6 ay içerisinde kullanırsanız olur
6 ayı geçirdinizmi kabul edilmez
Printable View
Ortalama emekli yasi 48 ama benim etrafimda suruyle 38 yasinda emekli olmus var
EYT yasasi gectiginde inanilmaz sayida insan 50 yasin altinda emekli oldu
Insanlarin gittikce daha uzun yasadigi bir donemdeyiz boyle bir donemde 38 yasindaki adam emekli edilirmi 50 yasin altinda adam emekli edilirmi? Bunun dunyada bir ornegi yok.
Dunyadaki en dusuk emeklilik yasi bizde ikinciside 55 ile Dubai. Ikinciden sonrakiler 60 ve civari cogunluk 65 ver uzeri
Uyanik oldugunu zannedenlerde soyle cevap veriyor "efendim Turkiyede yasam Avrupadan daha kisa onuda dikkate alsana"
Emeklilik yasinin 60 in uzerinde oldugu Avrupa da olmayan cook ulke var. Yasam bir tek bizde kisa degil dunya genelinde de boyle
20 yil calisip 30 yil emekli maasi alanlar var akrabalarimdan utanmadan hala maasimiz cok dusuk keske zamaninda Almanyaya gitseymisiz diyorlar. Adam bunu Kusadasindaki yazliginda her gun denize girerek soyluyor. Katil olmak isten degil. Ellerine almislar yesil pasaportlari gez babam gez turkiyeden aldiklari yari fiyatli euro lari harcayip duruyorlar ve her gun sikayet ediyorlar. Bitmez tukenmez sikayet. Niye maaslari 1000 euro esiti degilmiste omurleri devlete hizmetle gecmiste yok efendim kaziklanmislarda vs vs
Seytan diyo....
Kamala Harris karısı çok silik diyorlar, sarı kafa seçimi alacak gibi.
Herif tarihte ilk defa ardarda iki defa seçilmemiş tek başkan olacak.
G. Amet abi çoştu yine, ben hesap ettim 9 Eylül 1999 tarihinde 13 yaşında sigortalı olursa 38 taşında emekli olabilir, bu özelliği taşıyan kaç kişi vardır Türkiyede ve bu göt herifin etrafında mı hepsi?
Eski vesikalık fotoğrafı çoğalttırmak için sorduğumda 250 deyince kaç adet dediğini hatırlamıyorum! :)
Gamet abi Ziya’ya bağladı. Çakı ile aslan öldürmüş.
[emoji23]
38 yaşında emekli olan kaç kişi var etrafında?
Ziyaaaa
https://resmim.net/cdn/2024/11/03/DDRMFb.jpg
Evet intihar bir haktır, gelecek yaşamından bir ümidi kalmayan insanlar yaşamak istemeyebilir.
Uzatmak ve örneklemek istemiyorum çünkü acı verici olabilir, intihar bir haktır.
Yarın, yine bir gülme ile güne uyanacağız.
[emoji23]
TÜİK TÜİK
Enflasyon verilerini açıklayacak.
Yarın borsamız coşar doların beli kırılır yüzde 2 de enflasyon geldimi üf. Notumuz yükseldi. Ayhan başkanın dediği gibi yeni gelir kapılarını da Mehmet abi açıkladımı ülkede güven tesis olur. Yabancı yatırımcı oluk oluk para akıtır ülkeye bizde mutlu mesut yaşarız.
Pandemi öncesi çektirdiğim resmi verdim ama sistemde yok diye birşey demedi .
Foto 4 tane 300 e çekiyorlar ben müşteri yolladığım için 200 e çekti geçen ay .
Vize kabul etmiyordu ama
Cevabını burada bulamayacağıma eminim ama yine de sorayım .
Ülkeye girişte pasaport kontrolüne tc kimlikle girebilir miyim yabancı bir pasaportla birlikte olmak kaydıyla yoksa burada da pasaport çıkartmam gerekir mi yoksa
Bu arada 7 kişi tanıyorum 83 85 doğumlu olup emekli maaşı bağlanan karşı cinsten
Okudunuz kültürünüz arttı, arkadaşınız tamirci nin yanına sanayide çırak girdi şimdi 3 dükkanı 10 çalışanı, 2 taksi plakası var, bir de emekli oldu siz de okuyup adam oldunuz. Dil bilirsiniz falan. Yazlığınız varsa ve yeni bir otomobiliniz felan sevinin o kadarına..
Türkiye de yaş ortalaması yani ömür ortalaması kaç , 65 idi sanıyorum , bu sayede adam evli değilse veya kadın , para kasa da kalır, Yok evli çocuğu da olsa adam ölünce , kadın mayışın yüzde 75 i ni alıyor. Acayip kar.. Zaten yakında bu eş ve bekar kız çocukların mayıştan faydalanması kalkar bu sürüp gitmez. 3-5 sene içinde buhar olur...
72 yaşında emeklilik 12.5 k ile aslında mezarda rahat rahat dınlen bİzi de uğraştırma cinsinden bir şey..
Hadi diğer tartışmalar bir nebze anlaşılır da...
Okuyan-okumayan şeklinde bir ayırım söz konusu olamaz.
Bu meselenin en basit cevabı prim üretimidir. Sistem prim üretimi üzerine kuruludur.
Diğer biçimde 35'de başla doktoraya... Olur mu böyle bir kriter?
72 yaşına kadar ne işveren iş verir nede her calışan ne o yaşa erişir nede çalışacak güç bulur.
Bi gidin lan.
Nasıl anne olanın hamilelik dönemi borçlanmaya açıksa veya askerlik dönemi, o zaman bir konsensus ile akademik çalışmanın bir kısmı da prim borçlanması ile çözülür (mesela her 2 yıl eğitim 1 yıllık çalışma hayatına ve borçlanma ile çalışılmış kabul edilerek gibi gibi ) ,sonuçta hem prim tahsili olur hem de hak kaybı oluşmaz, önemli olan ülkeye hizmet ise okuyarak elde ettiği kariyer de bir hizmettir.
İlla millet berber tamirci olmak zorunda değil.
konu hakkında hiçbirimizin sözünü dinlemeyecekleri üçün;
mesele tam olarak bu;
tecavüz hak olmuş, bence zorlamanın alemi yok
(belki iyi halden yırtarım )ben peşin kabul ediyrem :drunk:
başganımız düşünsün gerisini :yahoo:
https://www.youtube.com/watch?v=jsHaXTNEJCk
:kahkah: :yahoo: :kahkah:
Pasaport göstermek doğru hareket bir sonraki çıkışında sıkıntı olabilir.
Ancak nüfus cüzdanıyla girmek istediğindede girebilirsin çıkışını kontrol edip alırlar ama seni teyit edene kadar araştıeırlar
Nüfus cüzdansız bile T.C vatandaşı olduğunu iddia edersen alırlar. Ama karakola çekerler önce
Netanyahu, 1980'lerden beri arkadaşı olan Donald Trump'a olan yakınlığını...
Filistinlilerin her iki şıkta da, bir şeyi avuçlamışlar...
Yav ortamı germeyin. Forum sessiz sakin gidiyor. Birbirinize nüktedan şekilde yerleştirin. Kelimeleri kelimeleri.
14 yaş ve altı işe girenler 38 inde oldu
Trabzon 2061 yılı
https://www.instagram.com/reel/DBCBK...pndm9rbjNyZXE1
38 yaşında kadınların 43 yaşında erkeklerin emekli olduğu doğrudur. Ancak sayısal olarakta oransal olarak çok düşüktür.