http://www.resimag.com/p1/45df4560b3.jpeg
3730 dolar bir de bedelsiz ile 4500 bir arkadaş twitter da paylaşmış umarım yolu daha uzun olur grafik güzel duruyor
Printable View
http://www.resimag.com/p1/45df4560b3.jpeg
3730 dolar bir de bedelsiz ile 4500 bir arkadaş twitter da paylaşmış umarım yolu daha uzun olur grafik güzel duruyor
kimse bişey bilmiyor. Avantaj bir tek iskurda gibime geldi. Adamlar deseki kardeşim size işte a ve b sermaye artırımı vermedik ama yerine isbde 4 kat ve is a da 20 kat fazla elinizdeki miktar kadar isc verdik dese. Kimse bi halt yiyemez bunlara karşı. Ama bu şekilde senin a ve b tertipin sinek gibi küçültüp çekirdeğe çevirmişler.
Yatırım tavsiyesi değildir. İştirakler olan şişe grubu ile bana göre olması gereken nerden çıkardın demeyin ama x bin dolar. İştiraksiz x bin dolar etmeli. Kuruluşta 29 bin lot var 1 milyon sermayede. Şimdi 4.5 milyar sermayedede 29 bin var. Sermaye artırsa idi. Ederi iscye göre x bin dolar etmeli gibime geldi şişecamsız! İşkur temettü çok hakkı yok. İs a ve is b hakkı çok sanki. Ama burası Türkiye bir banka yıllardırlı is a ve is b yi resmen bitirtmiş. Ver kardeşim a ise a ya bedelsiz ver b ise b ye bedelsiz ver
Kim ne isterse! Yok ben a lara 20 kat c veriyom yok b ye 4 kat c veriyom. Kafasından bi yol tutturmuşlar, a ve b bitik sermayede kalmış! Varsın cehennemin dibine kadar kalsın elimdeki b ler....
20 Ekim 2018, Cumartesi
ERDAL ŞAFAK
‘iş Bankası hisseleri milletindir’
İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine'ye devri konusu ve MHP'nin desteği, CHP'nin eleştirileri)
- (Başkan Erdoğan) Ben arkadaşlara "Çalışmanızı yapın, Parlamento'ya taşıyalım" diyerek görevimi yaptım. Adalet Bakanım ve birçok hukukçu arkadaşlarımızı çalıştırıyoruz. CHP direnebilir.
Bir defa neye direniyorsun?
Direnmek niye olur? Bir şeyi hak etmeyen direnir. Senin malın, mülkünse niye direneceksin?
Yani, bunlar da kendilerinin malı mülkü olmadığına inanıyorlar, onun için şimdi direnmenin yollarını arıyorlar.
Tabii, bizim buradaki yapacağımız iş, bu milletin hakkını alıp sahibine teslim etmek. Bu milletin hakkı olan bir şeyin gideceği yer neresidir? Hazine... Yani, biz burada kalkıp da AK Parti'ye gelsin diye bir gayretimiz var mı? Yok... "Bu milletindir ve Hazine'nindir" diyoruz. Ha bunun dışında burada bir de Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu zikrediliyor deniyor yasal düzenlemede.
İşte 1933'te yapılmış bir yasal düzenleme var. Daha sonra 1966'da yapılmış.
Kaç yılında idi Ömer (Çelik) Bey?
- (AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik) 1933, sonra 1938'de, 1966'da CHP ilk defa Türk Dil Kurumu'na ve Türk Tarih Kurumu'na ödeme yapmıyor. Vasiyete uymuyor. 1973, 1977, 1978 ve 1979... Dört kere daha ödemiyor CHP. Her seferinde mahkeme kararıyla zorla alınıyor.
Bizim dönemimizde de 2004'te aynı şey oluyor, 1 trilyon lirasını CHP'den alıp Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na veriyoruz.
Dolayısıyla vasiyete uyulmamış.
Sürekli mahkemelik olmuş konu.
- (Başkan Erdoğan) Şimdi tablo bu. Bu tablo karşısında adımımızı atıyoruz, atacağız. Takipçisi de olacağız. Ama burada bir defa CHP'nin bununla yakından uzaktan en ufak bir bağı olamaz. Niye? Bir defa siyasi partilerin ticari faaliyeti anayasal bir hüküm olarak yasak. Aslında olay sadece bundan ibaret de değil. Bir şey daha var: Türkiye Şişe Cam... İş Bankası'nın iştiraki. Dolaylı olarak bu nereye gidiyor? Onlara da (CHP) gidiyor. Yani, Şişe Cam'daki İş Bankası iştiraklerinden de aynı şekilde Hazine'ye gelmesi gereken pay var. Bunların üzerinde çalışacağız. Biz partimize yönelik bir hak arayışı içinde değiliz. Millete ait olan bir hakkı arıyoruz. Milletin şu andaki yeri de Hazine. İş Bankası'nın CHP hisseleri niye varlık Fonu'na devredilsin? Yok öyle bir şey. Kaldı ki Varlık Fonu da olsa, Varlık Fonu kimin? Bizim mi? Devletin. Böyle çok cüce, fikir fukarası yaklaşım tarzı olmaz.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/sa...ri-milletindir
Erdoğan açıkladı: Sırada Şişe Cam var
Başkan Erdoğan, CHP’nin Anayasa ve yasaya aykırı şekilde sahip olduğu İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek gündeme İş Bankası’nın dev iştiraklerinden Şişe Cam’ı getirdi. Erdoğan “Şişe Cam’dan da Hazine’ye gelmesi gereken pay var. Üzerinde çalışacağız†dedi.
(Başkan Erdoğan) Şimdi tablo bu. Bu tablo karşısında adımımızı atıyoruz, atacağız. Takipçisi de olacağız. Ama burada bir defa CHP'nin bununla yakından uzaktan en ufak bir bağı olamaz. Niye? Bir defa siyasi partilerin ticari faaliyeti anayasal bir hüküm olarak yasak. Aslında olay sadece bundan ibaret de değil. Bir şey daha var: Türkiye Şişe Cam... İş Bankası'nın iştiraki. Dolaylı olarak bu nereye gidiyor? Onlara da (CHP) gidiyor. Yani, Şişe Cam'daki İş Bankası iştiraklerinden de aynı şekilde Hazine'ye gelmesi gereken pay var. Bunların üzerinde çalışacağız. Biz partimize yönelik bir hak arayışı içinde değiliz. Millete ait olan bir hakkı arıyoruz. Milletin şu andaki yeri de Hazine. İş Bankası'nın CHP hisseleri niye varlık Fonu'na devredilsin? Yok öyle bir şey. Kaldı ki Varlık Fonu da olsa, Varlık Fonu kimin? Bizim mi? Devletin. Böyle çok cüce, fikir fukarası yaklaşım tarzı olmaz.
Bu kısım çok önemli yan iştiraklerde bu işin içine girince iş başka olur. :halay:
bütün okuduklarımdan çıkan sonuç,
hükümet ne zaman adım atıp kanunu meclise getirecek ?
bu kanunun içeriği nasıl olacak
işkur, a ve b hisselerinin durumu ne olacak, şimdiki değerler mi yoksa haksızlık yapılmadan önceki değerlere ulaşack mı?
hükümet önce hisselerin devri sonra, işbankasının yönetimini ele alıp ondan sonramı bu işkur, a ve b hisselerinin değerlerini gğnceleyecek yada günceller mi acaba ?
anladıgım bu hamur çok su götürür,
kendimi define avcısı gibi hissediyorum. nerdeyse 100 yıllık bir define var ve defeninedekilerin değeri ne olacak, delikli 10 krş mu yoksa yoksa çil çil sarı altınlar değerinde mi ?
en başta definenin nasıl pay edileceği karara bğlanmışken , daha sonra define büyüdükçe bazı kahpeler ********lik yapıp diğerinin payına göz dikip hepsine el koymuş.
bu işin sonu nere varacak çok merak ediyorum.
burda birsürü mesaj var ama dişe dokunur hiç bir bilgi yok.karanlık bir odada define arıyoruz :)
tabi şu zamanda ortada gerçekten bir define varsa !
chp ve iş bankası elele verip bu defineyi yıllar önce iç etmişler-sıfırlamışlar, zimmetlerine geçirmişler.
haksız,mesnetisz,ahlaksızca bir sürü alavere dalavere iş çevirmişler.
buna sebep olanlar ölmüşse mezerlarında azap üstüne azap görsünler, yaşayıpta halen bu talana göz yumanlarıda Allah bildiği gibi yapsın evlerine incir agacı diksin.
bu kahpeliğe kim dur diyecek, bir delikanlı çıkıpta bu yanlıştan bu kahpelikten dönüyoruz diyebilecek mi ?
CHP BOŞA DİRENİYOR'
CHP, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri konusunda desteği söz konusu. CHP de, “Direneceğiz†diyor...
Ben görevimi yaptım. Nedir benim görevim? Bu işi arkadaşlarıma söyledim. “Çalışmanızı yapın, Parlamento’ya taşıyalım†dedim. CHP direnebilir. Direnmek niye olur? Bir şeyi hak etmeyen direnir. Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu zikrediliyor deniyor yasal düzenlemede. İşte 1933’te yapılmış bir yasal düzenleme var. Daha sonra 1966’da yapılmış... Kaç yılında idi (Çelik) Ömer Bey?
ÖMER ÇELİK: 1933, sonra 1938’de, 1966’da CHP ilk defa TDK’ya ve Türk Tarih Kurumuna ödeme yapmıyor. Vasiyete uymuyor. 1973, 1977, 1978 ve 1979... Dört kere daha ödemiyor CHP. Her seferinde mahkeme kararıyla zorla alınıyor. Bizim dönemimizde de 2004 yılında aynı şey oluyor, 1 trilyon lirasını CHP’den alıp TDK ve Tarih Kurumuna veriyoruz. Sürekli mahkemelik olmuştur konu.
ERDOĞAN: Olay sadece bundan ibaret de değil. Bir başka şey daha var: Türkiye Şişe Cam... İş Bankasının iştiraki. Dolaylı olarak bu nereye gidiyor? Onlara da (CHP) gidiyor. Yani, Şişe Cam’daki İş Bankası iştiraklerinden de Hazine’ye gelmesi gereken pay var. Bunların üzerinde çalışacağız.
İş Bankasının CHP hisselerinin Varlık Fonu’na devredileceği konusunda bir şüphe var.
Yok öyle bir şey. Kaldı ki Varlık Fonu da olsa, Varlık Fonu kimin? Bizim mi? Devletin. Böyle çok cüce, fikir fukarası yaklaşım tarzı olmaz.
Para piyasalarındaki rahatlama yaşanıyor. Bu sadece ABD ile ilişkilerin normalleşme yoluna girmesinden mi kaynaklanıyor?
Sadece o değil tabi... Yani, Amerika’nın takındığı tavır da buna dâhil. Atılan adımlar, birçok yerle görüşmeler ve bu sürecin aynı şekilde takibi birçok şeyi de daha da değiştirecektir.
İŞ BANKASININ 27 İŞTİRAKİ DAHA VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şişe Cam’daki İş Bankası iştiraklerinin Hazine’ye devredilmesi açıklamasının ardından İş Bankası’nın diğer 27 iştirakini de gündeme getirdi. Bilindiği üzere CHP, İş Bankası’nın yüzde 28 hisseye sahip... İşte İş Bankasının diğer iştirakleri:
Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ, Efes Varlık Yönetim AŞ, JSC İşbank, ​JSC Isbank Georgia, İş Faktoring AŞ, İş Finansal Kiralama AŞ, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ, İş Portföy Yönetimi AŞ, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ, İş Yatırım Ortaklığı AŞ, İşbank AG
devlet istese bu işi çözer, devletle hiçbir kişi,kurum ve kuruluş baş edemez. hele hele bu zamanda.
birde şu dikkatimi çekmişti. dolar 7 bine dayandıgında tv ye çıkıp ilk konuşan bunun devlete hükümete millete karşı bir kumpas oldugunu, bankaların, ekonominin dimdik ayakta durdugunu söyleyen kişi İŞ BANKASI Genel Müdürü oldu. ondan sonra diğer banka genel müdürleri tek tek açıklama yaptılar. demem o ki İŞ BANKASI Genel Müdürü cesur ve yürekli birine benziyor.korkmadan çıkıp devlete destek açıklamasını yapabilmiştir.
İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ'nden yine o mertliği, cesareti göstermesini ve işkur, a ve b hisselerinin gerçek değerini yönetim kurulunda vermesini bekliyoruz.Bu millete bu devlete bunu borçlu çünkü.bu vebalden kurtulmadan ebedi huzura kavuşamaz. ne dünyada ne ahirette.
MOLDOVA DONUSU UCAK TA CUMHURBASKANIN İS BANKASI İLE İLGİLİ ACIKLAMALARI
CHP BOŞA DİRENİYOR'
CHP, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri konusunda desteği söz konusu. CHP de, “Direneceğiz†diyor...
Ben görevimi yaptım. Nedir benim görevim? Bu işi arkadaşlarıma söyledim. “Çalışmanızı yapın, Parlamento’ya taşıyalım†dedim. CHP direnebilir. Direnmek niye olur? Bir şeyi hak etmeyen direnir. Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu zikrediliyor deniyor yasal düzenlemede. İşte 1933’te yapılmış bir yasal düzenleme var. Daha sonra 1966’da yapılmış... Kaç yılında idi (Çelik) Ömer Bey?
ÖMER ÇELİK: 1933, sonra 1938’de, 1966’da CHP ilk defa TDK’ya ve Türk Tarih Kurumuna ödeme yapmıyor. Vasiyete uymuyor. 1973, 1977, 1978 ve 1979... Dört kere daha ödemiyor CHP. Her seferinde mahkeme kararıyla zorla alınıyor. Bizim dönemimizde de 2004 yılında aynı şey oluyor, 1 trilyon lirasını CHP’den alıp TDK ve Tarih Kurumuna veriyoruz. Sürekli mahkemelik olmuştur konu.
ERDOĞAN: Olay sadece bundan ibaret de değil. Bir başka şey daha var: Türkiye Şişe Cam... İş Bankasının iştiraki. Dolaylı olarak bu nereye gidiyor? Onlara da (CHP) gidiyor. Yani, Şişe Cam’daki İş Bankası iştiraklerinden de Hazine’ye gelmesi gereken pay var. Bunların üzerinde çalışacağız.
İş Bankasının CHP hisselerinin Varlık Fonu’na devredileceği konusunda bir şüphe var.
Yok öyle bir şey. Kaldı ki Varlık Fonu da olsa, Varlık Fonu kimin? Bizim mi? Devletin. Böyle çok cüce, fikir fukarası yaklaşım tarzı olmaz.
Para piyasalarındaki rahatlama yaşanıyor. Bu sadece ABD ile ilişkilerin normalleşme yoluna girmesinden mi kaynaklanıyor?
Sadece o değil tabi... Yani, Amerika’nın takındığı tavır da buna dâhil. Atılan adımlar, birçok yerle görüşmeler ve bu sürecin aynı şekilde takibi birçok şeyi de daha da değiştirecektir.
İŞ BANKASININ 27 İŞTİRAKİ DAHA VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şişe Cam’daki İş Bankası iştiraklerinin Hazine’ye devredilmesi açıklamasının ardından İş Bankası’nın diğer 27 iştirakini de gündeme getirdi. Bilindiği üzere CHP, İş Bankası’nın yüzde 28 hisseye sahip... İşte İş Bankasının diğer iştirakleri:
Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ, Efes Varlık Yönetim AŞ, JSC İşbank, ​JSC Isbank Georgia, İş Faktoring AŞ, İş Finansal Kiralama AŞ, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ, İş Portföy Yönetimi AŞ, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ, İş Yatırım Ortaklığı AŞ, İşbank AG
Millî Reasürans TAŞ, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ, Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş, Anadolu Cam Sanayii AŞ, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret AŞ, Soda Sanayii AŞ, Trakya Cam Sanayii AŞ, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ, İş Net Elektronik Bilgi Üretim Dağıtım Ticaret ve İletişim Hizmetleri AŞ, Softtech Yazılım Teknolojileri Araştırma Geliştirme ve Pazarlama Ticaret AŞ, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği AŞ, ​Erişim Müşteri Hizmetleri AŞ, İş Merkezleri Yönetim ve İşletim AŞ, Kültür Yayınları İş-Türk AŞ.
Chp ' nin, iktidar olmak değil sadece bu hisseleri korumak olduğu daha iyi anlaşılıyor.
şimdi aklıma şu geldi.
devlet chp nin %28 hissesini hazine alacak ya, peki bugünkü değerle chp deki hisselerin değeri ne kadar ?
CHP %28 HİSSESİ
604 adet İŞKUR x 50.000 TL =
280 adet İSATR x 34.500 TL =
8120 adet İSBTR X 3300 TL =
bu maddi değeri, bunun temettü değeri ve yönetimdeki söz hakkı, ayrıca hersene iş bankası ve iştiraklarından gelecek karın %28 i
ve CHP bu hisselere karşılık yönetimde 4 üye bulunduruyor. yönetim kurulunda kaç üye var ve dağılımı nasıl acaba?
hükümet chp hisse devrinden sonra yönetime daha çok üye sokabilmek için piyasadaki yani bordaki sendeki bende ki hisseleride toplayacak mı ?
biz bu olayın neresindeyiz, biz ne alacaz, bizim elimize ne geçecek ?
devletin de elinde a ve b hisseleri olacak bizimde !
biz heyacanla bu hisselerde ne olursa ne kazanacaz ?
devlet chp nin %28 hisse değerini ne zamana göre değer tespiti yapacak ve ona göre iş bankasından hak ettiği paraları alacak ?
galiba devletin hazineye iş bankasından düzenli bir kaynak aktarabilmesi için;
İŞKUR hisselerine ilişkin 250.000 TL ilk üst limiti kaldırınca İŞKUR hisseleri muazzam temettü alabilecek
yönetimde söz sahibi olmak isteyenler İSATR ve İSBTR hisselerini bir daha kaybetmemek üzere borsadan ya toplayacak yada yeterince toplayamazsa bu hisse sahiplerine cazip fiyat teklifleri getirecek tir.
a ve b hisselerini kapmak için savaşın fitilini sanırım meclise gelecek chp nin hisse devri kanunu ateşliyecek. ozamana kadar pek yukardan toplamak istemiyorlar gibi
Bu günde gündeme oturdu konu, bana göre artık buradan dönüş kesinlikle imkansız ,yani bu konu meclıse gelecek ve çıkacak kanunla iş bankasının %28 hisseleri hazineye geçecek, tabı CHP dırenecektır. fakat ışın meclıs boyutunda yapabıleceğı çok bır şey yok, daha sonra
ışın mahkeme boyutu başlar ve fınal, anayasa mahkemesınde bıter bu iş .mahkeme ne karar verır, şımdıden bılmek ımkansız ama
tahmın edebılırız yanı cumurbaşkanının bu kadar arkasında olduğu bır kararı bozarmı, çok zor bence ama ımkansız değıl, bekleyıp hep beraber surecın nasıl ılerleyıp,nasıl bıteceğını ızleyeceğız, hayırlısı olur ınşallah........
gündemden düşmez çünkü konu iş bankası pasta çok büyük iştirakler say say bitmez
Kurucu hisselere uygulanan kısıtlamayı bir şekilde Başkan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın öğrenmesini sağlayabilirsek bu Chp'nin elini çok zayıflatır ve savunacak birşeyleri kalmaz, çünkü genel kurul kararında Chp'nin üyelerinin de imzaları vardır. 1991 deki genel kurul kararı ile %10 temettü 250.000 ile sınırlanarak, hem mirascıların haklarını hemde Atatürk'ün TDK ve TTK ya bıraktığı temettü geliri vasiyetini çiğnemiş oluyor. Ben bu konu ile ilgili yazı yazan köşe yazarlarına ve programlara mesaj atıyorum. Fakat şimdiye kadar kimsenin tam dikkatini çekmedi. Konuyu tam olarak bilmediklerinden çok karıştırmıyorlar. Sayın Ömer ÇELİK veya Milletvekilerine bu konu iletilebilirse bir şekilde Başkan Recep Tayyip ERDOĞAN'a ulaşır. Dağıtılabilir kardan %10 temettü değeri tekrar Atatürk zamanındaki gibi ödenmeye başlar. Bu sayede A ve B hisseleride gerçek değerlerine ulaşır.
Medyada veya meydanlarda bu sınırlama ile ilgili eleştiri yapılırsa bu hisseler UCAR.
Çünkü eleştirdikleri ve ayıpladıkları yerden devam etmeleri uygunsuz olur ve yeni dönemde sınırlamanın olmayacağı anlaşılır.
( beklentimiz bu yönde)
Yani yolun nereden geçeceği bilindiğinde büyük ve sağlam bir beklenti satın alınmaya başlar ki
Bu hisseler hayat kurtarıcı rakamlara ulaşır desek yerinde olur.
Bu sınırlama meselesi konuşulduğunda işbankası apartopar kap a bildiri yollar sınırlamayı savunmaya çalışır mevzuata uygun vs. gibisinden hallere girerse işin ciddiyeti ortaya bir ke daha çıkmış olur çünkü burjuva tutuşmuştur...
O zaman piyasada ki şenliği ben anlatmayayım
Hep birlikte yaşayalım...
Bu meseleyi Yiğit Bulut a yazmak lazım.
Mevzuya hem yakın hem yaygarayı gerekli yerlerde koparacak bir kişi.
İş bankası da zaten gıcık buna hemen yazı gönderir.
En iyisi cumhurbaşkanlığına yazmak olabilir.
Arkadaşlar herkes elinden geleni yapmalı beklemekle olmaz. Bir yazı yazacağız kısa ve öz herkes kendi cümleleriyle bunu aklımıza gelen her yere göndereceğiz.
Hafta sonundayız zaten bu işi halledelim. Devamli bulduğumuz yerlere gönderelim ki süreç içinde boş kalmasın.
Biraz da kendi fırsatını kendi oluşturmalı insan..
Valla iş bankasına bile yazacağim
Atatürk’ün kurduğu banka, Atatürk ün bankası olarak kendini gururla ortaya koyan iş bankası
Nasıl olurda kurucu hısselere 250 bin tl sınırlama getirerek temettü dağıtımında
604 adet hisseden TDK ve TTK ya daha fazla gelir gitmesine engel olur?
Atatürk’ün mirasına bu sınırlama ile leke sürmeye
Nasıl bir hakkınız olabilir ?
Hangi gerekçe ve hangi menfaat sizleri kamu vicdanında temize çıkarabilir?
Atatürk’ün bankasında Atatürk’ün mirasına engel olanlar bunun hesabını vermek zorunda olduğunu bilmeliler.
https://www.cimer.gov.tr/
Burayı tıklayıp mesajınızı yazmanız yeterli.
Emin olduğum birşey varki bizlerin bildiğinin onlar fazlasını biliyorlar.İmtiyazlı hisseler vasıtasıyla devlete gidecek para çalınmış en iyi tabirle ve chp göz yummuş.Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner....İşte şimdi döndü:bravo:
Sayin hitit isbtr en az faydalanacak durumda isbtr leri uygun fursatta iskur ile değişmek mantiklimi
İsbtr nin avantajını ben birde sayın hitit den öğrenmek isterim. Sonuçta bu iş grubu öyle yada böyle a ve b nin sermayesini hiç artırmamış ama isc dağıtmış. O halde sermaye artırımı engellenmesinin sebebi ne a ve b tertibin? İş grubu deseki size a ve b vermedik c verdik susun diyemez mi?
Ya şunu anlayın artık eskiyi bir unutun.Ordaki oranlar ,dağıtılan temettüler kendi kafalarına göre verilen haklar.Önemli olan devletin ortaklığında yapılacak değişiklikler.Hep beraber bekleyip görücez inş.önemli olan başta kurucu olmak üzere imtiyazlı hisselere biçilecek değer yada gerçek temettülerdir.
kurucunun değerini hesaplamak çok kolay söylemek istemiyorum yanlış anlaşılır.A ve b nin değeri ise temettüden ziyade imtiyazlarla ölçülür.Burda asıl olan konu ve beklenti hazineye devrinden sonra imtiyazlı hisselerin gerçek değerlerinden geri çağırılarak tek hisse olacak olmasıdır.şunu düşünün iş bankası bir karar çıkaracak sadece c grubu hisselerin payıyla olmuyor diğer gruplardada çoğunluk aranır.Bu zaten başlı başına bir değerdir.Bu değeri hesaplayamıyoruz yani çok göreceli bir kavram.
Bir anımı anlatayım sizlere.1994 yılında rahmetli babam 'da kurucu ve b hissesi vardı.Hep söylerdi bir kurucu gün gelecek 50 ev parası yapacak, bir b grubu 2 ev parası yapacağını söylemişti......İnsandır nihayetinde elindeki hissenin çok değerli olmasını ister elbette.Bundan sonrasını hep beraber göreceğiz inş....
c) Safi kârdan yukarıda (a) bendinde yazılı yedek akçeler ile
(b) bendinde yazılı birinci temettü payının ayrılmasından
sonraki bakiyenin,
% 10’u kurucu paylarına (ödenmiş sermayenin 250 Bin –
ikiyüzellibin- Türk Liralık bölümü ile sınırlı olarak),
% 02.5’i Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Müdür’e eşit
olarak,
% 20’si Banka personeline dağıtılır ve
% 10’u ikinci tertip olağanüstü yedek akçeye ayrılır.
d) (a), (b), (c) bentlerinde yazılı ayırım ve dağıtımların
yapılmasından sonra (e) bendi gözönünde bulundurulmak
suretiyle kalacak kısım aşağıda belirtildiği şekilde “ikinci
temettü payı†olarak pay sahiplerine dağıtılır.
Yukarıdaki alıntı ana sözleşmedendır .orda yazan kurucu payları dedığındekı kasıt IŞ kurucu mu sadece, yoksa ISA ve ISB de gırıyormu bu kapsama ,kesın bılen cevaplarsa ustadlardan çok memnun kalacağım......
Şunu atlamayalım iş bankası şimdiden başlamıştır geri çağırma operasyonu için çalışmalara.
ordaki yazan kurucu paylar içindir.
1.326.966 bin TL’sinin A, B ve C grubu paylara nakden,
- 10 bin TL’sinin kurucu hisselere nakden,
- 352.196 bin TL’sinin çalışanlara nakit temettü olara
iş a ve b dede aynı kurucuda olduğu gibi sermayeleriyle kısıtlandırılmış temettü verilmiş oluyor.Yani a grubuna 1000 tl sermaye ile kısıtlandırılmış sanki kardakı payı sermayesindeki pay oranına bölünmü gibi b de 29.000 sermaye payına göre hesaplanıyor.Buda kurucuda olduğu gibi yanlış uygulama.O zaman demezlermi imtiyazlı payları neden geri çekmedein yada hakkını vermedin diye???
Yani kurucu kar'ın %10 nu alması gerekiyor, a ve b de sermayesi sabit kaldığından özel bir esas sözleşme değişikliği yapılarak ayrı bir katogoride değerlendirilmesi gerekiyor.Top devlette.