Sayfayı yenılemeden yorum yaptım. aşagı yukarı aynı rakamdan bahsedıyoruz.
5m ruchanx4.55+15m
15.3m x2.542
adam karı bu cıkan sonuç işte. a1 güzel hacim yapmış...
Printable View
Spekk tarafından bakıldığında Rüçhan üstünlüğü olmadan hisse üstünlüğünüz olmaz. 40.milyon ruchan var.Sonunda 160 milyon Afyon E olacak.Su an yavrulu mal alıyorsunuz. Anasindan zarar edersiniz ancak sürüden zarar etmezsiniz. Birkac milyon Afyon hissesi toplayarak tahtayı elinizde tutamazsiniz.Zaten onu toplamak için fiyatında yukseltmeniz gerekir.Taktayi elde tutmakta zordur.Bundan önceki bedellide AfyonE bir ay işlem görmedi Ruchanlar 4.75 ten 31 TL oldu.Yorumlarda ..Öztürk ve Ankara grubu çok zarar etti diye yazıldı..
Yatırım Önerisi Değildir...
hayel kurmak mukemmel bir duygu, fakat gerçek dünyayı asla unutmayın.
3 GÜNDÜR BİYERİMİ YIRTIYORUM. HESAPLAMAM YANLIŞ DEGİLSE RÜCHAN 105 TL YE KADAR ÇIKABİLİR 105 TL MÜKEMMEL BİR RAKAM !!!
AFYONE DE MAKSİMUM 5.62 BUNLAR GERÇEK RAKAMLAR GÖRÜLEBİLECEK MAKSİMUM RAKAMLAR PEKİ SONUÇ NE OLACAK HİSSELER MAKSİMUM BU SEVIYELERI GÖRDÜGÜNÜ VARSAYARAK NE OLACAK
HAYELLER YIKILIYORR GERÇEKLER SATIN ALINIYOR RUCHANA 105 TL VEREN KARDEŞİM 3 TL DAHA VERİP 108 TL 3 TANE AFYON HİSSESİ ALIYOR
YANİ 38 TL YE AFYONE ALIYOR MÜKEMMELLLLLLL HARİKA
AMA AFYONEDEKİ KARDEŞİM O HİSSEYE 5.62 TL ÖDEMİŞTİ :D
RÜCHAN CILGINCA FIYATLANABİLİR İDDDAA ETMIYORUM AMA ELİNDE KALANA O FİYATLAMADA BADILCAN GİRMİŞCESİNE ACI BIRAKIR SAĞLIKLI OLAN ŞUANKI FIYATLAMADIR. ŞUANKİ FİYATLARDA DENGE VAR VE SAĞLIKLI FIYATLANMA VAR.
DİPNOT: AFYON ESKİSİ GİBİ AZ HİSSEYE SAHİP DEĞİL. 2015 DE 1.000.000 LOT VARDI PİYASADA ŞİMDİ? 100.000.000
Daha önce bedelliye katılan biri olarak size yardımcı olayım arkadaşlar,
A1 bunu daha önce de birkaç kez yaptı.
bedelli sermaye artırımında kullanılmayan rüçhan kalmasın diye (yinede sembolik seviyede de olsa az bir miktar illaki kalacaktır) elinde olmayan e satıp r alıyor ve bunu kaydileştirdiğinde de hem maksat hasıl oluyor hemde açığa satış yapmamış ve T+2'ye de takılmamış oluyor..
it is the average of five people in the human environment..
Hoşbulduk, şu an için izlemedeyim desem daha doğru olur,
bedelli öncesi son gün 5.97 civarı aldım ve aynı gün tavanı birkaç kez bozunca sattım..
arkadaşlara rüçhan ve A1 konusunda yardımcı olmak amacıyla yazdım, kolay gelsin..
Arkadaşlar size kaç defa söyledim bundan sonra ruhbanların fiyatını afyon e belirler diye daha neyin hesabını yapıyorsunuz.. 230 gördüğünde rüçhan 360 görmesini sonra 265 tavan kitlediginde 5 tl ye gitmedi mi olması gerekende buydu dün 285 gördüğünde 554 gördü 265 kapattığında 495 olması lazımdı ama eslesmede işlem görmüyor bunlar hesap kitap isleri öyle kafadan atma olmaz....ytd
Piyasada yaklaşık 100 milyon eski, 100 milyon da 300 milyonu temsil eden rüçhan var.
Ben sizin baktığınız noktadan farklı noktalara bakıyorum. Bu fırtınada yaptığınız hesabın bir kıymetiharbiyesi yok.
A1'in elindeki rüçhanların fiyatı pazartesi 4,40 olursa hesabı nasıl etkiler acaba?
Evet, dediğinize katılıyorum ama ben çok daha farklı plan peşinde olduklarını düşünüyorum.
Unutmayın, A1 rüçhanları satmadıkça kâr etmiş sayılmaz.
Arkadaşlar cuma günü 2,80 lerden Afyon aldım birleşme 24ü diyorsunuz elimde 5000 lot var benim herhangi bir şey yapmam gerekecekmi benden para cıkacak mı cevaplarmısınınz Kafam karıştı inanın
Birincisi a1 ruchanlar çoktan okuttu 15 milyon Lotu 2 günde nerden satti zannediyorsunuz elinde mal mi vardı salı günü size ispatlarım takas dökümleri gelince...diğer 280 den alan arkadaş sizin birşey yapmanıza gerek yok ...ytd
bahsettiğiniz max 105 tl fiyatlaması pratikte hiç mantıklı gelmedi.Olası bir senaryo değil.. Oraya çıkması hiçbir koşulda mümkün değil..Ben o seviyeyi bırak Rüçhan 12 TL olsun elimdeki eskileri bedavaya spek grubuna virmanlarım. :kahkah:sonra da rüçhanları satarım. :) Bedelliyle falan da uğraşmam.. :hi:
Şimdi hemen herkes eski ve yeni(rüçhan) arasında belli bir korelasyon olacağını düşünüyor. Afyon da fiyatlama eski hisseye göre oluşuyor görünürken bu durum önümüzdeki hafta hakimiyet gruplarının durumuna göre değişebilir. Yani rüçhanı hızla yükseltip eskileri pasifize edebilirler..Böylece korele durum tamamen bozulabilir. Borsada herşey 2 kere 2 4 eder şeklinde düz mantıkla yürümüyor.her fiyatlama sağlıklı olacak diye birşey yok..
ha tam tersi de olabilir. tamamen mümkündür.. eski yukarı yeni aşağı..bekleyip göreceğiz..
Herkes iyi geceler petkim hissesi bizi üçyıldır batırdı bizde sattık zararına bir çıkış yolu arıyor duk Afyon çimento çok potansiyel var eskiden takip ediyorum biz geldik diye spek aşağı basmaz bizde ne yapalım bu AFYON çimento şov yapıyor eskiden bugüne nasipmiş bakalım
petkim gibi bir hisse kişiyi batırmaz bence.fiyat grafiğine bakınca olağanüstü bir durum görmedim.. kişi hisseyi en yüksek yerden alır, alınan yer tepedir, sürekli hatalı al- sat sat -al lar yapılır o zaman para pul olur tabi..umarım afyon da herkesle birlikte siz de iyi kazanç elde edersiniz.
Arkadaşım 24 Nisanda talimat son günü ve rüçhan kupon satış son günü olacak, birleşme ise; 30 nisanda 16:00 hesaplara bakacaklar para yatırmayanların rüçhanları pufff olacak bu rüçhanlar çimsaya 1x3..... tl bedelle geçecek ve para yatıranların hesaplarından paralar çekilecek (aracı kuruma göre farklılık gösterebilir) sonrası açılış seansına kadar yani 4 mayısta hisse birleşmiş bir şekilde açılacak... E aldıysan bedelliye katılmıyorsun para yatırmıyorsun. R aldıysan bedelliye katılıyorsun RX3 tl para yatırıyorsun.
Hata varsa düzeltiniz lütfen.
Sayın maruf, "a1 ruchanlar çoktan okuttu 15 milyon Lotu 2 günde nerden satti zannediyorsunuz" diyorsunuz. Birincisi, okuttu ise neden pastada mal üzerinde gözüküyor? Sizin paylaştığınız verilerden yola çıkıyoruz. 15 milyon AfyonE sattıysa bunun rüçhanlarla ne ilgisi var? Salı daha da netleşir ama pazartesi E'nin perşembe takası gelsin bakalım, kimin malını satmış. Muhtemelen Ak Yatırım'ın malıdır. Şu anda biz rüçhan alsak bizden para çıkar, aldığımız o rüçhanlar da satmadıkça hiçbir işe yaramaz. Süreç sonunda rüçhan bedelini ödeyerek yeni hisse alırız.
Bakış açımızı değiştirip soralım: Bu hisseyi 5, 4, 3, 2 veya 1 yıl önce alanlar bugün kaç lira olacağı beklentisiyle aldılar?
Bence 15 lira olmalıydı. Güncellersek fiyat bugün 7,65 lira.
Bakış açısı demişken mesela amiral gemi çimsa ile de kıyaslamak gerekebilir mi!
Hayır tabi ki öyle bir şey değil. Çimsa ve Afyon arasında gerçekten de Afyon seçerim derseniz art niyet ararım. Çimsa hemen hemen her sene temettü veren ve finansalları çok güçlü bir firma. Afyon ise aksine, uzun süre bir şey vermeyip zaman zaman bedelli yapıp yatırımcısını tedirgin eden bir firma. Tabi ki herkes istediği riski tercih eder ama iki kağıt arasında güven veren denilince hemen hemen herkesin aklına çimsa'nın geleceğini düşünüyorum, afyon'un değil. Afyon, Arçelik gibi güçlü olmadığı için verdiğiniz örnek yanlış.
Matrix programı aracı kurum parasını ödüyor.aylik 170 civar olması lazım...ytd
Evet bu sene için o şekilde oldu ancak 5-10 yıllık bakarsanız mesela Afyon'un 2010 yılıyla aynı fiyatta olduğunu görürsünüz. Çimsa'da da benzer bir durum var ancak çimsa düzenli olarak temettü veren bir firma. Çünkü çimsa'nın bilançosuna baktığınızda karlılığının çok daha fazla olduğunu görürsünüz. Özsermaye olarak da yine çimsa afyon'dan 8 kat güçlü. Zaten Afyon'un bu bedellisinde de satılmayan paylar için Çimsa kendisi karşılama taahhüdü verdi. Uzun vadeli grafikleri incelersek daha net bir fikir verir. Afyon şu an dediğiniz gibi 1 senedir primli de olduğu için bir risk olabilir. Ancak tabi şöyle de bir şey var ki, Afyon ani sert hareketleri de görülen bir kağıt. O yüzden her şey de mümkün. Herkes kendi riskini buna göre seçer ama uzun vadede normalde daha güvenli hangisi diye sorulursa sanmıyorum pek afyon diyen kimsenin çıkacağını.
Yani çimsa'dan bahseden arkadaşın demek istediği, finansallara bakınca düz mantıkla çimsa'nın afyon'un çok üzerinde fiyatlanması gerektiği. Ancak tabi ki burası borsa. Buradaki arz-talep farklı bir mevzu. Biz riskimizi yönetebiliyoruz sadece. Gerisi biraz da kısmet.
Ülkemizde yatırımcıların büyük çoğunluğunun vadesi(hisseyi elde tutma süresi) 1 yıldan kısadır. Bununla ilgili yapılan çalışmalarda mevcut. Bu yüzden Grafiklere 5 10 yıla kadar vadelerde ancak istatistiki bilgi amaçlı bakabiliriz düşüncesindeyim.
Diğer yandan çimsa yı kötüleme gibi bir düşüncem yok. Doğrudur finansalları daha iyidir bana göre hatalı bir karar olsa da olsa temettü de veriyordur vs ancak her hissenin kendine özgü farklı dinamikleri vardır.
Kimisi afyonun fırsatlarını, daha hareketli olmasını tercih ediyordur kimisi çimsanın karlılığını.. kimisi afyonun durumu gelecekte daha iyi olacak sermayesi güçlenecek karlılığı artacak bedellisinde hareketlilik olacak vs çimsada değişen birşey olmayacak bu potansiyele oynuyordur bilemeyiz.. ancak kısa orta vadede afyonun getiride çimsayı ciddi bir şekilde solladığı da ortadadır.
1 yılda yapacağını yapmış zaten fırsat kaçtı olarak da bakılabilir öyleyse :) Tabi ki hiçbir şey belli olmaz belki daha da gidecek. Mevzu sadece risk analizi mevzusu.
Ayrıca Afyon'un paylarının %51'i zaten Çimsa'ya ait. Afyon'un dediğiniz gibi sermayesi karlılığı güçlenirse Çimsa da bundan finansal olarak etkilenecektir.
İsteyen istediği yatırımı yapar tabi orası ayrı konu ama Afyon sanki Çimsa'dan daha sağlammış tarzı yorumlar görünce bu açıklamayı yapma gereği duydum.
Güzel bir noktaya değindiniz.Çimsanın afyon sahipliliği hususunda. Son dönemde afyonun piyasa değeri %60-70 aralığında artmayıp %0 olsaydı mesela yada negatif olsaydı.. Bundan çimsa da negatif etkilenecekti.. demek ki Afyon performansıyla çimsayı da kurtarmış da diyebiliriz farklı bir bakış açısıyla :ok:
Afyon 2019'da fazlaca zarar etti yalniz. Cimsa ise kar etti. Afyon kar edip temettü dağıtmadığı için cimsa'ya herhangi bir getirisi olmuyor.
Kar eden şirket hisseleri yerlerde sürünüyor yıllardır petkim zarar eden şirket hissesindeki potansiyel hiçbiryerde yok bu işin mantığı falan yok artık bizde yatırımcı olarak zarar eden spek hisseleri yöneldik çünkü üçyıldır bir hisse kar var fiyat yerlerde sürünüyor yıllardır petkim AFYON çimento şov yapıyor heryıl siz olsanız ne yapardınız
Cuma günü yaptığı harekete göre yarın nasıl bir hareket bekleniyor paylasirmisiniz
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.