BBHT sabah Çin'de Şangay borsasında çelik fiyatları %10 arttı dedi; haliyle ereğli ve kardemir fırladı açılışla beraber... tüpraş için bofa HF değişikliği vs.. bunlar da endeksi çekiyor yukarı, ağırlıklı hisseler sonuçta..
Printable View
BBHT sabah Çin'de Şangay borsasında çelik fiyatları %10 arttı dedi; haliyle ereğli ve kardemir fırladı açılışla beraber... tüpraş için bofa HF değişikliği vs.. bunlar da endeksi çekiyor yukarı, ağırlıklı hisseler sonuçta..
Geriden gelen büyük resimde de büyük bir pattern var 125 hedefi işte tam orası sayın sindoma..
Viop ticarethanesinde paylaştık..
Ara sıra graflarını oraya atarsan kaybolmaz ağam..
BeklerizM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tuprs bofa mı :kahkah:
tuprs varlık fonu diye bakın ,
bofa falan hikaye bu alışılmış kalıplardan çıkın .
sistemin işlemesi için isimlere takılmayın.
Dışarısı izin verdiği sürece bilanço dönemini değerlendirin.
99 kırılımından beri orası milat bademcuk eregl satıp tuprs girdiler burada yazdım zaten bu fiyatlardan girildiğini .
graf benim oyunumun içinde olan enstrumanlardan bir tanesi burada 10 numara güzel arkadaşlar var sessiz takipçiler var , polemiye girmeden topiği takip eden yazandan çok yazmayan kesim mevcut en azından benim gördüklerim bu şekilde.Bu yüzden hiçbirşey kaybolmaz.
kim çıktı kim girdi bilmem de doğalgazda petrolde olan hareketin benzeri çelikte olacaksa buralarda uzun kalmaz eregli...
Mesala varlık fonundan neden birisini tuprs yönetime oturturlar.
temel hikaye yorumluyorum diye caka satanlar oluyor ya bazen bunlarıda takip edin.
bunlar bu pazılın içinde takip edilmesi gereken noktalar.
ha şunuda unutmasın beni takip edenler sakın badem spor bu borsayı düşürmez , tutar diye düşünmeyin badem spor sadece küçük su taşkınlarını önler , SEL geldimi önünde duramazlar bu yüzden dikkatli yapabilen hedge oyun içinde hareket etmeli benim gördüğüm.
152.500 cüzi SHORT
Sindoma sel nereden gelecek ki..
Sorun orada..
Anca bademlerin kendi içlerinden gelirse gelir..
Yani öyle poz alırlarsa eğer..
Biraz bankalarda gerçek yabancı var..
Onlarında hükmü kalmadı zaten 5 tane banka toplasan bi eregl+bim yapmıyor ağırlık olarak..
Satarsa satsın biz işimize bakarız diyor bademler..
kararname korkusu varmış bazılarında..eğer gideceksek artık gevşemeden yukarı doğru sürmesi lazım..orta vade yarın al verebilir benim gayet basit, iki ortalamaya dayalı kıytırık sinyalime göre:) gerçi ne demişler en iyi sistem para kazandıran sistemdir.
biri teknik analizin kitabını yazsa, şuranın üstü-buranın altı yok dese, nazarımda benim basit sistem kadar değeri yoktur yazdıklarının.
Sel dışarıdan gelecek dışarısı enflasyon mu , stagflasyon mu yaşayıp yaşamayacağını daha kestiremiyor.
dışarısı için emtia dan tut çok farklı şeyleri fiyatlaya bilme seçeneği mevcut.
teknik olarak sadece %-6 düşmüş dow mevcut oda bilanço dönemi ile testere ile bekleyişte benim şahsi düşüncem teknik olarak 33.400 altı dow haftalık kapanışlarında SEL olayı teknik olarak devreye girer yaklaşık %15-18 arası beklentim olur tepesinden itibaren.
Bize gelicek olursak dolar -endeks olarak oyuna bak eğer badem spor doların 9.30-50 bandına götürecek hamleler yapacaksa endekside ona göre fiyatlayacaktır bunlar benim seneryolarım .
Sindoma dışarıda da sel mel yok..
Orada da FED öncülüğünde MB ları kurulmuşlar piyasaların başına..
Enflasyon da stagflasyon da olmayacak..
9.30 9.50 dediğin dolar şurada yüzde 4-5 demek..
Borsaya etkisi olmaz..
Bademler beklenmedik hamleler ile beklenmedik işler yapıyorlar borsada..Sende iyi takip ediyorsun..
Misal faiz indirimi olmaz olamaz olmamalı falan..Olursa eğer borsa çakılır dolar anında 9.30 yakar denmesinin üzerinden 20 gün geçti ..Her ikiside olmadı..
Cephaneleri olmadan böyle bir işe girişmezler demiştim o zamanlar..
Girişiyorlarsa bilin ki hesaplamışlardır herşeyi..
endex güç kaybediyor dolores düşmem diyor...bide sen şort açınca iyice gıcıklandım...senin açtığın yerlerden sabah açtığım long pozları satış koydum..öğleden sonra gevşeme gelcek gibi...
1525,5 den 1527,5 den verdim longların HEPISINI biraz izleyelim düzeltme gelırse yerine koyarız...
Geçen sene dolar 6.80 den kalkıp 8.60 lara giderken borsa ısrarla düşmemiş..
Kasım ayında şok bir faiz artışı ile beraber de borsada ralliye kalkılmış idi..
Normalde borsalar faiz artışını sevmemesi ile ünlüdür ama bizde de malum kişinin reform normale dönüş soslaması ile kasım ayında faiz artışı ile birlikte ralliye kalkılmış dolar 6.80 lere kadar düşmüş idi..
Mart ayında değişen birşey olmadığı görülünce (yada gösterilince) güya yeniden çakılmış dolarda borsada operasyon öncesi değerlerine tastamam geri sarılmış idi..
10 numara 5 yıldız bi operasyon yapıldı idi..
Keza benzeri 2019 da da yaşandı idi..24 lerden faiz jet hızı ile indirilirken ne borsa çakılmış nede dolar füzelemiş idi..
Şimdi gördüğüm bir yenisine hazırlanılıyor..
:bravo:Senelerden beri doğru temel analizcilerden bir tanesi .
:hn:temel anlamda kapı çalınıcak kişilerden .
deniz bey in yazdıklarına şunu ekleyecem maliyet olayına değindiğin için eregl de 8.50-60 üzeri yukarı kur karları törpüler , 2. çeyrekde bu görüldü, diğer konu maliyetler kömür vs .
Şuanda eregl deki durum tamamen bilanço hareketi bana göre.
https://i.hizliresim.com/tja8zd3.png
eregl teknik düşüncemiz sorulmuş , bizim takip ettiğimiz graf bu.
oyunum stoploss lu oyun dur ,
Bam bam bam
Bir kaç güne kadar xu100 , 1450 lere kadar sürmesini bekliyorum..
1450 1460 için hikayeye ihtiyaç yokki..
EREGL i 18 e çekse garanti 9.60 olsa tuprs 130..
BIM i 65-66 yapsa..
Oldu zaten..
5-10.000 puanlık (eski hesap) hareketler istediği an yapabilir zaten ..her iki yönede..
Haa 2000 2500 3000 hareketi dersem eğer ..Hangi hikaye ile ..diye sorabilirsin..
O şimdilik belli değil..
Zaten belli olduğu anda rallinin yüzde 50 si geçilmiş olur..:)
bak sana sorduğum soru net ama hala bize tahta yazıyorsun :)
onların ağırlığını bilmeyen yok , saydığın tahtalar bizim oyun sahamızda olanlar ne yaptığını ne yapacağını buraya çoktan beri yazanlardanım bize onlarla gelme , raliiiiiiiiiiiiiiii diyorsun ya hikayen ne çok basit.
long pozdaydın en son bu durumda kısmi bile olsa realizasyon yapmadan devam diyorsun yani..
bir de rica etsem viop topiğinde endeks rakamı kullanırken xu030 değerini kullansak mı?? diğeri pek bir anlam ifade etmiyor kontratı yok..yani default değerimiz bence xu030 kontratı olmalı..
Yonca pozisyonlarımı kapattım 2 aydan beri söylediğim dolares+yonca treda hikayem cuma bozulmaya başladığı için.
tuprs,eregl devam.
Cuma MB söylentileri olunca kapadım idi..
F.Altun yalanladı falan ama risk almadım açık söylim..
Şimdi de minik minik bi düzeltme bekliyorum LONG poz için yeniden..
Öğleden sonra verecek mi bakalım o şansı..
Diğer yanda petkm tuprs ve halkb da hisse pozum devam...Gider se onlar gidiyo zaten..
viop da gider sede üzülmem düşerse de..viop yatırım değildir çünkü..Bi yerden yakalarız yine..
covid öncesi xu030/xu100 değeri 1.25 civarıydı.. şimdi 1.07..
endeks 100 daha primli endeks30 'a göre..
xu100 değerleri otomatik olarak xu30 'da bir hareket göstermiyor 1:1
o nedenle burada yükselir/düşer diye hedefler verirken xu100 pek anlamlı olmuyor..
ve xu100 kontratı yok..
viop haftalik grafik
url=https://www.hizliresim.com/b6qjw55]https://i.hizliresim.com/b6qjw55.jpg[/url
dow haftalik grafik
https://i.hizliresim.com/2fui6e7.jpg
bu grafiklere gore sene sonu rallisini nasil yapacaklar yukari gidemiyo asagi dusse bela derinlik cok fed iside zor
Pili bitti 2 short daha
sattıklarımızı yerine koyduk yukarıdan..
bu dolar, bu dow ve endeks agresif aldı,
dinlenmeden sonra yukarı devam olmalı
hisse yatırımcısı olalım dedik. 1 gün beklemeden yukarı aldı :kahkah:
tr yatırımcısının çileleri bitmez :kahkah:
[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aşağı da olabilirdi ağam..
Sen gene de portföy yao derinM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
akçay,
buralardamısın bıst kırmızı dışarısı yeşil ken leş borsa diyordun:)
senden bugun hazır nuride long demişken , bugunkü kapanış böyle olursa borsamızı takdir et.
hep belden aşağı vurma peşindesin:drunk:
çek cumhuriyeti merkez bankası: Durum, tahminlerden çok daha hızlı faiz artışlarına doğru gelişiyor
adamlar daha ne desin, nasıl sinyal versin... sonra kimse vay ben beklemiyordum, fed dot plot öyle şeyetmediydi, stagflasyon olur resesyon olur sansasyon olur falan fıstık demesin...