Originally Posted by
martind
Üstad ben 10 sene boyunca desem ki ekonomi kötüye gidicek, elbet birgün tutar. 2013 videolarý izleyin, orda da kötüye gidicek diyordu.
Ugur civelek ve Atilla yeþiladaya saygým sonsuz..Cok bilgili insanlar ama...
Türkiye ekonomisi ile geliþmiþ ekonomileri karýþtýrýyorlar...
Bu ekonominin ayagý kalkmasý cok kolay sikleti cok düþük cünkü...1 yýl iç tüketim yok edersin, borclarý dengelersin..sonra ayný þekilde yola devam...ne uzarsýn ne kýsalýrsýn.
Türkiye ekonomisinin çabucak ayaða kalkmasý 2001 ve 2008 yýllarýnda mümkündü ama artýk deðil. Hakettiðinden daha fazla lüks tüketime ve ekonominin taþýyabileceðinden fazla sübvansiyona baðýmlý bir toplum var. Bu iki alýþkanlýðýn yarattýðý çifte açýk problemi devasa boyutlara ulaþmýþ durumda, bir senede düzelmesi imkansýz.
Adamlarýn 10 senedir ekonomi kötüye gidiyor demeleri doðruydu çünkü, dýþ açýða dayalý, matematksel olarak sürdürülmesi imkansýz bir ekonomik model olduðu ilk günden belliydi. Ama "finanse edildiði sürece cari açýk önemli deðildir" mottosuyla adým adým kötüye gidiþ baþarýlý bir modelmiþ gibi pazarlandý. Diyalektikte niceliðin niteliðe dönüþmesi aþamasý vardýr. Suyu ýsýtmaya baþladýðýnýzda oda sýcaklýðýndan kaynama noktasýna kadar görüntüde bir þey farketmez ama ýsý 100 dereceyi bulduðunda su kaynar. Bizim ekonomimizde 10 senedir ýsýnýyordu ama biz görmezlikten geliyorduk, 2018'de kriz patlayýnca herþey bir sene içinde mi olup bitti sanýyorsunuz?

Originally Posted by
memorex
geçen haftalar da banka hisselerinde pozisyon aldýðýný açýklamýþtý !!!
Bes'i pazarlamasýna ne demeli? Bes'ten düdüklenenler nasýl kaçacaðýný bilemiyor o pazarlýyor.
Ben hala bes ve banka hisselerindeki vurgularýnýn hükümetin hedefi olmamak için videolarý arasýna serpiþtirdiði bilgi kýrýntýlarý olduðuna inanýyorum. Bes'i finansal yazarlýðý olmayanlar için önerdiðini biliyorum yalnýzca. 2012'lerden 2018'lere borsa yerinde saymýþsa finansal okur yazar olmayanlar için devlet katkýsýný da sayarsanýz bes çok da kötü bir alternatif olmamýþtýr, en azýndan en görünen alternatifi borsaya göre..
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri