İyi geceler sn.ellocu.
Printable View
Sümerler tarafından, Nibiru, yani geçiş gezegeni ismi verilen, Babil astronomları tarafından ise Marduk, günümüz insanlarınca ise Gezegen X olarak adlandırılan gezegen olduğu iddia edilen hayali bir varlıktır.
Maya takviminin bittiği Aralık 2012 tarihini takiben Dünya'ya yakın geçiş yapacağı öne sürülmektedir. Zecharia Sitcin tarafından yapılan araştırmalara konu olmuştur. Dünyadan 4 kat daha büyük olduğu ve güneş çevresindeki turunun 3600 yıllık periyoda sahip, eliptik bir yörüngesinin olduğu bu araştırmalarda ortaya atılmıştır. Sitchin, Mısır ve Mezopotamya'daki araştırmaları esnasında eski uygarlıkların da bu gezegenden haberdar olduğunu ileri sürülmüştür. Sümerler tanrılarına gökten gelenler diye adlandırırlardı.
Alıntı Originally Posted by ellocu Yazıyı Oku
80 lerin sonu,tahta dönemi...rahmetlinin kurum için yazayım :ordino verirdik , limit fiyat sıkıntı ; emirler o da gerçekleşirse, alışlar hep tavan fiyattan satışlar hep taban fiyattan olurdu...90 lı yıllar :brokerların altın çağı...bir diğer kurumum için yazayım :satış yazdırırsın emir gerçekleşir fiyat düşerse satış gitmedi abi ;alış yazdırırsın emir gerçekleşir fiyat artarsa alış gelmedi abi...halbuki ekrandan görüyorsun,hiç fark etmez..anında brokerı yakalayıp ta teyit alamadıysan...o dönem 1 ayda araba 3 ayda ev almayan broker kalmamış olabilir...yine90 lar daha sonraları,artık direkt brokera bağlı değiliz dealer var;işlemler aracı kurum içerisinde dağıtılıyor,hesap bazında anında girilmiyor...karlı işlemler hop birilerinin cebine...teyit aldığım,gözümle tavan olduğunu gördüğüm tahta hemen sonrası taban olunca(zırt pırt olurdu böyle şeyler) öğlen arası hop kurumdan birilerinin hesabına cebine,abi senin mal gitmemiş yaa...zaten sürekli içte politik dışta bilmemne krizi çıkar.. hırsızlarla mı uğraşalım krizlerle mi ? spk desen bu günler o zamana kıyasla ingiltere borsası mübarek,patronların çoğu tarif ötesi arsız...şimdi borsa çocuk oyuncağı,en azından kayıplar senin kaybın kazanç senin kazandığın...darbe girişiminde bile satış fırsatı veren bir piyasa,gerçekten çocuk oyuncağı...3 tabandan önce satamadığınız bir piyasa düşünün...hissenin adı önemli değil...biliyorum yazdıklarıma hadi canım diyeceksiniz...daha neler var da yazmaya üşendim...o zamanlardan,yaşananlardan kalan izleri silebilen tüm oyuncular 2002- 2003 sonrası ciddi zengin oldu zaten...diğerleri ise ürkek tavşan pozisyonunda devam ettiler...en şanslı kesim ise o günleri hiç yaşamamış olup son 15 20 yılda bu işe başlayanlar...2008 krizi hariç kriz görmediler...
ABD ADR
VAKBN az bir işlem ile düşürülmüş.
Yabancı oyuncu ile yerli herif arasında tatlı bir rekabet var.
Yabancının elinde Fitch, Moody's, S&P, CDS gibi imkanlar var tabi.
https://i.hizliresim.com/swyrmi8.jpg
Yaralarım depreşti,günlerce alıcı bulamazdık,gerçekleşen karlı işlemlerimizi brokerlar ve aracı kurum yöneticleri iç ederdi,az bile yazmışsın.120 bin dolarlık Kütpo hissemi 4600 den Emlakbanktan açılışta satış yazdım TKBden sayısı belli kendim aldım,teyidini de..maksadım alıcı getirip satmaktı,alış tarafı boş,4000e alıcı geldi TKBden verdim..2 gün sonra paramı almaya gittiğimde gerçekleşmedi dediler,tam 18 bin dolar fark iç edildi,başka defalarca yaşadım,defalarca battım,şimdi iyi günlerdeyiz,yine de korkularımız kaldı biraz.
Biri de tahtadaki emirleri işine gelmeyince salonda yürürken kolu ile siliveriyormuş, artık ne kadar doğru bilmiyorum.
Longcu kardeşlerim dikkatli olsun benden uyarması 😊 🐮 🐮
Uyarımı akşam seansı bitince 00.24 de yapmış bulunmaktayım
Yanlış hesaplayıp 56 liradan ISBTR emri vermiştim, 58 liradan verseydim zengindim, ertesi gün daha pahalıdan alamadım zaten hep tavan gitti. Hala o zamanlardan açılan bir dava var sanki.
Ciner o hisselerden zengin oldu derler.
Komşum bana yazmış akşam, nasibin yok ise ağzın ile kuş tutsan faydasız.
Bir de Profio vardı çok artmış diye tavandan vermiştim, ertesi gün gazeteden bakınca tüm işlemler bana aitmiş, meğer o gün BOSCH'a satılmış.
Transtürk Fren ve Transtürk Holding vardı, BOSCH alacak denmişti, para Transtürk Holdinge girecek diye onu almıştım, ne oldu o hisse bilmiyorum, diğeri astronomik artmıştı. Tavuk yerine yumurtayı seçmişim o zaman.
Geçen cumhurbaşkanı bir açılış veya bir etkinlikte herkese teşekkür ediyordu, "aksaçlılara da teşekkür ediyorum" dedi.
Aksaçlılar da cumhur ittifakında olmalı.
<<<<<<<<<<<<<
https://www.patronlardunyasi.com/hab...eddetti/271844
AP'den Şam iddiaları: Erdoğan mesaj gönderdi, Esad reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız'' sözleri sonrası Associated Press yeni bir iddia ortaya attı.
İddiaya göre, Erdoğan, Esad'a Ankara'dan yetkilileri Şam'a göndermeye hazır olduğunu söyledi ancak Esad teklifi reddetti.
...
Cumhurbaşkanının uygun bir zamanda demesi , askeri açıdan önemlidir ,psikolojik baskı yaratır , ancak madalyonun öteki yüzü köşeye sıkıştığını hisseden pyd özellikle ABD ye olmadık tavizler verebilir ,bunlar neler olabilir ben bilemem
Faruk Süren, Galatasaray sevdasına holdingi heba etti.
Transtürk holding,Anadolu holdingden daha iyi durumda idi.
En son Acun hisseleri alacaktı günlerce tavan yapmıştı sonradan caydı (veya Süren'e kıyak yaptı) almadı,güncel durumda galiba yanılmıyorsam Marka holding oldu.
YTD
bu zaf doğu da trol sanırım ,yatalım uyuyalım
sn.Ariston yazınca dosyaları biraz karıştırdım CH kartını buldum...
Transtürk holdingin bünyesinde,Transtürk fren,Makina takım,Esaş eğe,Evar kesici delici uçlar,Schmidt kesici testereler,Tezsan makina(TOS),yemek restaurant zinciri vs.gibi birçok şirket vardı.
Zamanında Transtürk'ün ve Makina takımın ekmeğini hem real piyasada hem de borsada çok yedim.(MT.Evar-Esaş vb.bayisiydim)
https://i.hizliresim.com/c9y8o7j.jpg
YTD
broker dönemine yetişemedim ama dealer dönemi- havuz bazında dağıtımları hatırlıyorum.. tabii, canlı olarak dealer yada brokere telefon bağlantısıyla işlem yapabilenler için geçerli değildi bu ali cengiz varyasyonları.. benim kastettiğim bunlar değil, tahtaların yapılış mantığı- fiyatın nasıl oluştuğunun mekaniği.. büyük oyuncuların aralarındaki anlaşmalara binaen oluşurdu fiyat.. ralli zamanları piyasaya yeni katılımlar olurdu, yani küçük yatırımcı girişi ralli boyunca devam eder, zirveye yakın yerlerde alım paniği oluşurdu, sonra bir kaç gün içinde mal devredilir, ve artık aylar süren ızdırap verici düzeltme sürecine girilirdi.. yükseliş kısa ve sert, düşüş uzun ve daha yatay eğimde
aslında günlük rutin bugün de aynı tahta yapma mekaniğiyle çalışıyor, malı götürmek istiyorsa seni dökmeye çalışıyor- malı satacaksa yukarı-yukarı tempoda seni gaza getirmeye çalışıyorlar.. tek fark, bugün artık işler yazılıma dökülmüş durumda, hata yapma ihtimalleri bile kalmamış..
evet, trump bahsetmişti ya, gittik çöktük suriye petrol kuyularına günde şu kadar milyon dolarlık petrol çalıyoruz diye.. ypg de yakın koruma sağlıyor kuyular için, paralarını ödüyoruz, boş yapmasınlar fazla" diye dümdük özetlemişti işin özünü.. demokrat pitchler böyle açık ve net anlatmaz -insan hakları, demokrasi, kadın hakları, özgürlük, işidle mücadele falan bi ton yalan boca ederler üstüne
bu petrol kuyularını vuruyor türk ordusu- ayrıca rojawa elektrik altyapısını vuruyor ilk defa- çok ciddi bi mesele pentagon açısından bence.. tehlikeli sulardayız gibime geliyor
DOD Statement on Escalating Actions in Iraq, Syria, and Turkey
https://www.defense.gov/News/Release...86G4RI.twitter
China’s iPhone City Locks Down Urban Areas as Covid Cases Rise
https://www.bloomberg.com/news/artic...uverify%20wall
Çin halkı ak formalı ÇKP polislerine karşı ayaklandı.
Sıfır Covid Politikası bahanesiyle Çinliler aylardır evlerinde aç bir şekilde hapsediliyordu.
https://twitter.com/Kuzzat_Altay/sta...22340917501953
Faruk Süren: Wikipedia'da, Transtürk Holding, Koç ve Sabancı'dan sonra en çok vergi ödeyen holding diye geçmiş. Şimdi hayal mayal hatırlanıyordur.
Bu tip insanların çocuğu olmak zor, çıta çok yüksek oluyordur.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Fuat_S%C3%BCren
İthalat önlemi gelmiş, Resmi Gazete GTP pozisyonu vemiş, ismini söylememiş.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20221124-6.htm
https://i.hizliresim.com/h8emlpv.jpg
Bu ÖTV düzenlemesi ile arabalar ucuzlamış mı pahalan mış mı beyler bayanlar
Hayeller paris gerçekler adana, Aksaçlı dedikleri grup varsa bile ülkeyi çökerten bir grup olmalı, ülkenin haline bakınca bundan daha kötüsü olmaz dediğimiz seviyede. Bu örgütler adalet karşısına çıkarılıp yargılanmalı.
Devlet hiç bir zaman kişilere gruplara bağlı olmamalı,
hayır efendim, özel seansta dealer yanınızdayken oluyordu bu işler...mekanikte değişen bence şu: 1) sosyal medya vasıtasıyla organize olarak grup gücüne ulaşabilme ,dikkat çekme, yönlendirme ,talep oluşturabilme, mal pazarlayabilme kabiliyeti.ve bunu yaparken yüzlerce grup üyesinin farklı hesapları kullanmasının verdiği kamufle olma imkanı... 2) son bir iki yıl için durum benzer: yüksek enflasyon nedeniyle oluşan hisse fiyat kayıpları telafisi için dik açılı bir çıkış, genellikle sonbaharda,sonrası uzun süre düzeltme... 3) haklı olarak çok eleştirilen düzenleyici ve denetleyici kurumların
o zamanlar daha da işlevsiz oluşandan kaynaklanan tahta yapıcı kıyıcılığının ve patron hegamonyasının,taleplerinin azalması...4)mevcut yönetimin ekonomik itibar araçlarından bir tanesi olarak borsaya önem vermesiyle de bağlantılı olarak bazı kişi ve kurumların etkisinin artması, özellikle aşağı yönlü oynaklığı azaltmaya karşı alınan önlemler ve tehdit dahi algılanabilecek söylemler... 5) fonların o döneme kıyasla biraz daha fazla katılımcılarını ön planda tutması. bazı dönemlerde fon yöneticileri tahta yapıcılarla fazla sıkı fıkı olmuştu,herkesin işi görülmüştü böylelikle...6)günümüzde robotların devrede olması ve tahta yapıcının robotu kendi yönünde kullanabilmeyi öğrenmiş olması,bir nevi robot desteği ,becerebilene...robotlar nedeniyle ivmenin artması işlemlerin hızlanması...7)viop vasıtasıyla hereketin yönüne ve şiddetine etki edebilme imkanı...8) belki de en önemlisi : insanların, özellikle gençlerin kolay para kazanma talep ve arayışının zirve yapmış olması,daha fazla riski göze almaları...
BORSA'nın Püf Noktası.
Kendi kendinizi tanıyın.
Spekulatif hareketlerde duygulara hakim olmak gerekir.
Eğer girdiğiniz bir pozisyon gece uykularınızı kaçırıyorsa, o pozisyonu mutlaka kapatmalısınız.
Borsalarda olaylar çok çabuk geliştiği için, pozisyon almış kişiler günlük olayların etkisinde kalmamalıdırlar.
hele ki pozisyon aldıktan sonra twitter yada borsa forumlarını takip edip çabuk kadar değiştiriyorsa vay haline ...