virüs krizinin Türkiye üzerindeki ekonomik etkilerinin henüz tüm boyutu ile gerçekçi değerlendirildiğni ve dile getirildiğini sanmııyorum. Şirketlerde ve kişisel borç ödemelerinde yaşanacak olumsuzluklar eninde sonunda bankaları da olumsuz etkileyecektir. Açıklanan destek paketindeki bazı kalemlerin pratik faydası yok,üretim, tüketim ile turizmdeki sert düşüşleri düşünürsek. Ekonomideki yararlı etki petrol fiyatındaki düşüş. Anlaşılan IMF den para istemeyecek isek bol bol para basılacak, piyasada yeni banknotlar göreceğiz. Faizler, kurlar ne olur göreceğiz.
Sn dudu abi ve cautionary abi nacizane tavsiyeleriniz çok degerli. Fikirlerinizi ogrenmek istiyorum. Tecrubeleriniz çok kıymetli sizce pozisyonumu korumalı miyim yoksa temettu verimi yuksek olan bist 30/50 hisselerime kaydirmali miyim . Yorumlarsaniz beni çok mutlu edersiniz.
Saygilar sunuyorum.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğer daha önce başka bir nick ile yazmıyor idiysen, gönderi sayından forum tecrübenin az olduğu gözüküyor...açıldığından bu yana, 21 yıldır bu forumdayım, az buçuk sarraf olduk sayılır bu işlerde.
Sen o mesajda seni kastetmedim de, ben de özür dileyeyim...ayrıca mühendisim, işletme mezunuyum...finansçıyım ve ekonomistim...hayatımız okumakla geçti, bilezik çok yani.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
130 milyar dolar kişilerin döviz meduatı ve 89 milyar dolar karşılığı altın hesabı var. MB rezervlerinde yıl içinde ödenecek dış borçlar düşüldükten sonraki net rakamı düşünürsek döviz hesaplarımızın şu anda karşılığı eksik.Bu durum ABD ve AB bankaları için de geçerli ama onlar 10 cent ile 100 dolar basabiliyor. ABD şimdi %1.5 faizli 50 sene vadeli hazine bonosu sürmeye hazırlanıyor. Normal konjonktürde bu Türkiye için sorun olmazdı ama CDS imizin 500 leri geçtiği durumda sorun.
PEGASUS/NANE:ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TEKRAR ESKİ PERFORMANSIMIZA DÖNECEĞİZ -BLOOMBERG HT
20.03.2020 16:08:27 PEGASUS/NANE:ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TEKRAR ESKİ PERFORMANSIMIZA DÖNECEĞİZ -BLOOMBERG HT
20.03.2020 16:08:19 PEGASUS/NANE: BU KRİZİN GETİRDİĞİ PANİK AŞILDIKTAN SONRA İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERECEĞİMİZE İNANIYORUZ -BLOOMBERG HT
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri