Sayfa 729/1003 İlkİlk ... 229629679719727728729730731739779829 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,825 - 5,832 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Güncel Spk Bülteninden Fon hususunda dikkat çeken gelişme:

Aşağıda unvanlarında yer verilen girişim sermayesi yatırım fonlarının kuruluşlarına izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgelerinin onaylanması taleplerinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

Fonun Unvanı

Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. Akıllı Şehirler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu
    RE-PIE Portföy Yönetimi A.Ş. Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu

Saygılar,
    “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Aslında Sn. Myfinans'In dediği şey de mantıklı. yani içindeki fonların fiyatlarını geç girmek zorunda kalıyor ve o etkiliyordur. Eib , hisse fon eid'de taşıyor ya içinde sözgelimi, fiyat hesaplarken, fon fiyatları yaklaşık aynı anda geldiği için bir gün önceki eid fiyatından eib portföyü hesaplanıyor gibi.
    Mesela şu anda eib fiyatı belli fakat eid fiyatı belli değil. Dolayısıyla eib hesabını yaparken dünkü eid fiyatını baz alıyordur belki .
    Bu mantıkla '' kabaca bir gün geriden gelme durumu'' muhtemelen bir çok yerli fon sepeti fonunda da oluyor olsa gerek. Bende hiç olmadığı için bilemiyorum tabi o kısmı
    Bugün biraz inceleme şansım oldu kapanışa yakın.Sanki yurtdışı piyasalarda yatırım yapan fonlarda özellikle görülüyor gibi yerlilerde dikkatimi çeken olmadı.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Evet yaklaştı baya ama kapanma sınırına ulaşamadı.
    Ama TCD tam gaz devam ediyor.236 milyon pay olmuş.
    TKF icin kabaca 150m $ sinir olarak düşünüyorlarsa. TCD de daha kota koymak icin cok yol var diye düşünüyorum. Zaten portfoyde yurtdışına eskisine gore daha fazla ağırlık vermişler. Ucuz hisse ve düzeltme beklentisinin yani sira bu oyun alaninin daralmasi da etkili olmus olabilir.

Kendileri de bunun sebebini cok guzel aciklamislardi. Rakamlarla üzerine calismislar. Ama ben gec kaldiklarini düşünüyorum keşke daha once kota getirilseydi.

Aşağıda unvanlarına yer verilen fonların tasfiye edilmelerine izin verilmesi taleplerinin olumlu karşılanmasına karar
    verilmiştir.

Fonun Unvanı
    QNB Finans Portföy Şedele Serbest (Döviz) Özel Fon

QNB Finans Portföy Opal Serbest (Döviz) Özel Fon

İş Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçlarına Yatırım Yapan %107 Anapara
    Koruma Amaçlı Üçüncü Fon

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Aslında Sn. Myfinans'In dediği şey de mantıklı. yani içindeki fonların fiyatlarını geç girmek zorunda kalıyor ve o etkiliyordur. Eib , hisse fon eid'de taşıyor ya içinde sözgelimi, fiyat hesaplarken, fon fiyatları yaklaşık aynı anda geldiği için bir gün önceki eid fiyatından eib portföyü hesaplanıyor gibi.
    Mesela şu anda eib fiyatı belli fakat eid fiyatı belli değil. Dolayısıyla eib hesabını yaparken dünkü eid fiyatını baz alıyordur belki .
    Bu mantıkla '' kabaca bir gün geriden gelme durumu'' muhtemelen bir çok yerli fon sepeti fonunda da oluyor olsa gerek. Bende hiç olmadığı için bilemiyorum tabi o kısmı
    Bana mantıklı gelmiyor. Sonuçta fon sepeti fonlari da var malum. Gerci cogu al takke ver kulah kendi fonlarını aliyor ama bu is böyle yürümüyordur herhalde.

Portföy sirketlerine sormak lazim. Bu aralar zaten popülerler.

Aşağıda unvanlarına yer verilen fonların dönüşüm işlemlerine izin verilmesi ve fonların izahname tadil metinlerinin
    onaylanması taleplerinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

Güncelleme
    Perform Portföy Üçüncü Serbest Fon -/- Perform Portföy Hisse Senedi Serbest Fon (Hisse Senedi Yoğun Fon)

TEB Portföy Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu -/- TEB Portföy Amerika Teknoloji Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu

Aşağıda unvanlarına yer verilen fonların katılma paylarının ihracına ilişkin izahnamelerin onaylanması taleplerinin
    olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

Fon Unvanı

Azimut Portföy Myra Serbest (Döviz) Özel
    Fon

Ata Portföy Beşinci Serbest Fon

Global MD Portföy Dinamik Serbest Fon

Global MD Portföy Boğaziçi Serbest Fon

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Bana mantıklı gelmiyor. Sonuçta fon sepeti fonlari da var malum. Gerci cogu al takke ver kulah kendi fonlarını aliyor ama bu is böyle yürümüyordur herhalde.

Portföy sirketlerine sormak lazim. Bu aralar zaten popülerler.
    Ben bu durumu TPF'nin güzel günlerinde TPF aldığımda farketmiştim.
    TPF içinde TCD'de vardı
    TCD ne zaman iyi bir artı yapsa TPF bir ertesi gün o artıyı yansıtıyordu.

Ordan kalma alışkanlıkla EIB'de böyle birşey olabileceğini farkettim.
    sn hellistheothers'ın incelemesiyle de bu durum netlik kazandı.

Sayfa 729/1003 İlkİlk ... 229629679719727728729730731739779829 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •