hareket etmedim ben ,gercekten cok %50 -%50 ihtimaller
Printable View
hareket etmedim ben ,gercekten cok %50 -%50 ihtimaller
Bu arada yabancı fonların başarısı için şöyle kabataslak bir ölçütüm var.
O fonun her dönemki getirisinden IPV yada TDG'nin getirisini düşüyorum, genel olarak üzerinde kalıyorsa başarılı görüyorum, yoksa dolar alırım daha iyi.
2 gündür ppz almaya çalışıyorum, dün emir iptal oldu bugün de bu saat oldu halen emir bekliyor durumunda. normalde 14:30 de geçerdi hesaba
İlk açıklama "faizi savunan arkadaşlarımla beraber olmam, olamam" sonrasında dolar/tl %2,5 civarında artış gösterdi ve yarın faiz artışına piyasalar kesin gözüyle baktı. Sonrasında "bırakın da merkez bankası bağımsız karar alsın" açıklaması sonrasında, pas geçme olasılığı arttı yorumları ile kur biraz gevşeyerek günlük yükselişi %1-%1,5 civarına geldi. Gerçekten şaka gibi ülkeyiz, bu kadar ciddi bir konuda öngörülemez olmak dünyada rastlanması zor bir durum. %0 olasılık verilen faiz artırımı yarın gerçekleşse kimse şaşırmayacak. Ancak hangisi gerçekleşirse gerçekleşsin, artık hiçbirinin öneminin kalmadığı, güvenin yitirildiği bir noktadayız, bu tabii ki sürdürülemez bir durum. Risk alıp bir miktar hisse fon aldım, IJA nın saatine yetişemediğimden.
aslında linkini paylaşacaktım ama bulamadım. dün akşam üzeri yabancı bir kuruluşun türk piyasalarındaki öngörülemez durumdan dolayı kur tahminini geçici olarak durdurduğuna dair bir haber vardı. yani sistem normal çalışmıyor diyorlar. aklı başında insanları dinliyorum. Burak Arslan bir aydır, önümüzdeki bir buçuk yılda en iyi para kazanılacak yerin borsa olacağını tahmin ediyor. aslında her zaman açıkça bir şey söylemeden konuşur ama bazı durumlarda topa girer, düşüncelerimi daha açık söylerim, insanlar fırsatları değerlendirsinler diye, der. buralardan borsaya girmeyecekseniz ileride hiç giremezsiniz falan diye sürekli borsadan korkmayın diyor. bist30 başta olmak üzere büyük kâğıtlarda güzel kazançlar olabileceğini anlatıyor. tunç Şatıroğlu da şu an en riskli yatırımın tl faizi olduğunu anlattıktan sonra şöyle diyor, önünüzde 4 seçenek var, ya emlak alacaksınız ki ev fiyatları çok yüksek ve farklı riskleri var. ya döviz veya altın alacaksınız. ya da ana kâğıtlar öncülüğünde olmak üzere borsaya gireceksiniz. en ucuzunun hangisi olduğunu düşünüyorsanız onu alın ve bekleyin. ayrıca bir çok kişi de en geç 20022 sonlarına doğru seçimler olabileceğini, bu seçimlerde de olası değişiklik beklentilerinin öne çıkmasıyla birlikte dövizde ciddi maduriyetler, borsada ise yüzde yüz ve üzeri güzel kazançlar sağlanabileceğini dillendiriyorlar. kısa vadeyi normal analiz veya akılcı düşüncelerle kimse bilemiyor. önceki seçimlere yakın zamanlarda da sürekli seçimlerin zamanında yapılacağı anlatılıyordu. dolar, ekonomi falan filan derken bir gün erken seçim kararı alınıverirse dolar ve bıorsada çok ilginç fiyatlar oluşabilir diyenler, az değil. her şey bir yana son yıllarda sistemli olarak ve hızla fakirleşiyoruz. dolar 50 lira olsa neye yarayacak? alım gücümüz tükeniyor, piyasalara bakmaya korkar olduk artık. Allah yardımcımız olsun, sözün bittiği yerdeyiz
Yerli hisse senetlerine yapılan yatırımı TL varlıklara yapılan yatırım olarak görmek bence yanlış bir bakış açısı... dolar bazlı çalışan ereğli, şişe gibi hisseler TL varlıklar değildir bence... ve uzun vadede getirileri doları geçer... temettüleri ile de portföy büyür... ama sabır lazım...
Saat 18 e kadar bekle bazen gecikiyor
Banada bu zamana kadar 4 5 kez oldu
ha 18 e kadar gecmezse ozaman sorun vardir.
5 gun once butun alim saatine uydugum halde valor gununde 3 adet fon hesaba gecmedi sikayet ettim bankaya verdikleri cevap 11.11 amerika tatilmis valor 3 gun atti para 3 gun bosta kaldi sansa aldigim fonlarda 3 gunde guzel getirisi vardi.
11.11 amerika tatildi ama benim valorum 12.11 ve 12.11 tatil degilM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugunku merkez kur?
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faizler bugün de arttı, bakalım borçlanma araçları içerenler ne yapacak.
https://www.phillipportfoy.com.tr/hisse-senedi-fonu
Uzun zaman sonra yerli hisse fonu.
Yönetim ücreti %3.03
Saygılar.
arkadaş ; ben yazım dile ilgili bir şey demiyorum. doğru bilgi aktarmakla ilgili yazdım. önyargısız okursan anlarsın.
örnek vereyim 2 + 7 = 9 yerine 2 + 7 = 11 dersek yanlış demiş oluruz di mi ? ben de diyorum ki tahvil piyasası ile ilgili bilgi verirken doğru bilgi verelim diyorum. yazım üslubunuyla ilgili , Türkçeyi düzgün kullanmakla ilgili bir şey demiyorum. Neyse canın sağolsun. fikrin değerlidir senin de...
örnek verelim :
2 yıllık tahvil piyasası...
manşet : 2 yıllık tahvil faizi arttı .... şimdi bu iki yönlü bir söylem ... ucu açık... nedenini izah edeyim
hangi tahvil faizi arttı gösterge tahvil mi yoksa hazine yeni çıkarttığı tahvil itfasında faizi arttırdı mı ?
manşet : 2 yıllık gösterge tahvil faiz arttı ... bu doğru söylem ... peki neden arttı gösterge faizi ? çünkü tahvilin fiyatı düştü piyasada yani yatırımcı piyasadaki tahvile düşük fiyat teklif ediyor... tahvil piyasasına aşina olmayan bir yatırımcının daha kolay anlaması için bunu şöyle demek daha iyi olur ; 2 yıllık tahvile satış geldi , piyasa satıcılı onun için gösterge 2 yıllık tahvil faizi arttı. onun da basit bir matematiği var ...
hazine yeni tahvil çıkarttı ya da eli kulağında beklenti var çıkartacak ve çıkaracağı tahvilin faizi piyasadaki ilgili vadeli dolaşımda olan faizden daha düşük olacak / oldu ... bu durumda ne olur ? gösterge tahvil faizi o an düşer ! kendi kendine mi düşüyor gösterge tahvil yoooo bi şey etki ediyor ne o piyasa dolaşımda olan tahvile hücum ediyor almak için çünkü yeni çıkacak olan tahvilin faizi dolaşımda olandan düşük olacak ....
şimdi biz tahvil piyasası ile ilgili konuşurken , tahvil faizi yükseldiği için satış oldu dersek profesyonel yatırımcı şunu anlar ; haaa yeni tahvil itfa oldu daha yüksek faizden o yüzden eldeki tahvillere satış geldi.... eğer birisi gösterge faiz yükseldiği için tahvile satış geldi diyorsa bu hatalı , mantık dışı bir tanımlamadır. Doğrusu tahvile satış geldiği içün gösterge faiz yükseldi ... işte burası önemli ...
gösterge tahvil yükseldi dersek şunu anlarız , piyasada dolaşımda olan tahvile satış geldi ( fiyatı düştü)... gösterge tahvil düştü dersek şunu anlarız piyasada dolaşımda olan tahvile alış geldi ( fiyatı arttı )...
Döviz, altın aldı başını gitti, keza bistte şuan faizlerde düştü, ne yapacağımı şaşırdım nakitte eridim, tavsiyeniz nedir? TL nakitimin değer kaybını nasıl koruyabilirim
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sonunda herkesi kripto paracı yapacaklar.:)
En büyük kar ve en büyük zarar on da var.
Yatirim araci bu donemde onerilemez gibime geliyor ama nacizane kucuk harita sunabilirim
Oncelikle gecmis olsun uzulmeyiniz uzun donemli dusunup dengeli bir sepet yapip sabirli olup takviye ederek gidersiniz makul oranda dengeleme saglarsiniz karamsar olmayin
Zaten bu kadar beklemissiniz duzeltmeleri beklemeniz ( pasif beklemeyin tabiki paranizi risksiz varliklarda degerlendirin veya ucuz gordugunuz girise uygun olan araclarda stop belirleyereki ilerleyin ) faydanizadir bu beklemde ralli yapimis zirveye yakin araclardan uzak durunuz, hic bir urunun rallisi sonsuza dek surmeyecektir. Duzeltme olunca kademe kademe girersiniz.
Eylul ortasindan baslayip ekim ortasina kadar pozisyonlanmaniz gerekirdi ki usd eylul donemi alis firsati vermisti bu alis firsati degerli metaller icin de ayni zamanda bir alis firsatiydi usd/tl etkisinden dolayi
Saglik olsun piyasalar her donem firsat sunar yeter ki sabirli olup en dip de olmasa da trendlere makul seviyelerde yakalayip eslik edip daha sonra sizin icin yeterli olan kar oraninda cikip tekrar pozisyonlanmak icin firsat kollamak en saglamci yoldur
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
, inliyo portföyün atak kobra ijlali bugün eksi getirmiş ... dört yapraklı yonca babavanga portföyün agresif tag heueri artı getirmiş. nedense forumda atak kobra ijlal kadar teveccüh göremedi diğer fön... iyigeldi yutup yayınında portföy yöntcisini izlemediniz mi yoksa ? tek ata oynayacağıma ben bu ikisini eküri olarak değerlendiriyorum ...
Ucuz ne kalmış diye baktım
IDH ve TAU dışında birşey bulamadım.
IDH cidden çok geri kalmış.
TAU banka rallisne rağmen hala çok geride.
Burdan bu iki fona yada emsali olan diğer fonlara kademeli girip uzun vade beklemek kazanç sağlar gibime geliyor.
yalnız şöyle bi şey var , gerek yukarda yazdığım iki fon ve o tarz yönetilen fonlar için gerekse çoklu varlık değişken fonlarında , alım için fiyatın düşmesini ,belli bir iskonto ile almak için beklemek doğru bir strateji olmayabilir mi ??? ... soru olarak sorayım da , yönlendirme gibi olmasın diye soru tümcesi ( cümlesi ) olarak yazdıydık...
eib takip edenler + 0.15
eic + 0.57 mac + 1.96
tca + 1.82
şimdi anlaşıldığı üzere , matrix neo portföydeki yurt paydaşlarımızın yeni kurduğu narenciye değişken fönü , ottoman'ın gerek ÖPBENİ gerek OPAL fönlarına gerek qinmest'in eyibe ve eyice fonlarına gerek sünger bob square portföyün KARAF'ına orta uzun vade için iyi bir alternatif gibi olacak görünüyor... çünkü oradaki* ( matrix neo portföy , follow white rabbit olay ) fonla haşır neşir olan yurt paydaşlarımızın kumaşı iyi... yalnız bu arada Refiye portföyün RAPDİYEsi ile Vote-white 'ın OFİSİM değişkenleri de unutulmamalı... Azimlinin (rüştü asyalı , telly savalas , yul brynner ) Gamorra değişkenine ısınamadım , çünkü totalde azimliye ısınamadım... ünlü jo nun süha suçi ve subyesini ben almamayım çünkü o malum hadiseden alerjim oldu , alana da hayrını görsün diyeyim...
kod fiyat gunluk
GTL 0,027141 0,0370
KRC 0,032372 (0,7510)
KIS 0,041018 2,4016
MPK 1,936411 0,0473
KRF 2,236642 1,5433
OJT 1,402472 2,2231
FFP 1,321029 1,4097
RPD 1,212926 0,0848
IJA nın eksi getirdiğini nerden buldunuz, mkk da değişmemiş görünüyor.
Agresif fonlarda HSA incelemeye değer bir fon.Ben uzun zamandır tutarım.TGA pek memnun kalmadı.IJA çok hızlı gitti, bu işlerin tersi de olabilir.Ayrıca GZM takip edin %25-%100 arası hisse taşıyor ama büyük kağıtları alıp satıyor genelde.
OPH %1,01+
Aynı kurumun OPB fonunun fiyatı mkk'da hala güncellenmemiş.