Yani hareket bitti mi?uzun vade mi beklemeliyiz?
Printable View
Yani hareket bitti mi?uzun vade mi beklemeliyiz?
Bölünmede ne ise bugün de o durumdayım. 2,35'ten iki gün üst üste E, 4,00'dan rüçhan alışı; 6,00 rüçhan satışı girdim. Hiçbiri gerçekleşmedi. Cuma günü E satmayacağım kesin. Rüçhanı isterse 6,00 hatta 6,20'den (henüz karar vermedim) alabilir. Aksi hâlde bedelliye katılacağım.
yukadaki tablolar 16-22 nisan rüçhan ,afyon ve takas dökümleridir.takas verilerine dünkü işlemler dahil değildir.takasa göre piyasaya sürülen lot a1 ve diğerlerinin marifetiyle yani rüçhan alıp afyon tahtasında satanlar.yaklasık 62 milyon lotu takasda görülmektedir.ytd
https://i.hizliresim.com/Eq55ai.png
Adamlar sırf kafa karıştırmak için bu oyunu oynadılar bence. Alıyorlar mı, satıyorlar mı belli olmasın diye.
Normalde ne kadar hisse varsa o kadar da rüçhan bulunması gerekir. Akkoç'un dünkü paylaşımına göre toplam 79.177.820 rüçhan var. Bu, 83 milyonluk rüçhanın ortada olmadığını gösteriyor. Bu nasıl mümkün olabilir? Bedelliye katılacağız diye kayıt yaptırmış olmalılar. Rüçhanların lota dönüşüp ana tahtada satılması şu anda mümkün değil. Bu, 30 Nisan'dan sonra olacak bir şey.
Şu anda şirketin %59,51'i halka açık. Ak Yatırım bu açıklıkta %60 gibi bir malın kendisinde olduğunu biliyor. Yani Çimsa'nın azınlığa düşmesi mümkün değil. Eski ile rüçhan arasında bir dengesizlik oluşmadı ki şunu alıp bunu satıyorlar diyelim. Son gün ne yaparlar bilemeyiz. Ama mutlaka planladıkları bir şey vardır.
Cuma günü ana tahtanın görebileceği tavan 2,75. Rüçhanların tavanı 6,70.
İyi senaryo: Eskiye tavan yaptırıp rüçhanları da o oranda yükseltirseler rüçhan 5,25 lira olur. Bu da eski hesap 8 lira eder.
Süper senaryo: Eskiye de rüçhana da tavan yaptırırlar. Eski hesap 9,45 lira eder.
Kötü senaryo: Her ikisi de aşağı giderse bu kötü senaryo olur. Ne kadar aşağı giderse o kadar kötü.
Asıl olan ise 30 Nisan'dan sonrasıdır. Gelecek olan bilançodur vb.
Kısa vadeli olarak bu tahtada toplananları sigaya çekmek için hissenin baskılanması belli bir süre (belirsiz anlamında) yataya bağlanması tahtacının ajandasında mutlaka vardır.
Ne desem yanlış olur. Bu konuda bilgi sahibi değilim. Gerçekten süreç sonunda paylar işlem görecek diye biliyorum. Burada şimdiye kadar aksini söyleyen de olmadı.
Dediğiniz mantıklı gözüküyor. Çünkü bu dengesizlik ancak böyle mümkün.
Bildirdiğiniz için teşekkürler.
Sizin gibi bedelli parasını yatırıp kayıt yaptıran başka arkadaş var mı? Varsa onların rüçhanları da dönüşmüş olması gerekir.
Bildiğim kadarıyla 24/30 nisan arası sadece eskiler işlemde olacak. 30 nisan sonrasında payların tamamı işleme açılacak. geçmişte bazı aracı kurumlar erkenden yeni payları müşteri hesabına geçirip müştersine avantaj sağlıyordu, şimdi nasıldır bilemiyorum.
Yaklaşık 60 tane takip ettiğim hisse var bunların içinde en iyi bildiğim üç dört hisseden biri afyon. Yaklaşık 15 yıldır ara sıra afyona girer çıkarım, bu seviyelerden alıp, en fazla 3/4 ay beklemek şartıyla şu an için bir risk görmüyorum, hedef fiyatım 6/11 arası. Bana inanmayın başıma ne geldiyse hayalciliğimden geldi.
Halkyatırım aracı kuruluşum.17 nisanda hesapta para vardı. Aracı kuruluşa katılacağımı söyledim. 20 nisan öğleden sonra r ler kayboldu. X3 Afyon oldu. Hesapta 20 nisandan sonra aldığım da var.r almadım.
Ayrım olmadan hepsi birlikte gözüküyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2015 Ağustos'undan beri yaklaşık 5 senedir fiyatı aynı seviyede seyredip yatırımcısını süründüren bir kağıtta ara ara girip çıkıp da nasıl para kazandınız anlayamadım doğrusu? Bu 5 sene içerisinde kat be kat çıkan birçok hisse varken siz hangi 60 hisseyi takip ediyordunuz çok merak ettim...
Bir kağıt çıkar diyorsanız somut bir şeyler söyleyin. 3-4 ay bekleyin 6-11 olur demek sadece spekülasyon yapmak anlamına gelir ve bu da ya saflık yapıyorsunuz ya da spekülasyon yapıyorsunuz demektir. Şu şu şu nedenlerden dolayı şu fiyatlara gelebileceğini tahmin ediyorum derseniz orası ayrı. Ancak sizin yazdığınız şekilde yorum yapmaya kötü niyetli yorum der bilinçli bir yatırımcı!
[afyonda kazandığımı söylemedim tam tersine çooopook kaybettim, bir hissenin çıkacağını veya düşeceğini kimse somut olarak bilemez, zaten böyle bir bilim olsa herkes kazanır, sadece afyonun bedelliden önceki pd sini ve bedelliden sonraki pd sine bakın, çimento sektörünün pd si ile kıyaslama yapın, bunları yaparken afyonun tarihi verilerini, yıllardan beri gelen küçük yatırımcının maliyetini hepsini göz önünde bulundururarak tecrübelerime dayanarak fiyat öngörüsünde bulundum. Afyon büyüklüğünde bir hisse için toplamda 50/100 kişinin yazdığı okuduğu bir forumda nasıl kötü niyetli bir paylaşım olabilir ki, burda yazıp çizenlerin tamamı alsa veya satsa bir kademe oynatır, hepsi bu, saygılarımla ben yazdıklarımı inanarak yazdım. Bilsem ben zengin olurdum, saygılarımla.
Sadece sermayesi 400 milyon olan bir şirketin şu an 400 milyon olan piyasa fiyatı sizce çok komik derecede ucuz değil mi
[çimsanın piuasa değeri şu an 975 milyon(afyonun bundan daha büyük kapasitesi ve 4 katı sermeyasi var), akçansa 1,30 milyar piyasa değeri, (afyon kapasite olarak yaklaşık akçansa büyüklüğünde ama sermayesi, akçansanın iki katı), afyonu piyasa değeri şu an sizce ucuz değil mi, geçmiş fiyat verilerini ve uzun süredir taşıyan küçük yatırımcının maliyetini de düşününce, afyonun olması gereken fiyat kafanızda şekilleniyor mu. Ama şunu da söyleyim spek ne isterse o olur.
[aslanın piyasa değeri 2,5 katrilyon, 10 yıldır sürünen konya 1 katrilyon.
Haa son olarak şunu da söyleyim bistte 10 lira olması gerekip de 1 lira olan pekçok hisse var. Benim bölünme sonrası afyona biçtiğim fiyat 6/11 lira arası, ama spek isterse 2 lira yapar,yıllarca süründürür, saygılarımla.
PD/DD bir şirketin yükselmesi olumsuz bir veridir. Defter değerine göre piyasa değerinin yüksek veya düşük olduğunu gösterir. Yükseldikçe hissenin pahalı olduğunu söylemek daha doğrudur. Afyon'da şu an PD/DD 2,36. Cimsa'da 0,70. Akçansa ise 1,35. Bu değere göre Afyon şu anda Çimsa'dan 3-3,5 kat daha pahalı oluyor yani. Tabi ki sonunda ne olacağı belli olmaz ama verileri doğru okumak gerekir. He ben de şu an Afyon tutuyor muyum evet tutuyorum. Sabancı'nın ne yapacağı belli olmaz. Takas verileri de bana yükseliş yönlü geliyor ama riskini de gayet yüksek görüyorum bu yatırımın.
Hepimiz için bereketli olsun temennimiz inşallah.
Anlaşıldı.
Aracı kurumuna katılacağını ve işlem yapılmasını isteyenlerin rüçhanları dönüştürülmüş.
Bazı aracı kurumlar ise işlemi yapmayarak süreç sonuna bırakmış sanırım.
Toplamda 100 milyon E, 300 milyon R (Rx3) olmak üzere 400 milyon etmesi gerekiyor.
Mevcut takaslara göre:
E: 162.360.804
R: 79.182.984 (R'leri 3'le çarpalım: 237.548.952)
237.548.952+162.360.804= 399.909.756 (Yaklaşık 400 milyon)
Bu hesaba göre R'lerde 100-79=21 milyon eksilme var.
21 milyon R, E'ye dönüştürülmüş. Dönüşürken 21x3=63 milyon lot yapar.
100 milyon E vardı, 63 milyon daha eklendi 163 milyon E oldu.
Şu anda 163 milyon E ve 237,5 milyon E'ye denk gelen 79 milyon R var. Toplam 400 milyon.
Gelelim sadede...
Ak Yatırımda 54/100 mal vardı (100 milyonun 54 milyonu) bölünmeden önce.
Şimdi 59 milyon 421 bin E'si var.
53 milyon 780 bin R'si var. Bu Rler 161 milyon 340 bin E eder.
59.421.000 + 161.340.000 =220.761.000
Evet yeni 400 milyon sermayeli Afyonda Ak Yatırım yaklaşık 221 milyon hisseye sahip şu anda.
Bu rakam 400 milyonun %55,5una denk geliyor.
Benim gördüğüm bu. Bir de siz bakın.
Söylemedim ama söylemeliyim: Ben bir edebiyat öğretmeniyim. (Söyleyeyim ki matematikçi bu falan diye güvenmeyesiniz.)
Arkadaşlar Bedelliye giden bir hisse teorik olarak güçlenmiş sayılmaz mı.Sonunda Borçların karşılığı kasaya girmiş oluyor.
Yatırım Önerisi Değildir...
k.y 20.milyon ruchan hısseye cevirmiş...
çimsa pay
50.999.999,95 pay duruyor 50.999.999,95 2 gun önceki 35,26% ve suanki sermaye temsılı 31,40%
borsa kota hisse 49.1
2günönceki 144.633.781 suanki 162.419.598
Bugün şu ana kadar yine işler kesat,59 yaptı 60 üstüne atamadı,50 sınırında gezeliyor,8-9 puan ilede trade yapılmaz...tahminim R tahtası akşama kapanıyor,belki onun gazıylan hareketlenme olur.ytd.
Anadolu'da bir laf vardır; ne şuna geliyor ne buna geliyor, derler. İşte öyle bir şey...
Alıcı ve satıcılar eskisi gibi mi?