Kalite ucuz olmaz :)
Syg,
Printable View
virüs krizinin Türkiye üzerindeki ekonomik etkilerinin henüz tüm boyutu ile gerçekçi değerlendirildiğni ve dile getirildiğini sanmııyorum. Şirketlerde ve kişisel borç ödemelerinde yaşanacak olumsuzluklar eninde sonunda bankaları da olumsuz etkileyecektir. Açıklanan destek paketindeki bazı kalemlerin pratik faydası yok,üretim, tüketim ile turizmdeki sert düşüşleri düşünürsek. Ekonomideki yararlı etki petrol fiyatındaki düşüş. Anlaşılan IMF den para istemeyecek isek bol bol para basılacak, piyasada yeni banknotlar göreceğiz. Faizler, kurlar ne olur göreceğiz.
Sn dudu abi ve cautionary abi nacizane tavsiyeleriniz çok degerli. Fikirlerinizi ogrenmek istiyorum. Tecrubeleriniz çok kıymetli sizce pozisyonumu korumalı miyim yoksa temettu verimi yuksek olan bist 30/50 hisselerime kaydirmali miyim . Yorumlarsaniz beni çok mutlu edersiniz.
Saygilar sunuyorum.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğer daha önce başka bir nick ile yazmıyor idiysen, gönderi sayından forum tecrübenin az olduğu gözüküyor...açıldığından bu yana, 21 yıldır bu forumdayım, az buçuk sarraf olduk sayılır bu işlerde.
Sen o mesajda seni kastetmedim de, ben de özür dileyeyim...ayrıca mühendisim, işletme mezunuyum...finansçıyım ve ekonomistim...hayatımız okumakla geçti, bilezik çok yani.
130 milyar dolar kişilerin döviz meduatı ve 89 milyar dolar karşılığı altın hesabı var. MB rezervlerinde yıl içinde ödenecek dış borçlar düşüldükten sonraki net rakamı düşünürsek döviz hesaplarımızın şu anda karşılığı eksik.Bu durum ABD ve AB bankaları için de geçerli ama onlar 10 cent ile 100 dolar basabiliyor. ABD şimdi %1.5 faizli 50 sene vadeli hazine bonosu sürmeye hazırlanıyor. Normal konjonktürde bu Türkiye için sorun olmazdı ama CDS imizin 500 leri geçtiği durumda sorun.
PEGASUS/NANE:ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TEKRAR ESKİ PERFORMANSIMIZA DÖNECEĞİZ -BLOOMBERG HT
20.03.2020 16:08:27 PEGASUS/NANE:ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TEKRAR ESKİ PERFORMANSIMIZA DÖNECEĞİZ -BLOOMBERG HT
20.03.2020 16:08:19 PEGASUS/NANE: BU KRİZİN GETİRDİĞİ PANİK AŞILDIKTAN SONRA İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERECEĞİMİZE İNANIYORUZ -BLOOMBERG HT
Syg,
Büyük oyuncuların Virüs konusunu pozisyonları gereği başta hafife aldığını, gerekli pozisyon ayarlamaları sonrası, hükümetlere baskı yapabilmek için abarttıklarını söyledim..2009 da da böyle oldu...daha fazla taviz koparmak İçin de işi paniğe dönüştürdüler.
Bu görüş beni bağlar...çok da somut bir doneye dayanmıyor tabii ki...hatta wishfullthinking bile diyebilir bazıları.
Kısa vadede piyasa her zaman haklıdır..ama orta vadede kimin haklı olduğunu da zaman gösterecek.
Not: şu an Pegasus CEO su Mehmet nane bloomberght de konuşuyor.
cautionary hısse net'e ilk girdiğimsenelerden bilirim ve görüşlerine değer veririm. Şimdi olağanüstü dönemlerden geçiyoruz ve kartlar yeniden karılacak. Kişilerin değerlendirmelerini teşvik edip her bilgikırıntısından yararlanıp ufkumuzu açık tutmamız gerekir. Bu dönemler de geçecek ve doğru seçim yapıp öngördüğü hedeflere kadar dayanabilen küçük bir azınlık para kazanacak, sinirleri bozulup terkedenlerin yerini yeni hevesliler alacak. 1986 dan beri gözlemlediğim bu. Ders aldımmı. Pek sayılmaz, dipte girdiğimi düşündüm, kendiğime güvendiğim için zarar kes yapmadım ve %40 zarardayım ama bekleyebilirim. Nasıl olsa güneş yeniden doğacak, her seferinde olduğu gibi.
130 milyar dolar kişilerin döviz meduatı rakamına nereden ulaştınız?
İlgili linkte farklı bir bilgi mevcut. Kaynak paylaşırsanız forum için daha iyi olur.
Aynı şekilde 89 milyar dolar karşılığı altın hesabının bilgisi de linkte çok daha düşük gözükmektedir. Bu bilgilerin kaynağı bizim de öğrenmemize destek olacaktır.
Video yorum yapan bazı kişilerin verdiği rakamlardan hatırladığım.Rakam yuvarlak,biraz aşağı veya yukarı olabilir.
Kaynaklı araştırmaya dayalı rakam paylaşırsanız aşağı yukarı bilgi yerine daha etkin ve hatırlama dışı bilgi sağlamış olabilir. Video yorum yapan bazı kişilerin linkleri de bize destek sağlar.
Buradaki bilgilerin tam doğruluğu hepimiz için önem arz etmektedir. Sizden yegane ricam varsa bir rakam ya da bilgi kaynağıyla birlikte paylaşmanızdır.
Böylelikle daha az yuvarlar ve savunulabilir bir bilgi sunmuş olabilirsiniz.
Altın mevduatı toplamı TL olacaktı,benim dikkatsizligim.Dolar ise Google da aratınca 128 milyar Max gözüküyor,son dönem gazete haberinde de 120 milyar dolar.
abartmayın arkadaşlar, şu anda bu verilere bakan makan yok..olağanüstü günler...piyasa ucuz hemde çok ucuz...Ama malesef belirsizlik bitmeden bu ucuzluk devam eder...en iyisi alıomları zamana yaymak ama alımda yapmak..az az belki..Sonuçta hissede de beklemenin maliyeti var..
Aslında 50 veya 200 günlük üssel ortalamara yaklaşma ve uzaklaşma yada kırılması göre kademeli alım ve satım gibi basit bir strateji bile izlense zarar edilmez...Ama malesef bunu bile yapmak için sağlam bir psikolojiye ihtiyaçvar..Yatırımın %70 i bence psikoloji...
Dediğim gibi kaynaklı araştırmaya dayalı rakam paylaşırsanız aşağı yukarı TL YP farkları azalır. An itibariyle TL ile dolar arasında 6,56 kat fark var. Yazılı olarak forumda paylaşıyorsunuz. Yanlış olursa hepimiz yanlış bilgi edinmiş oluruz. Son dönem gazete haberindeki bilgi yerine gazetenin linki ve kontrol edilmiş bu bilginin doğrulu hepimiz için daha iyi olacaktır. Ayrıca bilgileri videodan öğrendiyseniz, video linkini de koyarsanız bizde öğreniriz.
Ozaman bir fikri tartışaşım isterseniz....Bu piyasada arçelik ve tüpraş alınır mı? Yada petkim ve tyh.... ne dersiniz? Malum petkim hariç diğerlerinde ciddi kar düşüşleri bekleniyor...Ama borsanında bunları önce fiyatladığı malum....ne dersiniz arkadaşlar ? Ha ben şu anda tüpraş ve Arçelik topluyorum..
Alım İçin önceliği temel ürün satan ve ihracat geliri fazla olmayanlara vermek lazım...un, market, ilaç sektörü gibi,
Arçelik, froto, Toaso gibi ihracatın önemli olduğu firmalardan uzak durmalı şimdilik...bir de piyasası uluslararası talebe göre belirlenen Ereğli gibi hisselere mesafeli olurdum..Ereğli bugüne kadar göreceli güçlü durdu, bugün biraz satış yiyor...ana bir süre uzak durmak lazım bence.
Piyasa aniden döner, fırsatı kaçırırım endişesine gerek yok..v çıkışı beklemiyorum şahsen...80-90 arası çok debeleniriz..ciddi bir dip çalışması yapmamız lazım önce.
Dikkatli ve kaynaklı yazarsanız daha faydalı olabilirsiniz. Niyetiniz hakkında hiç bir fikrimiz olmamakla beraber forumdaki toplam yazı miktarınız göz önünde bulundurulduğunda maalesef teyite muhtaç bilgiler gibi geldi. Ayrıca verdiğiniz tüm bilgiler kaynaksız olması ve link paylaşımız yerine kontrol yükümlülüğünü okuyacalara bırakmanız üzücü bir şekilde forumda alışılmamış bir uygulamadır.
Bu çerçevede sizden naçizane ricam paylaşımlarınızdaki bilgileri daha net kaynak ve araştırma sonrasında sunmanızdır. Hassasiyetiniz için şimdiden çok teşekkür ederiz.
Ne güzel grafik, sanki cetvelle çizilmiş:)
https://i.hizliresim.com/rD1QYo.png
Bir sürü kişi işsiz evde oturuyor, ekonomi bunu daha ne kadar kaldırabilir? 1-2 haftaya bence bütün yasaklar kalkacak. Bizim sudi arabistan gibi kallavi rezervlerimiz de yok. Haneler nakit akışını nasıl sağlayacak en büyük sorun bu. Gıda yardımı yapılması lazım muhtaç ailelere.
arkadaşım, paylaşımlarımı senin ısteklerıne göre yapmayacağım. Kafanı kullanıp araştırarak neyi doğru neyi yanlış ne maksatla söyledim sen değerlendireceksin ve vardığın sonuçlara görede soyledikletimi doğru kutulara koyacaksın.
diproyal için söyledim.
Bu iki mesajı tek seferde yazabilme yöntemlerini kullanmanız sizleri okumamız için daha kolaydır. Buna ek olarak dikkatsizliğinizden kaynaklı hataları azaltmak adına yazar yazmaz göndermek yerine tekrar incelemeniz dikkat eksikliğinden kaynaklı hataları azaltır.
Dikkatli ve kaynaklı yazarsanız hepimize daha faydalı olabilirsiniz. Bilgileri videodan öğrendiğinizi söylemiştiniz video linkini de paylaşırsanız bizde videoyu izleriz. Aksi durumda yanlış maksatla yazmış gibi oluyorsunuz. Bu durum sizin mevcut itibarınızı olumsuz etkileyebileceği gibi bilgileriniz konusunda güveni azaltacaktır. Teyite muhtaç bilgiler yerine uzun vadede forumdaki yazılanları okuyarak bilgi edinmenizden sonra fikir sunmanız sağlıklı olabilir.
Kontrol yükümlülüğünü okuyanlara bırakmanız üzücüdür. Biz buradaki bilgilerin diğer tüm bilgilerden doğru olduğuna inanarak güvene dayalı bir ilişki kurarız. Yazarın doğru kutuları araştırıp "koymuş" olup güvene dayalı bilgi sunması dağarcığımıza katkı sunar.
Umarım bu bilgiler size faydalı olmuştur. Çok teşekkür ederim.
Pegasus bu senenin kaybedeni oldu.
Biri yazmıştı. Havada iki pegasus uçağı çarpışsa, uçaklar yanarak hangarın üstüne düşse, tüm yönetim kurulu o anda hangarda olsa bundan kötü olamazdı. İşte bu yazıldıktan sonra %50 daha düştü sanırım.
Belkide 100 yılda bir yaşanacak bir olay oldu. Tüm uçuşlar adım adım duruyor.
Şu anda Türk tahvillerinin faizi rahip brunson olayına yakın veya üstünde. Nane’nin yapabileceği hiçbir şey yok. Umarım pegasus ailesi bu süreci atlatır. Ve çalışanlar işsiz kalmaz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mesajlarınızı ve profilinizi degerlendirince sizi sanırım doğru analiz etiğine inaniyorum.Artik lütfen bana cevap vermeyin yoksa hakkınızda sizi kıracak yorumlar yapacağım.
Şu anda kazananlardan biri Telekomünikasyon sektörü gibi duruyor.
Yanına gıdayı ekleyebiliriz. Hala un bulmakta güçlük çekiliyor. İlaç konusu bana kompleks geliyor. Oturtamadım tam olarak. Mesela poliklinikler kapalı, ameliyatlar iptal, çok zor durumda olmayan hastaneye gitmiyor. Tek olumlu durum. Raporların uzatılması ve hastaların direk eczaneden ilaç alabilmesi. Eğer yerli üreticiler tedavi ilacını üretebilirse, yani mevcut ilaçların üretimi şeklinde ilerlenirse belki kazanç olabilir ancak bu olay sonrasında devlet sağlık bütçesini sıkacağı için bir çok üründe marj daralabilir gibi geliyor. Ama bilemiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Diproyal icin yazdım.
Sizi neyin rahatsız ettiğini de anladım sanıyorum.
Sayın Pej,
Ne yazdığınızı da keşke paylaşsaydınız.
Şu an sadece kimin için yazdığınızı öğrenebildik.
Eğer doğrudan bir kişi için bilgi paylaşımında bulunacaksanız doğrudan mesaj diğer paydaşları daha az etkileyecektir.
Etkin ve dikkatli bilgi sunacaksanız sahne sizindir.
diproyal,bu yapmacık lafları bırakırsan daha mutlu ve doğal olursun inan.O zaman realiteyi de daha kolay görebilirsin,stratejik dusunebilursin ve her şeyin açık açık önüne koyulmasina da ihtiyacın olmaz.