inşallah :he: benjoyu aya gönderelim....
Printable View
inşallah :he: benjoyu aya gönderelim....
8.15 graflar da düz çizgi olmaya başladı yaklaşık 7 gündür.
10.2-4 de üst faiz bandı var.(2018 7.2 tepesinden gelen/shortlayan)
üstü reel anlamda kazandırmaya başlar.
ama PY da patlar.(tl long ayağı)
arada
binadan atlayan sayısı vb de peak yapar..:yes:
gene de...
günlük te kalan bir uyumsuzluk var
turuncu ya kadar düzeltme olursa
kalkış öncesi güzel olur.:yes:
https://i.ibb.co/YbMtMCL/Capture.jpg
имг
https://eksisozluk.com/entry/121671765
Adam kitap yazmış bee. Vakti olan okusun. Errayn'ı kurtarmak filmini izler gibi oldum okurken.
Ons altın v.s. US30Y...US30Y çanağa giderse, bu da nihayet depebilir..ikili dip yaptı..YTD
https://www.tradingview.com/x/HJLSnvMd/
Bu akşam tesadüfen youtube da dolaşırken tıbbi aktivist lerin oluşturduğu www.5gvirusnews.com diye bir site ve buradaki temsilcisi Apturaman Dilipaki gördüm özetle , Apturaman abi tamamen aşi karşıtı olmuş bi de hakkında davalar mi ne varmış ve bütün olayı komplo olarak anlatıyor ,PCR testi vara yoğa pozitif çıkıyor ve insanlar neden ölürse ölsün covid den oldu diye kayıtlara geçiyor diyor .
Şimdi sorulara gelince Çin'de çıkan virüsün nasıl olupta bu kadar zamandır Çini etkilemediğini soruyor vaka sayisi sınırlı diyor sayın abimiz evet günlük 14 vaka ortalamasi gordum şubata kadar komedi ötesi.
Ben bunun üzerine Hindistana baktım zira Çin'in bir şeyine pek guvenemedigimden , vaka sayisi 100 000 yani bizim iki katimiz maske ,mesafe, hijyen ,tuvalet , su , sabun pek uğramayan ve nüfusu 1.4 milyara dayanmış hindistan da ölümlerin çok feci bir hal alması gerekmez miydi hakeza benzer olarak baglades ve Pakistan ,Amerika'da Çin'den nasıl fazla vaka ve ölüm olur .
TUS sınav şampiyonu ,Oytun Erbaş bu virüsün aslında bir laboratuvar çalışması olduğunu ve kontrolden çıktığını söylemişti .
Bir de sıkıntı PCR testi ile ilgili bu testin verdiği sonuç güvenilir mi kalitatif kantatif eleştirisi var ve hangi virüs yükünün hastalığa neden olduğu belirtilmiyor gibisinden yorumlar var.
Sonuçta Apturaman abi kesin aşı karşıtı olmuş ve bilim kurulu üyelerini suçlar konuşmalar yapmış ve aşının, virüsün kendisinden beter olduğunu kendi aşisini yapmayan Çin'in nasıl olupta düşük vaka ile hastalığı yendiğini falan soruyor.
Ben olaya yandan bakan biri olarak en saçma en mantıklı görünse de her görüşü degerlendiririm , kim demiş diye bakmam ne demiş diye bakarım.
Şimdi konuyu incelemiş tıp nosyunlu abiler ne der aynı zamanda tıp nosyonu olmadan konuyu incelemiş olan sayın abilerimizin katkısını reca ederim.
Her görüşü değerlendireceğim diye vaktinizi boşa harcamayın.
Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye’de kısıtlı üretime tabi olan kenevir bitkisinin faydalarını ve kullanım alanlarını RS FM’de Ali Çağatay’la Seyir Hali programında anlattı.
https://www.google.com.tr/amp/s/tr.s...e-ise-turkiye/
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ABd de 4.5 milyon günlük aşıya ulaşılırken, ampül ve fahreddin günlük 15-20 bin aşılamayla salgınla mücadele ediyorlar. Bu arada kanal istanbul temeli atılıyor, kahvede oturan donsuz abdi abi şakşaklıyor. Donsuz abdi abi kararlı herkes donsuz kalana kadar durmak yok yola devam.
"TUS sınav şampiyonu ,Oytun Erbaş bu virüsün aslında bir laboratuvar çalışması olduğunu ve kontrolden çıktığını söylemişti ." orhun akıllı adamdır virüs kaçmadı bilinçli dışarı salındığına inanıyorum...
Bu pandei hikayesi ABD hariç çöküşe başlamış ekonomiler için güzel bir maske olarak kullanıldı...Şimdi kim erken bu beladan kurtulursa ekonomisi hızla toparlayacaktır...Israil BEA bu işi çözdüler , ENg ve USA da tüm hızla aşılama ile bu belayı def etmeye çalışıyoor , bizde sürü bağışıklığı deneniyor ,Çevremde ilk kez Covid den 1 kişinin öldüğünü ve 1 kişiniinde entübe olduğunu dün öğrendim...KOngreler işe yaramış görünüyor...
Adam tus şanpiyonu ama analitiklik sıfır
İnanmak ne Ya
Bişiyi ya bilirsin Ya da bilmez
İyi , ben de inanmıyorum onun tezine
Noolucek şimdi?
Kanal İstanbul ile ilgili ÇED raporunun içinde sarostan Marmara ya giren ikinci bir kanalın değerlendirmesi daha var bundan çok çok az sozedildi bu kanal olursa Montro kesin devre dışı kalıyor , zira Çanakkale boğazı kullanılmıyor bu TV de yorumcuyum diyenler hadi yandaş olanları anladikta muhalif gecinenleri de buna gerek var neden ikinci kanalın fizibilitesini yapıyorsunuz sorusunu kaç kere konuştu .
Kişisel kanaatim pandemiden öncesinden bu yana Türkiye bu kadar eksi döviz bakiyesi ve dış ticaret eksisi pandemide ortaya çıkan turizm eksilikligi ki Türkiye için çok önemli bir döviz kalemi
varken , yani küçük bir fiske ile şu anki durumdan çok daha büyük bir krize girebilecekken girmiyorsa kanal İstanbul için verilen sözlerden dolayıdır zira Türkiye'ye hiç bir ciddi yaptırım uygulanmadi göstermelik olanlar hep askıda tutuluyor .Kanal İstanbul tehlikenin en büyüğü olacak hem çevre hem siyasi dengeler anlamında .
Desidero bey şimdi sizinki düz mantık
Ama Diyelim patronum var onun elemanıyım
Çok çalıştırmıyo beni rahatımda iyi
Ama Tek isteği pirezentabıl olmam ve onun kafasına mutabık olmam
500 liralik süper takım elbise giyiyom beğenmiyo deyo ki en az üçbin liralık ve illa cakko mağazasından giyinecen
Yoksa maaşa zam işe son
Oradaki mantıkta bu tarz olama mı?
Sana düşünüp karar verme hakkı tanımıyo ki
deleceksiniz işte niyet belli. :he:
bu kadar kepçe vurup boşa iş çıkaracaklarına
imza atan taraflar çekilliyoruz dese daha az maliyetli olmaz mı ?
öylede patates böylede..
varsa hukuki engel.. hep beraber tanımıyoruz desinler. kopsun ip.
Patronu olanın kişisel fikri ve tercihi olmaz bazen iş saatlerini bazen hayatının tamamını patronuna satmış demektir bu hep böyle oldu ,.olacak.
Böyle bir dünyada mutlak bağımsızlık ne kadar söz konusu olabilir tartsilsada , patronun akşam senin evine haber vermeden gelip senin salonunda oturuyorsa ve maaşını da ben veriyorum ben olmasam ne bu ev ne bu aile olur o zaman yapacak tek şey kalır d...t varsa.
İşte bu düz mantık oldu tam .
:bravo::bravo:
Çıpalı kura geçmişiz haberimiz yok....:oleyo:
20 lik bebelerin balya balya paraları ortaya saçtığı bir sistemde elimizdeki 3-5 kuruşluk alın terimizi korumaya çalışmak vatan hainliği gibi algılayan arkadaşlar lütfen o bebelerin balya balya paraları nasıl elde ettiklerini de sorgulasınlar....
Ayasofya imamı görevden alınmış. Faiz lobisi iş başında.
teşekkür etmiş mi azil için
Alınan bilgiye göre, geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii'nde imamlık vazifesini yürüten Boynukalın, bu görevinden ayrılma talebinde bulundu. Boynukalın'ın talebi olumlu yanıt buldu.
Boynukalın'ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki görevine devam edeceği öğrenildi.
not: Af talebinde bulunmuş ve kabul görmüş.
Cafede paylaşılmış, belki görmeyen vardır:
Ferhat Savran
@862Savran
Reis’in 7. Torunu da ABD’de
Doğdu ve ABD vatandaşı old.
Nerde kalmıştık.
Kahrolsun ABD!
https://twitter.com/862Savran/status...49009266810885
İş babkasından mesaj geldi, 9-17 olan çalışma saatleri,10-16,30 olarak değişiyormuş...
128 oralarami gitti diyosunuz :))
Haşmetli reisimiz yerel paralarla ticaret yapalim demiş. kim napacaksa 3 5 gunde %bilmemkacla devalue edilen paraları :))
İranla ticaret yaptin diyelim, senin paranda dandik onun parasida dandik , kim neye guvenerek vadeli iş yapacak o kagitlarla...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://tr.euronews.com/ürkiye, Hindistan'ın ardından dünyada en çok günlük Covid-19 vakası tespit edilen ikinci ülke oldu.
Hindistan'da bugün 115 bin 246 teyitli vaka rapor edildi. 633 kişinin yaşamını yitirmesiyle dünyada en fazla can kaybı bu ülkede meydana geldi.
Türkiye'de ise salı günü 49 bin 584 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı, Covid-19 nedeniyle 211 kişi hayatını kaybetti.
Bu rakamlarla Türkiye bugün, Hindistan'ın ardından dünyada en fazla koronavirüs vakası rapor eden ikinci ülke konumuna yükseldi.
Ayrıca Türkiye, Covid-19 nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı sekizinci ülke oldu.
2021/04/06/turkiye-bugun-hindistan-n-ard-ndan-dunyada-en-fazla-covid-19-vakas-bildiren-2-ulke-oldu
bu 2 gün önceki sayılar
dün 54 bindi
Allah, sağlıkçılarımıza, eczacılarımıza, ilaççılarımıza
büyük kolaylık versin, işleri çok ama çok zor
TCMB: Banka Meclisi Üyelerinden Prof.Dr. Elif Haykır Hobikoğlu Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmak üzere seçilmiştir
Kur da masa tenisi.. Qatar edition :oleyo:
Ne zorladınız ha...
https://www.youtube.com/watch?v=vY2V1_DFD-Y
-Borsaların pati çekmesi
-Doların yine graflarda düz çizgi çekmeye başlaması(yani bir nevi zorla pati çektirilmesi)
-Yerleşiklerin döviz satması yani Dthların azalması(bu topic de yani ekonomik okur yazarlığın tavan olduğu yerde bile bu net olarak gözüküyor en önemli sinyalim bu zaten) bu forumun yerleşikleri de satıyor sattığını söyledi.
-Sosyal medyada takip ettiğim kişilerin -sayfaların birden ''Coin''ci olması
Son günlerde gördüklerim bunlar. Buna göre pozisyonumu alacağım ve artıracağım çok kişinin aksine faizde de düşüş bekliyorum veya tahmin ediyorum.zorla pati olayının bir mantığı olmalı diye düşünüyorum...
Yabancı iki haftada 10 milyar dolar çıkardı, yerli 10,1 milyar dolar bozdurdu
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...durdu-6361178/
Kokocuyu,kendine cb koruması diyen(egm tarafından red edilen ama ne hikmetse cb konvoyunda videosu olan)balyacıyı,daha 3 sene evvel şahin e binerken şimdi 2-3 lüks arabası olan iyi aile çocuklarına söyleyecek hiç bir sözü olmayan bit yavrusu gelip burada benim 3 kuruşumu nasıl değerlendirdiğim hakkında yorum yapacak?
Varsa maçası yiyen buyursun....ben 30 yıl çalışıp,3-5 kuruş bir kenara atacağım ama benim vergilerimle semirenlerin yağdanlıkları gelip burada bize ders vermeye kalkacak,kimse kusura bakmasın,bu saatten sonra efendilik bekleyen az ötede oynasın....
İki senaryo sınır çizgisinde kıvranıyor, aşağı senaryo güncel, YTD
https://www.tradingview.com/x/5HzdxaeG/
AKP’li meclis üyesi Bülent Aydoğdu, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
AKP kongrelerinden fotoğraf paylaşımlarıyla dikkat çeken Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Bülent Aydoğdu, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...betti-6361085/
Bu arada,40 bin nüfuslu ilçemden son korona haberleri:2 hastanenin biri komple covide ayrılmıştı dün itibarıyla diğer hastanenin cerrahi serviside covide ayrıldı,aşı olanlardan 3 kişi yoğun bakımda(biri verilen ilaçları kullanmamış)dr un dediğine göre aşı sonrası 0 antikor oluşmuş,bu ülkenin gerçeği,bizi yönetenler ise kanal derdinde,yok mu şu soruya cevap;aşılar nerede???