bakıyorum borsacılar hemende atlamış trene. korkmayın yahu paralarınız uçacak diye, realize etmediğiniz sürece zararınız yok :oleyo:
Çok ağır konuşmuş :)
1986'dan beri demeseydiniz ciddiye almazdım ama yabana atılır tecrübe değil.
Benim de aklımın bir köşesinde 85 binler var en uç ihtimal olarak ama 70 bini istanbul depremi veya savaş tehlikesi gibi bir durum haricinde pek mümkün görmem, borsa kendi dinamikleriyle o kadar düşmez, dediğim gibi korkunç bir olayla düşecekse de o da öngörülemez, 70 binin de altına inebilir.
Bende epey hisse var ve öyle çabuk çıkamam, umarım o düzeltme daha gelmez.
Sn.Human Borsa da düşüşler yok. Oysa 2010 yılında 2011 yılında 2012 yılında BIST şakır şakır düşerdi.. Korkusuzca inerdi.. Taban taban yaptığını bilirim...
Hele 2013 yılı Mayıs ayı... Yok öyle düşüş...
Endeks 93,000 den bir günde 85,000 e oradan 80,000 e 1 ay sonra 75,000 e 20 gün sonra 68,000 e inmişti.. 2 ay da %50 zarar yazmıştı, herkes...
Endeks korkusuzca 65,000 lerden 85,000 lere oradan 70,000 lere oradan 90,000 lere çıkar dururdu...
Peki şimdi neden bu düşüşler olmuyor da hep çıkışlar oluyor...
Daha iyi ve kolay anlatabilmem için bu garipliği şuna benzetebiliriz...
Sn.Human 2005 yılında 28,000 TL ye Honda Cıvıc Marka araç almıştım... 5 yıl bindim, sürdüm, kullandım. 2010 yılında 150,000 km de 22,000 TL ye sattım...
Daha sonra 2013 yılında 57,000 TL ye Ford Focus almıştım... Bu aracada 5 yıl bindim, sürdüm, kullandım. 2018 yılında 150,000 km de şu an 65,000 TL ediyor...
Vermiş olduğum bu iki örnekte 1.cisinde elimde bir mal var. Kullanılıyor. Fiyatı düşüyor....
Vermiş olduğum bu iki örnekte 2.cisinde de elimde bir mal var. Kullanılıyor. Ama Fiyatı düşmesi yerine artıyor....
Çünkü 1.ci örneği verdiğim zamanlarda TL de değer kaybı yok. Olsa bile, çok minör yani TL'de kaale alınacak bir erozyon yok. Para maldan daha kıymetli... O sebeple DOĞAL olarak kullanılan malın değeri düşüyor...
2.ci örneği verdiğim zamanlarda TL'de değer kaybı çok fazla. TL'de çok ciddi erozyon (enflasyon) var.. Mal Paradan çok daha kıymetli oluyor... O sebeple ANORMAL olaraK kullanılan malın değeri artıyor...
İşte tamda burası zurnanın zırt dediği yerdir, SN.Human...
2013 yılından sonra TL de olmada ne de olursan ol mantığı ortaya çıkar.
Neden? ENFLASYON CANAVARI
Kahvede ol, bakırda ol, yumurtada ol, beyaz peynirde ol, hissede ol, borsada ol, çinkoda ol, petrolde ol, leblebide ol, USD da olda TL de olma mantığı ortaya çıkar...
Bu bir tür yukarıdan aşağıya doğru yuvarlanan kartopu etkisi gibi SARMAL a döner...
Herbirşey satın alınır; ama TL satılır...
Satılan TL ortada kalır kimse üzerine almak istemez. Ortada kalan TL enflasyona, enflasyon faize, faiz halkın fakirleşmesine kadar gider...
Kısaca;
%2 enflasyonda Vakıfbank hissesini korkmadan 4 TL den 7,31 TL ye taşır, oradan tekrar çakar bir yıl sonra yeniden 4,10 TL ye indirirsin....
Ama %25 enflasyonda Vakıfbank hissesini korkmadan 4 TL den alıp 7,31 TL ye taşıyıp, oradan tekrar çakıp; bir yıl sonra yeniden 4,10 TL ye indiremezsin....
Yani malını artan enflasyon oranı altına VERMEZ kimse...
Yabancıda olsa salak değildir....
Bu sarmalda elinde TL olan PAPAZ ı bulmuş olur...
Diyeceksiniz ki; senin portföyünde neden %80 TL var...
Yahu ben 3,43 TL de neyim var neyim yok USD a gömdüm. 3,9630 TL de USD dan FULL çıktım...
Şimdi USD a yeniden geçmek için fırsat kolluyorum....
Yani; sürekli, ilelebet, vade vade vade vade vade vade diyen bir tip değilim....
Sürekli sürekli, ilelebet, vade vade vade vade vade vade diyen bir tip içindir benim dediklerim....
Umarım aydınlatıcı olmuşumdur.
Bol kazançlar....
Sn.Wyatt size garip gelebilir ama yukarıdaki yazımda şunu demek istedim...
Bu enflasyonist ortamda ben BIST te ciddi düşüş beklemiyorum.
BİST 85,000 olabilir teknik olarak... Yalnız enflasyonun %5 olma şartı ile..
%25 enflasyon olan bir yerde GRAFİKLERDEKİ TEKNİK filan çalışmaz. Piyasada ANAMOLY vardır. Grafiklerde orta üst nokta 102,000 bist için süper dip olur....
Kısaca; Benim öngörülerim bunlardır... Başkalarının BIST öngörülerini yorumlayamam....
Sn. selka, 2000 öncesi dönemdeki yüksek enflasyonu (%80-100'ler) hatırlayacak yaşta mısınız bilmiyorum. O zamanki borsa endeks hareketleri şimdikine rahmet okuturdu. Ayda %8 getirmezse zarar sayılacağı için deli hareketler olurdu (aylık enflasyon ve faiz %8 dolayında olurdu). Borsa taban-tavan çekerdi habire. Bir buçuk günde %25'e yakın endeksin düştüğünü hatırlıyorum (1996 veya 1997 olabilir), hem de hissedeydim, öyle bakakalmıştım. Artık öyle şiddetli hareketler olmuyor. Dediğiniz gibi enflasyonlu hesaplama bambaşka bir durum. Ben analizlerimde enflasyona göre düzeltilmiş grafikler kullanıyorum.
Örneğin dolar için düşünürsek dört ay önceki 3.40 dibinin bugünkü değeri kabaca aylık yüzde bir enflasyon desek %4 yukarısı yani 3.54 değeridir.
Endekste 70 bin en son iki yıl önce görülmüş, bugünkü ederi kabaca %20 enflasyonla 84 bindir. Veya bir yıl önceki 73 bini alsak bugünkü değeri 80 bindir.
Neyse büyük konuşmamak lazım, borsa bu 70 de olur 150 de olur, 2008'de kimsenin aklına gelmeyen seviyelere düşmüştü, duruma göre davranmak lazım.
Dolar kuru 3.76-3.77 düzeyinde bile bana çok cazip görünüyor, biraz 3.70'lere doğru uzanmasını iştahla bekliyorum daha da doldurmak için.
Benzer şekilde endeks de bana hiç cazip görünmüyor bu seviyelerde, hisselerimi çıkabilmek için gelecek fırsatı endişeyle bekliyorum.
Sn.Pilavlı enflasyona oranlı grafikleri kullanmak çok iyi...
BİST te sert hareketler olmuyor hele hele %25 lik bir günde hareket hatırlamıyorum..
(şahsen borsa ile 2008 den beri ilgiliyim-Daha öncesi yok)
Ama hala şu fikirdeyim NŞA 85,000 beklerim. Bu enflasyonda ise BIST 100,000 den aşağıya gelemez diye düşünenlerdenim....
Tepede ise 120000-125000 bandını bekliyorum...
Hakan Atılla davası sıkıntılı.. Ama USD da direnç olan 3,8115 TL yi geçemedi...
O sebeple TL de hala az da olsa 3,72 ümidim var... Bu gece 3,8115 TL yi geçerse dikkat derim...
2007-2013 yıllarındaki Türkiye ile 2013-2018 yıllarındaki Türk Ekonomisi aynı değildir...
2007-2013 düşük enflasyon
2013-2018 yüksek enflasyon
USD 3,54 değerine katılıyorum. Bende 3,72 TL yi iştahla bekliyorum...Bol kazançlar...
bugünkü kararla cezalar garantilendi gibi,TR de teknik falan çalışmaz. siyaset ve laçka ekonomi anlayışı gidişatı berlirler. bürokrasi ve devlet yönetimi hiç bu kadar kötü olmamıştı.devlet ben kapatıyorum ne haliniz varsa görün dese bu ekonomi daha iyi yürür,devlet en büyük ekonomi zararlısıdır. ikinci olarak devletin neden bankacılık yapmaması gerektiği bugün daha iyi görülmektedir.Merkez bankası bağımsız olmayan devletin kamu bankalarıda çiftlik olur.
Irrasyonel, saçma sapan dayanaksız beklentilerle trade yapmam. Duygusal değilim, gercekciyim. Korkunuzu alır, cesaretinizi satarım. Bilmediğim, anlamadığım, nakit akışını çözemediğim işe para koymam. ( mesela kolay kolay banka almam... ) Pozisyonuma aşık olmam. Teknik bakmam, stop loss kullanmam. Henüz hiç zarar etmedim ama az ama çok mutlaka kazandım ve çıktım. Şu an da söylediğim gibi borsada değilim. Nerede olduğumu da biliyorsunuz biraz reelde bir ise girdim az da faize koydum ama borsaya geri geleceğim. Ekranlar kızıl kızıl yanarken, herkes her şeye söverken mal almayı seviyorum hepsi bu.
Malesef dolar 15 lira bile olsa eninde sonunda kaybedeceksiniz sn. Powerpc tek sebebi de pozisyona aşık olmanız ve duygusal yapınız. Herhalde 3. Kere uyarıyorum daha da uyarmayacağım selametle.
benim hedefim 2019 sonu,hedefi olan zarar etmez sen canını sıkma. fazla daldan dala atlama avcılar ham yapar. ben geçen sene 2019 diye hedef koydum aç geçen seneki yazılarıma bak. akıllıya bak beni uyarıyormuş yahu ben 1996 dan beri bu piyasadayım sana mı sorcam ne yapacağımı.
Bugünkü Zarrab kararı piyasayı etkilemedi. 3,8115 TL bir türlü yukarı kırılamadı.. Kısa vade de USD da maalesef ümitsizim...
Kötü yönetilen ekonomi ile hem fikiriz, SN Power... TL çok kırılgan, ayakta zor duruyor. Ama bir şekilde dikilmeyi başarıyor.
Bakınız değerli arkadaşlar;
Burada dilimiz döndüğünce, aklımız yettiğince bir şeyler paylaşıyoruz... Ekonomi profesörü yada Maliye doçenti filan değilim. Lisans mezunu bir mühendisim.. "Master Degree" dahi yok, o derece yani...
Ancak bu fikirlerimizi söylemeyeceğimiz anlamına gelmiyor...
Bazen belki haddimizi de aşmış olabiliryoruz...
Ancak;
Sn.PowerPC ye katılmamak elde değil...
2018 yılında 75,000,000,000 TL daha KGF dağıtılması düşünülüyormuş...
"Allah akıl fikir versin" ne diyeyim...
75 milyar TL yaklaşık 18 milyar USD para demektir.
1- Bu kaynak nereden bulunacaktır? (Vergi zamları ile mi? Peki zamlar enflasyonu azdırmaz mı?):vk:
2- Bu TL yi dağıtırken kritik noktalarda olan TL yi nasıl USD karşısında savunursunuz?
Yahu baştan dedim ya ekonomi profesörü değilim, cahillik yapıyor olabilirimde ama aklım almıyor... Yahu enflasyon kontrol altından çıkmak üzere daha 3 yada 5 ay önce 250 milyar TL KGF dağıttınız siz neyin kafasını yaşıyorsunuz yahu?
Akşamları ne içiyorsanız bize de söyleyin bizim de ihtiyacımız var....
Bu ne menem bir iştir yahu...
Bakınız Ekonomi Politikası, Mali Politikalar ve Siyasi politikalar bir binanın 3 destek ayağıdır... Bir bina tek kolon üzerinde nasıl duramaz ise ekonomide durmaz...
Şimdi tepemizde tonlarca ağırlıkta bir bina var... Siyasi ayak kırılmış, mali ayak bitmiş bir tek TCMB politikalar üzerinde dikilmeye çalışan devasa camdan yapılma bir ekonomimiz var...
Bir bina tek bir kolon üzerinde nasıl dengesiz durup aniden yıkılırsa bu ekonomide de aynısı olabilir...
Kamu Maliyecilerini ve Siyasi Politika karar alıcılarını aklı selim olmaya davet ediyorum...
Halkın dolarize olmasını, enflasyon sarmalına girmeyi bu ülke 1980 ler de 1990 larda çok iyi bilir...
91 krizi, 95 krizi, 2001 krizi...
3 krizde de halk sıfırı buldu....
Allah akıl fikir versin....
yetmiyor geçen seneki KGF lerinde ödemesi ucu açık bir biçimde temdit altına alınıyor. hele bugün ceza gelmesi kesinleşmesine rağmen HALKB + yapıyorsa ne bist ne TL takip edilecek bile hali kalmamış demektir. aklı başında kimsenin TL ve bist te kalmaması gerekir. yukarıda akıllının biri bana akıl veriyor neymiş bist'e ve tl yi değerlendirecekmişim bana ne yahu kim alırsa alsın,ALMIYORUM. Ben dolardan çıksam gideceğim iki kapı var 1. GBP 2.coinler. bana başka kapı kalmadı ben ne yapayım bunları eğlendirmek için. bu akıllıları eğlendirmek için TL ye geçip rezil olacaz,OLDU gözlerim doldu.
Sn Selka, kaynak nereden bulunacak demişsiniz, koskoca işsizlik fonu var, ne zamandır hükümetin ağzını sulandırıyordur ballı ballı orada duruyor, bir khk ile halledilir o iş..
KGF ile dağıtılan kredileri de geri ödenecek diye düşünmeyin, artık piyasa değişti, borç/kredi ödeme yok, borç/kredi çevirme var, aradaki faiz farkını ödemek kafi, vadesi geldikçe yeni krediyle eskiler ötelenecek. Arada ötelenemeyen olursa da küçük küçük zamana yayılarak batacak etkisi sınırlı olacak.
Elimdeki tek hisse halkbank, gece zor uyudum, sabaha da artık bugün -10% mu olur, -15% mi olur, mikmeseler bari diye bekliyordum ki hareket beni bile afallattı, açılışta düne göre +4.7% görüldü, ilk on dakikada önceki günlerin on katına yakın işlem hacmi döndü tüm satımlar karşılanıp kağıt yukarı sürüldü. Neyse birazını sattım kurtuldum.
Borsa ve özellikle koskoca hisseler böyle hareketler yapıyorsa akıl/mantık/analiz falan hava cıva demektir. Ağa ne derse o oluyor.
İşsizlik fonunun tamamına yakın bir kısmı ile zaten hazine bonosu alınmış durumda. O nedenle devlet zaten kendinde olan parayı tekrar alamaz. 1 koyundan 2 post çıkmaz. Hatta şöyle söyleyeyim eğer olur da işsizlik fonuna para lazım olursa fonun elindeki hazine tahvillerinin piyasaya satılması gerekli. Bu da hazine tahvil faizlerini ciddi anlamda arttırma potansiyeli taşır.
şu işi kredi kartlarınada yapsınlar,harcayalım ama ödemeyelim ne güzel dünya ama nereye kadar. Halkb bugün göstermiştir ki bu ülkede hiç bir rakama inanmayacaksın fiyatlamalar tam bir palavra. neyse martın sonuna kadar vadedeyim,uygun bir ortam bulursam GBP'ye kaymayı planlıyorum. faizide 2,5+ hiç kötü değil.
Oohhhoooo şu işsizlik fonu ne kadar kaldı, merak ediyorum..:)
Sulanan sulanana..Uzun zaman oldu, yukarıdan emir gelmişti bir kısmını GAP'a aktarın diye..ve aktarılmıştı..:cool:
Ne kadarının nerede olduğunu bilen var mı?
Whay birde zombi şirketler, zombi ekonomiler ha....Havalar hep güneşli gitmez, ya kapatırsa....:kahkah:
İşsizlik fonu ile olamaz ise;
1) Zam ve yeni vergiler...
Yada
2) Hazine Borçlanması diyorum ben....
Hepsinin yan ve direkt etkileri vardır...
Evet an itibariyle %38 usd / %59 TL / %2,5 - 3 coin deyim.
Doğru yönlendirmelerin, uyarıların ve en önemlisi tam ani kararlar verecekken frenlemelerin için sonsuz teşekkürler Sn.Selka
Katılıyorum Sn.Power... Zombi firmaları yaşatmak için ekonomik rasyolardan vazgeçmek mantıklı değildir...
Sn.Bir Esnaf teşekkürler.. Bol kazançlar dilerim... An itibarı ile bende %40 USD %60 TL faizindeyim.... TL vade faizim Ocak 23'de doluyor.. USD için o tarihlerde yine alım yapmayı düşünüyorum.... (3,72 TL ve altı hedef %80 USD %20 TL)
Olası 3,62 TL- 3,55 TL için %20 TL cephane olarak kalsın...
Sn.Power bizlere kızmasın.. En azından USD 'ın daha fazla düşmesine izin vermiyor. Düşüşünü frenliyoruz....:)
İstanbul 30 sıra birden geriledi
İstanbul, dünyadaki gayrimenkul yatırımlarında tercih açısından 2012’de ilk sıradayken, 2018 perspektifinde 31’inci sıraya düştü.
İstanbul 30 sıra birden geriledi
CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada ‘'Uluslararası gayrimenkul yatırımları piyasası verilerine göre, 30 sıra geriledik. Türkiye algısının kötüleşmesi, sermaye güveni, hukuk ve yargı güvencesinin erozyona uğraması, İstanbul'un konumunu hızla geriletti'' dedi.
Avrupa'daki yükselen 30 metropol içerisinde gayrimenkul yatırımlarındaki tercih açısından İstanbul 2012 yılında ilk sıraya yükselmişti. Son dönemde ise 31.sıraya geriledi. Erdoğan Toprak, “Yurt dışındaki Türkiye algısının kötüleşmesi, baskı ortamının artması, sermaye güveni, hukuk ve yargı güvencesinin erozyona uğraması İstanbul'un bu konumunu hızla geriletti. 2018 için yapılan sıralamada İstanbul zirveden, dibe inmiş vaziyette ve 30 metropol içerisinde 31'inciliğe inmiş bulunuyor. İlk 30'a bile giremiyor†diye konuştu.
PROMOSYON ETKİLİ OLMADI
Hükümetin büyük umutlarla uygulamaya koyduğu gayrimenkul alanlara TC vatandaşlığı promosyonu etkili olmadı. Ocak ayında yayınlanan yönetmeliğe göre, 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık ev alıp üç yıl süreyle satmayanlara, başka bir şart aranmaksızın vatandaşlık hakkı verilmesi kararlaştırıldı. Düzenlemenin üzerinden 11.5 ay geçti. Vatandaşlık almak için gelen yabancı sermayede bir artış olmadı.
Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi...iledi-2163470/
Sn.Sadecegrafik bu sadece İstanbul özelinde değildir. Türkiye genelindedir... 1980 ler de çocuktum. Okulda bizlere "Türkiye Gelişmekte Olan Bir Ülkedir" diye öğretildi...
45 yaşıma geldim, hala gelişmekte olan bir ülkeyiz. Bir türlü GELİŞEMEDİK gitti...
Bu kafa ile de gidersek asla "Gelişmiş" bir ülke olamayacağımız aşikar...
Tüm bu denklemler içinde; kutuplaşan, sertleşen siyasi üsluplar, sert yükselen alçalan kurlar, yükselen enflasyon, adalet ve yargı üzerindeki sürekli değişiklikler ve azalan güven emlak piyasasını vuruyor....
Önümüzdeki 5 sene boyunca da vurmaya devam edecektir...
İnşaat olmalıdır ama böyle değil...
Büyük şehirlerde olmalıdır, ama böyle değil....
inanın yazıyı nereye bağlayacağıma şaşırdım.. Ordan girsem konuya buraya çıkıyorum, buradan dalsam oradan çıkıyorum...
Ancak ACİL ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
1) Nüfus Planlaması
2) Ekonomiyi ve Geliri Tüm Anadolu'ya Yaymak...
Bu iki başlığı acil yapmadıktan sonra ne konuşulursa konuşulsun;
BOŞ...
Haftalık hisse yarışmamız yeniden başladı
kurallara uygun 3 hisse seçin bir hafta yarışalım.
alalım tahminlerinizi
http://www.hisse.net/topluluk/showth...39#post1502839
Burası çok sessiz Sn.Selka.
Ayağınızın tozu ile ($ ) Sam Amca'nın ne yapmaya çalıştığını yorumlarmısınız biraz hareketlensin konu başlığımız :)
Selamlar..
Sn.Bir Esnaf evet bu aralar sayfa sessiz.. Aslında memlekette genel bir yorgunluk, isteksizlik, rutine sarma, oluruna bırakma, umut ve heves kaybı, enerji azalması var...
Siyasi gündemin sertliği, yoğunluğu vatandaşlarda ise geçim telaşesi almış başını giderken inan bana Sn.Esnaf vaktim de olmadı dersem yalan olmaz...
USD hareketini 3,7313 lerden 3,79-3,80 TL lere cılız bir atak yapacağını devamında ise tahminim olan 3,72 bandına süzüleceğini belirtmiştim.
Dediğim gibi 3,8050 TL lere kadar USD tırmandı... Ama dediğim gibi güçlü gelmedi... Buradan yukarı tırmanması için en az üç gün 3,8050 TL ve üzeri kapanış yapması gerekir ki yeni bir tırmanış trendi görelim derim...
Önümüzdeki 3 kapanış kısaca bu haftaki usd kapanışları önemlidir.. USD 3,8050 TL ve üzeri kapanış yapmıyorsa BIST te ki satışlar KAR REALİZASYONU olarak yorumlayabilir; endeksin 118,000 lere oradan 120,000 lere gideceğini düşünmek gerekir..
120,000 endekste USD 3,72 TL lere gelmiş olacaktır...
İşte 3,72 TL de benden SERT USD alımı gelicektir...
Ancak 2018 ilk çeyrek maalesef USD da sert yukarı yönlü bir hareket beklentim yok. Hala gelişmekte olan piyasalarda BOĞA formasyonu güçlü...
Ancak USD bu... Ve karşısındakinin Türk Ekonomisi olduğunu unutmamak gerekir... Bizim dediklerimiz günlük hacimlerden, indikatörlerden doğan bir varsayım, düşünce...
%100 doğru asla diyemeyiz...
Ancak dediğim gibi 3,8050 TL kritik bir destek kırılsa paraşütsüz 3,7315 TL lere süzülür...
Sn.Bir Esnaf umarım açıklayıcı olmuşumdur... Tüm olağanlığım ile sade anlatmaya çalıştım....
Bol Kazançlar....
Sn.Sadecegrafik Türk Halkı olarak her zaman her siyasi seçime büyük umutlar ile gitmiştir. Her bireyde daha refaha, daha iyiye daha gelişmişliğe evrilmek varken bu halk 1980 ler de de, 1990 larda da, 2000 ler de de 2015 ler de de ezilmiş; 2020 ler de de ezilmiş olacağını anladı...
Halkta umut kalmadı. Sabahtan akşama kadar onyıllarca çalış, dur sonra bir anda tüm emek gayret PIIIRRRR uçsun gitsin...
Bu makus gidişatı ne CHP si, ne AKP si; ne de MHP si durduramaz...
Hepsi ama hepsi istisnai kendi dertlerindeler..
Çocuklarımız sokağa salamaz, marketlere cafelere pahalılıktan giremez hale geldik... Durum vahim boyuttadır....
Mart ayında USD'ın son bir kroşe ile ayakta zor duran; sallanan "Türk Halkını" NAKAVT edecektir...
Firmalar zombiye dönüşecektir. Komaya gireceklerdir...
Ve tüm siyasilerin; bu dediklerim ile, serçe parmağımda bulunan; TÜY kadar ilgilendikleri yoktur....
"Eşeğimi Saldım Çayıra; Mevlam Kayıra..."
Rasyonalite kaybolmuş, akıl gitmiş, önümüzü göremez durumdayız...
Her gelen siyasi oluşum rüşveti bitireceğim, USD ı durduracağım, 3 anahtar vereceğim, enflasyonu indireceğim, herkesi zengin edeceğim diye geldi ama...
Hiçbiri yukarıdaki dediklerimi yapamadı... Gene Zurnanın zırt dediği yerdeyiz... Herkes kendini kurtarma yolunda.. İttifaklar kurma yolunda...
Yahu allahaşkına millet seni ittifak kursun diye mi yolladı oraya...
Yoksa yukarıda saydığım Halkın sorunlarını çözmeye mi....?
Dedim ya sn.grafik sizin iyi niyetinizden şüphem yok...
Ama bu HALK artık bıkkın, yılgın, ezilmiş, itilmiş, kakılmış, hırpalanmış, umudunu heyecanını yitimiş bir durumdadır... Zaten ülkemizde günlük telaşeler insanları erozyona uğratırken...
Bir de bu abidik gubidik siyasilerin kendilerini kurtarma çabaları, aritmatikleri, köy kurnazı hesapları...
Kısaca;
BEN ÜMİTSİZİM....
rİCA EDERİM, her zaman....
son 1-2 aydır "yerli ve milli" lafı aldı başını gitti, görende milliyetçi sanacak bunları. tarım bitti hemen hemen herşey ithal, hayvancılık bitti ithalat yapılabilecek ülkeleri geziyoruz, bütün büyük kurumları öncelik araplarda olmak üzere yabancılara sattık, özde milliyetçilik burada. belki sözde milliyetçilik vardır diyorsun, malum zat değil türküm lafı ağzından türk lafı dahi çıkmıyor. ümmet millet deyip duruyor türk demiyor. gaz almaya devam. son lafte mezhep üzerinden ülkeye saldıracaklar dikkatli olun. 16 senedir her allahın günü ben çıkıp tv ye o şu cu, bu şu cu, afedersin alevi, bilmemneci falan. iyi akşamlar herkese bu arada uzunca bir süredir yazamasam da beğenerek okumaya devam ediyorum. saygılar