Fonu kötülemedim sadece riskleri belirttim. Yazdıklarımı tekrar okuyun. Benim de elimde şu an Tcd var. Niye elimdeki fonu kötüleyim. Dön yönetimini beğeniyorum. Yüksek kar hedeflerken zarar da edilebileceğini hatırlatmak istedim.
Printable View
30 Mart tarihli Haydar Acun röportajı:
Hisse almalı mı? Ne zaman almalı? | Haydar Acun
https://www.youtube.com/watch?v=GQI4NsMvcuI
Üstad özür dilerim sizi incitmek istemedim.
Sadece yeni yatırımcı arkadaş borsa böyle bir yer çok da yanlış bir seçim yapmamış. Kendi hisse almaya kalksa daha çok hata yapabilir. Ben de onu söylemek istedim.
Not ; her hafta düzenli TCD alıyorum. endeks düştüğünde 2 kat alıyorum. Sene sonunda BIST’in 2000 olacağını düşünüyorum. Asla ve asla YTD
Stopaj uzamazsa çeşitli sebeplerle günlük al sat yaptığımız PPF'leri satmaya da kıyamayacağız.
Çünkü,
Artık aldığımız her ppf %10 stopajlı olacak
Ama sattığımız zaman hep stopajsızlardan satmış olacağız.
Nasıl kıyılır şimdi bunlara
Fıl fonun getirisi kaç oldu acaba .
Bankalar buna zor intibak eder.
Satış yaptığınızda doğal olarak ilk almış olduğunuz payı satacak, böylece al sat yaptıkça stopajsız paylarımızı bitireceğiz.
O yüzden bu gün itibarıyle elinizde stopajsız kaç payınız olduğunu not edin.
Her sattığınız pay adedini de yazın.
Stopajsız paylarınızın sonuncusunu da satana kadar stopaj kesilmemesi lazım.
Daha erkenden keserlerse itiraz edeceğiz.
Elde delil olması için hesap özeti falan mı çıkartsak acaba?
yurtdışı sadece cuma günü mü tatil?
New York Stock Exchange(ABD),
NASD**(ABD),
London Stock Exchange (İngiltere)
6.4.Satım Bedellerinin Ödenme Esasları
Katılma payı bedelleri; iade talimatının New York Stock Exchange(ABD), NASD**
(ABD), London Stock Exchange (İngiltere) piyasalarının açık olduğu günlerde saat 13:30’a kadar
verilmesi halinde, talimatın verilmesini takip eden üçüncü işlem gününde, yatırımcıların iade
talimatının, New York Stock Exchange (ABD), NASD** (ABD), London Stock Exchange
(İngiltere) piyasalarının açık olduğu günlerde saat 13:30’dan sonra verilmesi halinde ise, talimatın
verilmesini takip eden dördüncü işlem gününde yatırımcılara ödenir.
Katılma payı satım talimatının verildiği gün ile emrin gerçekleştirileceği gün arasında, New
York Stock Exchange (ABD), NASD** (ABD), London Stock Exchange (İngiltere) piyasalarının
tatil olması durumunda, katılma payı bedellerinin ödeneceği valör, tatil gün sayısı kadar artar.
Ödeme günü Türkiye’de resmi tatil olması halinde, katılma payı bedelleri tatil gününü takip eden ilk
işgünü yatırımcılara ödenir.
bu kopyaladığım AOY nin izahnamesinden....
30.03.2021 de saat 12:43 de satış emri verdim....t+3 olmasına rağmen paramı neden 06.04.2021 de verecek ziraat yatırım..?
05.04.2021 olması gerekmez mi? ben mi yanlış hesaplıyorum?
aslında aracı kurumlar ya da tefas satım yapılınca paranın hesaba ne zaman geçeceğini ( t+1.t+2,t+3 haricinde ) bu tip bayram seyran günlerini de kapsayan bir programla ONAY butonunda belirtseler çok iyi olacak diyeceğim de daha oraları yapıncaya kadar daha çok yolumuz var....
23 mart salı günü, tkf alım emri verdim...o gün çok işlemim oldu,çok yoğundum...ertesi gün bakınca tkf yerine portföyde TYH(TEB PORTPÖY HİSSE YOĞUN)olduğunu gördüm...hesabı filan kontrol ettim...acaba altalta mı yazılı,hani tıklarken oldu filan diye,alakasız yerlerde her ikiside...hesapta yokken tyh sahibi oldum...zarar etmedim ama nasıl oldu bilemedim?
bu tarz işlemi olan oldu mu?
ıkp %3.01
tmg % 0,10
tge % - 0,30
ıkp coşmuş...
Ktm *
mps %+0,526
opb *
sua %-0,093
Öncelikle herkese selamlar mevduat topiginden geliyorum buraya ilkkez yazıcam yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürederim.
Ziraat Portföy Kira Sertifikaları (SUKUK Katılım Fonu) bu fonun kısaltması (zpg) getirisi istikrarlı duruyor benim merak ettigim tek husus bu fonda -eksi getiri varmı ?
stopaj indirimi 31 Mayısa kadar uzatıldı...
Arkadaşlar karardan bütün yatırım fonların uygulanmak üzere gibi bir anlam çıkarıyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
SN tradestop, haddimi aşarak ve affınıza sığınarak sormak istiyorum: ziraatin kısa vadeli kira sertifikası fonuyla aşağı yukarı aynı getiriyi sağlayan ve bazan da hafif gerisinde kalan pdd'yi neden taşıyorsunuz? zpk'da dursanız da aynı getiriyi elde edebileceğiniz gibi farkklı fon alacağınızda anında bozma avantajını da kaybetmiş olmuyor musunuz bir günlük valörden dolayı?
Selamlar sn TonyStark.
Kira sertifikaları getiri olarak kıyaslanırsa, Bonoların faizsiz versiyonu gibidir. Kira sertifikaları fonlarıda Orta-Uzun vade Borçlanma araçları fonları ile kıyaslanabilir. Kısa vade borçlanma araçları fonları(KVBA) ile de Kısa vade Kira Sertifikaları Fonları kıyaslanabilir. Faizlerin tepe yaptığı noktalarda bir dönem güzel getirileri olabiliyor.
Zpg performans olarak 2020 Ağustos - 2021 Mart arası stabil değildi, bu dönemde eksi getirileri oldu. son zamanlarda telafi ediyor, belki bir miktar döviz kira sera sertifikası getiriyi düzeltme adına portföye alınmış olabilir, emin değilim.
Kira sertifikası fonlarında Aktif Portföy'ün ve Qinvest'in fonlarına da göz atabilirsiniz.
Saygılar.
TCD: %0,1727
Çok sevindim arkadaşlar...:halay:
Selamlar Sn hayrani, estağfurullah, istediğini sorabilirsin, paylaşmaktan mutlu oluyorum. Tecrübenin iyisi kötüsü olmaz.
Acil durumlar için ayırdığım kısmın 3/4'ü PDD'de, 1/4'ü ZPK'da. Acil Hızlı bozma için 1/4'lük valörsüz ZPK'yı yeterli görüyorum, PDD'de zaten t+1 valör, daha acil bir durumda 1 işgünü sonra nakide ulaşılabilir durumda.
Katılım bankaları kar payı oranları(Finans Katılım, Kuveyttürk, Albaraka, Ziraat,Vakıf Katılım vs) şuan yıllık 12-14 civarlarında. Likit varlıklarımın bunun üzerinde olması benim için yeterli. PDD'de de stopaj "0", ileride getirisinin ZPK'dan daha iyi olabileceğini düşünüyorum.
Saygılar.
katılım hsyf'lerin durumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? rbh geçen yılın son çeğreğindeki uçuştan sonra epey irtifa kaybediyor gibi. yılbaşından bu yana olan getirilere baktığımızda elz de bekleneni veremezken kpc ve mps ön pilana çıkıyor gibi. özellikle qinvestten daha güzel performans beklerdim ama olmuyor.
PPZ ve FIL'deki bugünkü düşüşün sebebi nedir ?
Fon en iyi yönetilen değişkenlerden, tacirler de en başarılı kurumlardan, ama söylemlerinizden anladığım kadarıyla volatilite istemiyorsunuz, risk eşiğiniz düşük. Yatırımcı profili olarak size hiç uygun bir fon olmadığını söyleyebilirim. Betası son derece yüksek, en agresif değişken fondur. Taşısanız bile , daha stabil fonlarla sepet yapmanızda yarar olabilir.
Taraftar tarzında ( hisse forumlarında gördüğümüz tarzda tiplerin) fon anlatanlara itibar etmemenizde yarar var. Önce ne kadar eksi artıya katlanabilirim diye karar verip , portföy oluşturmalısınız. Hisse gibi değildir yatırım fonları.