Sayfa 74/250 İlkİlk ... 2464727374757684124174 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 585 - 592 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn Selka, kaynak nereden bulunacak demişsiniz, koskoca işsizlik fonu var, ne zamandır hükümetin ağzını sulandırıyordur ballı ballı orada duruyor, bir khk ile halledilir o iş..
    KGF ile dağıtılan kredileri de geri ödenecek diye düşünmeyin, artık piyasa değişti, borç/kredi ödeme yok, borç/kredi çevirme var, aradaki faiz farkını ödemek kafi, vadesi geldikçe yeni krediyle eskiler ötelenecek. Arada ötelenemeyen olursa da küçük küçük zamana yayılarak batacak etkisi sınırlı olacak.
    İşsizlik fonunun tamamına yakın bir kısmı ile zaten hazine bonosu alınmış durumda. O nedenle devlet zaten kendinde olan parayı tekrar alamaz. 1 koyundan 2 post çıkmaz. Hatta şöyle söyleyeyim eğer olur da işsizlik fonuna para lazım olursa fonun elindeki hazine tahvillerinin piyasaya satılması gerekli. Bu da hazine tahvil faizlerini ciddi anlamda arttırma potansiyeli taşır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn Selka, kaynak nereden bulunacak demişsiniz, koskoca işsizlik fonu var, ne zamandır hükümetin ağzını sulandırıyordur ballı ballı orada duruyor, bir khk ile halledilir o iş..
    KGF ile dağıtılan kredileri de geri ödenecek diye düşünmeyin, artık piyasa değişti, borç/kredi ödeme yok, borç/kredi çevirme var, aradaki faiz farkını ödemek kafi, vadesi geldikçe yeni krediyle eskiler ötelenecek. Arada ötelenemeyen olursa da küçük küçük zamana yayılarak batacak etkisi sınırlı olacak.
    şu işi kredi kartlarınada yapsınlar,harcayalım ama ödemeyelim ne güzel dünya ama nereye kadar. Halkb bugün göstermiştir ki bu ülkede hiç bir rakama inanmayacaksın fiyatlamalar tam bir palavra. neyse martın sonuna kadar vadedeyim,uygun bir ortam bulursam GBP'ye kaymayı planlıyorum. faizide 2,5+ hiç kötü değil.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Oohhhoooo şu işsizlik fonu ne kadar kaldı, merak ediyorum..

Sulanan sulanana..Uzun zaman oldu, yukarıdan emir gelmişti bir kısmını GAP'a aktarın diye..ve aktarılmıştı..

Ne kadarının nerede olduğunu bilen var mı?

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Whay birde zombi şirketler, zombi ekonomiler ha....Havalar hep güneşli gitmez, ya kapatırsa....

4. İşsizlik fonu ile olamaz ise;

1) Zam ve yeni vergiler...

Yada

2) Hazine Borçlanması diyorum ben....

Hepsinin yan ve direkt etkileri vardır...

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    İşsizlik fonu ile olamaz ise;

1) Zam ve yeni vergiler...

Yada

2) Hazine Borçlanması diyorum ben....

Hepsinin yan ve direkt etkileri vardır...
    hepsinin yan etkisi doları coşturmasıdır. zombi şirketleri yaşatmak en büyük hainliktir. TR de şirketlerin yarısının batması gerekiyor ki zayıflar elensin,verimlilik artsın. zombiler kaynak tüketir,üretim yapmazlar.

6. Evet an itibariyle %38 usd / %59 TL / %2,5 - 3 coin deyim.
    Doğru yönlendirmelerin, uyarıların ve en önemlisi tam ani kararlar verecekken frenlemelerin için sonsuz teşekkürler Sn.Selka

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    hepsinin yan etkisi doları coşturmasıdır. zombi şirketleri yaşatmak en büyük hainliktir. TR de şirketlerin yarısının batması gerekiyor ki zayıflar elensin,verimlilik artsın. zombiler kaynak tüketir,üretim yapmazlar.
    Katılıyorum Sn.Power... Zombi firmaları yaşatmak için ekonomik rasyolardan vazgeçmek mantıklı değildir...

Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Evet an itibariyle %38 usd / %59 TL / %2,5 - 3 coin deyim.
    Doğru yönlendirmelerin, uyarıların ve en önemlisi tam ani kararlar verecekken frenlemelerin için sonsuz teşekkürler Sn.Selka

Sn.Bir Esnaf teşekkürler.. Bol kazançlar dilerim... An itibarı ile bende %40 USD %60 TL faizindeyim.... TL vade faizim Ocak 23'de doluyor.. USD için o tarihlerde yine alım yapmayı düşünüyorum.... (3,72 TL ve altı hedef %80 USD %20 TL)

Olası 3,62 TL- 3,55 TL için %20 TL cephane olarak kalsın...

Sn.Power bizlere kızmasın.. En azından USD 'ın daha fazla düşmesine izin vermiyor. Düşüşünü frenliyoruz....

8. İstanbul 30 sıra birden geriledi
    İstanbul, dünyadaki gayrimenkul yatırımlarında tercih açısından 2012’de ilk sıradayken, 2018 perspektifinde 31’inci sıraya düştü.

İstanbul 30 sıra birden geriledi
    CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada ‘'Uluslararası gayrimenkul yatırımları piyasası verilerine göre, 30 sıra geriledik. Türkiye algısının kötüleşmesi, sermaye güveni, hukuk ve yargı güvencesinin erozyona uğraması, İstanbul'un konumunu hızla geriletti'' dedi.
    Avrupa'daki yükselen 30 metropol içerisinde gayrimenkul yatırımlarındaki tercih açısından İstanbul 2012 yılında ilk sıraya yükselmişti. Son dönemde ise 31.sıraya geriledi. Erdoğan Toprak, “Yurt dışındaki Türkiye algısının kötüleşmesi, baskı ortamının artması, sermaye güveni, hukuk ve yargı güvencesinin erozyona uğraması İstanbul'un bu konumunu hızla geriletti. 2018 için yapılan sıralamada İstanbul zirveden, dibe inmiş vaziyette ve 30 metropol içerisinde 31'inciliğe inmiş bulunuyor. İlk 30'a bile giremiyor†diye konuştu.
    PROMOSYON ETKİLİ OLMADI

Hükümetin büyük umutlarla uygulamaya koyduğu gayrimenkul alanlara TC vatandaşlığı promosyonu etkili olmadı. Ocak ayında yayınlanan yönetmeliğe göre, 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık ev alıp üç yıl süreyle satmayanlara, başka bir şart aranmaksızın vatandaşlık hakkı verilmesi kararlaştırıldı. Düzenlemenin üzerinden 11.5 ay geçti. Vatandaşlık almak için gelen yabancı sermayede bir artış olmadı.

Kaynak: http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi...iledi-2163470/

Sayfa 74/250 İlkİlk ... 2464727374757684124174 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •