Originally Posted by
watcher46
Bu gün ben de bu haberi okudum,evet özellikle büyük şehirlerde arsa payları çok fahiş rakamlara ulaşabiliyor,ama lütfen sektörün içindeki bir üye varsa bizi aydınlatsın;bu inşaat maliyet rakamları bana hiç gerçekçi gelmiyor,geçen gün bir üye paylaşmıştı,Esenyurt da eski Sovyet toplu konutları gibi bir blokta yaklaşık 300-500 arası tavuk kümesi gibi daire,yahu bunların maliyeti ne olabilir? o yüzden bence bu daire fiyatları hala çok yüksek,bence nitelikli ve konum açısından değerli yerler hariç,Esenyurt gibi garabet yapılaşma olan yerlerde fiyatlar tl üzerinden bile daha çok düşecektir.(bulunduğum kurumda son iki yılımda yaklaşık 600 toplu konutun işletmeciliğini yapmıştım,o yüzden inşaat girdileri hakkında bir miktar bilgim var,o dönemde bile şahsi çabalarımızla aynı m2 ortalamalı bazı park-bahçe düzenlemelerini,2 yıl evvel mütahhite verilen ihalenin net yarısına mal etmiştik)Tabi bilmediğimiz ekstra girdiler olabilir,örneğin İYİ Parti başkanı dün: bir ilçe başkanına ait 1500 konut var demişti....