Sayfa 735/1019 İlkİlk ... 235635685725733734735736737745785835 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 5,873 - 5,880 arası.

Konu: Viop XLV

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    piyasanın londra kontrolüne geçmesi 2003 sonrasıdır, ala ala ele geçirdiler piyasayı, sonrası malum- rezillik.. her not haberi insider oynanır, her bloomberg terminal haberi insider, her yüklü ordinoda front run, bi de her şeyi kitabına uydurur orrsp çocukları, güya makro görünüm neyi gerektiyorsa öyle oluyor havasında, oysa rezilliğin daniskası

2000 zirvesine kadar farklıydı, yerlilerin elindeydi, ve şimdi yine 90lara döndük..
    90lar piyasası nasıldı, hatırlayan var mı ?
    80 lerin sonu,tahta dönemi...rahmetlinin kurum için yazayım :ordino verirdik , limit fiyat sıkıntı ; emirler o da gerçekleşirse, alışlar hep tavan fiyattan satışlar hep taban fiyattan olurdu...90 lı yıllar :brokerların altın çağı...bir diğer kurumum için yazayım :satış yazdırırsın emir gerçekleşir fiyat düşerse satış gitmedi abi ;alış yazdırırsın emir gerçekleşir fiyat artarsa alış gelmedi abi...halbuki ekrandan görüyorsun,hiç fark etmez..anında brokerı yakalayıp ta teyit alamadıysan...o dönem 1 ayda araba 3 ayda ev almayan broker kalmamış olabilir...yine90 lar daha sonraları,artık direkt brokera bağlı değiliz dealer var;işlemler aracı kurum içerisinde dağıtılıyor,hesap bazında anında girilmiyor...karlı işlemler hop birilerinin cebine...teyit aldığım,gözümle tavan olduğunu gördüğüm tahta hemen sonrası taban olunca(zırt pırt olurdu böyle şeyler) öğlen arası hop kurumdan birilerinin hesabına cebine,abi senin mal gitmemiş yaa...zaten sürekli içte politik dışta bilmemne krizi çıkar.. hırsızlarla mı uğraşalım krizlerle mi ? spk desen bu günler o zamana kıyasla ingiltere borsası mübarek,patronların çoğu tarif ötesi arsız...şimdi borsa çocuk oyuncağı,en azından kayıplar senin kaybın kazanç senin kazandığın...darbe girişiminde bile satış fırsatı veren bir piyasa,gerçekten çocuk oyuncağı...3 tabandan önce satamadığınız bir piyasa düşünün...hissenin adı önemli değil...biliyorum yazdıklarıma hadi canım diyeceksiniz...daha neler var da yazmaya üşendim...o zamanlardan,yaşananlardan kalan izleri silebilen tüm oyuncular 2002- 2003 sonrası ciddi zengin oldu zaten...diğerleri ise ürkek tavşan pozisyonunda devam ettiler...en şanslı kesim ise o günleri hiç yaşamamış olup son 15 20 yılda bu işe başlayanlar...2008 krizi hariç kriz görmediler...
    Son düzenleme : ellocu; 23-11-2022 saat: 22:08.

2.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    Harun dediğin Kahraman ise , borsadan zengin oldu , zengin oldu derken öyle böyle değil yani epey zengin oldu , şimdiye kadar 10 milyon lira üzerinde ceza aldı(paranın para olduğu zamanlar) ama ben bu cezaları ödediğine hala inanmam , uzlaşma sistemi falan var mı tam bilmiyorum SPK nın
    Kendisi eski Meclis Başkanı İsmail Kahramanın yeğenidir
    Küçük yatırımcı dostu gibi görünür ama asla değildir ,zamanında küçük yatırımcı üzerinden çok para kazandı , en iyi kankası son zamanlarda seri olarak para cezası alan ve bu aralar Tayland gezisine çıkan Kadir KOÇAKTIR (gezideyken 1 milyon lira ceza aldı ,
    öderiz baba dedi geçti , adam paraya doymuş)
    İkisini de bir dönem kuşlu site de takip ettim, ceza almalarına hiç şaşırmadım...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3. Çok para kazanayım da nasıl olursa olsun mantığını hatalı buluyorum. Başkasının hakkına girmektense kendine güveniyorsan gel viop ta kaldıraçlı işlem yap. Bizde görelim kalıbının adamı mısın?
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4. Ucuzdan toplandığın hisseleri takipçilerine kitleyip sonra da parayı 10 yılda bilmem kaça katladım demek ?

Bırak takipçiye mal kitlemeyi, gel baba viop a. Hacim artsın, bize de ekmek çıksın...

5.  Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    bunları söylerken , bazı konularda da hakkını verelim , SASA yı ilk dillendirenlerin başında gelir ki , fiyat o zamanlar 1.50 civarıydı (hayatımda hiç sasa hissesi almadım ) bir diğeri Alarko hissesiydi sanırım 2.20 civarıydı dillendirdiğin de , peşine takılmıştım 2.80 falan satmıştım ama hepsi bu kadar diğer hisselerde peşine düşenler kaybetti genelde çünkü günlük bir aracı kurum kadar hacim yapan birisinin peşine düşerek para kazanamazsın aksine kaybedersin

Bu aralar sadece endeks tahmini yapıyor bu arkadaş , borsa dışında bir iş edinmek için yarış atlarına ilgi duyup , çok pahalı atlar aldı dünyanın en meşhur yarışçılarını getirtti , ama başarılı değil şu ana kadar
    her şeyi buraya yazamıyoruz tabi.

dediğim gibi harunu şahsen tanımıyorum o yüzden onun hakkında konuşamam. kişi özelinde değil de borsa hakkında genel olarak bir şey söylemek gerekirse, sadece insider trading veya tahta yapıcı/yancısı olarak parana deli para katabilirsin. örneğin garanti bankası pay alım teklifi vardı bu sene. fiyatın güncelleneceğini bilen adam çeker boğazına kadar kredisini, alır tahtadan zibilyon lot malı, %20 fazlasına 3 güne satar, öder kredisini 3 günde 0 sermaye ile %sonsuz kar etmiş olur. fiyatın güncelleneceğini az buçuk herkes tahmin etti ama kimin totosu yedi böyle bir şey yapmaya? insider isen yaparsın. borsada bunun gibi her ay 1-2 haberi önceden bilsen paraya bıkarsın. sadece yakın dönem için örnek vereyim, önden naci ağbal satışı, önden KKM satışında haberin olup pozisyon alsan paranın altında kalıyorsun

temel analiz, teknik analiz de para kazandırır tabiki. Ama insider trading'in, front'un vs yanında devede kulak kalır. hele şu enflasyon döneminde ben teknik analizciyim diyen çoğu kişi malsız kaldı. temel olarak şu pahalı bu pahalı diyenler malsız kaldı. ağustos eylüldeki banka rallisini kaçıran 200.000 takipçili höstad var mesela.

tecrübe tecrübe diyoruz di mi? borsada her an değişen koşullar var, artık geçmiş tecrübeler de bir işe yaramamaya başladı.

naci ağbal döneminde yabancılarla birlikte bile geçemediğimiz dolar bazlı seviyelere geldik. bunu neyle analiz edeceğiz temelle mi teknikle mi?

insider>tecrübe+temel+teknik+mantık
    Son düzenleme : MiniYatirimci; 23-11-2022 saat: 21:42. Sebep: ekleme

6.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Donunu anahtarını alırlar bak demedi deme
    Risk olmazsa kazanç olmaz, totosu yiyen poz. alır
    Hamdım Piştim Yandım

7.  Alıntı Originally Posted by ellocu Yazıyı Oku
    80 lerin sonu,tahta dönemi...rahmetlinin kurum için yazayım :ordino verirdik , limit fiyat sıkıntı ; emirler o da gerçekleşirse, alışlar hep tavan fiyattan satışlar hep taban fiyattan olurdu...90 lı yıllar :brokerların altın çağı...bir diğer kurumum için yazayım :satış yazdırırsın emir gerçekleşir fiyat düşerse satış gitmedi abi ;alış yazdırırsın emir gerçekleşir fiyat artarsa alış gelmedi abi...halbuki ekrandan görüyorsun,hiç fark etmez..anında brokerı yakalayıp ta teyit alamadıysan...o dönem 1 ayda araba 3 ayda ev almayan broker kalmamış olabilir...yine90 lar daha sonraları,artık direkt brokera bağlı değiliz dealer var;işlemler aracı kurum içerisinde dağıtılıyor,hesap bazında anında girilmiyor...karlı işlemler hop birilerinin cebine...teyit aldığım tavan satış tahta taban olunca öğlen arası hop kurumdan birilerinin hesabına cebine...zaten zırt pırt içte politik dışta bilmemne krizi çıkar.. hırsızlarla mı uğraşalım krizlerle mi ? şimdi borsa çocuk oyuncağı,en azından kayıplar senin kaybın kazanç senin kazandığın...darbe girişiminde bile satış fırsatı veren bir piyasa,gerçekten çocuk oyuncağı...3 tabandan önce satamadığınız bir piyasa düşünün...hissenin adı önemli değil...biliyorum yazdıklarıma hadi canım diyeceksiniz...daha neler var da yazmaya üşendim...
    şimdi tüfenk çıktı devir değişti. yüklü alış giriyorsun bofa senden önce o kademeyi kaldırıyor sen pasife düşüyorsun

8. En büyük vurgun 10 yıllık tahvilde oldu. Bir ara %25 filan olmuştu hatta buradan bir arkadaş da alsam mı diyordu. Cevdet Akçay da aldım sattım diyordu.

10 yıllık TL tahvil alan köşeyi döndü, dolar eurobond alanın parası eridi, olacak şey değil.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 735/1019 İlkİlk ... 235635685725733734735736737745785835 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •