geçemediği sürece 180ler 200ler hayal. zaten zirvesi 120'lerde olan bir endeksin 1/3'ü kadar daha yol alması hiçbir sistemde mantıklı değil. hadi aldın, buradan daha da gider çünkü borsa ucuz denmesi. ben matematiksel bakıyorum. zirven 150 olur, 156'ya gelirsin, tamam 170'e gider sonrasına bakarız denir. 130 yapmamış, 156'ya gelmiş, daha yolu var deniyor. önceki zirvelerinde de 20-30 puan üste atarak gitse ya da şahane bir ekonomisi olsa eyvallah. yere göğe sığdıramadığımız tarım hisselerimiz bile, sanki Hollanda gibi ihraç yapıyoruz, ülkede başta tarım zaten her şey bitirildi. borsada beklentiden başka bir şey yok. gerçekler yok hayal dünyasında şişiriliyor her şey. ben çıkış yaptığımda düşük bir yerlerden AFT'ye, IPJ'ye ek alım yapacağım. google, facebook, apple vesair varken napayım verdiğini daha hızlı alan balonları.
Altın sabitken gümüş %4'e yakın fırlamış bu arada.
edit: ben yazarken coşmuş, 4.5'e koşuyor.
Yarın gümüş fonu günün kaz***** olursa görürüm cümbüşü, borsadan akan katılımı. verdiğini daha hızlı alan başka bir enstruman.
yıldız edit: kaz anasına sansür gelmiş.
Twitterda NNF oran guncellemis: +2.54%
piyasalarda trade yapan robotlardan biz de yapamaz mıyız ya? :D Duygularımızı bir kenara bırakmanın yolunu bulmak lazım ancak o zaman "çok büyük paralar" kazanabiliriz sonuçta.
Mevzuata uyduklari surece bunda bir problem yok. Sonuçta aldıkları riskin farkında olan insanlar fon yöneticileri. İki yıldır domine eden bir baska fon da net ozsermayesi eksi bir şirketinil tahta yapıcısı. Olabilir fon yöneticisi bu isi kotardigi surece.
Bence burada sıkıntı yatırımcı tarafında aldıkları riskin pek farkinda olmuyorlar. Getiri onlarin haşhaşı, fon yöneticisi de hassan sabbahları olabiliyor :) gerek yok profesyoneller bu insanlar. Ve aslında size hizmet sunuyorlar sadece.
Aslında sistemler stratejiler de bir robot ama eninde sonunda iş yine psikolojiye geliyor, sonucta o botu/sistemi/stratejiyi de uygulamayı durdurmak insanın elinde.
Forex piyasalarında başarı yüzdeleri ile ilgili bir yayın okumuştum.
Dünyada kuzeye gidildikçe başarı oranı artıyor. Yüzde olarak en başarısız ülkeler akdeniz kuşağındaki sıcakkanlı ülkeler idi.
Kuzey iklimlerin insanları daha mı soğukkanlı oluyor, daha mı istikrarlı uyuyor sistemlerine bilmiyorum.
Ama yıllar geçtikçe bir altın formül aramaktan ziyade piyasalarda kırılgan olmayan psikolojinin ağırlığının sandığımdan da çok olduğunu düşünüyorum.
TKF'de baya bir pay açığa çıkmış.
Tam sınıra gelmişti ki, çıkanlar çoğaldı.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TKF
Üstad bilmiyorum örnek olur mu ama ITP 25.01.2021 tarihinde işleme açıldı.
Fakat verileri salı günü kontrol ettiğimde Tefas'da görünmüyordu.Nitekim 27.01.2021 tarihinde 2.gün veriler Tefas'da yer aldı.
Dediğim gibi ilkkez işleme açılıyor o yüzden mi böyle oldu bilmiyorum.Eğer normali yarını verilerin gelmesi ise bazı fonlarda myfinans ve sizinde dikkatinizi çektiği gibi valörlü işliyor olabilir.
Aslında Sn. Myfinans'In dediği şey de mantıklı. yani içindeki fonların fiyatlarını geç girmek zorunda kalıyor ve o etkiliyordur. Eib , hisse fon eid'de taşıyor ya içinde sözgelimi, fiyat hesaplarken, fon fiyatları yaklaşık aynı anda geldiği için bir gün önceki eid fiyatından eib portföyü hesaplanıyor gibi.
Mesela şu anda eib fiyatı belli fakat eid fiyatı belli değil. Dolayısıyla eib hesabını yaparken dünkü eid fiyatını baz alıyordur belki .
Bu mantıkla '' kabaca bir gün geriden gelme durumu'' muhtemelen bir çok yerli fon sepeti fonunda da oluyor olsa gerek. Bende hiç olmadığı için bilemiyorum tabi o kısmı
Güncel Spk Bülteninden Fon hususunda dikkat çeken gelişme:
Aşağıda unvanlarında yer verilen girişim sermayesi yatırım fonlarının kuruluşlarına izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgelerinin onaylanması taleplerinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
Fonun Unvanı
Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. Akıllı Şehirler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu
RE-PIE Portföy Yönetimi A.Ş. Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu
Saygılar,
TKF icin kabaca 150m $ sinir olarak düşünüyorlarsa. TCD de daha kota koymak icin cok yol var diye düşünüyorum. Zaten portfoyde yurtdışına eskisine gore daha fazla ağırlık vermişler. Ucuz hisse ve düzeltme beklentisinin yani sira bu oyun alaninin daralmasi da etkili olmus olabilir.
Kendileri de bunun sebebini cok guzel aciklamislardi. Rakamlarla üzerine calismislar. Ama ben gec kaldiklarini düşünüyorum keşke daha once kota getirilseydi.
Aşağıda unvanlarına yer verilen fonların tasfiye edilmelerine izin verilmesi taleplerinin olumlu karşılanmasına karar
verilmiştir.
Fonun Unvanı
QNB Finans Portföy Şedele Serbest (Döviz) Özel Fon
QNB Finans Portföy Opal Serbest (Döviz) Özel Fon
İş Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %107 Anapara
Koruma Amaçlı Üçüncü Fon
Aşağıda unvanlarına yer verilen fonların dönüşüm işlemlerine izin verilmesi ve fonların izahname tadil metinlerinin
onaylanması taleplerinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
Güncelleme
Perform Portföy Üçüncü Serbest Fon -/- Perform Portföy Hisse Senedi Serbest Fon (Hisse Senedi Yoğun Fon)
TEB Portföy Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu -/- TEB Portföy Amerika Teknoloji Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu
Aşağıda unvanlarına yer verilen fonların katılma paylarının ihracına ilişkin izahnamelerin onaylanması taleplerinin
olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
Fon Unvanı
Azimut Portföy Myra Serbest (Döviz) Özel
Fon
Ata Portföy Beşinci Serbest Fon
Global MD Portföy Dinamik Serbest Fon
Global MD Portföy Boğaziçi Serbest Fon
Ben bu durumu TPF'nin güzel günlerinde TPF aldığımda farketmiştim.
TPF içinde TCD'de vardı
TCD ne zaman iyi bir artı yapsa TPF bir ertesi gün o artıyı yansıtıyordu.
Ordan kalma alışkanlıkla EIB'de böyle birşey olabileceğini farkettim.
sn hellistheothers'ın incelemesiyle de bu durum netlik kazandı.
mac 2.19
oph 3.29
suc 0.44
kub 0.55
ktm 0.55
Ktm %+0,545
mps %+2,757
mac %+2,193
opb %+1,186
sua %+0,238
Adım 1 : Türkiye İş Bankası A.Ş. veya Akbank T.A.Ş’ de adınıza bir fon saklama hesabı açmak.
» Adım 2: Re-pie Portföy Yönetimi A.Ş. ile Getir Fonu yatırımcı sözleşmesi imzalamak.
» Adım 3: Yatırım miktarını Türkiye İş Bankası A.Ş. veya Akbank T.A.Ş’ deki hesabınıza yatırmak.
» Adım 4: Re-pie Portföy Yönetimi A.Ş.’ ye fon alım talimatı vermek.
» Adım 5: Fon paylarınızın bankadaki hesabınıza geçmesi ve günlük fiyat takibi.
EIB serüvenim şu an bitti. Satışı girdim. Bu getirisiyle Likit fon alırım ne yapacağını bilirim. Yok Bir gün önceden geliyormusmus. Totalde ne yapmış ki? Geç bir satış kararı aldım. Kendi hatam. Beklemek istedim. Olmadı Bir süre piyasası nakitte izlemekte fayda var.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.