TCD: %0,1727
Çok sevindim arkadaşlar...![]()
TCD: %0,1727
Çok sevindim arkadaşlar...![]()
Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.
Fon en iyi yönetilen değişkenlerden, tacirler de en başarılı kurumlardan, ama söylemlerinizden anladığım kadarıyla volatilite istemiyorsunuz, risk eşiğiniz düşük. Yatırımcı profili olarak size hiç uygun bir fon olmadığını söyleyebilirim. Betası son derece yüksek, en agresif değişken fondur. Taşısanız bile , daha stabil fonlarla sepet yapmanızda yarar olabilir.
Taraftar tarzında ( hisse forumlarında gördüğümüz tarzda tiplerin) fon anlatanlara itibar etmemenizde yarar var. Önce ne kadar eksi artıya katlanabilirim diye karar verip , portföy oluşturmalısınız. Hisse gibi değildir yatırım fonları.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
sevgili dostum, bu işlere başlarken yatırımcı risk anketi gibi bir şey vardı. öncelikle onu doldurup risk profilini belirlemelisin. sonrasında da güzel bir sıtrateji oluşturmalısın. tcd ülkemizdeki en başarılı fonlardan. ancak risk seviyesi 7, yani adı değişken de olsa risk seviyesi 6 olan çoğu hisse fondan da riskli. 7, en riskli fon demek. bir de şu var ki paranızın tamamıyla mı bunu aldınız? şayet öyleyse kesinlikle hatalı. hiç bir yatırım danışmanı, tüm parayla tek bir yere yatırım yapılmasını tavsiye etmez. biraz düşerse kalbime iner dediğinizden tüm paranızla tcd aldığınızı düşündüm. umarım yanılıyorumdur. kafanızda bir sıtrateji modeli olsun diye yazıyorum, tamamen hayali bir sıtrateji yapayım. mesela yüzbin liram var ve en çok ta tcd'yi beğeniyorum. şu zor ortamda en fazla 30 bin liralık tcd alıp beklerim. oldu ki terslikler oldu ve yüzde beş veya on düşüşler oldu. duruma göre 15 20 bin liralık daha alım yapıp maliyet düşürür, düşüşlerde uğrayabileceğim zararı da en aza indiririm. bu arada da likit fonların getirilerinden yararlanırım falan. bir de trentleri iyi takip etmelisiniz. mesela geçen yılın sonunda ralli dönemi vardı. o tür durumlarda paramın yüzde 70'ine kadar hsyf alabilirim ama dönğüş emarelerinde hemen pozisyon azaltırım falan. yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir. sadece kafamda kurguladığım şahsi düşüncelerdir
Yer İmleri