Sayfa 730/958 İlkİlk ... 230630680720728729730731732740780830 ... SonSon
Arama sonucu : 7660 madde; 5,833 - 5,840 arası.

Konu: AFYON Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş.

1. çimsanın alım garantisine takılmayınız rüçhanları herkes a kullanacak yada satacak sadece hesabında afyon hissesi olupda unutanlar bedelliye katılmazlar onlarda çok az bir gruptur diye düşünüyorum bankalar genelde ilgilenmez ama diğer aracı kurumlar senin menfaatine olan bedellileri gerekirse eskiyi satar rüçhanı kullanır...ytd

2. Question

Alıntı Originally Posted by Er_Man Yazıyı Oku
    Bedelliye katılım sona erdiğinde,cimsa KAP'a bir bildirim gönderir ve kalan Ruchanlari genellikle teorik fiyata yakın bir bedelle iki gün sonra alacağını bildirir.Bu iki gün içinde tekrar satmak isteyen yine Rüçhan tahtasında satar,isteyen cimsaya belirlenen fiyattan devreder.

Yatırım Önerisi Değildir...
    afyon.jpg

Bilgisizliğimi mazur görün. Bu kap açıklamasını okumuştum zaten önceden de ama tam gün yazmadığı için tam anlayamadım. Şimdi 25'inde rüçhanlar piyasadan kalkınca mı çimsa teklif verecek, yoksa 30'unda tüm bedelli süreci bittikten sonra mı? Yani çimsa'nın teklifini beklemek mantıklı olur mu aslında anlamaya çalıştığım bu tabi.

3.  Alıntı Originally Posted by maruf2001 Yazıyı Oku
    çimsanın alım garantisine takılmayınız rüçhanları herkes a kullanacak yada satacak sadece hesabında afyon hissesi olupda unutanlar bedelliye katılmazlar onlarda çok az bir gruptur diye düşünüyorum bankalar genelde ilgilenmez ama diğer aracı kurumlar senin menfaatine olan bedellileri gerekirse eskiyi satar rüçhanı kullanır...ytd
    Tamamdır anladım hocam, sağ olasın.

4. Arkadaşlar birleşmede yok,formül de yok.Cimsa bedelliye katılım sona erdiğinde taahhüt ettiği fiyat ile kap duyurusu yayınlar.Bu nedir 1 TL nominal fiyatla 1R=3E.Size Elinizdeki Rüçhan kadar piyasa değerinden Afyon E hissesi verildi zaten.Artik Ruchanlarin alım garantili değeri 3 nominal fiyattir ve üzerinde 3 TL taşır.ya satacaksiniz yada 3 TL'den bedelliye gideceksiniz...
     Alıntı Originally Posted by kerrake Yazıyı Oku
    Süreç sonunda fiyatın ne olacağı konusunda hâlâ bir netlik yok. E'nin fiyatı mı alınacak, belli bir formül mü kullanılacak?
    Şu anda en önemli bilgi bu. Bu sayfada, yakın bir zamanda başka kâğıtlarda bedelli sermaye artırımına katılanlar var. Onlar ne olduğunu, nasıl olduğunu bilmiyorlar mı?
    Bu konuda yardım bekliyoruz. Yorum değil, kesin bilgi.
    Yatırım Önerisi Değildir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Ayfongarahisar
    Gönderi
    2,181
     Alıntı Originally Posted by maruf2001 Yazıyı Oku
    dikkat ederseniz a1 kapital 5 milyon rüçhan almış .afyon tahtasında 15 milyon satmiş yani bedelliye katılmış...ytd
    işlem sonucunda 600.bin tl kazanmış. 38kusur aalmış, 39 satmış 77 mılyon hacım yüzde 1 gibi bir rakam kazanmış...

6. Sayın sasa500 benim hesabla seninki farklı dikkatli okursanız benim yazımı anlarsınız rüçhan tahtası ve afyon e tahtası arasındaki net alım ve satim farkı..ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by kerrake Yazıyı Oku
    Peki elindeki kâğıtları satarak aynı sayıda kâğıt alacak kadar rüçhan satın alan birinin planı ne olabilir?
    Yaklaşık 5.100.000 rüçhan almış. Bu rüçhanların her biri 3 paya denk geldiğine göre 5.100.000x3= 15.300.000 pay alabilir. Dikkat ederseniz E tahtasındaki sattığı kâğıt miktarıyla R tahtasındaki aldığı eşit.
    O hâlde amaç ne?
    Rüçhanını satanın eline para geçer. Rüçhan alandan para çıkar ve aldığı bu rüçhan satılmadıkça süreç sonuna kadar hiçbir değer taşımaz. Peki, bu adamların derdi ne?
    Not: A1'in elinde mal yok. Kimin malını sattığı T+2'de görülebilir ancak. Fakat biz onları inceleyip durumu anlayana kadar süreç bitecek.
    Eğer a1 capital gerçekten kısa sürede 5 milyon adet üzeri rüçhan alıyorsa ve dahi yardımcı aracılardan da alımı varsa özellikle de kaynak oluşturmak için eskiyi satıyorsa (ki biliyor ki zaten bir süre sonra elindekiler 3 e katlanacak) rüçhan tahtasında istediği gibi at oynatabilir hale gelmiş yada gelmek üzeredir demektir.

bu durumda rüçhanları toplaya toplaya giderlerse önümüzdeki hafta ortasından itibaren rüçhanda 7-8-9- TL gibi muazzam rakamları gösterseler kim onları durdurabilir!? sanırım patron hariç hiçkimse! bir de şu var: Rüçhan 6 TL olsa satmayacak ky çok azdır.. Doğru değil mi

böyle bir fiyatlama yaparlarsa (olacak demiyorum) neyi amaçlayabilirler onu kestiremiyorum..7-8 TL gibi Yüksek fiyatlamalarda alıcı gelir mi kendin çal kendin oyna durumu mu olur?Yoksa ky üşüşür mü? Çünkü rüçhan da marj %50 eski de ise %10.. Şahsen spek grubunun yerinde olsam oyun alanı seç deseler rüçhanı seçerdim..Riski de yok. en kötü rüçhan tahtası kapandıktan sonra zaten eskiye dönüleceğini kaybedecek bişeyi olmadığını herkes biliyor..imkanlarım olursa neden kullanmayayım diyebilirler rüçhanı ele geçirirlerse..

8. Yorumlama olarak baktığımızda ak ve a1'in 2 gündür rüçhan toplamaktaki amacı rüçhanın şu an daha ucuz olduğunu da görerek, daha ucuza bedelliye katılarak mal toplamak istemesi de olabilir. Diğer bir ihtimal ise rüçhanın önümüzdeki günlerde fiyatını yükseltip, yukarıdan satıp daha yüksek kar etmek istemesi de olabilir. Yani dolayısıyla spekin ne yapmak istediğini mevcut durumda anlamamız pek mümkün değil. Bu yorumlamam doğru mudur sizce?

Sayfa 730/958 İlkİlk ... 230630680720728729730731732740780830 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •