Dolardaki bu seviyeler belki de TL yatırımcısı için "köprüden önceki son çıkış"tır?
Kim bilir...
Seneye bu zamanlar belki de çoğu kişi ahh keşke diyecektir.. Bilemeyiz tabii ki... zaman makinası icad edilmedi henüz:)
Printable View
Dolardaki bu seviyeler belki de TL yatırımcısı için "köprüden önceki son çıkış"tır?
Kim bilir...
Seneye bu zamanlar belki de çoğu kişi ahh keşke diyecektir.. Bilemeyiz tabii ki... zaman makinası icad edilmedi henüz:)
yahu niye bu kadar kavga ettiniz alan alsın almayan almasın isteyen dolar alsın isteyen ev isteyen faizde kalsın ...devlet iskontolu alacak diyor evleri ...belki bu sayede maliyetinde falan alırlarda bizde milyon tl isteyen mutahitlerden kurtulup 400-500 k ya ev alırız .
400k için oran alan varmı bugün
Sanırım 3-5 aylık dönemde piyasalar rölantide gidecek gibi görünüyor. Dolara bağlasan takip etmen lazım 3-5 kuruş karda al-sat yapman lazım. 3 veya 6 aylık 27-28 den bağlamak bana da mantıklı gelmeye başladı hele kasım sonuna kadar günlükte izleyelim bakalım.
su stopaj isini acıklayında artık bilelim napıcaz yav beyaz esya mobilya otv kdv ev alımı derken artık uztsınlar bi 4-5 ay daha bi zahmet
Harcamaları seçim arifesinde arttırmak üzere bu politikaların hepsi.
Stopajın uzatılacağını sanmıyorum.
Dolar düştü, piyasa faizi düştü. Stopajı uzatmak seçim arifesinde sadece doları dizginlemek için yapılabilir.
Dolar şuan yine 5.41 bandına geldi.
Bu seviyeyi yüksek olarak gördüklerini düşünmüyorum.
Her eve residence demeye başladılar. Adam residence ev diyor, evde klima yok, elektrikli panjur yok, jakuzi yok vs.
İzmir'de 90m2 3+1 eve 1,3m TL istiyorlar. Şehir içinde, sanayi sitesi içerisinde. 3 yıl sonra teslim evlere 500-600K TL istiyorlar. 40m2 1+1.
Bu paralara ev alanların elinde patlar. Özellikle 1+0 ve 1+1'lerden uzak durmanızda fayda. Gelecek geniş 3+1'de.
69 dan bağlayan arkadaşlar varmış neler oluyor neler... Tutar 100 dolar Banka Laleli Capital :p
Yine çok güzel açıklamış ancak bir çelişki var hem 1 yıl 25 den tl mevduat yaptım kazanacağıma inanıyorum demiş hemde seçim nedeniyle genişlemeci politikalar sebebiyle dövizde ve faiz de patlamalar olabilir demiş o zaman uyguladığı yatırım stratejisi doğru olmaz ki :) önce patlayıp sonra sönümlenip sonra düşecekmi
Ekonomiyi iyi bilen adam trade yapar zaten köşeyi dönerdi 5-6 bin maaşa talim etmezdi bu bankadaki mt olur bu okulda ders veren ekonomi profu olur bu gazetede yazan ekonomist olur hepsi aynı ...
Kelin merhemi olsa hesabı ...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Türkiye gibi yerde 30 verilse yıllık bağlamak büyük risk. Mart'tan sonra ne olacağını kimse bilmiyor.
Atilla Yeşilada enflasyonun baz etkisinden önümüzdeki yıl düşük çıkacağını düşünüyor herhalde. Muhtemelen haklı da(böyle düşündüyse) ama yine de uzun vadeye para bağlamanın riski alınmaz.
Sn. Yeşilada hazırladığı videolarda araya hükümetin de hoşuna gidecek 1-2 söylem sıkıştırmaya özen gösteriyor. Bunu yapmasa hedef haline gelmesi, 2 tane gizli tanıkla hapishanelerde sürünmesi işten bile değil. Millet yandaş yalanlarından bıktı, gerçekleri az çok fısıldayan insanların peşinde koşuyor, Sn. Yeşilada'da bunlardan biri.
Birilerinin dediği gibi 6,500 tl falan kazanmıyor, yabancı fonlara danışmanlık yapıyor aylık geliri 10 binlerce dolarla ifade edilir ancak. Yakın zamanda açtığı Youtube kanalının şimdiden (aktif) 140 bin abonesi var her geçen gün sayı daha da artıyor. Kendi söylediğine göre hergün bir çok üniversite ve kuruluştan konuşma daveti alıyormuş. Ancak bu davetlere bedava gitmeyeceğini çok net ifade ediyor.
Krizin geleceğini başından beri öngören bu insanla uğraşmak yerine, bu hevesinizi doların 4.80 tl'den 7.20 tl'ye kadar yükselişi sırasında bunu haberleştirmeyen, yorumlarına konu etmeyen ancak dövizin kısmi aşağı gidişi sırasında davul çalarak haber veren yandaş gazete ve yazarlarına saklayın derim.
Bir ekleme daha yapayım, sn. Yeşilada BES dışında bir yatırım enstrümanı kullanmıyor, dövizin yükselişini öngörmesine rağmen kendisinin kişisel ihtiyaçlar dışında bir döviz alış verişi hiç olmamış. Yani finans bilgisini profesyonelce yalnızca danışmanlık için kullanıyor, dediğimi yap yaptığımı yapma türünden bir düstura sahip olduğu belli. Dolayısıyla öngörüleri ile yatırım tercihleri arasında bir bağlantı kurmaya çalışmak doğru değil. Profesyonel danışman için böyle bir yaklaşım çok doğrudur, yoksa açtığı pozisyonlar gelişmeleri yorumlamakta kendine ayak bağı olur. Çünkü kim olursanız olun, pozisyonunuza aşık olma ve gelişmeleri bu pozisyon lehine yorumlama tuzağına düşersiniz..
Üstad ben 10 sene boyunca desem ki ekonomi kötüye gidicek, elbet birgün tutar. 2013 videoları izleyin, orda da kötüye gidicek diyordu.
Ugur civelek ve Atilla yeşiladaya saygım sonsuz..Cok bilgili insanlar ama...
Türkiye ekonomisi ile gelişmiş ekonomileri karıştırıyorlar...
Bu ekonominin ayagı kalkması cok kolay sikleti cok düşük cünkü...1 yıl iç tüketim yok edersin, borcları dengelersin..sonra aynı şekilde yola devam...ne uzarsın ne kısalırsın.
https://www.youtube.com/watch?v=g4XkES3aKPQ
Girdap,anafor....
Ben ne yapacagım...
$ mı alayım..
€ mı alayım....
60 yıllık birikimim,tasarufumu ne yapayım...
Beni bu düşüncelere salanlara lanet olsun...
1 adet $ veya € yok bende....
Sesli düşünmeye başladım...
Özür dilerim...
Son demimde rahatımı bozanlara,bu günlere sebeb olanlara....
Benim bir tezim var ama nekadar gecerli olur bilmiyorum bu ay sonuna kadar bankalara baski yapip faizleri dusurun derler millette stopaj devam etmeyecek sanip dusuk faizden 181 gun gibi afaki mevduatlar acar sonra stopaj uzar faizlerde ertesi ay yavas yukselir, bakalim.boyle birsey olacakmi gorecegiz
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Türkiye ekonomisinin çabucak ayağa kalkması 2001 ve 2008 yıllarında mümkündü ama artık değil. Hakettiğinden daha fazla lüks tüketime ve ekonominin taşıyabileceğinden fazla sübvansiyona bağımlı bir toplum var. Bu iki alışkanlığın yarattığı çifte açık problemi devasa boyutlara ulaşmış durumda, bir senede düzelmesi imkansız.
Adamların 10 senedir ekonomi kötüye gidiyor demeleri doğruydu çünkü, dış açığa dayalı, matematksel olarak sürdürülmesi imkansız bir ekonomik model olduğu ilk günden belliydi. Ama "finanse edildiği sürece cari açık önemli değildir" mottosuyla adım adım kötüye gidiş başarılı bir modelmiş gibi pazarlandı. Diyalektikte niceliğin niteliğe dönüşmesi aşaması vardır. Suyu ısıtmaya başladığınızda oda sıcaklığından kaynama noktasına kadar görüntüde bir şey farketmez ama ısı 100 dereceyi bulduğunda su kaynar. Bizim ekonomimizde 10 senedir ısınıyordu ama biz görmezlikten geliyorduk, 2018'de kriz patlayınca herşey bir sene içinde mi olup bitti sanıyorsunuz?
Ben hala bes ve banka hisselerindeki vurgularının hükümetin hedefi olmamak için videoları arasına serpiştirdiği bilgi kırıntıları olduğuna inanıyorum. Bes'i finansal yazarlığı olmayanlar için önerdiğini biliyorum yalnızca. 2012'lerden 2018'lere borsa yerinde saymışsa finansal okur yazar olmayanlar için devlet katkısını da sayarsanız bes çok da kötü bir alternatif olmamıştır, en azından en görünen alternatifi borsaya göre..
Piyasa faizi öyle veya böyle arttırır diyordum bahribey.
Şuanda 21.12 2 yıllık tahvil. Çok hızlı düşüyor.
19 lar görülürse tcmb aralık ayında bile faiz düşürebilir. Dolar kuru 5.20-5.40 bandında sürerse neden düşürmesin ki?
Martta seçim var.
Hiçbir hükümet seçimlere daraltıcı para ve maliye politikaları ile girmez.
Benim bu cuma vade günüm.
5 ay yapıp 9 Nisan seçim sonrasına bakabilirim.
Seçimden sonra faizler artmaya başlayacaksa da baskılanır diye 6 aylık yapıp 9 Mayıs’ı görebilirim.
1 yıllık da düşünmüyor değilim.
Farklı ekonomi yapılarına sahip olmakla beraber Ukrayna’nın faiz grafiğini incelersek, bir kere yüzde 30’u görmüş Rusya ile olan krizde. Sonra yüzde 20 altına süzülmüş.
Bizim şuan güvenemediğimiz olgu, bir gün birşey deniyor, ertesi gün değişiyor.
Türkiye’de hergün yeni bir şeye gebe.
Her açıdan. Bu sebeple de karar vermek oldukça zorlaşıyor.
Ekşisözlük ;Atilla Yeşilada
yoksulluktan yoksulları sorumlu tutan dahiyane ekonomist. bu ve özgür demirtaş gibileri muhalif falan değil. kasabalıların inşaat ekonomisi yerine uluslararası sermayenin tefeci ekonomisini savunuyorlar sadece. hepsi patron sevici, hepsi talan ekonomisi yancısı.
Bugün aldığım dolar oranları şu şekilde..
Fibabanka %6
Akbank Özel Bankacılık %5,75
Saygılar...
Borsalar ile ilgili bir söz vardır ;
Rollsroyce a binenlerin işe metro ile gidenlerden tavsiye aldığı tek yer borsadır ...
Bugün aldığım Fibabanka TL oranları
32 gün vadeye %26
92 gün vadeye %26,5
182 gün vadeye %27
fibaya bak yardırmış 182 gün avantajıyla güzel para bırakır uzun bağlanmalımı bilmiyorum ama