Olsun o miktar...
Kgf kurtarma fonu kurulur...
Tvf betoncu kurtarıyor... Bu faizde hemde...
Oldu olacsk
1100 artsın...
Printable View
Yabancı için fazla bile şuanki faizler aslında
Avrupa ve Amerika daki faiz oranlarına bakarsanız
Yabancının istediği şey öncelikle güven, dolambaçlı (GLP) faiz artışını istemiyor önünü görmek istiyor benim anladığım. Bıyıklı-bıyıksız para y.dışından geldiği sürece yabancı kaynaktır bana göre.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gece biraz düşündüm de.
Dövizin hızlı bir şekilde düştüğü, borsanın coştuğu bu günler; ellerindeki dövizleri ve altınları (yastık altı dahil) ucuza kaptıranların, borsada ise zorunlu uzun vadeci olanların (hisselerin yüksek fiyatlardan ellerinde kalması sebebiyle) dönemi olarak hatırlanacak.
Fazla düşünme hayat boş pompala coş dönemi şu anda
O stickerlar yapışınca büfeler bile bekleşmiyordu demek diye yazmıştım .
Halkın hücüm ettiği şey her zaman pik yapıp dağıtım oluyor bu da hiç şaşmaz
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
bahçede dikili fidanlarınız kendiliğinden çoğalmaz. Ama sürgünleri ana gövdeden ayırarak yeni kök olmak üzere dikersek fidan sayısı çoğalır. Bugün sürgün günü gibi algılıyorum. Yatırım veya fidan dikim tavsiyesi değildir.
İhtiyaç olduğu için yatak seti takip ediyordum .
Takip ederken dolar arttığı için fiyat arttı düşününce kadar .
Bu hafta dolar %10 düştüğü halde fiyatlara gene %7 Zam gelmiş.
Askıya aldım bende o işi.
Onun yanısıra odamı bu mevzu ile toplarken 1968 üretimi özel seri şaraplar buldum odanın bir köşesinde .
Sirke olmuş mudur bilemiyorum tabi orasını [emoji2][emoji2][emoji2]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolar/tl de dip 19 kasım MB toplantısı ile görülür gibi.
Eskiler bilir.
İMF ye gidilince "acı reçete" içilir.
Yani, HERŞEYE zam gelir, ücretler hariç...
Emeklilik yaşı yükselir.
Özetle acı reçetenin anlamı "siz dünyadan borç alabilecek güveni TAMAMIYLA kaybettiğinizden" birileri ekonomiyi sizin yerine yöneterek borç verirdi.
Ancak şimdiki hükümet çok ucuz olan IMF yerine TEFECİYE, yeni sıcak paraya başvurmuştur.
TEFECİ size en ağır şartlarda KUR GARANTİSİ ile kredi verir.
Ülkeye dolar kurunu en yüksekken girer,, en düşükken çıkar.
Ülkeye maliyeti büyüktür.
Peki bu neden yapılır.
IMF ye gitse seçimlerde bu nedenle oy kaybederim diye düşünür.
Herkes şimdi başta yargı olmak üzere YAPISAL REFORMLAR bekliyor.
Peki bunun açılımı nedir, merak eden var mı?
Herkes coşku içinde mal alamaya çalışıyor.
Mesela MB bağımsızlığı....
Yahu MB zaten bağımsız değil miydi?
Siz bunu iptal etmediniz mi?
Başkanlık sisteminde sizin atadığınız MB başkanı bağımsız olabilir mi?
MB atama kriterleri için orada çalışma deneyimini kaldıran kim di?
Başka ne olabilir?
Mesela, hesapsız kitapsız olarak yapılan ve ülkenin gelecek 25 yılını ipotek altına lan döviz bazlı yap-işlet sisteminde bir reform yapılacak mı?
Mesela, sanayinin itici gücü olması gereken Üniversitelere adrese teslim bilim adamı adayı seçimi yerine tüm TC vatandaşlarının eşit bir şekilde başvuru yapıp sınavına girebilecekleri sistem mi gelecek?
Yoksa bunlar hayal de tüm dünyada COVİD nedeniyle dolaşan paradan pay kapmak için "takiye" mi?
Bence, çok risk seven yabancı dışında kalıcı para için yabancı icraatı görmek ister.
Borsa 1293,eski hesapça 129.300...Paraları borsaya çekmeye çalışıyorlar bankacılık kanalıylan,banka hisseleri rekor kırıyor:notr:,bana göre tehlikenin boyutu yüksek,sanayi,teknoloji vs hisseleri unutulmuş,bir garip durum:notr:
Cöleli neler çeviriyorsun ?
Bende dışardan ciddi bir para girişi olduğunu sanmıyorum. Eğer öyle olsaydı yabancı 8.50 den yavaş yavaş girip kurun sert düşmesini istemezdi. Bu son 3 günde yaşadıklarımız içerden bir ops gibi. yani dış minnaklardan ziyade iç minnakların işi gibime geliyor. Ülkede son 3 günde olanları anlamaya çalışırken devrelerim yandı. Filim gibi olaylar yaşıyoruz.
Dostlar güncel cds nereden takip edilebilir bilen yazabilir mi? Şu an invs 460 yazıyor dün Sn. Medwig 415 diye yazmıştı. Tşklr
TCMB:
-Yeni bir ödeme sistemini hizmete açmak üzere hazırlıklar tamamlandı
-FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sistemi ile vatandaşlarımız farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini, saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebilecekler
TCMB:
-FAST Sisteminin, 18 Aralık 2020 tarihinden itibaren pilot uygulama olarak hizmete alınması ve kademeli bir şekilde vatandaşların kullanımına açılması planlanmaktadır
-Sistemin kısa bir zaman içerisinde tüm finansal kuruluşları kapsayacak şekilde yaygınlaşması hedefleniyor
tabi borsa 10 gündür yükseliyor, işlem hacmi rekorları kırılıyor, bankalar tavan olmuş , cds düşmüş.
tüm bunları bizim vatandaş dolar bozarak yapıyor?
ekonomi gerçekleri ile finansal piyasa gerçeklerini karıştırmayın.
paranın her yerde bol olduğu dönem, herkes dolara altına mevduata mı girecek?
borsa dolar bazında çöp fiyatlarda, güven ortamı sağlarsan yabancı niye gelmesin.
MB nin haftalık menkul kıymet istatistikleri vardır her perşembe yayınlanır.
Önümüzdeki perşembe resmi verileri görürüz.
http://www.worldgovernmentbonds.com/...urkey/5-years/
benim bildiğim pek anlık yok ama günlük yukarıdaki link olabilir.
Bol kazançlar...
Tartışmayı sonlandırmak adına bazı yılların son günü itibariyle USD kurlarını yazıyorum.
1990. 2.933
1993 14.487
1994 38.000
1996 108.045
1999 542.703
2001 1.446.510
2003 1.359.000
2005 1,34 ( 6 adet sıfır atıldıktan sonra)
2020. 7,83
1990 yılından bugüne 2.616 kat artmıştır.
burada haberi var yahu, 1990 yılında 4.000 lira olan doları 4 liraydı diyor
6 adet sıfır atsan da bugünkü 40 krş.a denk geliyor, ısrarla 4 tl idi diye sallıyor
https://uzmanpara.milliyet.com.tr/ha...ustu/1000/590/
https://i.hizliresim.com/9N0bxj.jpg
Bu dombili tabiki seçimi kaybeder, istifa ney yahu görevden af o!:oleyo:
yabanci girdigi icin dolar % 10 dustuyse sikinti yok.
ancak yabanci girmeden dusurduysek o zaman sikinti buyuk..
:oleyo:
Yahu arkadaş sen belamısın,ykarıda tabloyu vermişler,ne güzel 3000 yazmışsın,bende 4 dedim karşılığı 4000,4000,ha 4,ha 3 ne fark eder çıkmış 94 krizinde 40.000'e,ne anlamaz adamsın sen yahu,benim kazncım ise 4 senede o zaman 1/10 yani 10 misli kazanmışım,neyin hesabını yapıyorsun,üstelik yaşın ne ?.