16.14 gördü takip ettigimize değdi aksakal abi 18 görürüz ins
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
16.14 gördü takip ettigimize değdi aksakal abi 18 görürüz ins
sayin forumdasim yanlis anlamassaniz size biraz dost tavsiyesi vereyim ...
biraz sakinleyin biraz durulun piyasayi az izleyin az al sat yapin az yazin .....
topikle alakali bir rahatsizlik falan degol kastim emin olun ... ama sabir ve stres yonetimi konusunda ciddi problem goruyorum sizde .... ve bu bir borsaci icin cok zararli cok tehlikeliddir ....
ve herkesten ricam lutfen hisseler hqkkinda temenni dahi olsa rakam hedef destek sirenc vs zikretmeyelim ...
iyi geceler bol kazanclar
Teşekkürler abi tavsiyen için hep sabirsizliktan kaybettim bu piyasa hep korkuttu bizi
Tabi ki de abi kusura bakma lütfen iyi geceler
TAVHL
izlemeye devam sıkıntı yok .....
16.15 ek alim yapildi ...
2, 3, 18 lotlu işlemler başladı. arada bazen 1000 ile 2000 lotlu işlemler oluyor. alt kademelerde işlemler hacimsiz. aşağı düşüşler hacimsiz gibi geldi bana.
sıkıntı yok sayin se7en ...
tahtada izlemesi cok keyifli bir gun bugun ...
bugun onemle izlenmesi gereken 3 gunun 3. sundeyiz ...
ek alimida yaptik model portfoye ....
ama birsey diyimmi ...
burayi okuyup tavhl alip tum yazilari anlayip bekleyip dun yukseliste satanlarda olmus buna uzuldum ... hemde 15 20 30 40 larda....
borsada olmassa olmaz kural stres yonetimidir bununda olmazsa olmaz ön şartı sabir ...
Sn Aksakal tahta yapıcılar da bunu çok iyi kullanıyorlar. aslında olayın büyük bir kısmı bunun üzerinden dönüyor. ben bu gibi durumlarda ekranı kapatır başka uğraşılara odaklanırım. biliyorum ki takip etsem dah da stres olacağım ve pozisyonumu bozacağım.
ama nihayetinde TAV' ımız tavına gelmiş.:)
şu aralar işlerimin yoğunluğundan arasıra takip edebiliyorum. sabredip bekleyen arkadaşlara bol kazançlar...
Sn Aksakal hocam ama canlı izlemedende sizin öğretmek istediğiniz konuları öğrenmek imkansız. Aslında sadece izlenmeli hisse yok gibi ben mümkün olduğunca izliyorum dünkü işlemler cok güzeldi aynı hareketlilik aselsanda da vardı aksiyon filmi gibi bütün gün nasıl geçti anlamadım. :)
iki durum farkli aslinda ...
evet ben bu isi ogrenecegim hakkiylada yapacagim kimseye muhtac olmayacagim diyen biri canli islem izlemeli kademelerin anlattiklarini anlamali ...
ama benim kastettigim durum su ... pek cok arkadas bunuda yapmiyor sadece at yarisi izler gibi fiyati izliyor gun boyu ve strese yeniliyor ..
dediginiz gibi eger mantalitesini anlarsanoz canli kademe izlemek cok zevklidir vaktin nasil gectigini anlamassiniz ...
size boyle gelmeye basladiysa mantaliteyi anlamaya basladiniz demektir dogru yoldasiniz sayin urasimo ....
TAVHL da ilk bi saatte cok zevkliydi bugun ...
su anki sakinlige aldanmayin bugun ölü taklidi bittikten sonra izlemesi dahada zevkli bir gun olacak ( daha fazla cikacak demek degil bu ikisini karistirmayalim )...
izlemeye devam bol kazanclar ....
Sn. Aksakal hocam zaten hisseyi alırken nasıl alış fiyatını inceliyorsak birde satış fiyatını belirlemek lazım değilmi o satış fiyatına gelinceye kadar al satlar benim nezlimde sadece aksiyon. Örnek verecek olursak siz tavhl bizle uzun kalmıcak mgros daha uzun bizde kalıcak demiştiniz. Ben ikisindende aldım migros daha çok çıktı ama cok yavaş yavaş çıktı uyku getiriyor. Aksiyon izlemek çok güzel ancak satış hedefi koymak gerekiyor kendimce.
Saygılar.
sirasi gelmisken tekrar ediyim ...
MGROS daki o usul usul çıkış turunu hizli cikislara tercih ederim ...
cok tatli aldi 25 lere kadar olan yolu dikkat cekmeden urkutmeden .....
ama her hissenin hikayesi karakteri olusumu farkli ....
evet hatirladiginiz gibi MGROS bizle daha uzun kalacak ve menzili daha uzun demistim halende oyle ...
ancak neden agirligimi TAVHL verdigimide defaatle aciklamistim ..
topik mudavimleri bunlara asina oldu zaten artik .
ama sunuda yineleyim statik alis yada satis fiyati belirlemem ve onermemde ...
bu insanda sartlanma yaratir algiyi bozar o ankid egerlendirmede hata yaptirabilir ...
bunun yerine kendinize araliklar belirleyin ...
su fiyat araligina geldiginde yeniden degerlendirecegim tekrar duruma bakacagim su aralikta tamammi devammi kararimi verecegim seklinde ....
ve yeri gelmisken onemli bir yontem daha ...
bu araliklara gelindiginde hisseyi degerlendirirken kendinize su soruyu sorun degerlendirmeden sonra ....
"bu hisse elimde hic olmasa burdan alirmiydim "
ve ona gore menzilinizi belirleyin marjinizi yeni hedef araliklarinizi ayarlayin .... yeni degerlendirme fiyat araliklsrinizi olusturun ....
Hocam, Tat Gıda 2-3 gündür yukarı ivmelendi.
Listeye yeniden girmesi için 8.00 geçilmeli mesajınızı okumuştum ama yinede sormak isterim.
Bu 20 günlük düşüşün sıradan tepkisimidir, yoksa yukarı yönlü yeni atağın başlangıcımıdır.?
https://i.hizliresim.com/5gj6oL.png
Sn Aksakal, bir de AKSA yorumu alabilir miyim sizden?
Ben de bu hissedeyim, güvendiğim ve bilançosunun da çok sağlam geldiği bir hisse. Yalnız forumda fazla bir bilgi yok bu hisseyle alakalı. Aldıktan sonra fena da değerlenmedi sayılır ama sizce ne kadar yolu var ( YAZIC için yolun sonuna yaklaştık demiştiniz örneklemem gerekirse ) bu konuda yorumlarsanız benim gibiler için kulağa küpe olur.
Teşekkürler
Sn Aksakal,
Bu 3 günün sonunda ne olmasını bekliyoruz. Tekrar sakinleşip yataya sarmasını mı ?
Teşekkürler.
Sayin Aksakal Tav hissemden tek bir lotumu dahi vermedim vermeyede niyetim yok
Sayenizde guzel seyler öğreniyoruz saygilar.
arkadaslar topigi takip eden kisilersiniz burdan en az 20 defa rica ettim hisse soru cevabi yok sormayin diye ...
ayiptir yani ....
gerekirse yazmayin geeekirse takipte etmeyin ...
isteyen okusun isteyen okumasin ...
saygisi olmayanlar ugramasin ...
insanlari kirmayim etmeyim dedim ama yeter artik topigi kapattiracak radde getiriyorsunuz sinirden....
hayir yatay beklwntim yok ....
bu uc gun bir baloncukmu bir trendin basimi bize onu gostwrecekti ki zaten su an itibariyle gosterdi sayilir (seans sonunu beklemek gerek )
topige uygun ve yerinde soru icin ben teşekkür ederim ...
bol kazanclar
Teşekkür ederim ...
faydali olabiliyorsak ne mutlu
bol kazanclar....
Sn. Aksakal hocam butür sorular kasıtlı soruluyor olabilir. Sizden ricam cevap vermediğinizde uzatsalarda cevap alamayınca gidecekler. Lütfen sizin tecrübenizden yararlanmak isteyen sessiz çoğunluğun sesi olarak formu devam ettirmenizi canı gönülden isterim.
Saygılar.
bir kasit oldugunu dusunmuyorum ....
sorun ne biliyomusunuz ...
iki kiside akli basinda iyi egitimli yazdigi cizdigi bello kisiler ....
yani bi cahil yapsa bu kadar sinirlwnmeyexegom ama bile bile saygisizliga tahammul edemiyorum .
sizdende ricam kimse menfaatimede olsa bu toplara girmesin kimse kimseyle tartismasin kimse beni falan aavunmaisn . ..
bu tur bi soru gordugunde bir forumdas "bu topikte hisse sormak yasaktir lutfen ilk sayfayi okuyun" yazssin eger usenmesse ....
ama cevap gelirse tartisma vari bi örtam olursa kimse uzatmasin ben cevabi veririm. ...
Pes...
Yani gerçekten üzülerek okudum...
Bu kadar sinirlenecek, saygısızlık olarak niteleycek, gerekirse cevap veririm diyecek bir şey göremiyorum...
İşin aslı şu, sizi ciddiye aldığım, fikirlerinize güvendiğim için gayr-i ihtiyari sorulmuş bir soruydu, bundan önce 20 defa sorulmuş, ben 21. yi sordum diye böyle bir üslup ile karşı karşıya kalmamalıydım...forumdaki ilk sayfayı ve sonraki uyarılarınızı hatırlamamış olabilir miyim??? Eğer böyleyse bu kadar sert ifadelere gerek var mı peki???
Çok yazık...
Siz de aklı başında, eğitimli birisiniz...biraz empati yapın lütfen.
Evet kasıtlı bir soru değildi, en azından benimkisi, buradan urasimo34 e cevap vermiş oldum böylece.
Şunu da ekleyeyim ve niyetimi anlamayan anlasın,
Bu topikte bir hisse soran olursa "ilk sayfayı okuyun lütfen, hisse sormak yasaktır" cevabını ben vereceğim.
Bu nedenle biraz sakin olmanızı tavsiye ediyorum.
Şu yazdıklarımdan da çatışma ortamı çıkartırsanız ben de üslubumu üzülerek değiştireceğim.
Teşekkürler.
Anlıyorum ki size açıklama yazmak, durumu anlatmak şu an için faydasız. Neden? Kızgınsınız da ondan.
Yalnız bir kişiye sinirle bir şeyler yazıyorsanız karşınızdakine cevap hakkı doğar.
Kaldı ki meramımı zaten anlattım yukarıda...bir hışımla kalpık "saygısızlık" diyorsunuz...ben kimseye saygısızlık yapmadım, yapmam da...kötü söz varsa sahibinindir derim...iş yeter ki hakarete varmasın.
Ayrıca...
Takip etmeye devam edeceğim, buna ben karar veririm, siz de soru sorarsam cevap vermezsiniz olur biter.
Durum bundan ibaret.
Konu benim için kapanmıştır.
Umarım seviyeyi düşürmeden devam ederiz.
Teşekkürler
Sn aksakal tav kapanışı beğendiniz mı yeni bir trend mı
bakin ... bir kiai bir seyi 50 defa rica ediyorsa bu konuda daha once topikte sorun yasanmissa .... bunun olmamasi gerektigi ilk sayfadan soylenmisse ... sizde burayi iyi takip eden kiymet verilen akli basinda egitimli biriyseniz ... ve bunlari bile bile hala bunu yapiyorsaniz bu gercekten saygisizliktir ..
bir konudada yanlis anlasilmayi duzeltelim ...
kimse cevap vermesin ben veririm derken "agzinin payini ben veririm" i kastetmwdim .
yillardir forumu takip ederim beni en sinir eden sey insanlarin anlamsiz bir sekilde topik sahibinin avukatligina soyunup şovenist bir tavirla anlamsizfa topik sahininin yazdigi kisiye cevap yazmasidir ..
ve yaziktirki pek cok topik sahibide bu goygoydan rahatsiz olacagi yerde hoslanir ....
cevabi ben veririmdeki kasit buydu. .
tekrar ediyorum bunu yapan alelade topik gezginlerinden biri yapsa bu kadar sinirlwnmwtecegim. ..
ama egitimli ne yazdigini bilen topigin iyi takipçisi biri bile bunu yapiyorsa ben kime ne diyim ?
ve evet bunu bile bile yapmak cidden saygisizliktir cunku siz cahil topigi tanimayan biri degilsiniz ....
topik takibini engellemem teknik olarakta mumkun degil zaten lakin arayisiniz boyle bir topikse burasi yeri dehgil ...
yillarca forum takip ettim en eskilwrin bile neredeyse hepsini tanirim ama bugune dek hic topik acmadim hic yazmadim .... belkide en dogrusu eskisi gibi devam etmekti ...
neyse .simdi bunlari konussakta uc gun olmadi bi hafta sonra ayni sey yasanacak ...
gunluk takipleri ve gunici yazilari sonlandiralim daha nadir yazilan bir formata donusturelim ...
iyi gunler
evet arkadaslar uc gun sag saglim tamamlandi .....
artik bu hisse trendde diyebiliriz .....
simdi yapilacak sey belli ciksada dussede dursada sabir .. .
3 hissemizde gayet guzel gidiyor .....
portfoy bolmenin faydalari biri dinlenirlen biri gider sikilmassiniz ...
herkese iyi aksamlar bol kazanclar...
sn aksakal, topik sahibi sizsiniz, sizden 'şöyle yapalım/yapabilirmiyiz' şeklinde bişey rica etmem şahsen haddim değil. ancak ilk kez sizin gibi öğretici dil kullanan bilgi sahibi birine rastladım ve bu topikteki seviyeli/öğretici/değerli paylaşımlarınızın devam etmesi temennimdir.
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaslar klasik forum yazari tafralarina girmeyecegim ...
en azindan su anki hisselerle isimiz bitene kadar bu topik acik kalacak iciniz rahat olsun ....
derdim su kadar kisi izlesin bu kadar kisi begensinde degil bunu anlamissinizdir ...
gecenlerde topik tam istedigim gibi gidiyor dedim nazar degdim sanirim ....
bugune nazarlik diyelim kaldigimiz yerden devam ...
topik herhangi bir sebepten oturu kapansa bile ozeldende sorabilirsiniz ....
naz makami degil maksadim .... forumlarda gordugum.beni en sinir eden ilinci seyde budur ....
ama gunici daha sakin gidelim kritikleri aksam yapalim sanirim daha saglikli olacak ...
bakin acik soyleyim kimseden bana ustad desin hoca desin soyle saygi duysun ovsun gibi bi beklentim yok .... topik forumun en cok izlenenlerinden olsun falan diyede bir derdim yok ....
belki 10 kisi takip ediyor emin olun bu sayi nedir kim bakiyor ne kadar izleniyor anlamam bilmem bile....
elimizden gelirse biraz faydamiz olsun tek gayem.bu ....
pek cogunuzla burdada ozeldedr uzun uzun yszistik ... kalp kirmamsk icin caba sarf eden biri oldugumu az cok anlamissinizdir ...
emin olun gerginlik hicmi hic hoslanmadigim bisey . ....
ama bu topikcilik gercekten zor ismis :)
YAZICI
bugunki harekete kisacilar gunlukculer yuksek maliyetliler uzulsede nizom portfoyun bakis acisiylaein olun cok iyi oldu diyrbiliriz ....
zaten sekil sabahtanda az cok belliydi ....
gelen bilancoraki tek seferlik kalemi kar zannedip hisseye giren acemi uyaniklari fena avladilar ...
birde boyle bir bilancoyla nasil tavan olmaz diyenler varki gercekten bazilaeinin borsa mantiginin lotodan farkli olmadigi anlasiliyor ....
amm daha evvelde dedigim gibi ben bilancoya vs pek fazla takilmam ...
ama meraklisi icin fiyelimki bu bilancoda gorunen afaki rakam tek seferlik bi nuanstan kaynakli ....
biraz zaman gecer biri dinlenirlende yazici yuzuluzu guldurur ...
ama hepsini tek tek yakalayalim dersek eldeki bulgurdanda oluruz...
portfoyu oranlari siz belirlemek kaydiyla muhakkak bölün .....
sn Aksakal TAV da niye 3 günlük izleme yaptık. mesela niye 2 veya 4 değil. 3 ün bir anlamı, önemi var sanırım...
evet daha oncede yapmistik bunu hatirlarsiniz ..
ilk gun hisse asagi basilir ama klasik hareket olmadigi dokme yaptigi ve islemlerin anormallestigi gorulur ... bu dogrultuda 2. gun bir onceki gun son hazirliklari yapilan hareket olir .... ucuncu gun ise hareketin devam edio etmeyeceginin teyidi alinir ....
tabiiki bunlar yuzde yuz mutlak dogruyu gostermez diger beklenti ve analizlerle uyusuyorsa karara ekstra olumlu katkisi olur ...
ilk gun dedigim.gun burda canli izleme yapmis ve islemlerin anormalligimden bahsetmistik .... o gun hissenin hareketten onceki son baski gunuydu ve cidfi is yaptilar ciddi sayida kisi dokuldu ... ikinci gun hareket geldi cikisa dayanamayan stres yonetemeyenlerde hareketin baslarinda dokuldu ....bugun ise hisseye gelen gunlukculere kisacilara kusura bakmayin bura sizlik jhisse degil carpilirsimiz mesaji verildi ....
birde. su var arkadaslar herkesin yontemi farklidir benim yontrmimde bu uc gun yeterlidir ...
ama bu demek degilki hareketli islemler nlnbitti ....
tam aksine 2. gunden daha da hareketli gunler gorecegiz... gah inerek gah çıkarak dokme denenecek ....
ama kendi adima gordugum yola cikma isleminin tamamlandigi ..... bu yuzdende iner cikar duser kalkar su akar yolunu bulur
.. bizede sabir ve stres yonetimi kaldi ....
kimse burdan yuzde yuz cikacak garanti ucacak sonucu cikarmamali tabiiki .... ama benim ongorum bu yonde ..
sanırım o paylaşımı takip edemediğim için kaçırmışım. teşekkürler sn Aksakal.
Sevgili Aksakal,
Günaydın,
Bir kere sizi anlıyorum...
İnsanlara laf anlatmak gerçekten zor, yanlış anlaşılmalar da fazla üstelik...çünkü dinleme eşiğimiz düşük.
Dün akşam da dediğim gibi takip etmeye, soru sormaya ( yazılanlarla alakalı elbette ) devam edeceğim.
Sonuç olarak size inancım da saygım da eksiksiz devam ediyor.
Bunu bilmeniz benim için şu anda kafidir.
Konu biraz dağıldı malesef ama tatlıya bağlandığını düşünüyorum nihayetinde.
Teşekkürler, sevgiler.
Hocam tav da durum nasıl bugun biraz saldı..