El turco KCHOL de adamı sen mi astın. :)
Ben teknik analezden annamam ama
KCHOL de hem bugün asılan adam hem de ikili tepe mi oluyor.
yoksa pala çuvala sortçu mu davet ediyor.
Hele bugün tüpü de düşününce.
Printable View
El turco KCHOL de adamı sen mi astın. :)
Ben teknik analezden annamam ama
KCHOL de hem bugün asılan adam hem de ikili tepe mi oluyor.
yoksa pala çuvala sortçu mu davet ediyor.
Hele bugün tüpü de düşününce.
Warren Buffett, Covid'ten daha kötü yeni bir pandemi yaklaşıyor."
Rtlab, angen,
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SOSYAL medyada gördüm koşturarak getirdim sizde araştırın öyle karar verin
https://i.hizliresim.com/huuzagi.png
VİOP30 günlük, BofA ve Deniz Yatırım short azaltmış, İs Yatırım long azaltmış,
Bugün kü düşüşte long kapama etkili olmuş gibi,
TEB den hala kapanma hamlesi gelmedi,
https://i.hizliresim.com/f7zd3bu.PNG
Tupras daha nereye gitsin. Uzaya da mı o ciksin.
İŞBANK genel müdürü konuştu
yarın reisciler ''vay KKM'den çıkanı TL ye sokmayın, dolara geçin...'' dedi diye atılırlar ortaya
karışıklık olası yine bankalarda
Hisse vadeli APS değişimi
https://i.hizliresim.com/f146mj1.jpg
Hocam endekste havuç bitmiyor.
Son 2 aydır gündem üstüne gündem.
Normal haline bıraksan tekniğe uyup gerekeni yaparsın ama havuç çok.
Mesela duruma bakalım; tüp çok kötü kapattı, spekülasyonla tcell 2 gündür gitti ve biraz enerjisi bitti, bankaların kucağına bomba bıraktılar zaten. Belki enflasyona endeksli bir enstrüman çıkabilir.Bilanço dönemi bitti. Yurt dışı çok kötü. Amerikan 10 yıllıklar zirvede, covid söylentileri aldı başını gidiyor, Amerika Belarustaki vatandaşlarını derhal ülkeyi terketmeye çağırdı. Falan falan.
Bakınca tekniğide ikili tepe deyip acımadan 100 kontrat giresi geliyor adamın.
Ama perşembe ppk var, olası çok düşük bir faiz artışında yine gaza basabilir. Bankalar 3 gündür dayak yiyor ihtimaldir ki yarın tepebilir. Eylül ortasına OVP var öncesinde satın alınır, analistlere göre kur heran sıçrayabilir, Amerika roadshow var, not artırım ihtimali var. Falan falan.
Dolayıyla bizde ki havuçlar bitmedikçe uzaylılar istila etse net düşüş öngörmek çok zor.
Kenarda durmak tercihtir ki sabah spot için o şıkkı kullandım. Gerisi maalesef vur kaç, hızlıca kar al.
O yüzden hergün birileri terse gelecek, dikkatli olmakta fayda var. Haber akışı ve havuç bitmedikçe belirli bir yönden bahsetmek çok zor.
Sert bir kırılım bekliyorum. 6000 lerde ya da 9000 lerde gözümüzü açıvericez. %50 %50 beklemedeyim. Azdan az, daha azdan daha az gider :)
Ekibe uyum sağlayan hisseleri BIST30'a alıp uyum sağlamayanları gönderecekler gibi.
Cübbeli hoca TV'de konuşuyordu, korkmak peygamber sünnetiymiş. Korkutmak da sünnet sayılır, yani olabilecek tehlikelere karşı uyarı hayatımızın her yerinde var zaten. Bu arada tehdit ile korkutmak apayrı şeyler.
Korku oldukça güçlü bir motivasyon, bir çok psikolojik test ile kanıtlanmış. Mesela hastayı kurtabiliriz malesef yaşama şansı %10 deyince doktor bey yaşatmak için ne gerekiyor ise yapalım cevabı geliyor ama malesef operasyon riskli %90 ölecek deyince o zaman başka şey deneyelim denebiliyor.
long oynamak daha kolay, o gün yukarı gidecekse pek alım fırsatı vermeden derin düşüş olmadan yukarı yapıor, ama düşecekse her iki yöne vahşi turlar attırıyor, sonra bi ara shortçular pes ettiği noktada 100 puan 150 puan göz açıp kapayana, 50 puan zaten vaka-i adiyeden .. yani aşşa giderken hep sana -bak burası gün dibi olabilir, her an 100 puan tepebilir, istersen kapat shortlarını" mesjı yolluo
şimdi yarından itibaren yavaş yavaş poz taşıma işleri başlar, cumaya kadar üç gün piyasadaki pattern nasıl oluşacak onu görmüş olacaz, mantıklı olan maldakileri dökmeye oynamak, yani aşşa aşşa
bugün ykbnk tahtasındaki satış göz kamaştırıcı bofa 31 mn lot vermiş, ak-hsbc-qnb 30 mn daha vermiş, diğer 5.. şampiyonlar ligi gibi kadro.. 545 milyon lot blok satmıştı koç 11.75 fiyatla, bunun dörtte biri falan gelmiştir piyasaya ama hala çok mal var geride, bugünkü düşmüş fiyattan bile yüzde 30+ karda o blok satışta mal alanlar..
Önce tedbir sonra tevekkül demişler üstadım. Pandeminin en büyük tedbiri aşı ama o da aşı olanların dahi çok büyük bir acabası oldu. 90 ların başında saddamın zehirli gazı korkusuna kritik bölgelere maske dağıtımı yapmıştı Özal. Buffet burada ihaleyi daha da artırıp nükleer saldırıdan bahsetmiş. Benim düşüncem o füzelerin birinin dahi ateşlenmesi dünyanının sonunu getirir, bir füzenin ateşlenmesiyle kalmaz o iş. Kafayı kaldırıp yıldız izler gibi füze izleriz, inşallah buraya düşmez demekten başka da bir şey gelmez elimizden. Nükleer saldırıyı geçtim ülkenin yüzde kaçının olası sıradan bir saldırı durumunda sığınak imkanı var. Hal böyleyken nükleer bir durumda allaha, kozmosa artık neye inanıyorsanız ona sığınmaktan başka bir şey gelmez elden. Beni rahatsız eden pandemide kaç milyon insan ölmüş, insanlar sevdiklerini kaybetmiş, bunun kakara kikirisini yapıp bu daha ne ki deyip insanları kaosa sevketmesi. Korku kavramının ne olduğunu en iyi bilenlerden biri de piyasa yapıcılardır. Buffet da dünyanın en büyük piyasa yapıcısı.
endeksten sıfırlar atılalı kaç yıl oldu neden hala kullanıyorsunuz?
Endişe etmeyin her şey kontrol altında demek zor.
Genelde hükümet başkanları bu sözü kullanıyor çok da etkisi olmuyor. Vatandaş ne tedbir aldın diye soruyor.
evet böyle testere piyasanın hemen arkasından hep bir tarafa sert kırılım gelmiştir, al-sat yada sat-al yaparak trade edenlerden terste kalanların canı çıkar, terste kalmayan da karda oturamaz kapanır, pozisyonunu değiştirir, böylece çoğunluk çuvala girmiş olur :)
mesela şuan 8363
836300 dersem 10000 puan yukarısını 846300 diye hemen hesap edebiliyorum
ama 8363 deyince 10000 puan yukarısını hesap edemiyorum
misal 8360 dan long açtım.. 1800 puan kar istiyorum...emri nereye yazacağımı hesaplamamın imkanı, mümkünatı yok :oleyo:
NOT: 8360 long açtım dedimya.. pozu kaçtan açtığımda belli değil, muğlak :drunk:
Doğru anladım mı bilmiyorum, KKM ile ilgili uygulamalar pazartesi başlayacak diye anladım, döviz mi faiz mi tercih edilecek o gün belli olacakmış.
Bu haberi okuyunca 9000 e emin oldum...eski günlerden ama hala korkuyor olabilirler...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...daa0aca855.jpg
bu bir süreç değil mi?
yani paketi hazırlarlar ama kkmsi biten konuya muhatap.
bitmeyenler devam etmiyor mu?
hasılı iki üç haftaya ancak belli olmaya başlar.
araba mı alacaklar, yoksa borsaya mı girecekler,
yoksa borsa da araba hizzze si mi alacaklar. asasdss. :he:
Temmuz ayının enflasyonunun en az yarısı matematiksel olarak Ağustos'a kaldı, bunun dışında ilave zamlar da oldu.
Dikkatimi çeken bütün tavuk bir şekilde indirimli. Migros'dan SMS geldi kg 54.90 TL demiş.