Originally Posted by
martind
Üstad ben 10 sene boyunca desem ki ekonomi kötüye gidicek, elbet birgün tutar. 2013 videoları izleyin, orda da kötüye gidicek diyordu.
Ugur civelek ve Atilla yeşiladaya saygım sonsuz..Cok bilgili insanlar ama...
Türkiye ekonomisi ile gelişmiş ekonomileri karıştırıyorlar...
Bu ekonominin ayagı kalkması cok kolay sikleti cok düşük cünkü...1 yıl iç tüketim yok edersin, borcları dengelersin..sonra aynı şekilde yola devam...ne uzarsın ne kısalırsın.
Türkiye ekonomisinin çabucak ayağa kalkması 2001 ve 2008 yıllarında mümkündü ama artık değil. Hakettiğinden daha fazla lüks tüketime ve ekonominin taşıyabileceğinden fazla sübvansiyona bağımlı bir toplum var. Bu iki alışkanlığın yarattığı çifte açık problemi devasa boyutlara ulaşmış durumda, bir senede düzelmesi imkansız.
Adamların 10 senedir ekonomi kötüye gidiyor demeleri doğruydu çünkü, dış açığa dayalı, matematksel olarak sürdürülmesi imkansız bir ekonomik model olduğu ilk günden belliydi. Ama "finanse edildiği sürece cari açık önemli değildir" mottosuyla adım adım kötüye gidiş başarılı bir modelmiş gibi pazarlandı. Diyalektikte niceliğin niteliğe dönüşmesi aşaması vardır. Suyu ısıtmaya başladığınızda oda sıcaklığından kaynama noktasına kadar görüntüde bir şey farketmez ama ısı 100 dereceyi bulduğunda su kaynar. Bizim ekonomimizde 10 senedir ısınıyordu ama biz görmezlikten geliyorduk, 2018'de kriz patlayınca herşey bir sene içinde mi olup bitti sanıyorsunuz?

Originally Posted by
memorex
geçen haftalar da banka hisselerinde pozisyon aldığını açıklamıştı !!!
Bes'i pazarlamasına ne demeli? Bes'ten düdüklenenler nasıl kaçacağını bilemiyor o pazarlıyor.
Ben hala bes ve banka hisselerindeki vurgularının hükümetin hedefi olmamak için videoları arasına serpiştirdiği bilgi kırıntıları olduğuna inanıyorum. Bes'i finansal yazarlığı olmayanlar için önerdiğini biliyorum yalnızca. 2012'lerden 2018'lere borsa yerinde saymışsa finansal okur yazar olmayanlar için devlet katkısını da sayarsanız bes çok da kötü bir alternatif olmamıştır, en azından en görünen alternatifi borsaya göre..
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri