Bu akşam tesadüfen youtube da dolaşırken tıbbi aktivist lerin oluşturduğu www.5gvirusnews.com diye bir site ve buradaki temsilcisi Apturaman Dilipaki gördüm özetle , Apturaman abi tamamen aşi karşıtı olmuş bi de hakkında davalar mi ne varmış ve bütün olayı komplo olarak anlatıyor ,PCR testi vara yoğa pozitif çıkıyor ve insanlar neden ölürse ölsün covid den oldu diye kayıtlara geçiyor diyor .
Şimdi sorulara gelince Çin'de çıkan virüsün nasıl olupta bu kadar zamandır Çini etkilemediğini soruyor vaka sayisi sınırlı diyor sayın abimiz evet günlük 14 vaka ortalamasi gordum şubata kadar komedi ötesi.
Ben bunun üzerine Hindistana baktım zira Çin'in bir şeyine pek guvenemedigimden , vaka sayisi 100 000 yani bizim iki katimiz maske ,mesafe, hijyen ,tuvalet , su , sabun pek uğramayan ve nüfusu 1.4 milyara dayanmış hindistan da ölümlerin çok feci bir hal alması gerekmez miydi hakeza benzer olarak baglades ve Pakistan ,Amerika'da Çin'den nasıl fazla vaka ve ölüm olur .
TUS sınav şampiyonu ,Oytun Erbaş bu virüsün aslında bir laboratuvar çalışması olduğunu ve kontrolden çıktığını söylemişti .
Bir de sıkıntı PCR testi ile ilgili bu testin verdiği sonuç güvenilir mi kalitatif kantatif eleştirisi var ve hangi virüs yükünün hastalığa neden olduğu belirtilmiyor gibisinden yorumlar var.
Sonuçta Apturaman abi kesin aşı karşıtı olmuş ve bilim kurulu üyelerini suçlar konuşmalar yapmış ve aşının, virüsün kendisinden beter olduğunu kendi aşisini yapmayan Çin'in nasıl olupta düşük vaka ile hastalığı yendiğini falan soruyor.
Ben olaya yandan bakan biri olarak en saçma en mantıklı görünse de her görüşü degerlendiririm , kim demiş diye bakmam ne demiş diye bakarım.
Şimdi konuyu incelemiş tıp nosyunlu abiler ne der aynı zamanda tıp nosyonu olmadan konuyu incelemiş olan sayın abilerimizin katkısını reca ederim.
Yer İmleri