Doğru tespiti ben de destekleyin istedim; şöyle:
Geçen yılın (2017) bugününde; Dolar/TRY : 3.7850 seviyelerindeydi...
Printable View
O bahsettiğim kitle bende silah olabileceğini bilse veya tahmin etse, tüm bu bahsettiğim işkence olmayacak. Bu kadar basit. Sağa sola çekmeye gerek yok. Özgürlükler sınırsız değildir. Ülkeye beş kuruş katkısı olmayan, vergi vermeyen bir asalak evimin önünde hıyar satacağım diye dakikalarca havalı TIR kornası çalma özgürlüğüne sahip olacak sonrada onda silah olabilecek bende olmayacak. Bunun için mi vermemek lazım?!
ayvalıkta (sarımsaKLIYA 500 METRE) bi disko var her gece en az 100 ev şikayet ediyor ses izalasyonuda yok ayvalıklı bi mafya gurubu işletiyor
2016 yılında 10.000 in üstünd ekişi büyükşehire şikayet etmiş jandarmaya ve ilçe belediyede de bunun yarısı şikayet olsa toplam 20.000 in üstünde şikayet ve disko çatır çatır çalışıypr
şimdide binali konuşuyor
Temel elleri, kucagi odun dolu, ormandan donuyomus. Yolda arkadasi Idrise rastlamis.
Idris sormus ..
- Temel o elindekiler ne?
- Odun
- Ben sana kodum ... hihoaaaaa
Bu laf Temele cok koymus ama bi cevap da verememis. Bu olayin intikam atesi ile
yanip tutusurken bu sefer de o bir gun Idrisi ormandan donerken yakalamis.
- Ula idris o elindekiler ne?
Olaya uyanan Idris cevap vermis :
- Balta
- Ben sana kodum ..
Idris baslamis gulmeye ... Eeee kafiye olmadi ki ..
Temel cevap vermis :
- Farketmez, olsa da koduuum, olmasa da koduum !
Memleketin durumu bundan ibaret ne yazıkki..
Hiç birşey yapamazsınız beddua dan başka..
bir memlekette sürekli böyle gerilim olmaz usd son bir yukseliş yapıp düştü sakinleşti sakinleşti yoksa 4 bandına oturma, 4.60ları görme ihtimali mevcut. şimdilik beklemiyorum ama her gün olay var.
işte bu kesim o kadar beyinsiz ki koftiden ehliyet sınavını bile geçemiyorlar. bu beceriksizler tek başına hiç bir halt yapamaz. ancak sürü haline geldiklerinde zarara neden oluyorlar. almanyada ben gayet rahat yaşarken bunlar hep şikayet eder çünkü kanunlara uymak bunlara zor gelir,ama eşşek gibi uymak zorunda kalıyorlar. bunlar kapıkuleden geçtikten sonra içlerindeki hayvanlığı sonuna kadar gösteriyorlar.
''kul hakkııııı kul hakkıııı'' diye bağıran ama hırsızın arkasından ayrılınmayan bir ülkede bence usd isterse 10 tl olsun..
kimin umurunda..
benimde umurumda değil.
en az 10 tl olsun
yakışır..
Keşke daha önceleri dolar 7.5 olsa idi..el parasıyla semirip aşağıdaki risklere maruz kalmasaydık hiç değilse..Taner Berksoy'dan:
Alıntı:
Dün açıklanan Kasım 2017 itibariyle ödemeler dengesi verileri iki noktada alarm zillerinin çalmaya başladığını gösteriyor. Zillerden bir tanesi cari açıkta birkaç ay önce başlayan tırmanma eğiliminin hızlandığına işaret ediyor. 2016 yılının ocak-kasım döneminde 28.6 milyar dolar düzeyinde olan cari açığın 2017 yılının aynı döneminde 39.4 milyar dolara yükselmiş olması hızlanmanın dozunu gösteriyor. Açığın finansmanında borçlanmanın ağırlığının artıyor olması da alarm işareti veren ikinci nokta. Kasım ayında 4.2 milyar dolar olan cari açığın finansmanı için rezervlerden 3.9 milyar dolar kullanılmış olması bu kapının açılmış olduğuna işaret ediyor. Tek bir ayın açık finansmanı için cepten bu büyüklükte dövizin çıkmış olması mutlaka dikkate alınması gereken bir olumsuzluktur diye düşünüyorum. Bu itibarı törpüler, riske tavan yaptırır, risk algısını bozar. Tarih bize bu tür gelişmelerin ekonomiyi iyi bir noktaya götürmeyi zorlaştırdığını öğretiyor.
2003 ten beri dolar enflasyon kadar kontrollü deval yapılsaydı çoktan o seviyeye gelirdi,bu kadar borcumuz ve yozlaşma olmazdı. şimdi her türlü artacak ve büyük yıkıma yol açacak. cari açığı arttıran KGF belası,çünkü bu paranın bir kısmı ithalata gidiyor. lüks tüketim araba yat kat vs.
çok çok aşırı şeyler olmazsa o mümkün değil. bitcoindeki gibi çarpılma dikkat et çok heyecanlı olmaya gelmez bu işler.
burada çok dolar yatırımcısı var gördüğüm kadarıyla herkes kendi spekulasyonunun mahkumudur. herkesin beklentisi farklı olabilir,i benim için sıkıntı yok. kimsenin neye yatırım yapacağına karışacak da değilim. ama pozitif/negatif şeyleri asla doğru gözle izlemekten uzaklaşmayın benden size tavsiye. fena batarsınız sonra hele fx batakhanesinde falan takılıyorsanız...
Her mesajınız çok iğneli ve çok tepeden..
Dikkat ettim hiç normal bir yazınız yok sürekli bir aşağılama akıl verme havasında ...
Sn.Power Pc'nin bitcoinde çarpılıp zarar ettiğini söyleyecek kadarda temelsiz laf ola beri gele sözler..
Ortakmısınız ? nereden biliyorsunuz çarpıldığını ?
Belki kar realizasyonu yaptı ve şuan içerde olan parası sadece kar kalan kısmı belki komple bozdurdu kim bilir..
Velev ki zarar etti çarpıldı..
Bu nasıl bir keyif alma anlayışı ..
sizler belli çok heyecanlı toy 3-5 kişisiniz böyle aklının ayarı olmadan aldığı şeyi deli dana gibi bir oraya bir buraya koşup pohpohlayan tiplere oldum olalı ayar olurum, ben gayet normal yazdım kendisi bitcoin almayanı vsleri çağdışı akılısız olmakla aynı anlama gelen kelimelerle eleştiriyordu şimdi de aynı şeyi döviz için yapmış baktım.
istediğimi yazmakta özgürüm hakaret falan yok. banka veznedarının memurun aklıyla hareket etmeyecek kadar döviz altın borsa uzun süreli yatırımcısıyım. merak etme ben de coin aldım sattım yine satarım. git bitcoin 3500-3900 civarlarındayken ne yazdığımı oku ya da moruk amcana sor.
memlekette nereyi tutsan elinde kalıyor.
hani ne olacakta toparlanacağız pek aklım kesmiyor.
- parti ayrımı yapmaksızın - şu haliyle belediyeler resmen yük.
düzensiz, kuralsız yapılar.
Biraz itici bir üslup sahibi de olsa, kendisi için uygun gördüğü lakap "çok tepeden" biri olmadığının karinesi...
Kimi bildiği yazar gider.
Kimi böyle bir talep olup olmadığına bakmadan/aldırmadan öğüt verir...
Ben talep edilmeden böyle umuma açık bir başlıkta öğüt verilmesi taraftarı değilim.
Ama bu benim düşüncem.
Ha bir de...
Herkesi seveceğiz diye bir şey yok hayatta...:)
Elbette kendisini ciddiye alıp öğüt talep eden bir kişi dahi olmadığını kendisi de biliyordur ancak .. ne bileyim içimden geldi yazdım..
Belki umut vardır diye belki de öylesine..
Yoksa ciddiye alıp mesaj yazacağım yada yazdığına cevap vereceğim bir zat asla değil.
Herşeyi çok bildiğini zanneden insan genelde hiçbirşey bilmeyen insandır. yararı olmayan insanla da sohbet yararsızdır.
Herkese keyifli bir gece dilerim
Gelen son haberlerden anlaşılan, ABD Kuzey Suriye'deki Kürtleri kendi kaderiyle başbaşa bıraktı...
Rusların da olur vermesiyle Kuzey Suriye'de Kürt unsurları zor günler bekliyor olacak.
Bu piyasalara nasıl etki eder.
Doğrusu tahmin edemiyorum.
Cephanelikler 2 cı dunya savasından kalma bomba dolu ucaklara doldurup dümdüz etseler ya bızımkıler hep eksi cephaneyi depolarda saklama derdinden kurtulurlar vatan kurma heveslisi aşiret toplulugunu yok ederler.
Asıl plan içerdeki kürt vatandaslarımızı kışkırtmak ordaki aşiret topluluguna saldırılıyor diye...
Nasıl bir operasyon ise bu fırat bızım kırmızı cizgimiz dedik aylardır tık yok. Gelecez geliyorum gelmek üzereyim diyerekte operasyon mu olur
Hacı amucalar
Anladık biraz bilginiz var
Şimdi detaylandirak
Şöyle
Almanya mark zamanı Avusturya Şilingini 1 e 7 oranı ile yönetti
Şimdi de aynı oran dolar yuan da
Hele kurban olduğum bu oran mühim orandir
Yani yuan da deval olmaz
Bu da yatırım tavsiyesi olmaz
Eyi geceler
TL’de değer kaybı, haberle sıcak bölgesel gelişmelerle olursa geçicidir, bunlardan daha etkili olan ise kronik cari açık ve faiz makasıdır. Merkezin maçası faizleri arttırmayı yemez, cari açık da bu iç talep ve günden güne artan ithal ürüne bağımlılıkla asla kapanmaz. Bir laf vardır, temel analizle ne alacağına, teknik analizle ne fiyattan alacağına karar verirsin diye; trade etmeyip işinize gücünüze bakmak isterseniz, teknik analizle düzenli olarak usd alıp biriktirmek en baş ağrısız korunma ve TL bazında reel getiri yöntemidir; üstelik likittir.
Adettendir; yatırım taviseyesi değildir.
DXY çakılıyor ama bizde dolar hala 3,79 larda.... neler oluyor?
BUYUR BURDAN YAKIN .... YORUMLAYACAK OLAN VAR MI?
[IMG]https://i.hizliresim.com/D7Eyal.jpg[/IMG]
ne demek bu MSCI ?
Euro parite grafiğine baktığımda DXY nin uçurumdan yuvarlandığı net görünüyor, 1.37 hedefi açıkça ortada iken doların geleceğinden şüpheliyim; iç piyasada işler nasıl gider bilmem ama şartların kötüleşmediğini varsayarsak doların artık pahalı olduğunu düşünüyorum.