Unlu geldi tahtaya
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Unlu geldi tahtaya
bu tahtada feriştahı 1 milyon lot açığa satış yapamaz kardeş.75 trilyon karla 2 habere 2.72 den 1.98 e düştü.1milyon lot açık yapacak adama 20000 tl den aldırır.şirketi bedavaya getirir emin ol.y.t.d.
Credit nerden satiyo 1 milyonu o zaman
1 günde bu kadar düştüğüne şahit olanınız varmı arkadaşlar. Bist in sağlam hissesi bu ise yatırımcı ne yapsın.Mevduat tercihim değil dolar ve altın şişmiş tasarrufu olan lar ne yapsın?
Allah bildiği gibi yapsın bunları başkada diyecek bileyim yok.
Çok var çok,bistin saglam kagidi😀😀😀
Bistin en adi hisselerinde sıralamaya girer
TAHTA KURULARI şeref yoksunu bunlar...Karanlık odaya 1.71 girip 1.69 çıktı...
Hiç mi marka değeriniz,itibarınız yok...
Meri Linch ve Credit gibi kurumlar başka kurumlar adına alım ve satım yapıyor...
Kendi üzerilerinde takas bulundurmuyorlar...
Takasları takip imkanınız varsa, aldıkları veya sattıklarının başka yerlere gittiğini görebilirsiniz..
Tire de bu gün açığa satış olarak...
170.141 adet karşılığı olarak 292.882.00 liralık işlem olmuş...
Gün sonu bunların ne kadar kapandı ne kadar açık kaldı bilemiyoruz...
Ben demiştim size.Kârda olan satsın kurtulsun diye.Geçen yıl şu kadar kâr ettim deyip kârını yatırımcısıyla paylaşmayacağını açıklaması tüm beklentileri bitirdi.Entrika rumuzlu şahıs ve yanındaki birkaç kişi bana kapak yapacak zamanın daha gelmediği şeklinde eleştirilerde bulunuyorlardı.Tire yönetimi..! yatırımcıların seni sırtında taşımak zorunda değil..! Lanet olsun bu ve bunun gibi sahtekâr şirketlere.
Sn. mls35,
Şirketin banka borçlarını kapadığı bilgisini nasıl edindiniz bilemiyorum ama,
Şirketin, 31.12.2018 tarihine göre, yani yılbaşı bilançosuna göre,
Borçları, 259 milyondan 301 milyona çıkarak 42 milyon artmıştır...
Küçükte olsa teselli olacak tarafı borçlanma faizinin 25,95 den 22,89 a inmesi olmuştur...
Enflasyon düşmesi ile faizinde düşüşe geçmesi varsayımında,
şirketin elini rahatlanması beklenir...
2018' de %300 e yaklaşan kârlılık artışı ile gittikçe yüksek kârlılık üreteceği algısı oluşturdular.Sanıldı ki böyle devam edecek.Entrika ve diğer fişekçilere de çok kızmayınız.Şişman kadının sahne alması, 50 milyon ilk çeyrek kârı, azami hedef 14 gibi sloganlarla ancak kendilerini motive edebilirlerdi.Öyle de oldu.Bu tip düşünce tarzına sahip kağıt aşığı yatırımcılar her zaman kaybetmeye mahkumdur.Olan kağıda yakın zamanda giren makul görünen 2.70 lik ikili tepeyi bekleyen benim gibi yatırımcılara oldu.
Ekmegini yeyip çıkacaktık.En azından maliyet için bir süre bekletecek.
KAP haberleriyle, tutarsız bilanço rakamlarıyla 3 günde %20 düşürdüler.Bütün bu panik ortamını bedelsiz açıklamadan
önce mal toplamak için yapıyorlarsa bu kadar da açgözlülük olur mu derim.
Yüksek kar beklentisi şirketin 2018 son üç dönem karlılığının devam edeceğini tahmin etmekle oluştu. Burada cevap bulması gereken bir çok soru var. Bunların şimdilik bir önemi yok.
Borsa her daim riskli bir yatırım aracıdır. Bu gerçeğe her zaman ben sadık kaldım ve kalmaya devam edeceğim. Bir kağıt %300-500 artış sağladığı gibi benzer oranda da düşebilir. Ben bunu çokça yaşadığımdan hiç bir endişe duymuyorum.
Kar/zarar her zaman kardeştir ve kardeşin kardeşe hakkı geçer. Benden yana helal olsun. Defalarca dedim. Diyorum..
Her zaman bir hedef belirlemek gerekir dedim ve demeye devam ediyorum. Bu kişilere göre farklılıklar gösterir. Ben her zaman iddialı olmuşumdur. Bu devam edecek.
Bir hissede kaldığında akşam 18.15 sonrasında kar veya zarar düşünülemez. Ertesi gün neler olacağını hiç bir zaman bilemezsin. Satarsan kar veya zarar ettim dersin. Ben Katolik Nikahı Kıydım...Bu hedefe kadar devam edecek.
Hiç tanımadığın birinin yazdıklarından esinlenmek bazen iyi veya kötü sonuçlar doğurabilir. Kendi hesabına sadık kalacaksın.
Borsa ağlama yeri değildir. Şimdilik spek kazandı ama oyun devam ediyor. Yarış son düzlükte değil foto finişte biter. Şampiyon orada belli olur.
Benim burada yatırımım dediğim gibi İstanbul'da ortalama bir daire parası kadardır.
Bu ismim geçtiği için verdiğim cevaptır. Cevap hakkım her zaman saklıdır. Güncel bir klişe söz belki ama ''Kızgın Demiri Biraz Soğutmak Gerekiyor'' Şimdi az laf çok iş...
''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''
Entrika Katolik Nikahına Devam Ediyor...
Birde işin iyi tarafına bakalım. :)
Tire'nin freni patlamış ve uçurumun kenarına doğru hızla giden yolcu otobüsü belki uçurumun dibinde bir ağaca toslar durur.Tabi yolcuların % 80 i uçurumdan aşağıya yolculuğuna devam eder.
Ben kendi adıma kişisel görüşümü belirttim ama kâr ettim diyorsa Tire az yada çok yatırımcısıyla paylaşması gerekirdi.Bir daha arkamı dönüp bakmayacağım hisseler arasına girdin Tire.
İspat edemeyeceğiniz , size sıkıntı doğuracak şeyler yazmayın..
12 aylık bilancoyla bayağı iyi hareketlenir dedim yanılmışım.ilk gelen makina durdurma kararı çok etkilemez dedim yanıldım.aynı makineye yatırım yapmayacağız dediler artık çok negatif etkilemez .hatta pozitif bile etkileyebilir dedim yine yanıldım.bilanço artık düzeldi sermayenin yarısı kadar kar getiren şirket zarar getiremez dedim yine yanıldım.bugunde zarar çok az olduğu için 1.80 altı zor diye düşündüm yine yanıldım.yıllardır bir kağıtta bukadar sık bir şekilde yanıldığımı hatırlamıyorum...y.t.d.
Arkadaşlar lütfen birilerini suçlamayalım, Entrika güzel düşündü,iyi düşündü, güzel kar gelebilir dedi, şişman kadın espirisi yaptı bunlara hepimiz katıldık, sadece Sn. Entrika değil burada hepimiz tehminde bulunduk kah yanıldık,kah doğru tahmin ettik, Ben şahsım adına buradaki arkadaşlarımın hiçbirinin hedef alınmasını doğru bulmuyorum özellikle Entrika arkadaşımızın, düşünün hepimiz mutlu olduk ,dalga geçtik Şişman kadın espirisi ile, kötü mü oldu, iyi oldu, hoş vakit geçirdik,
Neyse olan oldu dönüp arkana bakmayacaksın, olumlu düşünürsek belki patron da her kimse doğru olanı yapıyordur.
Doğru tektir, bir tanedir, iki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Yanlış ile yanlışı toplarsan yanlış olur.
Biz olumlu düşünelim, muhakkak hak yerini bulur, doğru olana doğru gideriz.
Birbirimizi kırmayalım. Umarım zararlarınız telafi olur, Sabır.
Ytd.
“Bağlı Şirket ile Hâkim Şirket’in bağlı olduğu Mondi AG arasında 2010 tarihinde
yapılan lisans sözleşmesi gereği Şirket Mondi AG’ye lisans ücreti ödenmektedir.
Bağlı Şirket ile Hâkim Şirket arasında 2007 tarihinde yapılan yönetim hizmetleri
sözleşmesi gereği Hâkim Şirket’e yönetim hizmetleri ücreti ödenmektedir...............ACABA şirketin bu ödediği ücretmi çok yüksek.heryıl temettü veren şirketin son 12 yıldır temettü vermemesinin sebebi bu olabilirmi..bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim.y.t.d.
Hayattn bezdim Entrika abi bu hisse tekme tokat dövdü ağzıma ağzıma vurdu dayak attı resmn.
Aşırı moralim bozuldu yha :(
Yuce abi, hic takma. Borsada para kazanma ihtimalin hic bitmez. Yeterki paran bitmesin. Saglam ve guvendigin kaat al moralini bozmak istemiyorsan. Zarar edersin moral o kadar bozulmaz, "piyasa kotu, benim kaat ne yapsin" dersin, hic dusunmezsin bile. Tire gibi dandik kaatlarda zarar edersen kendine kizarsin "niye bole kaadi aldim, xyz gibi saglam kaat almadim" diye. Moral o zaman bozulur. Tavsiye vermek haddime diil, iki kelam ediim dedim.
12.04-30.04 arası gerçekleşen AKD işlemleri(başlangıç hareketi 1.92)
Credit suisse ile baskı yapmaya çalışıyorlar..
https://resmim.net/f/l9WlQ3.png
borsada eczacı ılaçtan tutun bircok tire gibi ufak zarar getiren oldu.persembe bakın hangisi tirenin yaptıgını yapacak.
https://i.resimyukle.xyz/WAWeGP.png
Daha önce forumda kapatılan KM2 hattının kağıt üretim hattı olduğu yazılmıştı...
Bilançodan da görüldüğü üzere, kağıt üretimi şirket için zararlı olmaya başlamış...
Önümüzdeki süreçte en azından bu üretimin negatif etkilerinden kurtulmuş olur şirket...
Brüt karlılık rakamlarına bakıldığında %25 lerden %16 lara,
bu çeyrekte hatırı sayılır bir düşme var...
Mevcut ekonomik durum ve KM2 hattının verimsizliği bu düşüşe çanak tutmuş...
Ama yine de en büyük sorun kısa vadeli borçlar ve
Bu borçların getirdiği faiz yükü...
Bu faiz yükünden kurtulmanın tek yolu şu an için,
Bedelli sermaye artırımıdır...
Yüzde yüz bedellide bir lira nominal ile 200 milyon toplanır...
Ama %80 i patronun olan bir şirkette patronun cebinden de
160 milyon çıkması lazım...
Patron buna yaklaşır mı orası zor gibi...
Bu şekilde devam edilirse yaklaşık yıllık 75 milyon faiz ödemeye devam edilir..
Nihayet baklayı ağızlarından çıkardılar.BEDELLİ SERMAYE ARTİRİMİ. 70milyon karı yediler geçen sene yaklaşık 300milyon kiredi nereye harcandı bilen varmı dökümü varmı.kağıttan 3milyon kar etmiş bide zarar var diyor.yatırımı biten fabrikayı kendi şirketine bedavaya sat.50dönüm fabrika arazisini 40 milyona alamazsin fabrikasıyla beraber 10milyona sat.devlete hiç vergi verme.hisse fiyatının artmasını engelle hiç kimse kazanmasın sen 32milyon hisse al.yanlış bilançolar gönder.her bilanço öncesi kötü haber yayınla.ARKADAS bu is mahkemede biter.devlet kayyum atar.böylece hisselerde beklenen fiyata gelir.yanlışım varsa duzeltin.Unutmayinki DOGANLAR bile şirketi yorumlamaktan küçük yatırımcıyı zarara uğratmaktan ceza yediler.
arttırım yapsa bedelsiz olur. bedelli zor.seneyede aynı karı getirirse bedelsiz gelir...y.t.d.
Bu goduğum kağıtta kimin ne yapıp ne yapmıyacağını kimse bilemez o yüzden hiç bence tahminde bulunmayın
düşüş trendi devam ediyor. yatırımcısını üzüyor.
düştüğü hızla tepki verecek bence.çünkü aşırı satımıda geçti...y.t.d.
Finansal rapor dip notlarında bulunmakta...
Dip not:3
27. sayfa
Şirketin 262 milyon öz sermayesi bulunmakta...
Bunun 200 milyonu zaten ödenmiş(paylara bölünmüş)...
Zorunlu kanuni karşılıkları bile hesaba katmasak en fazla 62 milyonluk bir bedelsiz olur şu an için...
Bedelsiz işi kağıt üzerinden yapılan bir iştir...
Ortaklara yeni paylar vermedir...
Yani şirketin durumunda finansal bir artı sağlamaz...
75 milyon kar açıkladığında da şirket kar payı dağıtamaz yazmıştım...
Çünkü nakiti yok...
Bu soruları sorma yeri genel kuruldu...
Burada sorduğuna göre katılmamış olmalısın...
Şirket 1 Ocak-31 Mart arası 1. çeyrek faaliyetinde kağıt üretiminden,
(3.178.043) lira zarar etmiştir..Kar değil..Parantez içinde verilen rakamlar eksi demektir...
Ben bu hisseyi düzelen brüt kar marjı dolayısıyla almıştım...
Daha önce de yazmıştım burada...
Çok rahatlıkla karını artırabilir ve iyi yerlere gelir diyerek...
Bu hisse yataya sardığı eski günlerinde dahi 1.80-2.00 aralığında gezmişken ne oldu, ne değişti de 1.69 a kadar düştü!!! Bunca KAP haberi ve bilanço tuzakları niçin çok etkili oldu!!! Tek açıklaması düşük maliyetle mal toplamak olabilir.%80 i elinde olan Mondi niçin bu kadar mal toplamak ister!!! Fiyatın bu kadar düşmesi neye yarar !!!Ya kottan çıkmayı planlıyor olabilir.Ya da genel kurulda bedelsiz sermaye arttırım kararı alınabilir.Üçüncü seçenek yok.Halka açıklık bu kadar düşük olan kağıtta patronun bedelli kararı alması beklenemez.2021 e kadar kayıtlı sermaye tavanı 400 milyona çıkmak zorunda ve 2019 da bu ilk adım bedelsizle gelebilir.Son olarak Tire de son 5 günde oynanan oyundan biz küçük yatırımcıların çıkaracağı ders Bistte tüm hisselerde maliyetinin örneğin 5 kademe altına stop lostunu kuracaksın.Sağlam kağıt, şurada sağlam desteği var demeyeceksin.Hadi bunu atladın benim gibi büyük zarardasın.Satıp başka pozisyon almak yerine ekranları kapatıp uzun vadeci olacaksın.Bir hisse devamlı yükselmeyecegi gibi devamlı da düşmez.Takasta büyük pozisyon alanlar birbirini bu kadar büyük tokat atamaz.Yeni bir haberle senaryo bu defa tersine işletilir. Bizim için bundan sonra tutunacak en büyük dal bedelsiz olur.Genel kurulla birlikte Mayıs çıkmadan burası yine şenlik yerine döner.Bedelsiz gelmezse bekleme opsiyonuna hazırlıklı olmalıyız.
Hissede önce beklenti yaratılır sonra genel kurul zamanı hiçbirşey vermiyoruz haberi gelince şenlik biter.
Peki nedir forumdaşların ihtiyacı olan, duymak istediği şey, nasıl çakıldı ama, amma güzel çakıldı haa, bi daha da beli doğrulmaz, tamamdır artık, bu hisseyi satın gemiyi terk eden kaptan, azıcık aşım ağrısız başım desin herkes zararını realize etsin çekilsin bir köşeye, her şey çok kötü olacak, bu hisse bir daha asla düzelmez. Mutlaka herkes satmalı. !
Nasıl bu şekilde konuşursak uygun olur mu Sayın Santa_fe ?
Çünkü şu an şenlik yapıyoruz, kendimize gelmemiz ayaklarımızın yere basması lazım. Boşuna şenliğin bitmesi için gk toplantısını beklemeyelim şimdiden dağılalım?
Kim ne derse desin ters tepebilir sağ gösterip sol vurabilirler....
Olumlu geçen 2 senede bile...2017 de zirve 2.27 den 1.50 ye gereksiz yere düşürdüler 2018 de zirve 2.54 den 1.50 gereksiz yere düşürdüler....2019 zirve 2.71 gene saçma sapan 1. çeyrek bilançosu gene düşürdüler 1.69 şuan ve nereye götürecekler belli değil....götürür dersin ters olur...götürmez dersin çakarlar İstedikleri yere...
Bir bakmışın İstanbul’da seçimlerin iptali olur çakallara fırsat doğar vur aşşağı...zaten bir bahane arıyorlar düşürmek için....
rekor gelen bilançoda bile 2.71 gören koskoca şirket için saçma sapan fiyatlamalar oluyor....
Yani bunların ne yapacağını kestirmek çok zor....
çakallarla sırtlanlarla dans edebilene kaar edene helal olsun derim...!!!
Kimseye al sat tut tavsiyesi asla değildir....!!!!!
Tire Mondi KAYYUM tarafından yönetilmelidir. Sömürü Bitsin Artık..
Tire Mondi bu günkü piyasa değeri yaklaşık 57 Milyon USD
Eyy Tire Mondi yönetimi, Madem bu işi beceremiyorsun şirketi zarar ettiriyorsun (yersek) yurt içi veya yurt dışında müşteri bulmak için anlaş bir danışman şirketle sen de kurtul biz de kurtulalım...
Malını mundar eden şirket KAYYUM tarafından yönetilmelidir....Beceremiyorsan sat veya getir tüm hisseleri alalım...
''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''
...Entrika Katolik Nikahına Devam Ediyor....