Originally Posted by
cakozgur
Trade etmiyorum hocam sadece bir teori, bunun da bir strateji olabileceğini ifade ettim. Sonuçta hsyf alacak biri p.tesi mi almali yoksa hafta sonu nedeniyle kâr satışlarının muhtemel olduğu cuma günü mü ? Bence biriktirmek isteyenlerin bile her halükarda cuma günü hsyf almasının mantıklı olduğunu düşünüyorum.
Hocam 2-3 haftalık sonuçlar sağlıklı bir veri vermez ki. Mantıken bu kadar kolay olamaz yani. Muhtemelen uzun vadede test edip bakıldığında tüm günlerin götürüsü/getirisi birbirine yaklaşıyordur. Bence bir kaç haftadır öyle rast gelmiştir. Haftasonu için kar satışı yapıldıgı da kapanışa yakın alımların hızla arttığı da çok haftaya rasladım.
Yani anlamlı olmaası için şu kadar haftanın %70-75 inde bu şekilde olmuş gibi geçmişe dönük anlamlı bir veriye ulaşmak lazım. Yok yaşayarak test edeceğim derseniz, muhtemel olarak epey bir zaman kaybınız olacaktır.
Saygı duyuyorum stratejinize ama yabancıların dediği gibi '' too easy and good to be true '' gerçek olamayacak kadar kolay ve iyi.
İstatistiksel olarak bakıldığında muhtemelen her gün için eksi ve artı günlerin sayısı 48-52 , 49-51 vs. gibi birbirine çok yakın çıkacaktır. Üstüste 3 tura atınca, tura gelme ihtimali yazıdan çok demek için çok erken olabilir.
Bir çok şeyin yanılgı yaratan algılarımızla mantıklı olduğunu düşünürüz ama veriler genelde acımasız gerçeklerdir,
Selamlar.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri