https://www.hisse.net/topluluk/showt...60#post3309860
Printable View
Arkadaşlar doğum sancısı çekiyor dolar.az kaldı gibi çocuk olacak gibi ytd.ytd.
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fahrettin Altun'un açıklamalarına rağmen, onun dahi haberinin olmadığı bir anlaşma olduğunu speküle ediyor olmaları çok şaşırtıcı.
beklediğim gibi , mayıs sonuna kadar düzeltmelerle geçecek, sonrasında seçim havasına girince gene başlayacak artış.
Fahrettin Altun'a twitter üzerinden DM atmak isteyen birisi var. Çok ısrar ediyor:
Şöyle yazmış:Haklısın kardeşim sağol ama konuyu ortada paylaşmak istemiyorum .
o yanlış hesap
kuru baskılayamayanların , milleti avutması için öne sürdüğü bir bahane şekli
o yüzden mi, ara malları , bekletip gümrükten çekmiyorlar :-)
her ay dolar pahalanınca
para mı bulamıyolar, yoksa yeaa işte rekabetçi kur ne güzel, daha çok ödüyelimde daha az kazanalım yuppi mi diyolar
yahu tospik sen bu işlerden annıyan adamsın ..
USD/TRY ON Forward rate'lerde yazan değerleri direkt swap faizi olarak alamazsınız.
Mesela şu an 120 yazıyor bu %120 swap faizi var demek değildir. 1 gecede 100tl için 120TL faiz ödenecek çıkarımlarınız da yanlıştır.
Faizler yıllık olarak hesaplanır ve konuşulur. Gecelik %50 faiz var deniiyorsa bunu 360'a bölerek 1 günde ödenecek faiz bulunur.
ON forward rate'lerden, swap faizini yaklaşık olarak hesaplama yöntemi forumda verilmişti sanırım.
Tüketim toplumu olmadan önce bunu düşünecektik.parayı betona gömmeden önce düşünmeliydik ..üretim yapmayan toplumun sonu böyle olur..belli aralıklarla dip gösterirler.
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bilmem abi kitaba gore boyle. Gecen ay 5,76 ortalana dolar kurundan oynanmis ihracata ve şu ekonomik buhrana ragmen 3 milyar dolar dis ticaret acigi verdik. Niye oynanmis diyorum TİM e gore 5 milyar dolar bakanliga gore 3. Azcik ic talep canlansa 6 lira kurdan da dag gibi acik veririz.
ara malı zaten satmıyo imalatta kullanıyo
kur düşer belki beklentisinden , çekmiyolar
parayı denkleştiremediklerinden
Dolar artınca, kdv si de yüzdesel olarak artmıyor mu?
Amin su mubarek gunde. İsimiz zor cok zor. Bu yonetim kafasiyla hele imkansiz abi.
Simdi bu dolar nereden geliyor deniyor. MB de ve kamu bankalarinda her ne amacla olsun bulunan tum doviz ve altin satilabilir mantigi yoksa su anda bende hic birsey bilmiyorum. 17 yil oldu yahu tanidik az cok.
Adamlar s 400 u de manipüle ederek dolar topluyorlar
Şu aralar imalat yapan firmaların stokları şişiyor. Muhtemelen çoğu için o malları gümrükten çekmeden geri göndermek çok daha az bir finansman yükü getirecek. Bunun hesabı yapılıyor ve seçim tekrarı kararından sonra oluşan bu denge malların geri yollanması seçeneğini avantajlı kılmaya başladı.
anlıyorum
ancak ben tayvanlı chip üreticisiyim, malı da elimi öpene satıyom
ara mal olarak, bunu sen almışın OK
senin konsol için chip i üretmiş ve yollamışım
sen ne zaman çekersen çek abi, bana ne, şeyimden aşşa kasımpaşa (anlaşılır olsun diye)
ben para mı aldımmı aldım neticede
bana ne senin kdv enden eften püfünden
bırak çürüsün bana ne ya Alla Alla
yani o mal ordan çekilecek er yada geç ha tl ile dolar aldın
ha malı çekmedin ha malı çektin
piyasa oluşturamayıp malı satamadın başka iş.
yani gümrükte malın parasını zaten ödedin sen
onlar ufak kurnazlıklar , bi ay değil 3 ay sonra Girdi diyelim ne fark edecek
daha az mı acıtıyo ? o zaman
teknik olarak 20 gunluk hareketli ort olan 5.96 dan dondurmusler bugun , 5.96 alti kapanislarda 50 gunluk hareketli ort. olan 5.75 e geri cekilme beklenebilir..5.75/5.96 araligi alim icin uygun yerler , 5.96 ustunde kaldigi surece yon yukari..
kademeli olarak almaya basliyorum (6.11 aldiklarimi 6.25 vermedim) her aralikta yuzde 10 portfoy eklemeye devam..
viop birilerinin dibine inmisler yine, bugun sabahtan short poz acayim diye elim cok gitti lakin viop bulasmayacagim sozumden dolayi kiprasmadim, kozal oyalandik..ytd
Çoğu imalatçı mal mukabili çalışabiliyor. Ayrıca KKDF muafiyetleri de imalatçılar için çok yaygın. O nedenle mal mukabili işlem imalatçı olan ara mal ithalatçıları için diğer ithalatçılara göre daha pratik ve yaygın. Ve bu tür yüklü ithalatçılar mal çeşitliliğinden dolayı genelde yurt dışındaki kendi depolarından ve/veya kendi aracılarından ithalat yaparlar.
iyi bundan sonra, o tayvanlı da, parayı alamadığından, mal mukabili çalışmayacak demektir bu da. her tür ziyandasın , onu deyyom, ya bende
Papaz sende bende.. bir bakmışsınız memleketinde... can çıkar huy çıkmaz... başka secenekleri de kalmadı
Yarı iletken ara mal ithalatını da işim gereği biliyorum. Çoğu tedarikçinin serbest bölgelerde depoları var. Stoklar imalatın gerekliliğine göre just-in-time olarak bu depolardan gün içinde ülkeye sokuluyor. Yarı iletkenler bu yüzden (hacimsel olarak ta müsait oldukları için) yurt içinde en az stoklanan ürün çeşidi. Tamamına yakını serbest bölgelerde depolanıyor.
Yani o mal hangi gün üretim bandına girecekse çoğunlukla 1-2 gün önce gümrükleniyor.
https://www.hisse.net/haber/?p=3792
Kulislerde uzun süredir konuşulan örtülü hesap iddialarına en bariz örnek bu oldu. Kamu bankalarının yurtdışı örtülü hesaplarından dolar satışı ile baskıladıkları gerçekmiş. Bu çok vahim bir durum. Mb Döviz satış ihaleleri yerine piyasaya borsacı kafasıyla dolar satmak ve döviz piyasalarını bu şekilde kontrol etmeye kalkmak akıllara ziyan. Peki bu satılan dolarların kaynağı nedir. Muhtemelen döviz tedilt hesaplarını kullanıyorlar. Bir nevi vatandaşın parasını borsaya basar gibi satıyorlar. Vatandaş hem kendi parasıyla kendi bacağına sıkmış oluyor. hemde kamu bankaları kontrolü kaybettiklerinde sattıkları dolarları yerine koyamama riski doğuruyor. Uzun lafın kısası hukuksuzluk ve hukuk tanımazlık her alana yayılmış durumda. Ben şahsen Dolara yatırım yapacaksam fiziki de bulundururum. Banklara yatırıldığında doları düşürmek için kullanılıyorsa neden kendi bacağıma sıkayım.
YSK nın hukuksuz antidemokratik seçim sonucundan hemen sonra önce Fitch'in ne alaka? dediğimiz pozitif raporları
Sonra da alman bild gazetesinin manipülatif haberi..
Yabancı ucuza dolar bulup tüymeye mi çalışıyor acaba?
6.oldu yine
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bi kere bu sayın bay mod rxpu nun uzmanlık alanı olmalı
bild
bi tane yokki
bild am sontag
bild am montag
bild am freitag
dolu bild var
bu hangi , bild, ? yahu ...
haber varsa
e hani
link?
koyun ulla link i
o liknk , buruya gelicek..
bende alamanca yok
ama guugıl transleytten cevirecem
forum menfaatine
5.99 vurdu çekti. Fahrettin Altun'a dahi inanmadı.