Originally Posted by
nosfecagri
Hem piyasa hem iþ güç yoðunluðundan ancak yazabiliyorum. Evet aðabey short açmak hayat kurtarýyormuþ bunu gördük / yaþadýk ve bunu deneyimlediðimiz günlerden geçiyoruz. Benim hatam, short pozumu manuel olarak herhangi bir tekniðe bakmadan portföyü koruma içgüdüsü ile açýyor olmam oldu. Çok çýktý 120 üstü short açayým dedim ayný mantýkla da 110 a geldiðinde çok düþtü artýk kapatayým dedim, oysa ki sýkýntýnýn büyüðü daha gerideymiþ gelmemiþ

Güzel bir tokat yedik son 7 8 bin puanda, genelde yerlinin elindeki iyi bilançolu küçük kaðýtlarda olduðum için yerli panik yapýnca çok insafsýz sattýðý için onlar da baya düþtü. Ýyice mala girdim bu ara yine dün hatta param bitmiþ alým yapamadým o derece. Yine de ülke olarak iyi dayandýðýmýzý ifade etmek gerekir, aslýnda geliþmeler (bizde corona olmamasý, petrolün düþüþü, çinde üretimin aksamasý) bizim için çok çok olumlu ama ilk panikte dünya ile birlikte düþmemiz gerekiyor sanýrým. Bu düþüþ nerede biter kimse bilemez. Ben temelini beðendiðim kaðýtlarda, hem poz arttýrmaya hem de aylýk gelirimden artanlarla alýmlara devam edeceðim, açýkçasý düþüþten hedge pozum nedeniyle psikolojik olarak çok etkilenmedim, hedge etmeyi de koda / sisteme dayalý yapmam gerektiðini de çok iyi gördüm, bundan sonraki çalýþmalarým otomatik short aç/kapa yapan bir robot system üzerine olacak tek yönlü olmasýný ve gerektiði yerlerde shorttan puan almasýný hayal ediyorum bakalým becerebilecek miyiz nasip...
Beni bir sen anladýn, sen de yanlýþ anladýn
Þaka bir yana, bu tür dönemlerde portföyü koruma altýna almak...hem portföyü kurtarýyor, hem de psikoloji saðlam kaldýðý Ýçin panikle hareket etmiyorsun...oluþan fýrsatlarý deðerlendirebiliyorsun.
Mesela, panik ortamýnda oluþan fiyatlardan konfurt, þiþe, kordsa portföye giriþ yaptý ( konfurt ilk defa girdi...diðer ikisi bir dönem girmiþ ve iyi bir karla kapanmýþtý).
Bunlarýn dýþýnda mevcut hisselerde de ek alým yaptým...dün portföydeki hisse oranýný %10 arttýrarak, portföy büyüklüðü olarak en yüksek seviyeye ulaþtým...finansmaný hedge pozisyon ile gelen para saðladýðý Ýçin güzel bir alýþ veriþ oldu
Ana stratejimizi akýldan çýkarmýyoruz(sene baþý makro beklentiler)...105-125 bin bant alaný dýþýnda, 105 bin altýna iniþler alým fýrsatýdýr...100 bin altýnda haftalýk kapanýþ beklemiyorum zaten.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri