gregor samsa ,bunaltıcı düşterinden bir sabah uyandığında
yatağıyla birlikte katara satılmış olduğunu gördü.:)
instagramdan...
Printable View
gregor samsa ,bunaltıcı düşterinden bir sabah uyandığında
yatağıyla birlikte katara satılmış olduğunu gördü.:)
instagramdan...
Abi bence en temel problem tam olarak bu işte senin sistemlerde. Şimdi buradan dönmesi için bana bu kardeşine bi izah eder misin teknik olarak hangi sinyal var?
Ya, teknik analiz büyük parayı takip etme sanatı değil mi? Adam küt küt satıyor senin sistem neye istinaden buradan döner diyor nereden döneri kim bilmiş yani tam dip aranır mı aransa bulunur mu koc abey?
Ya, böyle sistemim olsa ben kesinlikle gece rahat uyuyamam Ya iki kere dibi tepeyi tuttursa 3. De bütün parayı gömer eve haciz gelir ya. Scalp sistem mi bu abi yakın stoplu trende karşı islem giriyorsun? O sistemler cok kısa periyotlu olur. Kusura bakma bu kahinlik, benim teknik anlayışımda kahinlik yok abi mutlaka dönüşü görmem lazım gireceksem bak canlı islem yazıyorum bir kere en dibi tepeyi alıp sattım mı? Olmuşsa şans hasbelkader olmuştur yani. Iste bu nedenle sürekli terste kalıyorsun bence haklı dahi olsan dönüşü gormen lazım mutlaka ama mutlaka sistemci olarak.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi buradan dönmesi için bana bu kardeşine bi izah eder misin teknik olarak hangi sinyal var?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
sadece çizdiğim trend kanalı desteği var..2 çizgi meselesi..
Sayın koç birkaç bin lira ayırın bir portföy yapın sizi izleyelim.
En iyi öğrenme insanin kesesinden olur..
ya rahat bırakın adamı istediği gibi yazsın...
EKGYO.. ISGYO.. PGSUS.. bunların hangisi daha yakışıklı sizce? şöyle bi şeyittirin bakalım:)
adam short rahatsız oluyor.
diğer adan long belki.yada spotta altın tutuyor.
o belki işallah olur diyecek.
dow ve bist düşecek altın çıkacak dedim.
dahada başka bir şey demiyorum.
bir saatte tersi olursa gelir çatarlar şimdi.
Başınız sağ olsun,bir tarafta her şeye dikkat eden insanlar,diğer tarafta insan sıfatında......
Bugün eşimi nöbete götürüyorum,devlet; kahveler kapalı çay ocakları serbest demiş ya..(o da ayrı bir garabet:))
yaklaşık 15 kişi çene maskesiyle çay sigara yapıyordu,kapalı olması gereken kahve kendini çay ocağı ilan etmiş,müdavimleri de kapı önünde muhabbet ediyor,bu kafa yapısındakilere hangi hastane yetişebilir?
Ben o trend kanallarını hiç mi hiç sallamıyorum abi. Yine de teşekkür ederim, ama o kanalı bir önceki düşüşün dibinden de çizersin yani o çizgilerin çalıştığını / para kazandırdığını hiç görmedim.
Benim mantığımda şu an altında full short olurdum taa ki nereye düşecekse düşüp yataya bağlayana kadar. Olmam çünkü kullanmadığım bilmediğim bi enstrüman. Sadece teknik analiz bence güvenilir değil istatistiğe ve ihtimallere dayanıyor, temel analiz olmayınca teknik eksik bence... Altına da temel analiz yapacak babayiğit ben değilim olamam...
bu robotlar yf...herıfın robotlarına çok benzıyor......volatıl...tek tus 2000 yukarı asagı supuruo....tum acemıler..dokuluyor....haftalıklar daha asagı cakılmadı.....bu hafta haftalıklar...normal......bu hafta iş belli olacak.....146 altı sortorler guler....ama dusus emaresı haftalıklar 146 altına gırmeden olmaz....tabı zamansalıkta onemlı...yukselıs .5.6 . haftadaysa dıkkat edın.....
altın, geçmiş yılarda, özellikle birkaç yılda kasım ayında tabanı bitirip 1 Aralık itibariyle yükselişini başlatmış..son iki yılda ise, bu yıl %105 ve geçen yıl %50 yükselişlerini sadece 10 ayda yapmış..ve aynı göstergeler benzer taban yapmış..tesadüf diyebilirsiniz ..ama bu demek değildirki göstergeler aynı dip oldu diye fiyatlama benzer olsun..ama geçmişte öyle olmuş..
o yüzden hem zamansal, hem grafikteki çizimler, hem göstergeler ve hem de temel analiz uyuşmalı..ve şuan uyuşma var..yinede kesin diyemeyiz..
Bu aralar garan pay vadelide iş yapıyorum.
Çıktıkça shortluyorum.düşünce flat.
Kaybettiğim olmadı.
Büyük oynamıyorum,sadece evde kal sebebinden.stres olmasın birde.
Spotta %100 gram altındayım.
Beklentim 600 tl üstü.
aslında yaşanan dolarizasyonun gerçeği şu..
vatandaş, gerçek enflasyon karşısında eriyen maaşlar ya da gelirlerin olduğunu gördü, yaşıyor..demekki diyor %50 civarında gerçek enflasyonu yetkililer henüz kabul etmedi ama kabul edecek ve bu fiyatlanacak diyor..
faiz artışı bunun habercisi diyor..bu yüzden altın ve dolara saldırdılar..faizler belki %50 lere gelmeden bu durum çözülemeyecek..çünkü beklenti bu..çünkü enflasyon bu
enflasyon %50 iken sen maaşa 1 yıl için %6 zam verirsen, kalan %44 için millet pozisyon alır..
Memlekette her şeyin fiyatı dolara göre değişiyor artık.
Uzun vade dolara yatmış düşüşlerde satmayan hatta alım yapan insanlar var çevremde.satan pişman oluyor,
Bu durum ayni 2000 lerde olduğu gibi dolar aylık grafikte macd uyumsuzluğu verene kadar sürecek
Eskisi gibi bir gecede yapmıyorlar artık.
Yavaş yavaş devalüe ediyorlar.
Doların bir anda zıplamasından çok kazık yiyenler var.
Bu insanlar artık dolar satmıyor,sat dersen küfür ediyorlar.
Biz yedik kazık zaten papaz öncesi.
İnsanlar artık doların düşeceğine inanmıyor.
DAHA ÖNCE DE İFADE ETMİŞTİM.altında- biraz ihlal olsa da- alçalan üçgen var.4 aylık formasyon kırıldı.
hedef 1650 dolar.
temelde destekliyor.AŞI HABERLERİ ve MB larını uzun zaman sonra ilk defa nette altın satıcılı olması(geçenlerde haberlerde vardı)
https://i.hizliresim.com/fuqN83.png
Arkadaşlar, son derece ileri uzmanlık konusu olan, alanı dışında kaldığı için bir çok hekimin bile yorum yapmaktan çekindiği konularda bu kadar rahat konuşmayın. Virüste kaydadeğer bir mutasyon olmadığı ve aşıların ne kadar etkili olabileceği ile ilgili şu uzmanın yorumlarını okuyun:
https://twitter.com/virusfantom/stat...172858880?s=19
hemen kırıcı oluyorsunuz.
bu palanın resmi değil mi.
https://i.hizliresim.com/FzfVHx.png
bu pandemi de bir şeklde bitecek.
geçmişte kimi kendiliğinden bitmiş.
kimi aşıyla önlenmiş,kimi ilaçla iyileştirilmiş.
ama daha bitmedi.
2021 nisanından öncede belli olmayacak.
bu günler halen sayıların arttığı günler.
ons 1971 den bu yana aylık bazda trend dönüşlerinden sonra olmuş..burası çok önemli..
abkanın kendi sisteminde aylık grafikte sat verdiğini sanmıyorum.
cavit 19 ile ilgili görüşüm yukardaki şekil gibidir... ha şeytan bunun neresinde onu da diyeyim...
diyecek ki ; '' Rabbim bana bu çabam için izin vermiş idin , ben de senin yarattığın - insan soyundan olan - beşer ırkından yeni bir soy yarattım , eski soyu ile de bağını koparttım. '' ... '' amacı çabası bu nihai hedefi bu deccalin... peki nasıl olacak bu ? diyelim onu da ;
gidişat ne dünyada son hedef ? beden ile ruhu ayırma çabası... işte onu yaptılar mı şeytan kazandı demektir...
peki şeytan niye kendi yapamıyor bunu ? Oyunun kuralları öyle de ondan şekerim. Müdahalesi yönlendirme ile sınırlı sadece...
biz insan soyunun beşer ırkındanız. bak bak bak şeytana bak nasıl büyük oynuyor dikkat et... bir ırkı alıp kendine ait yeni bir soy imal ediyor...
ben kaçar..................
AYLIK ONS.. DAHA YENİ BAŞLIYOR..ÇANAK BOYUNUN 2 KATI KADAR POTANSİYEL VAR..AYLIK BAZDA..BU DA 4000 EDER..
neye göre; 1971 den beri yaşananlara göre.
1979 dan 1980 e kadar ve
2007 den 2011 e kadar olan süreçten bahsediyorum..
daha geniş açıdan bakabilen varsa buyursun..
https://i.hizliresim.com/g51U2I.jpg
çok tuhaf değilmi, neden 1971 den bu yana 3 dev çanak ve 2 dev yükseliş var..
işte beklenti 3. dev yükseliş olasılığı..isteyen istediğine inanmakta özgür..grafik büle diyor..:)
çift tepe trend değişimlerinde olur, onunla karıştıranlar yanılır..o farklı bir durum, 2011 ve 2012 deki çift tepedir mesela..
aşı bulduk, hayda altın aşağı..yok yaaa..hani uygulama, hani iyileşme, hani vaka azalışı, hani ölümlerin azalışı, hani ekonomilerin düzelmesi..hiçbiri yok..ama laf çok..laf çoksa iş yok demektir..bizde isteriz herşey çözülsün ama ortada ahlaksızca dönen küresel oyun var.görmezden mi gelelim yani..bu grafiği de müsadenizle ara ara verecem burda..varsa itirazı olan cevap verir, yoksa susar..
yok ben bu tarzda diyorum
https://i.hizliresim.com/NzN8NW.png
buda gr altın
https://i.hizliresim.com/bl5dPL.png
Bu söylediklerin gerçekleştiğinde borsalar çoktan yükselmiş altın çoktan çakılmış olacak. Piyasa olanı değil olacağı fiyatlar ve şu anda fiyatlıyor. Sen bunların olmasını beklersen arkasından bakarsın. Aşı konusu ciddi bir biçimde satın alınmaya başlandı. Gerisi gelecektir bence.