Sayfa 725/1003 İlkİlk ... 225625675715723724725726727735775825 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,793 - 5,800 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku
    Trade etmiyorum hocam sadece bir teori, bunun da bir strateji olabileceğini ifade ettim. Sonuçta hsyf alacak biri p.tesi mi almali yoksa hafta sonu nedeniyle kâr satışlarının muhtemel olduğu cuma günü mü ? Bence biriktirmek isteyenlerin bile her halükarda cuma günü hsyf almasının mantıklı olduğunu düşünüyorum.
    Hocam 2-3 haftalık sonuçlar sağlıklı bir veri vermez ki. Mantıken bu kadar kolay olamaz yani. Muhtemelen uzun vadede test edip bakıldığında tüm günlerin götürüsü/getirisi birbirine yaklaşıyordur. Bence bir kaç haftadır öyle rast gelmiştir. Haftasonu için kar satışı yapıldıgı da kapanışa yakın alımların hızla arttığı da çok haftaya rasladım.
    Yani anlamlı olmaası için şu kadar haftanın %70-75 inde bu şekilde olmuş gibi geçmişe dönük anlamlı bir veriye ulaşmak lazım. Yok yaşayarak test edeceğim derseniz, muhtemel olarak epey bir zaman kaybınız olacaktır.
    Saygı duyuyorum stratejinize ama yabancıların dediği gibi '' too easy and good to be true '' gerçek olamayacak kadar kolay ve iyi.
    İstatistiksel olarak bakıldığında muhtemelen her gün için eksi ve artı günlerin sayısı 48-52 , 49-51 vs. gibi birbirine çok yakın çıkacaktır. Üstüste 3 tura atınca, tura gelme ihtimali yazıdan çok demek için çok erken olabilir.
    Bir çok şeyin yanılgı yaratan algılarımızla mantıklı olduğunu düşünürüz ama veriler genelde acımasız gerçeklerdir,

Selamlar.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by Dollar Yazıyı Oku
    Haber sitesine bakarsak; orada bu tarihler arası kazançlardan alınmayacak şeklinde anlıyorum. Satıp almak, valörlü olanlarda zaten tam bir işkence.
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam 2-3 haftalık sonuçlar sağlıklı bir veri vermez ki. Mantıken bu kadar kolay olamaz yani. Muhtemelen uzun vadede test edip bakıldığında tüm günlerin götürüsü/getirisi birbirine yaklaşıyordur. Bence bir kaç haftadır öyle rast gelmiştir. Haftasonu için kar satışı yapıldıgı da kapanışa yakın alımların hızla arttığı da çok haftaya rasladım.
    Yani anlamlı olmaası için şu kadar haftanın %70-75 inde bu şekilde olmuş gibi geçmişe dönük bir veriye ulaşmak lazım. Yok yaşayarak test edeceğim derseniz, muhtemel olarak epey bir zaman kaybınız olacaktır.
    Saygı duyuyorum stratejinize ama yabancıların dediği gibi '' too easy and good to be true '' gerçek olamayacak kadar kolay ve iyi.
    İstatistiksel oalrak bakıldığında muhtemelen her gün için eksi ve artı günlerin sayısı 48-52 , 49-51 vs. gibi birbirine çok yakın çıkacaktır. Üstüste 3 tura atınca, tura gelme ihtimali yazıdan çok demek için çok erken olabilir.

Selamlar.
    Sevgili üstadım bu işi bence sen çözersin 😊

Sevgiler..

3.  Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku
    Trade etmiyorum hocam sadece bir teori, bunun da bir strateji olabileceğini ifade ettim. Sonuçta hsyf alacak biri p.tesi mi almali yoksa hafta sonu nedeniyle kâr satışlarının muhtemel olduğu cuma günü mü ? Bence biriktirmek isteyenlerin bile her halükarda cuma günü hsyf almasının mantıklı olduğunu düşünüyorum.
    Bilimsel olarak bir hipotezin doğruluğunu ispatlamak için ne kadar büyük data seti kullanırsanız sonucun güvenilirliği de o kadar fazla olur. Ben çok mantıklı bulmuyorum açıkçası ama test edebilirsiniz tabi. Bol kazançlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Itp ile tte arasında düyüşte bu kadar fark olmasının nedeni ne tte - 6.30 itp -1.65 ha bu arada eksi rekoru yeni kirulan aoy de sanırım..nasıl becerdiler anlamadım.
    ITP yabancı teknoloji karma fonu çünkü, yerli olanı ICZ. O da dün 6.71 yazdı.

5. TEB Portföy Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu(TFF) TEB Portföy Amerika Teknoloji Yabancı BYF Fon Sepeti Fonuna dönüştürmeye karar vermişler.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

6. Düşüşlerin cuma, çarşamba, salı vb oluşu değişebiliyor ama pazartesileri genelde tüm piyasalarda yeşil açıyor. dövizi mesela salı almak daha makul. olabiliyor böyle stratejiler, katılıyorum.

koç iştiraklerinin fonu YAS da 3.5'a yakın bir ortalama yaptı bugün. sadece otomotivden kurulu bir fon olsalar (otkar, ttrak, toaso, froto) çok daha başarılı olurlardı, ykbnk tek başına aşağı çekmeye yetiyor fonu. zaten diğerleri tatgd, kchol, tuprs, aygaz. spek kağıtlardan altınyunuslarda da payları var biliyorum ama yakalanırsan beni tanımıyorsun hesabı hariç tutuluyor sanki. zaten tektu da var aynı sektörden ama dahil etmemişler fona. bari sabit yüzde koymak yerine bu grubu daha aktif yönetselerdi. arclk payı yükselsin, ykbnk payı azalsın gibi. çok güzel hisseler var ellerinde.

7.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    TEB Portföy Yabancı BYF Fon Sepeti Fonu(TFF) TEB Portföy Amerika Teknoloji Yabancı BYF Fon Sepeti Fonuna dönüştürmeye karar vermişler.
    TFF bi dönem tuttum, güzel getiri sağlıyordu. çok büyük değişim. içerikteki oranlara göz atmak lazım. teşekkürler paylaşım için.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam 2-3 haftalık sonuçlar sağlıklı bir veri vermez ki. Mantıken bu kadar kolay olamaz yani.
    Selamlar.
    sn.hellistheothers, mac efendiden haber yok mu henüz

Sayfa 725/1003 İlkİlk ... 225625675715723724725726727735775825 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •