Bu akþam tesadüfen youtube da dolaþýrken týbbi aktivist lerin oluþturduðu www.5gvirusnews.com diye bir site ve buradaki temsilcisi Apturaman Dilipaki gördüm özetle , Apturaman abi tamamen aþi karþýtý olmuþ bi de hakkýnda davalar mi ne varmýþ ve bütün olayý komplo olarak anlatýyor ,PCR testi vara yoða pozitif çýkýyor ve insanlar neden ölürse ölsün covid den oldu diye kayýtlara geçiyor diyor .
Þimdi sorulara gelince Çin'de çýkan virüsün nasýl olupta bu kadar zamandýr Çini etkilemediðini soruyor vaka sayisi sýnýrlý diyor sayýn abimiz evet günlük 14 vaka ortalamasi gordum þubata kadar komedi ötesi.
Ben bunun üzerine Hindistana baktým zira Çin'in bir þeyine pek guvenemedigimden , vaka sayisi 100 000 yani bizim iki katimiz maske ,mesafe, hijyen ,tuvalet , su , sabun pek uðramayan ve nüfusu 1.4 milyara dayanmýþ hindistan da ölümlerin çok feci bir hal almasý gerekmez miydi hakeza benzer olarak baglades ve Pakistan ,Amerika'da Çin'den nasýl fazla vaka ve ölüm olur .
TUS sýnav þampiyonu ,Oytun Erbaþ bu virüsün aslýnda bir laboratuvar çalýþmasý olduðunu ve kontrolden çýktýðýný söylemiþti .
Bir de sýkýntý PCR testi ile ilgili bu testin verdiði sonuç güvenilir mi kalitatif kantatif eleþtirisi var ve hangi virüs yükünün hastalýða neden olduðu belirtilmiyor gibisinden yorumlar var.
Sonuçta Apturaman abi kesin aþý karþýtý olmuþ ve bilim kurulu üyelerini suçlar konuþmalar yapmýþ ve aþýnýn, virüsün kendisinden beter olduðunu kendi aþisini yapmayan Çin'in nasýl olupta düþük vaka ile hastalýðý yendiðini falan soruyor.
Ben olaya yandan bakan biri olarak en saçma en mantýklý görünse de her görüþü degerlendiririm , kim demiþ diye bakmam ne demiþ diye bakarým.
Þimdi konuyu incelemiþ týp nosyunlu abiler ne der ayný zamanda týp nosyonu olmadan konuyu incelemiþ olan sayýn abilerimizin katkýsýný reca ederim.

Yer Ýmleri